Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, alexandr0s11 said:

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας εχω μια εικονα με τις μεταφορες τα σημεια και τις εκδρομες απλα δεν ξερω περιπου τις τιμες ανα κεφαλι γιατι εχω δει αρκετα χαμηλες τιμες και με τους υπολογισμους που εκανα δεν συμφερει. Με τουριστικα γραφεια της περιοχης αραγε μπορω να συνεργαστω να μου κλεινουν αυτοι τις εκδρομες; εννοειται θα παιρνουν ποσοστο τους. Εμενα η κυρια απορια μου ειναι οτι εγω ειμαι μια μαριδα και εδω υπαρχουν καρχαριες οποτε με ενα τετοιο βανακι θα μπορω να βγαζω ενα τιμιο μεροκαματο ή θα κανω οτι περισσευρει 1 2 εκδρομες τον μηνα; δεν εχω εικονα ποσες εκδρομες υπαρχουν και αν προλαβαινουν να παρω και καμια οι μικροι

ισχυει αλλα υπαρχουν αρκετα τουριστικα γραφεια που ειμαι σιγουρος οτι ενδιαφερονται για συνεργασια. Δες ακομα και Νεαπολη/Ελουντα/Σητεια.

Ισως να το ξεκινησεις σα δευτερη δουλεια/εξτρα και αν δεις οτι τραβαει να μπεις 100%

Υπαρχουν ημερισιες εκδρομες (συνηθως αυτες ζητανε) για φαραγκια/αρχαιολογικους χωρους κτλ αλλα και 2ημερα. Πιο πολλες ημερες δεν εχω ακουσει στη περιοχη, συνηθως για πολλες μερες ειναι τεραστια γραφεια με δικα τους λεωφορεια/βανακια...

Επισης δες αν μπορεις να συνεργαστεις με ξενοδοχεια τοσο Αγιο οσο και Ελουντα για αποκλειστικοτητα!

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, alexandr0s11 είπε

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας εχω μια εικονα με τις μεταφορες τα σημεια και τις εκδρομες απλα δεν ξερω περιπου τις τιμες ανα κεφαλι γιατι εχω δει αρκετα χαμηλες τιμες και με τους υπολογισμους που εκανα δεν συμφερει. Με τουριστικα γραφεια της περιοχης αραγε μπορω να συνεργαστω να μου κλεινουν αυτοι τις εκδρομες; εννοειται θα παιρνουν ποσοστο τους. Εμενα η κυρια απορια μου ειναι οτι εγω ειμαι μια μαριδα και εδω υπαρχουν καρχαριες οποτε με ενα τετοιο βανακι θα μπορω να βγαζω ενα τιμιο μεροκαματο ή θα κανω οτι περισσευρει 1 2 εκδρομες τον μηνα; δεν εχω εικονα ποσες εκδρομες υπαρχουν και αν προλαβαινουν να παρω και καμια οι μικροι

Ούτως ή άλλως φέτος δεν θα προλάβεις τη σεζόν οπότε έχεις σχεδόν ένα χρόνο να κάνεις την έρευνα σου. 

Τα ξενοδοχεία και τα γραφεία είναι μια καλή αρχή αλλά όχι οι μόνοι που μπορούν να σου φέρουν κόσμο και ξεκινάς λάθος περιμένοντας  άλλους να σου φέρουν πελάτες και όχι πως θα φέρεις εσύ.  Στη θέση σου θα κυνηγούσα ταβέρνες, beach bar, μαρίνες, car rentals, ταξιτζήδες, κτήματα που κάνουν γάμους, clubs κτλ. πελάτες μπορείς να βρεις παντού.  Αν θεωρείς ότι η Ελούντα είναι λόμπι χτύπα πόρτες ξερόκαμπο, Ζάκρο, μακρύ- γυαλό κτλ. Κάνε έρευνα για βίλες που φιλοξενούν 6 8 άτομα βρες τους ιδιοκτήτες, μάθε τι ζητάει η αγορά, που πονάνε, ζήτα συμβουλές και πρότεινε συνεργασία. Ακόμα μπορείς να σπαμαρεις σε σελίδες και να κάνεις τη διαφήμιση σου.  

Δες τις πετυχημένες επιχειρήσεις του κλάδου και προσπάθησε να τις αντιγράψεις ή ακόμα καλύτερα να προσθέσεις αξία. Μην μπεις ποτέ στο τριπακι ότι το ξέρω καλύτερα και θα φέρω τη σούπερ καινοτομία, το μόνο που αρκεί ειναι να έχεις τη σωστή περπατησιά και αυτο θα γίνει μελετώντας, ρωτώντας και φυσικά να ακούς τα πάντα και όχι αυτά που θες.

Κράτα τους όποιους σου συνεργάτες χαρούμενους όχι μόνο οικονομικά αλλά να προσπαθείς να μην τους εκθέσεις γιατί μετά τους έχασες. 

Στο θέμα της τιμολόγησης αυτό που με μια πρώτη ματιά θεωρείς ότι είναι χαμηλό μπορεί να φέρνει μεγαλύτερο κέρδος στο τέλος της σεζόν και αυτό που θεωρείς καλοπληρωμένο να σε βάζει μεσα.  Μπορεί να χτυπάνε τις τιμές γιατί αντέχουν να στηρίξουν 2 3 4 χρόνια χασούρα ώστε να βγάλουν τους υπόλοιπους απ' το παιχνίδι και μετά να παίζουν μόνοι τους ή να έχουν άκρη σε λαθραίο καύσιμο, αλλά αυτό μόνο με έρευνα μπορείς να το μάθεις.

Τέλος στο θέμα της μαρίδας και του καρχαρία κάνεις το ίδιο λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι οι μικροί επιχειρηματίες. Είτε έχεις περίπτερο είτε εταιρεία fortune 500 πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι και να λειτουργείς σαν σοβαρή και μεγάλη επιχείρηση και όχι σαν ο Αλέξανδρος με το βανακι 

Δημοσ.

θα προσθεσω και εγω κατι σαν ελευθερος επαγγελματιας . πριν ξεκινησεις το βασικοτερο ειναι να εχεις καβαυζα χρηματα για τον πρωτο χρονο. αν περασει αυτος θα την βρεις την ακρη σου

Δημοσ.
20 ώρες πριν, alexandr0s11 είπε

Αδερφε, αργησες... Αυτο που θες να ξεκινησεις, το εχουν κανει ηδη πολλοι, οι "μεγαλοι" κυριαρχουν στην αγορα και αν δεν εχεις ακρες να σε δουλεψει κανενας απο αυτους,  με τα χαλια που εχει φετος ο τουρισμος, θα φας τα μουτρα σου οπως και οι περισσοτεροι.
Υπαρχει πολυ ανταγωνισμος, μεγαλη προσφορα και μικρη ζητηση...
Νομιζω οτι η καλυτερη συμβουλη ειναι αυτοι που σου εδωσαν πιο πανω, δουλεψε σαν οδηγος ή σαν ταξιτζης πρωτα να δεις την δουλεια χωρις να σκασεις λεφτα για να αγορασεις mini-van και θα καταλαβεις αν αξιζει τον κοπο...
Δουλευω στον τουρισμο, δουλευω με εκδρομες και τα πραγματα δεν πανε καλα φετος και δεν θα πανε ουτε τις επομενες χρονιες...

Δημοσ.

Απ οσο ξερω Οποιος δουλευει δικο του προφανως κ βγαζει...οποιος εχει vito/sprinter ακομη περισσοτερα...αν δεν βγαζει προσωπικα πιστευω οτι υπαρχει θεμα με τον ιδιο 

• Confused 1
Δημοσ.

Εγω αν  θα κανω τετοια επιχηρηση θα την κανω αποκλειστικα εκδρομες γιατι οι περισσοτεροι που εχουν ταξι με βανακια μαζι για εκδρομες πολλες φορες τα κανουν παρανομα ταξι για να μην καθονται σε αυτο το κομματι δεν εχω εικονα αν ολα αυτα τα βανακια που βλεπω εξω ειναι εκδρομες ή μια απλη κουρσα τυπου ταξι για να μην καθεται το αμαξι και κανει 4 5 εκδρομες υο μηνα και τον υπολοιπο ταξι χωρις αδεια τελος παντων νομιζω και εγω με αυτα που μου ειπατε οτι πρεπει πρωτα να παω οδηγος σε ενα απο αυτα να εχω πιο καλη εικονα τι παιζει... εγω απλα σκεφτομαι οτι με το καινουργιο αεροδρομιο οταν γινει και τον βοακ οταν γινει λογικα θα αυξηθει ο κοσμος οποτε θα υπαρχει μεγαλυτερη αναγκη απο ολα 

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, alexandr0s11 είπε

Εγω αν  θα κανω τετοια επιχηρηση θα την κανω αποκλειστικα εκδρομες γιατι οι περισσοτεροι που εχουν ταξι με βανακια μαζι για εκδρομες πολλες φορες τα κανουν παρανομα ταξι για να μην καθονται σε αυτο το κομματι δεν εχω εικονα αν ολα αυτα τα βανακια που βλεπω εξω ειναι εκδρομες ή μια απλη κουρσα τυπου ταξι για να μην καθεται το αμαξι και κανει 4 5 εκδρομες υο μηνα και τον υπολοιπο ταξι χωρις αδεια τελος παντων νομιζω και εγω με αυτα που μου ειπατε οτι πρεπει πρωτα να παω οδηγος σε ενα απο αυτα να εχω πιο καλη εικονα τι παιζει... εγω απλα σκεφτομαι οτι με το καινουργιο αεροδρομιο οταν γινει και τον βοακ οταν γινει λογικα θα αυξηθει ο κοσμος οποτε θα υπαρχει μεγαλυτερη αναγκη απο ολα 

Δε ξέρω τί γίνεται στην περιοχή σου, αλλά στην Αθήνα γίνονται καθημερινοί έλεγχοι από την αστυνομία ή την τουριστική αστυνομία. Και την τουριστική περίοδο κάνουν σαν τρελοί για να ρίξουν πρόστιμο. Και όχι άδικα πολλές φορές. 
Στην Ακρόπολη, στα λιμάνια, στο αεροδρόμιο, στο Καλλιμάρμαρο, γενικά παντού. Ειδικά τα βανάκια, Sprinter, πούλμαν κάνουν μπαμ !  Τα πρόστιμα αν δεν έχεις τα σωστά χαρτιά, αν δεν έχεις το voucher τις κίνησης, αν δεν το έχεις ανεβάσει στην πλατφόρμα, αν δεν το έχουν υπογράψει οι πελάτες, αν δεν έχεις ταινίες στο αυτοκίνητο πάνε σύννεφο. Και μιλάμε για τριχίλιαρα και πάνω. Και όχι μόνο Αθήνα. Και Μετέωρα και Ναύπλιο και γενικά στα τουριστικά μέρη. Στην Κρήτη δε ξέρω τι γίνεται. 

Υπάρχουν και Ι.Χ. αυτοκίνητα που κάνουν transfer ή και ενοικίαση ακόμα (παράνομα εννοείται ) αλλά αυτά είναι πιο δύσκολο να τα βρεις. Τα βλέπω στο αεροδρόμιο, είμαι του χώρου, ξέρω τί γίνεται. 

Επειδή βλέπω ότι γράφεις στην περιοχή σου για παράνομα ταξί, γι' αυτό στα γράφω αυτά. 

Υ.Γ. Εάν π.χ. δουλέψεις σε εταιρεία να έχεις υπόψη σου ότι σε περίπτωση προστίμου, σε κάποιες περιπτώσεις φέρει και ο οδηγός ευθύνη.  Αυτό σημαίνει 3.000 € πρόστιμο στην εταιρεία, + 3.000 € πρόστιμο στον οδηγό. Έχει γίνει αυτό που σου γράφω. 

Δημοσ.

Δυστηχως εδω δεν υπαρχουν ελεγχοι ουτε σε αεροδρομια ουτε πουθενα και κανει ο καθενας οτι θελει στις περισσοτερες περιπτωσεις αλλα να μου πεις εγω δεν ειμαι ταξι και "εμενα δεν με νοιαζει" αλλα πιστευω οτι επηρεαζεται και η δικια μου η δουλεια με τον εναν ή τον αλλο τροπο

Δημοσ.
Στις 29/6/2025 στις 9:50 ΠΜ, alexandr0s11 είπε

Δυστηχως εδω δεν υπαρχουν ελεγχοι ουτε σε αεροδρομια ουτε πουθενα και κανει ο καθενας οτι θελει στις περισσοτερες περιπτωσεις αλλα να μου πεις εγω δεν ειμαι ταξι και "εμενα δεν με νοιαζει" αλλα πιστευω οτι επηρεαζεται και η δικια μου η δουλεια με τον εναν ή τον αλλο τροπο

σε αυτο εισαι λαθος φιλε μου.οδηγος τουριστικου λεωφορειου ειμαι και σου λεω οτι τα βανακια δεν τα αφηνουν σε ησυχια ειδικα στο αεροδρομιο. καλως η κακως η τροχαια στην ανατολικη κρητη και στο ηρακλειο δειχνει την παρουσια της σε μονιμο βαθμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...