Dimitris_1981 Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 7 ώρες πριν, primeragt είπε Πάλι κανείς άκυρα παραδείγματα. Για υπολογιστές μιλάμε και όχι τραπέζια και καλοπέραση. Κανένας δεν θεωρεί σωστό το να πληρώσεις νέο μηχάνημα απλά και μόνο γιατί δεν παίρνει μια αναβάθμιση. Το ότι το τρώνε δεν σημαίνει και ότι το γουστάρουν ούτε το ότι τους περισσεύουν και δεν έχουν ανάγκη. Ξαναλέω, κανείς δεν γουστάρει να χάνει χρημα για μαλακίες.Τα περι support και update δεν έχουν θέση στους υπολογιστές προς το παρόν εκτός και αν είσαι εταιρεία και βασίζεται σε εξωτερικούς συνεργάτες. Κανένας επαγγελματίας δεν θέλει να δίνει άσκοπα χρήματα, κάνει έρευνα σε επαγγελματίες που χρησιμοποιούν mac αναγκαστικά αν θα θέλανε να μπορούσαν να αναβάθμιζαν τα μηχανήματα τους και όχι να τα λλαζουν και αν βρεις πάνω από 10% που δεν έχουν θέμα κάντο και διαφήμιση. Ούτε η ίδια η απλές δεν σκέφτηκε να το πει αυτό. Εδώ βλέπαμε άτομα και επαγγελματίες να χτίζουν hackintosh με ποιο ακριβά μηχανήματα για την καλύτερη απόδοση. Το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα πάντα όπως θες να το κάνεις να φανεί. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα απλά δεν δέχεσαι να βγεις από το στενό κύκλο σκέψης της τεχνολογίας. Η οικονομία δουλεύει με τον ίδιο τρόπο είτε μιλάμε για PC είτε για οτιδήποτε άλλο. Έχει σχέση που βρίσκει αξία κάποιος σε κάτι και συνήθως αυτή δεν βρίσκεται με αντικειμενικά κριτήρια. Φυσικά και τα χρήματα είναι το πρόβλημα. Άπλα δεν μιλάω για τα χρήματα που έχει κάποιος αλλά για αυτά που είναι διατεθειμένος να δώσει για οτιδήποτε. Όλοι (ή σχεδόν όλοι) που αγοράζουν H/Y μπορούν δώσουν 750€ για ένα Mac mini ή 1250€ για MacBook Air. Απλά το 85-90% δεν θέλει και καλά κάνει. Όχι φίλε μου αν είσαι εταιρία και όχι μαγαζί έχεις συνήθως next business day support. Ο εξωτερικός συνεργάτης ή το IT είναι για την καθημερινότητα και για να στήνουν τα μηχανήματα. Στην βλάβη πέφτει συνήθως αντικατάσταση από Dell/HP, περνάς το Windows Image στον δίσκο και μεταφέρεις ότι data δεν έχει βάλει στους Server. Δεν θες να έχεις 15 μοντέλα Laptop/Desktop στην εταιρία. Συνήθως έχεις 2-3 διαφορετικά μοντέλα αν είσαι σοβαρός. Τα hackintosh ήταν επι εποχής Intel Mac κυρίως. Και όχι ένας σοβαρός επαγγελματίας δεν παρανομεί με hakintosh ή σπασμένα windows. Φυσικά και δεν θα βρεις πάνω από 10%. Τόσο περίπου (10%-15%) είναι το marketshare των Mac. Και φυσικά το 99% από αυτούς, αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι θα ήθελαν να μπορούν να το αναβαθμίσουν ακόμα κι αν δεν το κάνουν ποτέ. Κι εγώ το ίδιο θα σου πω. H Apple σου κάνει μια προταση προϊοντος με τα θετικά και τα αρνητικά που έχει. Δεν σε αναγκάζει να αγοράσεις Mac. Για ένα 10% με 15% προφάνως δεν είναι λόγος για να μην πάρουν Mac. Το ίδιο ισχύει κατά κανόνα για τα Ultrabook. Επαναλαμβάνω, στο φόρουμ εδώ και όχι σε πιο πλούσιες χώρες, υπάρχουν αρκετά άτομα που δίνουν 1000-2500€ κάθε χρόνο για να έχουν το τελευταίο κινητό που δεν θα τους προσφέρει ουσιαστικά τίποτα παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο. Γιατί σου κάνει εντύπωση κάποιος ανά 5 - 10 χρόνια να δίνει το ίδιο ποσό για να παίρνει Η/Υ.
