TitanX Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου Θέλω να ρωτήσω το εξής, θέλω να παραδώσω τη διαχείρηση των κοινοχρήστων σε άλλο ιδιοκτήτη. Αν όλοι αρνηθούν να αναλάβουν τη διαχείρηση και παράλληλα δεν συμφωνούν να δωθεί σε εξωτερική εταιρεία. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το αποθεματικό τους αν δεν θέλγουν να το πάρουν πίσω πιέζοντας εμένα να παραμείνω διαχειριστής, που μπορώ να το καταθέσω ώστε να είμαι καλλημενος ότι μοίρασα τα αποθεματικά των ιδιοκτητών. Θα μπορούσα να τα βάλω σε φάκελο και να τα ρίξω κάτω από τις πόρτες αλλά δεν θα έχω κάποια υπογραφή ή έντυπο ότι τα παρέλαβαν. Ισχύει πως μπορώ να τα καταθέσω στο παρακαταθηκών και δανείων;
adi32 Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου Δυσκολη κατασταση Ειναι τα γνωστα μ@πανα που βγαζουν την ουρα τους απεξω λες και δεν ειναι δικο τους το σπιτι ή αν ηταν δικο τους ολοκληρο το κτιριο δε θα μπορουσαν να πληρωσουν 5 λογαριασμους. Κανονικα ειναι υποχρεωση ολων, μαζεψε τους και πες παραδιδω σημερα και δεν ξαναπληρωνω τιποτα απο δω κει περα μεχρι να αναλαβει αλλος Βαλτε ενα προγραμμα να πηγαινει με τη σειρα καθε χρονο Οποιος δεν μπορει γιατι αισθανεται ηλιθιος ή δε θελει, να αναλαμβανει με δικα του εξοδα να δινει τη διαχειριση εξω οταν ειναι η σειρα του 2
chrisgav Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου Υπαρχει το λεγομενο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων για τετοιες περιπτωσεις. Μπορεις να τα αφησεις εκει. Αλλα καλο θα ηταν να ρωτησεις και εναν δικηγορο.
vamvakoolas Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 17 minutes ago, TitanX said: Θέλω να ρωτήσω το εξής, θέλω να παραδώσω τη διαχείρηση των κοινοχρήστων σε άλλο ιδιοκτήτη. Αν όλοι αρνηθούν να αναλάβουν τη διαχείρηση και παράλληλα δεν συμφωνούν να δωθεί σε εξωτερική εταιρεία. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το αποθεματικό τους αν δεν θέλγουν να το πάρουν πίσω πιέζοντας εμένα να παραμείνω διαχειριστής, που μπορώ να το καταθέσω ώστε να είμαι καλλημενος ότι μοίρασα τα αποθεματικά των ιδιοκτητών. Θα μπορούσα να τα βάλω σε φάκελο και να τα ρίξω κάτω από τις πόρτες αλλά δεν θα έχω κάποια υπογραφή ή έντυπο ότι τα παρέλαβαν. Ισχύει πως μπορώ να τα καταθέσω στο παρακαταθηκών και δανείων; σε παρομοια περιπτωση, τελικα βρηκαν εναν ενοικιαστη που εμενε και τα φορτωσαν εκει. Αυτο με το φακελο, ουτε καν να το σκεφτεσαι μη βρεις το μπελα σου
GeorgeKatz Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) On 26/06/2025 at 16:03, TitanX said: Αν όλοι αρνηθούν να αναλάβουν τη διαχείρηση και παράλληλα δεν συμφωνούν να δωθεί σε εξωτερική εταιρεία. Αυτό που λες δεν γίνεται, γιατί πολύ απλά "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα". Καλείς γενική συνέλευση με θέμα την εκλογή νέου διαχειριστή και παρουσιάζεις 1-2-3 γραπτές προσφορές από γραφεία κοινοχρήστων. Συζητάτε αν υπάρχει κάποιος από την πολυκατοικία που μπορεί