Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εξηγώ.

Το πληκτρολόγιο της υπογραφής, είναι το 3ο κατά σειρά φτηνό μηχανικό πληκτρολόγιο που παίρνω με utemu διακόπτες.

Έιχα πάρει 2 Genesis, ενα με κόκκινους στους οποίους μετά τα 3 χρόνια περίπου απεβίωσε το Α, ενα με καφέ διακόπτες που κάηκε το led στο Ζ και ευτυχώς ήταν εντός εγγύησης και τώρα στο CK104 με μαύρους διακόπτες είχε ξεκινήσει να μην πατάει καλά το space και το αριστερό shift. Ήθελε σίγουρα 5-6 πατήματα και κρατημένο μπας και πιάσει αλλιώς δεν. Δοκίμασα διάφορους τρόπους που είδα στο νετ (καθάρισμα, φυσημα, μέχρι και οινόπνευμα) αλλά όλες ήταν προσωρινές λύσεις. 3-5 μέρες μετά το πρόβλημα επανερχόταν.

Πλέον το αριστερό μου shift μας χαιρέτησε.

έβαλα ενα παλιό καλό πληκτρολόγιο μεμβράνης που έχω (sidewinder x6) και μπαίνω ξανά στην διαδικασία αναζήτησης πληκτρολογίου.

Δυστυχώς το X6 είναι αρκετά μεγάλο για το γραφείο που διαθέτω συν οτι στα τόσα χρόνια έχουν ξεφτύσει τα κουμπιά του.

Αν τα σκάσω να πάρω πχ ενα hyperX η ενα corsair με cherryMX ποιος μου λέει οτι σε 3 χρόνια πάλι δεν θα κλαίω τα λεφτά μου; ΟΚ τα προηγούμενα αν αθροίσουμε το ποσό δεν ξεπερνάνε τα 100€, οπότε λες χοντρικά στα 8 χρόνια έχω αλλάξει 3. Υπάρχει περίπτωση το ακριβό λοιπόν να βγάλει τόσο;;;

Μερικές απο τις βραδινές μου απορίες....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ναι και όχι. Σίγουρα η ποιότητα ανεβαίνει όταν ανεβαίνεις χρηματικά, αλλά όχι πάντα σε σωστή "γραμμική αναλογία". Για αυτό και υπάρχει ο όρος Value for money.
Σε τέτοια πράγματα πάντως δεν υπάρχει κανόνας τύπου αυτά χαλάνε γρήγορα ενώ τα άλλα κρατάνε.
Εγώ το ck104 το έχω απ'το 17. Το άλλαξα πριν κάτι μήνες (πέσανε στα χέρια μου κάτι δωροκάρτες από κότσο) αλλά δουλεύει ακόμη άριστα και το έχω για backup. Και έχει φάει και ξύλο από κάτι raids και arenas στο wow, όχι αστεία.
Απ'την άλλη, το v30 το ποντίκι άρχισε τα double click σχεδόν με το που τέλειωσε η εγγύηση.

Επεξ/σία από flikifloki
  • Like 3
Δημοσ.

αυτό περί του CK104 το έχω διαβάσει που λες. 
Πολλοί χρήστες αναφέρουν οτι τα παλαιότερα μοντέλα αντέχουν παραπάνω ενω αντίθετα έχουν ξαναπάρει το ίδιο και έχει βγάλει πρόβλημα.

Το θέμα ειναι οτι δεν νομίζω να αξίζει να το επισκευάσεις ιδιαίτερα δε αν ΔΕΝ εχεις και τον εξοπλισμό. Πες οτι βρίσκεις διακόπτη και τον αγοράζεις, θα πρέπει να πληρώσεις και τον ηλεκτρονικό για 2 λεπτά δουλειάς (εκτός αν δεν το ανοίξεις καν και φάει 10 λεπτά να βγάζει τα καπάκια απο πάνω ώστε να φτάσει στην πλακέτα)

πες οτι του δίνεις 10€ για τον κόπο του (τυχαίο νούμερο, αν δεν τον ξέρεις μπορεί να ζητήσει και παραπάνω) να έχουν και πχ λεμε τώρα 3€ οι διακόπτες (αν θυμάμαι καλά δύσκολα να βρεις εναν μονο - συνήθως τα πουλάνε σε 3αδες,5αδες,10δες κλπ).. 