Dimitris_1981 Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Τα έχω ακούσει όλα σε αυτό το thread, το να προσθέσεις έναν σκληρό δίσκο σε υπολογιστή είναι το ίδιο με το να πάρεις αναπτήρα που ξαναγεμίζει με υγρό αλλά εφόσον είναι 1 ευρώ ο καινούργιος δεν αξίζει οπότε παίρνεις καινούργιο αντί αυτού. Αν χαλάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σας πάρτε άλλο αμάξι. Άλλωστε υπάρχει κόσμος που βγάζει 1 εκ τον χρόνο, τι είναι να πάρει νέο αμάξι; Αν χαλάσει ο οδηγός από το φερμουάρ του μπουφάν σας μην βάλετε άλλο με 50 cents... πάρτε νέο μπουφάν! Αν κοπεί κατά λάθος το κορδόνι από το παπούτσι σου πέτα το παπούτσι και πάρε άλλο! ~~~ Δηλαδή εγώ που έκανα ένα σωρό υπολογιστές και μόνο ο Threadripper μου κόστισε 6000 περίπου (τότε που πρωτοβγήκαν) είμαι μπαταχτσής που δεν παίρνω Apple γιατί "δεν μπορώ" να πληρώσω για έναν απλό ssd 200 ευρώ? Μια χαρά μπορώ απλά μπορώ να πληρώσω και 30 ευρώ όπως και έκανα προχτές και αν δεν μου κάνει μπορώ να πάρω άλλον και να βάλω κι εκείνον. ~~~ ΟΜΩΣ... προσοχή... το θέμα μας ποτέ δεν ήταν αυτό, το θέμα μας είναι ότι απορούν κάποιοι (και κυρίως η Apple) γιατί ο κόσμος προτιμάει ένα pc που διορθώνεται/αναβαθμίζεται και όχι τα δικά τους κολλημένα μηχανήματα που δεν μπορείς να επισκευάσεις καν. Δηλαδή πέτα το αμάξι σου αν θέλεις επειδή έπαθε λάστιχο... αλλά μην προσπαθείς να πεις στους υπόλοιπους ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος. Επαναλαμβάνω, στο φόρουμ εδώ και όχι σε πιο πλούσιες χώρες, υπάρχουν αρκετά άτομα που δίνουν 1000-2500€ κάθε χρόνο για να έχουν το τελευταίο κινητό που δεν θα τους προσφέρει ουσιαστικά τίποτα παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο. Γιατί σου κάνει εντύπωση κάποιος ανά 5 - 10 χρόνια να δίνει το ίδιο ποσό για να παίρνει Η/Υ. Επίσης, δες πόσοι αγοράζουν καινούργια ρούχα όχι επειδή χάλασε το φερμουάρ αλλά επειδή δεν είναι στην μόδα. Υπάρχουν και άνθρωποι που πληρώνουν μεγάλα ποσά και το βάζουν 1 φορά στην ζωή τους. Ποιος είπε ότι είσαι μπαταχτσής ή ότι είναι λάθος να αναβαθμίσεις το PC σου; Κι εγώ το κάνω. Αυτό που σου είπαν είναι ότι για μια μερίδα ανθρώπων είναι είτε αδιάφορο είτε όχι τόσο σημαντικό. Επισης μια μερίδα σαν εμένα επιλέγει να έχει και PC & Mac. Εσύ ξεκίνησες μιλώντας για cool τύπους και χαρτογιακάδες. Εσυ έβγαλες χολή σε όποιον επιλέγει κάτι διαφορετικό γιατί δεν έχει τα ίδια κριτήρια με εσένα. Edit: Επειδή ξέχασα το αυτοκίνητο. Η πλειοψηφία δεν θα πάει να αλλάξει το λάστιχο μόνη της. Επίσης μπορείς συγκρίνεις το πόσα χρόνια κρατάει το αυτοκίνητο ο μέσος ελληνας σε σχέση με τον μέσο αμερικανό ή βορειοευρωπαίο. Δεν είναι τυχαίο που κάποτε κάθε γειτονιά είχε κάποιον να επισκευάζει τηλεοράσεις και τώρα το επάγγελμα έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Επεξ/σία 27 Ιουνίου από Dimitris_1981
kanenaprivacy Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Είχε μια δυσοσμία η διαφήμιση αλλά είχε και αρκετό χιούμορ, εμένα μου άρεσε 😄 Ήταν ανακριβής όμως. πλέον και τα 400-500ευρ windows λάπτοπ είναι επίσης καλά και αν χρειάζεται να σώσεις τα χρήματα ( που... δυστυχώς στην Ελλάδα πολλοί το χρειάζονται ) καν'το. Αν έχεις παραπάνω χρήματα και κάπου πρέπει να τα βάλεις, τα iPhone/Mac δεν είναι κακές επενδύσεις όντως για εμένα ( χωρίς upgrade κάθε χρόνο για όνομα του θεού ). Αν είσαι advanced/power (user) ή θέλεις να γίνεις, τότε μπορείς να σκεφτείς πάλι το pc για τα χαρίσματά του, όπως έχουν υπεραναλύσει στα σχόλια οι φίλοι της σελίδας. Προσωπικά για δουλειά γραφείου αισθάνομαι πως το Mac "πρήζει" λιγότερο και αυτό για εμένα αξίζει. ( Κατέχω μεταχειρισμένο m1 MacBook pro αγορασμένο από το φόρουμ εδώ προ έτους για 650eur. Καινούργιο m2 air είναι στην storm για 1000eur. Καινούργιο m4 για 1250 στο Ελλάντα και στην αμερική για 899usd=769.15eur. Αν έχεις γνωστό σου Αμερική, μπορείς να του πεις να σου φέρει ένα - δεν ξέρω τι παίζει από τελωνείο άποψη αλλά νομίζω μπορείς να το αποφύγεις- ). Επεξ/σία 27 Ιουνίου από kanenaprivacy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα