Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, Diavolos666 said:

Ειδικά αυτό που έβαλαν το μενού στο κέντρο να το κοιτάξουν, μεγαλύτερη βλακεία δεν έχω δει.

σε ultra widescreen οθονες ειδικα ανω των 37"  δε γινεται να στραβολαιμιαζεις καθε φορα που πατας το start, 

δεν ειμαστε 30 χρονια πισω που το στανταρ ηταν μια 17αρα @1024x768

εξαλλου με ενα κλικ το αλλαζεις αριστερα εκει που θες

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 5
Δημοσ.
1 hour ago, Odyss3us said:

σε ultra widescreen οθονες ειδικα ανω των 37"  δε γινεται να στραβολαιμιαζεις καθε φορα που πατας το start, 

δεν ειμαστε 30 χρονια πισω που το στανταρ ηταν μια 17αρα @1024x768

εξαλλου με ενα κλικ το αλλαζεις αριστερα εκει που θες

Αν αλλάζει καλώς.

Εγώ έχω την Samsung Odyssey G9 που είναι 49" 5120χ1440 και έχω τα windows 10 και είναι αριστερά και μου αρέσει έτσι.

2 hours ago, HAS1972 said:

Εχω μετακινησει το μενου στα αριστερα αλλα δε θυμαμαι πως 😋😋😋  Δεν αλλαζει κατι αλλο στα μενου. Αν το γκουγκλαρεις θα το βρεις. Επισης εχω κανει το δεξι κλικ σε αρχεια να ειναι οπως στα 10αρια.

Άλλο πάλι και αυτό με το δεξί κλικ που θέλει επιπλέον κλικ για ιδιότητες και άλλα πράγματα. Κάποιος σαδιστής τα έχει σχεδιάσει, δεν ήξερε τι ν ακάνει και είπε να το καταστρέψει.

Δεν τα έχω βάλει αλλά είδα σε pc γνωστού μου που πήγα να κάνουμε κάτι και έπαθα πλάκα, σαν να μην είναι windows ένιωθα.

Δημοσ.
3 minutes ago, Diavolos666 said:

Αν αλλάζει καλώς.

Εγώ έχω την Samsung Odyssey G9 που είναι 49" 5120χ1440 και έχω τα windows 10 και είναι αριστερά και μου αρέσει έτσι.

οταν καποια στιγμη με το καλο βαλεις Windows11 θα δεις οτι το μενου στο κεντρο ειναι πιο λειτουργικο.. δεν ειναι θεμα αποψης ουτε αισθητικης

ηδη ολο το Control Panel το εχουν ενσωματωσει στο νεο UI και το κρατουν παραλληλα για να μη πελαγωσουν αποτομα καποιοι χρηστες 

Δημοσ.
54 minutes ago, Odyss3us said:

οταν καποια στιγμη με το καλο βαλεις Windows11 θα δεις οτι το μενου στο κεντρο ειναι πιο λειτουργικο.. δεν ειναι θεμα αποψης ουτε αισθητικης

ηδη ολο το Control Panel το εχουν ενσωματωσει στο νεο UI και το κρατουν παραλληλα για να μη πελαγωσουν αποτομα καποιοι χρηστες 

Δεν μου άρεσε η ομαδοποίηση που είχε και τα μικροσκοπικά εικονίδια στο taskbar, εκτός κι αν κι αυτό παραμετροποιείται, δεν κατάφερα να βρω κάτι στου φίλου μου τον υπολογιστή.

Γενικώς η εμπειρία ήταν απαίσια, δεν μου άρεσε καθόλου το default UI. Αν γίνεται να κάνω την διεπαφή χρήστη σαν τα windows 10 (που και αυτή την απλοποιώ σε στυλ windows 7/XP, απενεργοποιημένα animations κτλ) τότε δεν θα με περιάξει και τόσο να πάω στα 11 σε κάποια φάση.

Όσο τραβάνε τα 10 θα τα κρατήσω.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Odyss3us είπε

σίγουρα δεν έχουν ενσωματώσει όλο το control panel ... εκτός αν εννοείς "ναι οκ αν θες κάποιες advanced ρυθμίσεις πάτα σε αυτό το ψευτό link για να ανοίξει το παλαιό και σίγουρο cpl αρχείο που ακόμα δεν το έχουμε μπλοκάρει" 
βλέπε system settings / advanced regional settings κλπ ... αν θες κάτι σου ανοίγει το παλιό κλασικό και ορθόδοξο cpl του control panel 
απλά σου σπάει τα ούμπαλα πλέον και δεν μπορείς κάποια να τα ανοίξεις απευθείας

όοοοχι , θες system settings προχω ;;; αν πας στο control panel θα σου ανοίξω το pc settings , από εκεί αν είσαι σίγουρος ότι θες εξτρά επιλογές οκ πάτα το advanced για να σου ανοίξω το παλιό 
(ευτυχώς που θυμάμαι τα cpl που χρησιμοποιώ συχνά οπότε κάνω την δουλειά μου απευθείας)

απλά με το νέο , παίρνει και θάρρος και αρχίζει τις μπιππππ η ms και μπορεί να σου κόψει ποιο εύκολα λειτουργίες "για το καλό σου"
(κόψει = μέσω του ui , δεν λέμε για cmd/powershell) 
θες να κάνεις τοπικό χρήστη ; όοοχι να σε πρίξουμε λίγο με popup μπας και του βάλεις ms account κλπ 

από την άλλη , έχει και τα θετικά του γιατί είναι σίγουρα καλύτερο από το "το φτιάξαμε για να πουλήσουμε κανά surface και δεν μας ενδιαφέρουν οι υπόλοιποι χρήστες με μεγάλες οθόνες" ui των 10 :) 

Δημοσ.

Μερικές απορίες, πώς κάνεις Join Domain από το Settings App; Πώς βάζεις πόρτα εκτυπωτή από εκεί; Device Manager; Advanced Power Plan; Όλα αυτά σε πάνε σε Cpl.

Το ότι τα Settings εδώ και 13 χρόνια που έκαναν την εμφάνιση τους στα Windows 8, παραμένουν μπερδεμένα και δυσλειτουργικά, το δείχνει η ανάγκη να κάνεις Search για μια ρύθμιση. Το Control Panel προσπαθούν εδώ και 13 χρόνια να το "σκοτώσουν" κι όμως δεν τα καταφέρνουν. Αν αυτό δε συνιστά "αποτυχία", τότε πώς λέγεται;

Τo Display Settings Cpl με τις Tabbed λειτουργίες, σας φαίνεται δηλαδή πιο πρακτικό στο Settings App; 

Όπως είπε και ένας χρήστης παραπάνω, ξαναφτιάξτε τα Windows με δομή που είναι πάνω στα 7άρια και εμείς θα τα βάλουμε. Να δεις εκεί 85% μερίδιο αγοράς ξανά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, gadgetguru said:

Μερικές απορίες, πώς κάνεις Join Domain από το Settings App; Πώς βάζεις πόρτα εκτυπωτή από εκεί; Device Manager; Advanced Power Plan; Όλα αυτά σε πάνε σε Cpl.

Το ότι τα Settings εδώ και 13 χρόνια που έκαναν την εμφάνιση τους στα Windows 8, παραμένουν μπερδεμένα και δυσλειτουργικά, το δείχνει η ανάγκη να κάνεις Search για μια ρύθμιση. Το Control Panel προσπαθούν εδώ και 13 χρόνια να το "σκοτώσουν" κι όμως δεν τα καταφέρνουν. Αν αυτό δε συνιστά "αποτυχία", τότε πώς λέγεται;

Τo Display Settings Cpl με τις Tabbed λειτουργίες, σας φαίνεται δηλαδή πιο πρακτικό στο Settings App; 

Όπως είπε και ένας χρήστης παραπάνω, ξαναφτιάξτε τα Windows με δομή που είναι πάνω στα 7άρια και εμείς θα τα βάλουμε. Να δεις εκεί 85% μερίδιο αγοράς ξανά.

απο το main settings screen επιλεγεις Accounts > Access work or school και πατας Connect
παλι απο το main settings screen επιλεγεις System > Power & Battery > Power Mode
ειναι πολυ ευκολοτερο να κανεις ενα search και μετα να ψαχουλευεις και λιγο απο περιεργεια τι αλλο βρισκεται σε εκεινο το μενου

καποια shortcuts του control panel που ετσι κι αλλιως απο παλια ηταν χωμενα μεσα σε δενδροδομες μπορεις να τα γκρουπαρεις και να τα εχεις ευκολα προσβασιμα στο start menu με ενα κλικ

απο τη μια διαμαρτυρεστε που η MS  σας χαλαει το βολεμα των εικονιδιων του κλασικου cp, με τα text στα αριστερα του νεου Settings Ui..

και απο την αλλη οταν λοιπον η MS ερχεται και σου δινει τη δυνατοτητα να φτιαξεις το δικο σου custom Start menu στα μετρα του δικου σου muscle memory και στα προτυπα του κλασικου Control Panel συν τη δυνατοτητα γκρουπαρισματος και ονομασιας του εκαστοτε γκρουπ εσεις παλι θελετε το κλασικο Start με τα οριζοντια text lines σιδηροδρομους...

ε δεν τρωγεστε με τιποτα...
καποια στιγμη πρεπει να βαλετε το κεφαλι σας κατω να σκεφτειτε αντικειμενικα ποιο ειναι πιο ευκολα προσβασιμο και λειτουργικο κι οχι ποιο επιλεγετε τυφλα απο συνηθειο και απο αντιδραση

a0pYQcA.png

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Odyss3us είπε

απο το main settings screen επιλεγεις Accounts > Access work or school και πατας Connect
παλι απο το main settings screen επιλεγεις System > Power & Battery > Power Mode
ειναι πολυ ευκολοτερο να κανεις ενα search και μετα να ψαχουλευεις και λιγο απο περιεργεια τι αλλο βρισκεται σε εκεινο το μενου

καποια shortcuts του control panel που ετσι κι αλλιως απο παλια ηταν χωμενα μεσα σε δενδροδομες μπορεις να τα γκρουπαρεις και να τα εχεις ευκολα προσβασιμα στο start menu με ενα κλικ

απο τη μια διαμαρτυρεστε που η MS  σας χαλαει το βολεμα των εικονιδιων του κλασικου cp, με τα text στα αριστερα του νεου Settings Ui..

και απο την αλλη οταν λοιπον η MS ερχεται και σου δινει τη δυνατοτητα να φτιαξεις το δικο σου custom Start menu στα μετρα του δικου σου muscle memory και στα προτυπα του κλασικου Control Panel συν τη δυνατοτητα γκρουπαρισματος και ονομασιας του εκαστοτε γκρουπ εσεις παλι θελετε το κλασικο Start με τα οριζοντια text lines σιδηροδρομους...

ε δεν τρωγεστε με τιποτα...
καποια στιγμη πρεπει να βαλετε το κεφαλι σας κατω να σκεφτειτε αντικειμενικα ποιο ειναι πιο ευκολα προσβασιμο και λειτουργικο κι οχι ποιο επιλεγετε τυφλα απο συνηθειο και απο αντιδραση

a0pYQcA.png

Εκτός τόπου και χρόνου το σχόλιο.

Αν ήταν έτσι όπως τα λες, για ποιο λόγο τα Settings έχουν Sidebar που σε πηγαίνουν σε Cpl στοιχεία, όπως το Domain και όχι στην οθόνη που λες;

Και γιατί να κάνω το Start Menu με συντομεύσεις του Control Panel ενώ μέχρι τα Windows 7 είχε submenu; Το "αντικειμενικό" που λες, είναι η γκρίνια που υπάρχει και όχι η ωραιοποίηση που προσπαθείς να επιβάλεις, λέγοντας μας απλά παρελθοντολάγνους.

Γνωρίζεις ότι το Settings App είναι επιεικώς μη ολοκληρωμένο σαν υλοποίηση, αν εσύ θες να δουλεύεις το φορητό σου που έχει οθόνη αφής, μαγκιά σου. Εδώ και 13 χρόνια έχει χαθεί πλήρως η έννοια "προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής" μετά τα Windows 8, τα Windows 10 το μάζεψαν αρκετά και τώρα τα Windows 11 μας γυρίζουν πίσω εκ νέου. Δες απλά πώς ήταν τα Windows 11 πριν 4 χρόνια, πόσα πράγματα απουσίαζαν όπως το ungroup στην Taskbar. Το ηλίθιο νέο context menu φαντάζομαι ότι σε βόλεψε πολύ από την αρχή, για αυτό και άλλαξε, ε; Δε μιλάω για λειτουργίες τύπου tabbed windows explorer, μιλάω για αυτά που "ξέχασε" να κουμπώσει στα 11άρια.

Ας είναι καλά η Microsoft που μετά από 25 χρόνια στο λειτουργικό της, με τα Windows 11 με ώθησε στο Mac που δεν ήθελα ούτε να βλέπω και που πλέον δεν μπορώ να αποχωριστώ. Κι ας χρειάζομαι SQL Server, βολεύομαι με το Parallels ή με MSTSC για τις τοπικές μου βάσεις, αλλιώς και με το Azure Studio κάνω δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, gadgetguru said:

Εκτός τόπου και χρόνου το σχόλιο.

Αν ήταν έτσι όπως τα λες, για ποιο λόγο τα Settings έχουν Sidebar που σε πηγαίνουν σε Cpl στοιχεία, όπως το Domain και όχι στην οθόνη που λες;

Και γιατί να κάνω το Start Menu με συντομεύσεις του Control Panel ενώ μέχρι τα Windows 7 είχε submenu; Το "αντικειμενικό" που λες, είναι η γκρίνια που υπάρχει και όχι η ωραιοποίηση που προσπαθείς να επιβάλεις, λέγοντας μας απλά παρελθοντολάγνους.

Γνωρίζεις ότι το Settings App είναι επιεικώς μη ολοκληρωμένο σαν υλοποίηση, αν εσύ θες να δουλεύεις το φορητό σου που έχει οθόνη αφής, μαγκιά σου. Εδώ και 13 χρόνια έχει χαθεί πλήρως η έννοια "προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής" μετά τα Windows 8, τα Windows 10 το μάζεψαν αρκετά και τώρα τα Windows 11 μας γυρίζουν πίσω εκ νέου. Δες απλά πώς ήταν τα Windows 11 πριν 4 χρόνια, πόσα πράγματα απουσίαζαν όπως το ungroup στην Taskbar. Το ηλίθιο νέο context menu φαντάζομαι ότι σε βόλεψε πολύ από την αρχή, για αυτό και άλλαξε, ε; Δε μιλάω για λειτουργίες τύπου tabbed windows explorer, μιλάω για αυτά που "ξέχασε" να κουμπώσει στα 11άρια.

Ας είναι καλά η Microsoft που μετά από 25 χρόνια στο λειτουργικό της, με τα Windows 11 με ώθησε στο Mac που δεν ήθελα ούτε να βλέπω και που πλέον δεν μπορώ να αποχωριστώ. Κι ας χρειάζομαι SQL Server, βολεύομαι με το Parallels ή με MSTSC για τις τοπικές μου βάσεις, αλλιώς και με το Azure Studio κάνω δουλειά.

http://cwer.ws/media/files/u2463164/0057/2021_04_26_153027.jpg

ειλικρινα θεωρεις οτι αυτο το πραγμα ειναι το ιδιο επειδη εχει submenu?

μετρα ποσο δρομο και ποσα κλικς εχει να κανει το ποντικι για να ανοιξει ενα προγραμμα στη μια περιπτωση και ποσα στην αλλη.. 
ποια εκδοχη ειναι πιο συμμαζεμενη στο muscle memory?
που και ποσο χρονο ακριβως θα ψαχνεις οταν εγκαθισταται ενα νεο προγραμμα στο ενα menu και ποσο στο αλλο?
(να μην αναφερω τι προκειται να γινει στο classic start menu αν πειραξεις εστω και λιγο το font scaling..)
στα Windows 11 ολα τα προγραμματα του Start menu κινουνται παντα σε μια συγκεκριμενη περιοχη μεγεθους touchpad (ανεξαρτητως μεγεθους και αναλυσης οθονης!)

πριν 10 χρονια αν με ρωταγε καποιος θα τον ελεγα τρελο οτι θα χρησιμοποιω καποια στιγμη dark mode/theme σε browser και σε theme ui desktop λειτουργικου, 
το γεγονος οτι αυτο το mode μου ειναι πλεον αναποσπαστο μερος της καθημερινοτητας δεν με πριμοδοτει να σιχτηριζω που δεν υπηρχε στο παρελθον και να τα σουρνω στους "βλακες" που δεν το σκεφτηκαν νωριτερα...

Επεξ/σία από Odyss3us

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...