Κάπως έτσι οριακά φτάνεις να δώσεις λίγα ευρώ παραπάνω και να πάρεις ενα καινούριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα Genesis που αναφερες εχουν αφησει  εποχη. Ενα δυο που μου χαλασαν,σε κατι,ηταν εντος εγγυησης και αλλαχθηκαν απο e-shop που τα εφερνε τοτε,χωρις προβλημα. Η γνωμη μου ειναι οτι οσο υψηλοτερα πας στην τιμη,λογικα θα εχεις και καλυτερη ποιοτητα και ανθεκτικοτητα.Ομως δεν αποκλειεται να παρεις και VFM και να κρατησουν δεκαετιες.

Το ποιο αλανθαστο κριτηριο που εχω οταν θελω να αγορασω κατι,ειναι να παω στο newegg και να διαβασω τις κριτικες του κοσμου. Το συγκεκριμενο on line καταστημα ειναι το μεγαλυτερο της Αμερικης και αποκλειεται ενας μεγαλος ογκος κριτικων να κανει λαθος.Εχω σωθει απο κακες αγορες και εχω κανει πολλες καλες,''ακουγοντας'' τι λεει ο κοσμος.

Εχει τυχει να παρω ακριβο και απο καλο υλικο φτιαγμενο πληκτρολογιο και σε λιγους μηνες να εχει key chatter και να σπανε πληκτρα.

Ο κοσμος εχει παντα δικιο,αυτο θα σε σωσει.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

αυτό περί του CK104 το έχω διαβάσει που λες. 
Πολλοί χρήστες αναφέρουν οτι τα παλαιότερα μοντέλα αντέχουν παραπάνω ενω αντίθετα έχουν ξαναπάρει το ίδιο και έχει βγάλει πρόβλημα.

Το θέμα ειναι οτι δεν νομίζω να αξίζει να το επισκευάσεις ιδιαίτερα δε αν ΔΕΝ εχεις και τον εξοπλισμό. Πες οτι βρίσκεις διακόπτη και τον αγοράζεις, θα πρέπει να πληρώσεις και τον ηλεκτρονικό για 2 λεπτά δουλειάς (εκτός αν δεν το ανοίξεις καν και φάει 10 λεπτά να βγάζει τα καπάκια απο πάνω ώστε να φτάσει στην πλακέτα)

πες οτι του δίνεις 10€ για τον κόπο του (τυχαίο νούμερο, αν δεν τον ξέρεις μπορεί να ζητήσει και παραπάνω) να έχουν και πχ λεμε τώρα 3€ οι διακόπτες (αν θυμάμαι καλά δύσκολα να βρεις εναν μονο - συνήθως τα πουλάνε σε 3αδες,5αδες,10δες κλπ).. 

Κάπως έτσι οριακά φτάνεις να δώσεις λίγα ευρώ παραπάνω και να πάρεις ενα καινούριο.

Για επισκευή σε τέτοιας τιμής πληκτρολόγια, σίγουρα μόνο αν μπορείς μόνος σου. Αλλιώς όπως λες, δεν αξίζει.

Πάντως, ανάλογα και τη χρήση που κάνεις (αν είναι μόνο gaming ή θες και για δουλειά, και τι είδους δουλειά), δες ίσως και τα 60%. Έχω δοκιμάσει το huntsman mini φίλου και ήταν πολύ καλό, αλλά πλησιάζει 100ρικο. Βλέπω και ένα corsair k65 στα 70, το οποίο ακούγεται πολύ δελεαστικό.

Επεξ/σία από flikifloki
  • Like 2
Δημοσ.

Μήπως να πάρεις κάποιο άλλο μηχανικό που να αλλάζουν οι διακόπτες του?

Οπότε σε περίπτωση προβλήματοςαπλα αλλάζεις 1 διακόπτη και συνεχίζεις...

Π.χ Κανένα ~keychron στο 100ευρω(απλά να τσεκαρεις ότι στο συγκεκριμένο που θα δεις ότι αλλάζουν, γιατί το κάθε keychron έχει πολλαπλές εκδόσεις και σε κάποιες είναι soldered οι διακοπτες)

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια, ριξτε μια ματια και στο ΝΑΙΤΟ της Zeroground. Δεν θα κανω διαφημιση, το ειχα παρει καμια 70αρια Ε και τωρα ειναι στο 40αρι. Μια χαρα μου δουλευει στα παιχνιδια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε μου εχω το corsair strafe το 1ο που βγηκε το 2015 (cherry mx red). Με βαρύ gaming + coding λογο remote εργασιας, ακομα ειναι μια χαρα.
Λιγο εχει φθαρει το wrist rest και μερικα κουμπια τυπου WASD απο την χρηση, αλλα χοντρικα ουτε keycaps δεν εχω αλλαξει.
Με καλη συντηρηση βεβαια (καθε χρονο το καλοκαιρι πλενω τα key caps 1-1, και ολοκληρο το  πληκτρολογιο με το ντους + λιγο σαπουνακι πιατων και το αφηνω να στεγνωσει καλα + λιγο το συγκεκριμενο wd40 για ηλεκτρικες επαφες μεσα στην πλακετα απο τις οπες και ειναι gg)

Επεξ/σία από jimakos234
typos
Δημοσ.

Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι και τρελή χρήση δεν κανω.

Παιχνίδια μόνο και γενικότερο σερφάρισμα. Τα παιχνίδια όμως είναι που χρησιμοποιούν shift και space αλλά και πάλι δε νομιζω οτι δικαιολογείται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να έχω "ξεπεράσει" τα κλικ που πρέπει να κάνει ο διακόπτης.

Διαβάζω σε διάφορα φόρουμς ότι όντως έχει τύχει να ξαναπάρουν το ίδιο πληκτρολόγιο και να βγαίνει ελαττωματικό. Δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά, είμαι σε φάση να επιστρέψω στα μεμβράνης, αν και έχω καλομάθει με τα μηχανικά κυρίως λόγω του πατήματος και της ανατροφοδότησης που έχουν.

Δημοσ.

Παντως το WD 40, ειναι ενα θαυματουργο "ποτο" και "θεραπευει" πολλες "ασθενιες".  Δεν χρειαστηκα ποτε ενα πανακριβο πληκτρολογιο και δεν εχω γνωμη. Για τα φτηνα που χρησημοποιω, δεν νομιζω οτι αξιζει ο κοπος να ασχολιθει κανεις με την επισκευη τους. 

Εκεινο που με ενοχλει ειτε σε μηχανικο ειτε σε μεμβρανης ειναι οτι βαζουν πλεον πολυ μικρα πληκτρα. Αποτελεσμα οι χοντροδακτυλες μου να πατανε συχνα δυο πληκτρα μαζυ. 

Εχω ενα Genesis xenon 200 ποντικι, ουτε που θυμαμαι ποσα χρονια. Τα λεντακια δεν αναβουν πλεον, αλλα σαν ποντικι λειτουργει αψογα ακομα. Τα κουμπια και οι ταχυτητες του μου φτανουν με το παραπανω. Αν και το χρησημοποιω στο δευτερο PC, ειναι οτι καλυτερο απο θεμα σχηματος, βαρους, μεγεθους, κυλησης, πιασηματος, εχει κατσει ποτε στο χερι μου. Πιστευω για πληκτρολογιο/ποντικι ειναι και θεμα τυχης να σου βγει "καλο"

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...