Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας, 

Είμαι σε αναζήτηση καινούριου κινητό, καθώς το τρέχον του έχω βγάλει τα μάτια και ήρθε ώρα να ξεκουραστεί.

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; (400€ θα ήθελα, αλλά μπορώ να πάω στα 500€ αν αξίζει).
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Ελλάδα.
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; Όχι, αρκεί να είναι έμπιστο .
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Καινούριες.
5) Μέγεθος οθόνης; Δεν με νοιάζει, αρκεί να μην είναι κυρτή.
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); NFC, όσο καθαρότερο android χωρίς να χρειαστεί να κάνω κόλπα για να είναι κομπλέ, fast charging, 256gb + 12 RAM και υποστήριξη σίγουρα 3 χρόνια.
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Σε λογικά πλαίσια, να βγαίνει καμία φωτογραφία που και που.
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Να βγαίνει σίγουρα μια μέρα μέτριας χρήσης.
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android.
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; Το κινητό το έχω σχεδόν για όλα, οπότε τις κλασσικές εφαρμογές που έχουμε όλοι μας και αρκετό gaming (λίγο βαρύ) όταν έχω χρόνο. Είμαι κάτοχος Realme Gt Neo 2 όπου είμαι ευχαριστημένος, παρόλα αυτά βλέπω πως ίσως βρίσκομαι σε κάτι της Motorola, Honor, One Plus και Realme πάλι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με μη κυρτή οθόνη ,καθαρό λογισμικό κλπ . Κοίταξε να τα δεις ανοικτά σε κάποιο κατάστημα αλυσίδας και να τα συγκρίνεις με άλλα ..

https://www.skroutz.gr/s/55549581/OnePlus-Nord-4-5G-Dual-SIM-12-256GB-Obsidian-Midnight.html

https://www.skroutz.gr/s/59671349/nothing-phone-3a-pro-5g-12-256gb-gri.html

Επεξ/σία από Fotia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Fotia είπε

Με μη κυρτή οθόνη ,καθαρό λογισμικό κλπ . Κοίταξε να τα δεις ανοικτά σε κάποιο κατάστημα αλυσίδας και να τα συγκρίνεις με άλλα ..

https://www.skroutz.gr/s/55549581/OnePlus-Nord-4-5G-Dual-SIM-12-256GB-Obsidian-Midnight.html

https://www.skroutz.gr/s/59671349/nothing-phone-3a-pro-5g-12-256gb-gri.html

Και τα δύο φαίνονται καλά, και έχω ακούσει τα καλύτερα και για της δύο μάρκες. Θα αντέξει o SD 7 gen 3 για gaming και γενικά multitasking ή αξίζει να βρω κάτι σε SD 8 gen 2/3? Επίσης 50 W φόρτιση μου φαίνονται χαμηλά (έχω 60 W τώρα), αλλά δεν μπορώ να πω ότι με χαλάει γτ είναι πάλι γρήγορο.

1 ώρα πριν, MightGuy είπε

Επεξ/σία από MightGuy
Δημοσ.

Oι διαφορές και τι αναζητά καθένας είναι πως φαίνονται στην πράξη και στις συνήθειες σου . Μπορείς να τα δεις κάπου ανοικτά ...

Για κάτι πιο ειδικό  ,υπάρχουν  παρουσιάσεις και σχόλια στο Internet να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα  .

Δημοσ.
17 ώρες πριν, MightGuy είπε

Είμαι σε αναζήτηση καινούριου κινητό, καθώς το τρέχον του έχω βγάλει τα μάτια και ήρθε ώρα να ξεκουραστεί.

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; (400€ θα ήθελα, αλλά μπορώ να πάω στα 500€ αν αξίζει)

δεν αξιζει

εδω εισαι https://www.bestprice.gr/item/2160729419/realme-gt-7t-12gb-256gb.html

Δημοσ.
18 ώρες πριν, MightGuy είπε

Καλημέρα σας, 

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; (400€ θα ήθελα, αλλά μπορώ να πάω στα 500€ αν αξίζει).
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Ελλάδα.
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; Όχι, αρκεί να είναι έμπιστο .
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Καινούριες.
5) Μέγεθος οθόνης; Δεν με νοιάζει, αρκεί να μην είναι κυρτή.
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); NFC, όσο καθαρότερο android χωρίς να χρειαστεί να κάνω κόλπα για να είναι κομπλέ, fast charging, 256gb + 12 RAM και υποστήριξη σίγουρα 3 χρόνια.
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Σε λογικά πλαίσια, να βγαίνει καμία φωτογραφία που και που.
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Να βγαίνει σίγουρα μια μέρα μέτριας χρήσης.
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android.
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; Το κινητό το έχω σχεδόν για όλα, οπότε τις κλασσικές εφαρμογές που έχουμε όλοι μας και αρκετό gaming (λίγο βαρύ) όταν έχω χρόνο. Είμαι κάτοχος Realme Gt Neo 2 όπου είμαι ευχαριστημένος, παρόλα αυτά βλέπω πως ίσως βρίσκομαι σε κάτι της Motorola, Honor, One Plus και Realme πάλι.

Στο bestrice realme gt 7t στα 380 ευρώ.... Δεν ψάχνεις για κάτι άλλο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας. Όντως είναι μπόμπα το Realme, πρέπει να το σκεφτώ για κυρτή οθόνη γτ είμαι ατζαμής. Ζαχαρώνω το One Plus 13R αυτή την στιγμή, δεν ξέρω αν είναι καλό μπας και πέσει η τιμή κανά 50€. Επειδή δεν γνωρίζω  πολλά και δεν βρίσκω καθαρές απαντήσεις, εμπιστεύομαι mediatek επεξεργαστές; και όσο έχει να κάνει με snapdragon ποιες σειρές αξίζουν για ψηλό βαρύ gaming. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζουν 2024 μοντέλα γτ ουσιαστικά χάνω έναν χρόνο στο χέρια μου από αναβαθμίσεις.

Υπάρχει κάτι πιο αξιόλογο στα 500€-550€, να κάνω το βήμα;

Ευχαριστώ πολύ, και συγγνώμη για τα πολλά ερωτήματα!

Επεξ/σία από MightGuy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι τι αρέσει και βολεύει εσένα , όχι αν είναι παλαιότερο ή νεώτερο μοντέλο  .

Οι αναβαθμίσεις ως τώρα,είναι και σχετικές ,σαν υπόσχεση του κατασκευστή .

Αυτό πιθανόν να αλλάξει για όλες τις πρόσφατες συσκευές https://www.insomnia.gr/forums/topic/844006-νέοι-κανόνες-της-εε-για-smartphones-και-tablets-από-το-2025-τι-αλλάζει/-

Ο επεξεργαστής για να αποδώσει ,εξαρτάται από την υλοποίηση σαν συνολο κατασκευής κάθε κινητού . Οπότε το μοντέλο σαν σειρά ,είναι σχετικό .

Ακόμα και με ίδιο επεξεργαστή ,κινητά έχουν διαφορά πως ρολάρουν στην πραγματική χρήση ...

Για αυτό πρότεινα παραπάνω να δεις τα κινητά που ενδιαφέρεσαι , ανοικτά σε κάποιο κατάστημα αλυσίδας , και να τα συγκρίνεις με άλλα ....

Θεωρητικά με Mediatek θα έχεις καλύτερη διαχείριση μπαταρίας , δεν θα ζεστένεται η συσκευή ,θα είναι πιο γρήγορες οι εφαρμογές που δίνει μαζί το κινητό.

Στα αρνητικά θα έχεις ασυμβατότητες σε κάποιες εφαρμογές που θα θέλεις ,ειδικά αν έχουν ειδοποιήσεις ,και θα πρέπει να βρείς άλλες εφαρμογές ή εκδόσεις ....

Αν θέλεις επίσης να βάλεις Gcam για βελτίωση λήψης φωτογραφίας ,θα δυσκολευτείς να βρείς να δουλεύει σταθερά .

Τέλος οι αναβαθμίσεις λογισμικού των εταιριών φαίνεται καθυστερούν περισσότερο σε συσκευές με Mediatek .

Επεξ/σία από Fotia
Δημοσ.
9 ώρες πριν, MightGuy είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας. Όντως είναι μπόμπα το Realme, πρέπει να το σκεφτώ για κυρτή οθόνη γτ είμαι ατζαμής. Ζαχαρώνω το One Plus 13R αυτή την στιγμή, δεν ξέρω αν είναι καλό μπας και πέσει η τιμή κανά 50€. Επειδή δεν γνωρίζω  πολλά και δεν βρίσκω καθαρές απαντήσεις, εμπιστεύομαι mediatek επεξεργαστές; και όσο έχει να κάνει με snapdragon ποιες σειρές αξίζουν για ψηλό βαρύ gaming. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζουν 2024 μοντέλα γτ ουσιαστικά χάνω έναν χρόνο στο χέρια μου από αναβαθμίσεις.

mediatek επεξεργαστές και παιχνίδια (ιδιαίτερα βαριά) όχι.

Κοιτάς πάντα Snapdragon..

Δημοσ.
9 ώρες πριν, MightGuy είπε

Είχα το OnePlus, δε νομίζω να έχεις κάποιο παράπονο, έχει τα όσα ζητάς. Όσον αφορά την παλαιότητα του μοντέλου, δεν ξέρω κατά πόσο θα πρέπει να σε απασχολεί, είναι νομίζω πιο πολύ ψυχολογικό και με ένα χρόνο πίσω, δε χάνεις και πάρα πολλά, εκτός αν θέλεις πραγματικά να εξαντλήσεις το χρονικό περιθώριο των αναβαθμίσεων και θέλεις να τα σκάσεις σε κάτι που θα έχει μέλλον, ειδικά αν είναι μικρή η χρηματική διαφορά. 

Κοινώς, διαλέγεις και παίρνεις....

Δημοσ.

Δες αυτό https://www.bestprice.gr/item/2160268174/oneplus-13r-12gb-256gb.html

Αρνητικο το θέμα εγγύησης από Σκρουτζαδικο που δεν το καλύπτει η εταιρεία.

Εάν το πάρεις από αλυσίδα έχεις κανονικά 2 χρόνια εγγύηση.

Κάτοχος 1+12 από Κωτσόβολο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Fotia είπε

Το Realme έχει κυρτή οθόνη που δεν είναι επιλογή ..

Ποιος έχει κυρτη οθονη;;;; 

Λαθος.... Δεν είναι curved το GT 7T

14 ώρες πριν, MightGuy είπε

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ένα κατάστημα και να δεις από κοντά αυτό που θες. Το GT 7T που πρότεινα ΔΕΝ έχει κυρτή οθονη... 

Δια του λόγου το αληθές δες κι εδώ 

Και το 1+ 13 R είναι εξαιρετική περίπτωση. 

Επεξ/σία από osfp1978
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fotia είπε

Screenshot 2025-06-28 at 16-38-00 realme gt 7t curved s[...].jpg

Νομίζω ότι το βίντεο που έχω επισυνάψει στον φίλο δείχνει την πραγματικότητα. 

Αν μπήκες στον κόπο να το δεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...