να αναλάβει. Αν είναι όπως τα περιγράφεις, πιθανότατα δεν θα υπάρχει κανείς διαθέσιμος. Στη συνέχεια, περνάτε στις προσφορές. Εκεί είναι λογικό να υπάρξουν αντιδράσεις και γκρίνιες, εσύ κρατάς γερά και δεν σε ρίχνουν "για έναν ακομα χρόνο". Γίνεται ψηφοφορία πάνω στις προτεινόμενες λύσεις και επιλέγεται εκείνη που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες θετικές ψήφους, ακόμα κι αν είναι μόνο η δική σου ψήφος. Υπογράφεις πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής με το γραφείο που πήρε τις περισσότερες ψήφους και από εκεί και πέρα έχεις ξεμπλέξει. Αν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θέλουν να αλλάξουν εταιρεία διαχείρισης, ας συγκαλέσουν ξανά γενική συνέλευση με θέμα την αλλαγή διαχειριστή. Επεξ/σία 27 Ιουνίου από GeorgeKatz 2
Dante80 Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, GeorgeKatz said: Αυτό που λες δεν γίνεται, γιατί πολύ απλά "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα". Καλείς γενική συνέλευση με θέμα την εκλογή νέου διαχειριστή και παρουσιάζεις 1-2-3 γραπτές προσφορές από γραφεία κοινοχρήστων. Συζητάτε αν υπάρχει κάποιος από την πολυκατοικία που μπορεί να αναλάβει. Αν είναι όπως τα περιγράφεις, πιθανότατα δεν θα υπάρχει κανείς διαθέσιμος. Στη συνέχεια, περνάτε στις προσφορές. Εκεί είναι λογικό να υπάρξουν αντιδράσεις και γκρίνιες, εσύ κρατάς γερά και δεν σε ρίχνουν "για έναν ακομα χρόνο". Γίνεται ψηφοφορία πάνω στις προτεινόμενες λύσεις και επιλέγεται εκείνη που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες θετικές ψήφους, ακόμα κι αν είναι μόνο η δική σου ψήφος. Υπογράφεις πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής με το γραφείο που πήρε τις περισσότερες ψήφους και από εκεί και πέρα έχεις ξεμπλέξει. Αν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θέλουν να αλλάξουν εταιρεία διαχείρισης, ας συγκαλέσουν ξανά γενική συνέλευση με θέμα την αλλαγή διαχειριστή. Τα άνωθι. Δεν είσαι υποχρεωμένος να παραμείνεις διαχειριστής, και δεν μπορούν να σε υποχρεώσουν να παραμείνεις. Συγκαλείς γενική συνέλευση και το λύνεις. Πάρε πρώτα προσφορές από γραφεία διαχείρισης. Επίσης, στην συνέλευση δώσε την δυνατότητα να φέρει κάποιος άλλος προσφορά από δική του εταιρία, αν το θέλει. Χωρίς όμως να καθυστερήσει η διαδικασία (δίνεις μια εβδομάδα αν θέλουν, μετά συνέλευση, αν δεν έχεις απαρτία καπάκια άλλη, μέχρι να πάτε σε απλή πλειοψηφία και να ξεμπερδέψεις). Είναι ψυχοφθόρο ναι, αλλά δεν γίνεται και αλλιώς. Σε περίπτωση που κάποιοι δεν σκαμπάζουν, απλά τους δίνεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας να τον διαβάσουν με την ησυχία τους. Επεξ/σία 27 Ιουνίου από Dante80 1
Vstromrider Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Στις 26/6/2025 στις 4:13 ΜΜ, adi32 είπε Ειναι τα γνωστα μ@πανα που βγαζουν την ουρα τους απεξω Τα οποια ειναι κριτες των παντων! το μονο που κανουν ειναι να καθονται να κριτικαρουν τι δεν εκανες καλα! αλλα ποτε δεν αναλαμβανουν αυτοι. Μιλαμε για πολυ ξυλο!! 1
dimitrisQwe Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Έχουμε δώσει την διαχείριση σε εταιρεία. Σύμφωνα με την εταιρεία πρέπει για τυπικούς λόγους να υπάρχει δαιχειριστης στην πολυκατοικία ο οποίος αναλαμβανει να κάνει την επικοινωνία με την εταιρεία. Η εταιρεία στα χαρτιά φαίνεται σαν βοηθός διαχειριστή. Η εταιρεία επικαλέστηκε ότι αυτό λέει η νομοθεσία. Υπάρχει όντως τέτοια νομοθεσία που πρέπει ο διαχειριστής να είναι ιδιοκτητης διαμερίσματος υποχρεωτικά? 1
adi32 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 6 λεπτά πριν, dimitrisQwe είπε Έχουμε δώσει την διαχείριση σε εταιρεία. Σύμφωνα με την εταιρεία πρέπει για τυπικούς λόγους να υπάρχει δαιχειριστης στην πολυκατοικία ο οποίος αναλαμβανει να κάνει την επικοινωνία με την εταιρεία. Η εταιρεία στα χαρτιά φαίνεται σαν βοηθός διαχειριστή. Η εταιρεία επικαλέστηκε ότι αυτό λέει η νομοθεσία. Υπάρχει όντως τέτοια νομοθεσία που πρέπει ο διαχειριστής να είναι ιδιοκτητης διαμερίσματος υποχρεωτικά? Καλο ειναι να υπαρχει καποιος υπευθυνος απο την πολυκατοικια ας μην ειναι και ιδιοκτητης Αν δε γινεται ουτε αυτο τα αναλαμβανει πληρως η εταιρεια 22 λεπτά πριν, Vstromrider είπε Τα οποια ειναι κριτες των παντων! το μονο που κανουν ειναι να καθονται να κριτικαρουν τι δεν εκανες καλα! αλλα ποτε δεν αναλαμβανουν αυτοι. Μιλαμε για πολυ ξυλο!! Απλα ζωα που χανονται οταν ειναι να αναλαβουν και εμφανιζονται μετα και ζητανε τον ουρανο με τα αστρα
Morosana Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, dimitrisQwe είπε Έχουμε δώσει την διαχείριση σε εταιρεία. Σύμφωνα με την εταιρεία πρέπει για τυπικούς λόγους να υπάρχει δαιχειριστης στην πολυκατοικία ο οποίος αναλαμβανει να κάνει την επικοινωνία με την εταιρεία. Η εταιρεία στα χαρτιά φαίνεται σαν βοηθός διαχειριστή. Η εταιρεία επικαλέστηκε ότι αυτό λέει η νομοθεσία. Υπάρχει όντως τέτοια νομοθεσία που πρέπει ο διαχειριστής να είναι ιδιοκτητης διαμερίσματος υποχρεωτικά? Και να μην υπάρχει νομοθεσία που να λέει ο διαχειριστής πρέπει να είναι ιδιοκτήτης δεν είναι πολύ σοφό να πάρει τη διαχείριση ή έστω να αναλάβει καθήκοντα liaison κάποιος ενοικιαστής που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. 8 λεπτά πριν, adi32 είπε Καλο ειναι να υπαρχει καποιος υπευθυνος απο την πολυκατοικια ας μην ειναι και ιδιοκτητης Αν δε γινεται ουτε αυτο τα αναλαμβανει πληρως η εταιρεια Απλα ζωα που χανονται οταν ειναι να αναλαβουν και εμφανιζονται μετα και ζητανε τον ουρανο με τα αστρα Κάποτε που εμένα σε πολυκατοικία είχαμε rotation στη διαχείριση που ξεκινούσε από το πότε μπήκε κάποιος. Όποιος δεν ήθελε να πάρει τη διαχείριση έδινε κάθε μήνα ένα ποσό 20 30€ που έμπαινε στο αποθεματικό, και ο κλήρος πήγαινε στον επόμενο. Αν και ο επόμενος δεν ήθελε έδινε και αυτός 30 και πήγαινε έτσι μέχρι να εμφανιζόταν κάποιος να αναλάβει. Πάντα η πολυκατοικία είχε λεφτά και κανένα παράπονο.
LiquidTroll Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Φιλε μου, οταν εχασα τον πατερα μου, επειδή στην πολυκατοικία είχε κάνει πολλά (πότιζε, φρόντιζε τα φυτά στην πυλωτή κλπ). είπα να κάνω και εγώ 2-3 πράγματα. Ο πατέρας μου , μου είχε πει ότι όλοι εδω μέσα είναι μ%$%α. Δεν το είχα πάρει και τόσο σοβαρά. Μπαίνω, και χρειαζότανε να αναβαθμίσουμε τον ανελκυστήρα. 40 χρόνια, πολύ κακο συντηρημένος. Και ξεκινάει ο πόλεμος! Ενας απο την πολυκατοικία, που ασχολείται με ασανσέρ,έλεγε να του δώσουμε το έργο, χωρίς ΦΠΑ, χωρίς συμβόλαιο, και "θα τα φτιάξει όλα αυτός".Κάποιοι συμφώνησαν, εγώ είπα κατηγορηματικά ΟΧΙ, δώσε μου αναλυτική προσφορά, θα πάρω και απο άλλους, και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί. Πρεπει κάπως να το δικαιολογήσουμε στα έξοδα! Πήγαινε απο διαμέρισμα σε διαμέρισμα και με έθαβε και με έβριζε, λέγοντας ότι "πως την έχω δει" Βρίσκω μια προσφορά, πολύ καλή, σχετικά φθηνή, κάναμε 3-4 συνελεύσεις, όμως δεν βγάζαμε άκρη, τσακωνόμασταν. Ανοίγει το ασανσερ μια κοπέλα μια ημέρα, και το "κουτί" ηταν σε άλλο όροφο, πήγε να πέσει στο κενό. Με απείλησε με μυνηση, και αν πάθαινε τίποτε, θα ήμουνα στον εισαγγελέα, και 1ο θέμα στον Ευαγγελάτο (φυσικά και δεν θα έφταιγα, 10 χρονια ερχότανε ο μάστορας και έβαζε απλα υπογραφή) Τους καλώ πάλι σε συνελευση, τους λεω ΝΑ η προσφορά, εγώ παραιτούμαι, κάντε ότι θελετε! Εκει αποφασίσανε. Ερχεται το συνεργείο, φτιαχνει το ασανσέρ, καινούριο, μοντέρνο, ασφαλές. Βρίσανε μεχρι και το συνεργείο, την ώρα που το έφτιαχνε (!!!!), ότι δεν τους άρεσε αυτά που βάλανε, ότι "Δεν είστε επαγγελματίες" και πολλά άλλα.Σε σημείο που ήτανε έτοιμο το γραφείο να μας παρατήσει έτσι, με το ασανσέρ μισοφτιαγμένο! Ορκίστηκα, ότι πλέον δεν θα με νοιάξει ακόμα και φωτιά να πάρει. Είδα ποιους τελικά εχω ως γείτονες, και έκοψα και την καλημέρα. Η μαλακία των ανθρώπων , εν έτη 2025, δεν μπορεί να μετρηθεί. ΥΓ1 : Mε τους περισσότερους έχω μεγαλώσει με τα παιδιά τους, πηγαίναμε μαζί σχολειο ΥΓ2: Ειχα ήδη βρει γραφειο κοντά μας, να τα δώσω, γιατί αν έμπλεκα με οικονομικά...αστα....οποτε λέω ας βρίζουνε το γραφείο....και μάντεψε...το βρίζουνε για τα κοινόχρηστα, έχουν πάει και έχουν βριστει με το γραφείο Επεξ/σία 1 Ιουλίου από LiquidTroll 5
iml Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ένας δοκιμασμένος τρόπος να ενδιαφερθούν και άλλοι να κάνουν διαχειριστές είναι να ορίσετε αμοιβή διαχειριστή (ένα μικρότερο ποσό από ότι παίρνουν τα γραφεία). Τότε θα εμφανιστούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι (άχρηστοι όπως θα διαπιστώσετε, που δεν θα κάνουν τπτ αλλά θα θέλουν να τσιμπούν το χαρτζιλίκι κ να βάζουν χέρι στο αποθεματικό για τα έξοδά τους). Τουλάχιστον όμως, οι 1-2 υπεύθυνοι άνθρωποι δεν θα αισθάνονται τελείως κορόιδα όταν αναλαμβάνουν και ασχολούνται για τα της συντήρησης. Επεξ/σία 1 Ιουλίου από iml
LiquidTroll Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 21 minutes ago, iml said: Ένας δοκιμασμένος τρόπος να ενδιαφερθούν και άλλοι να κάνουν διαχειριστές είναι να ορίσετε αμοιβή διαχειριστή (ένα μικρότερο ποσό από ότι παίρνουν τα γραφεία). Τότε θα εμφανιστούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι (άχρηστοι όπως θα διαπιστώσετε, που δεν θα κάνουν τπτ αλλά θα θέλουν να τσιμπούν το χαρτζιλίκι κ να βάζουν χέρι στο αποθεματικό για τα έξοδά τους). Τουλάχιστον όμως, οι 1-2 υπεύθυνοι άνθρωποι δεν θα αισθάνονται τελείως κορόιδα όταν αναλαμβάνουν και ασχολούνται για τα της συντήρησης. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα δώσεις σε γραφείο, όπου θα βγάζει τα χιλιοστά σε κάθε σπίτι, για να μην υπάρχει κανένα θέμα. Επίσης, πιστεψε με, εχουνε γίνει πολλές ρεμούλες με διαχειριστές, οπότε καλύτερα διαφάνεια.
iml Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα δώσεις σε γραφείο, όπου θα βγάζει τα χιλιοστά σε κάθε σπίτι, για να μην υπάρχει κανένα θέμα. Επίσης, πιστεψε με, εχουνε γίνει πολλές ρεμούλες με διαχειριστές, οπότε καλύτερα διαφάνεια. Το ότι τα δίνεις σε γραφείο, δεν αναιρεί την ανάγκη ύπαρξης κάποιου, σε ρόλο διαχειριστή που θα επιβλέπει εργασίες, θα αναφέρει αβαρίες, θα προωθεί λογαριασμούς. Θα εκπροσωπεί γενικά την οικοδομή και θα έχει στενότερη συνεργασία με το γραφείο. Το γραφείο δεν βγάζει από μόνο του νέα χιλιοστά, χρησιμοποιεί αυτά που θα του δώσει η οικοδομή σύμφωνα με το καταστατικό της. Αλίμονο αν κάποιος σε ρόλο διαχειριστή έβαζε αυθαίρετα χιλιοστα για να βγάλει μηνιαίες δαπάνες. Γι αυτό και στον μηνιαίο πίνακα εξόδων υπάρχει ΚΑΙ η στήλη των χιλιοστών που χρησιμοποιείται (και παραμένει σταθερή) ωστε ο οποιοσδήποτε να μπορεί να κάνει τον απλό πολλαπλασιαμό να δει αν κάτι παίζει. Τα γραφεία είναι η τελευταία λύση ανάγκης για να γίνονται τουλάχιστον τα βασικά πριν αφεθούν και αυτά στην τύχη τους. Πριν αρχίσουμε να βλέπουμε παντού δράκους συνωμοσίες και ρεμούλες, η λύση είναι η ενεργότερη συμμετοχή με τα κοινόχρηστα θέματα. Τις περισσότερες φορές είναι μόνο δράκοι. Προσωπικά συνεργάστηκα με κάμποσους διαχειριστές περισσότερο ή λιγότερο, και ακόμα και από αυτους που συνολικά δεν μου άρεσαν, ρεμούλα -όπου και όταν ασχολήθηκα- δεν είδα. Κοινώς το να πειράξει κάποιος τα χιλιοστά, είναι εξόφθαλμο. Η ρεμούλα όπου υπάρχει είναι στην υπερτιμολόγηση και στην ψευδή εκτέλεση εργασιών. Με ενεργότερη συμμετοχή και έρευνα αγοράς για πιθανή οικονομικότερη αντιπροσφορά κλείνει αυτό το παράθυρο, τουλάχιστον σε οικοδομές μεταξύ ανεξάρτητων διαμερισμάτων όπου όλοι θέλουν να πληρώνουν τα λιγότερα. Δύσκολη περίπτωση είναι η οικογενειακή οικοδομή όπου είσαι μειοψηφία και αν σου τύχει -με ή χωρίς ρεμούλα- έμπλεξες. Επεξ/σία 1 Ιουλίου από iml 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα