takhspanos Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου Καλησπερα σας. Θα ηθελα την γνωμη σας,για κατι που με απασχολει. Εχω πολλα αρχεια(βιντεο-ταινιες,διαφορα)χωρητικοτητας 1,5 με 2 ΤΒ. Τα εχω σε 2 σκληρους δισκους που αγορασα απο το Temu. Επειδη,απο οτι εχω διαβασει,δεν ειναι και οι πιο ανθεκτικοι,απο το συγκεκριμενο σαιτ,σκεφτομαι να αγορασω 2 σκληρους δισκους των 1 ΤΒ. Επειδη δεν θελω να χασω τα αρχεια μου,που ειναι αποτελεσμα πολλων χρονων,ψαχνω για αξιοπιστο σκληρο δισκο(εξωτερικο) Εχετε να μου προτεινεται κατι? Επισης ποιοι ειναι καλυτεροι? Οι HDD H SSD? Ευχαριστω πολυ.
atheatos Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου Στις 26/6/2025 στις 7:26 ΠΜ, takhspanos είπε Επειδη δεν θελω να χασω τα αρχεια μου,που ειναι αποτελεσμα πολλων χρονων,ψαχνω για αξιοπιστο σκληρο δισκο(εξωτερικο) Επειδή δεν υπάρχει αυτό που ζητάς παίρνεις τουλάχιστον δυο σκληρούς και τους κανεις backup ( τον έναν στον άλλον - άλλους) 1
micos000 Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 26/6/2025 στις 2:26 ΠΜ, takhspanos είπε Επισης ποιοι ειναι καλυτεροι? Οι HDD H SSD? HDD. Είναι μεν πιο αργοί και πιο ογκώδεις, αλλά έχουν μεγαλύτερες χωρητικότητες και αν πάθουν κάτι ίσως μπορέσεις να πάρεις τα αρχεία σου χωρίς να πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου. Οι ssd είναι πιο γρήγοροι και πιο μικροί αλλά είναι πιο ακριβοί και αν χαλάσουν... 😨 😱😭 Στις 26/6/2025 στις 2:26 ΠΜ, takhspanos είπε Επειδη δεν θελω να χασω τα αρχεια μου,που ειναι αποτελεσμα πολλων χρονων,ψαχνω για αξιοπιστο σκληρο δισκο(εξωτερικο) Το μόνο αξιόπιστο backup είναι σε τρία διαφορετικά μέρη. Άντε να το κάνουμε και σε δύο, αλλά σε ένα μόνο μέρος δεν υπάρχει καμία ασφάλεια και όχι, δεν μετράει ο εσωτερικός δίσκος pc/laptop/mobile σαν μέρος για backup. Επεξ/σία 29 Ιουνίου από micos000 2
lector Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Οπως ειπωθηκε, παιρνεις 2 HDD (2TB εκαστος ή και παραπανω για να χεις και για το μελλον) και αντιγραφεις το υλικο σου και στους 2. Θα σου βγει λογικα πιο ακριβα απο ο,τι υπολογιζες, αλλα αν το αρχειο σου οπως λες ειναι αξιολογο, καλυτερα να μην το ρισκαρεις. Better safe than sorry. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα