Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, starthis said:

Οι μεγαλες εταιριες δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν. Πρωτον ελεγχουν ο,τι βγαινει σε AI. Δευτερον cursor κλπ δεν μπορουν να βοηθησουν να φτιαχτει τιποτα για παραγωγη παρα μονο mvps. Τα apps που βγαινουν απο εκει ειναι σαν τις ζωγραφιες 10χρονων που νομιζουν οτι εκαναν τη Μονα Λιζα. Τριτον, ακομα και κατι να τους απειλουσε απλα θα το αγοραζαν και θα τελειωνε εκει.

Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ για το cursor ότι κάνει κάποια πράγματα αλλά όχι θαύματα.

Υπάρχει ανταγωνισμός στην τεχνητή νοημοσύνη, παλεύουν ποιος θα κάνει την πιο καλή για να πατώσει τους υπόλοιπους. Θα έπρεπε όλοι μαζί να συνεννοηθούν για να κάνουν αυτό που λες. Εδώ θέλουν να αρχίσουν να βάζουν ΤΝ native σε κινητά και υπολογιστές/laptop.

Είναι σαν να μου λες ότι η εταιρίες που έβγαζαν φιλμ θα εξαγοράσουν την τεχνολογία των ηλεκτρονικών φωτογραφικών μηχανών για να μην χάσουν τις πωλήσεις σε film.

Το τραίνο πάει σφαίρα και δεν σταματάει για καμία επιχείρηση ή κολοσσό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ για το cursor ότι κάνει κάποια πράγματα αλλά όχι θαύματα.

Υπάρχει ανταγωνισμός στην τεχνητή νοημοσύνη, παλεύουν ποιος θα κάνει την πιο καλή για να πατώσει τους υπόλοιπους. Θα έπρεπε όλοι μαζί να συνεννοηθούν για να κάνουν αυτό που λες. Εδώ θέλουν να αρχίσουν να βάζουν ΤΝ native σε κινητά και υπολογιστές/laptop.

Είναι σαν να μου λες ότι η εταιρίες που έβγαζαν φιλμ θα εξαγοράσουν την τεχνολογία των ηλεκτρονικών φωτογραφικών μηχανών για να μην χάσουν τις πωλήσεις σε film.

Το τραίνο πάει σφαίρα και δεν σταματάει για καμία επιχείρηση ή κολοσσό.

Η γνωμη μου ειναι οτι ειναι πλεον τετοια τα μεγεθη των Apple, Google, Microsoft, Meta που όλο το παιχνιδι ειναι στα χερια τους. 
Δεν ειναι τυχαιο που ελεγχουν ηδη ο,τι εταιρια ασχολειται με AI (anthropic, openai, deepmind κτλ).

Στο χειροτερο σεναριο θα επικρατησει ενας απο αυτους. Να επικρατησουμε εμεις παντως δεν το βλεπω. Πηγε να γινει κατι με web3 και blockchain για να χασουν μερος του ελεγχου τους αλλα τελικα τζιφος.

Δημοσ.
3 hours ago, LiquidTroll said:

Αν φτιαχνει και websites για επιχειρήσεις ...... θα κλεισει σπιτια

υπομονη μερικα χρονια

στην ελλαδα παντος δεν τους πολυ αγγιζει αυτο εδω πλυρωουν ψυχουλα για κατι τετοιο δεν παιζε να πλυρωουν στην ai φραγκο

Δημοσ.

οι μεγαλες tech companies πουλανε αερα αλλα με τρελλα payroll αφου εχουν χιλιαδες προγραμματιστες. θα πιεσουν πολυ να αναπτυχθει η ΑΙ. με 10% λιγοτερους θα εχουν τεραστια αυξηση κερδων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτα εχει πει πριν 9 μηνες ο πρωην CEO της Google σε ομιλια του στο Stanford:

για να βγαινουν τετοιες εμπορικες εφαρμογες καταλαβαινετε τι δυνατοτητες εχουν ηδη τα πανισχυρα ΑΙ mainframes

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα είναι στα λάθη, τις ατέλειες, τις μικροδιορθώσεις, τις παρανοήσεις, κλπ. Άνθρωπος που δεν έχει ιδέα από κώδικα δύσκολο να έχει ικανοποιητικό ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ, από τέτοια μηχανή, ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ. Μπορεί στο μέλλον, όχι όμως ακόμα. 

Επεξ/σία από archer100
  • Thanks 1
Δημοσ.

οταν θα εχει bugs η εφαρμογη να δουμε πώς θα φτιαχτονται με vibe coding.... θα πεσει πολυ γελιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό τώρα γιατί είναι νέο? Αυτο το κάνει από τοτε που έβγαλαν τα artifacts (πριν ένα χρόνο δηλαδή). Επειδή τώρα το κάνει με agentic τρόπο? 
Αμα είναι το τελευταίο, θα είναι ΤΙΓΚΑ  στα bugs, γιατί το Claude 4 είναι ΤΙΓΚΑ στα hallucinations. Είναι το πλέον άχρηστο μοντέλο. Για πέταμα. Έχω την συνδρομή μόνο και μόνο για να βλέπω τί παριστάνει ο Amodei.

Δεν έχει επιτευχθει κανα vibe coding ακόμα. Θέλεις debugging και εποπτεία από το χρήστη αναγκαστικά.

EDIT:
Αυτοί εδώ ξέρουν τί κάνουν. Όχι ο υπερ-'εμπορας Amodei.

Επεξ/σία από zazoum
Δημοσ.
Στις 26/6/2025 στις 10:56 ΠΜ, Axlmon είπε

Με τη νέα δυνατότητα, οι χρήστες μπορούν ουσιαστικά να δημιουργήσουν εφαρμογές περιγράφοντας απλώς τι θέλουν, χωρίς να χρειάζεται να γράψουν οι ίδιοι κώδικα

Ενδιαφέρουσα δυνατότητα.

Δημοσ.

Προγραμματιστής δεν είμαι, ξέρω κάτι βασικά πράγματα, του ζήτησα λοιπόν να κάνω ένα webapp και όντως ξεκίνησε και το έκανε, με ωραίο design, γρήγορο και περίπου έκανε αυτό που ζήτησα.
Το πρόβλημα ήταν ότι δεν έκανε ποτέ ένα σωστό backend, να έχει προστασία κτλ, o admin πχ ήταν μέσα στον html κώδικα, κάποιος να πάταγε να δει τον κώδικα της σελίδας, ήταν όλα εκεί plain text!
Του ζήτησα να το γυρίσει σε php με MariaDB...εκεί άρχισε να μου βγάζει ότι γέμισε το chat και να αρχίσω νέο... να πω το νέο ότι κρατάει επαφή με το ιστορικό άντε οκ! Αμ δε! Άντε ξανά από την αρχή, τελικά έχω ένα ημιτελές, κακό webapp που δεν κάνει να το κάνω expose στο internet.
Και όλα αυτά με την νεότερη έκδοση του, όχι αυτήν του άρθρου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πρόβλεψη μου μεταξύ φίλων όταν άρχισε να αναπτύσσεται το AI ήταν ότι οι junior developers θα έχουν πρόβλημα.

Όχι βέβαια αρχικά, αλλά ο γνώμη μου είναι ότι ο κλάδος αυτός θα γίνει από τους δυσκολότερους. Για μια περίοδο κυρίως λίγο μετά το lockdown, έβλεπα παντού διαφημίσεις τύπου "3-4-5 μήνες και θα είσαι ανεξάρτητος developer, θα δουλεύεις από το σπίτι, όποτε θες...κτλ κτλ" ΑΓΓΟΥΡΙΑ.

Φυσικά και θα βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους στην αρχή, αλλά μη γελιόμαστε, έχει γίνει developer και η κουτσή μαρία, και όταν ρωτάς κάτι τεχνικό σε κοιτάνε όπως η αγελάδα το τρένο. Αυτούς ήδη τους έχει καταπιεί το ΑΙ και δεν το έχουν καταλάβει.

Τους senior developers ή junior developers που όντως έχουν τα "κάκαλα" θα τους βοηθήσει, γιατί και ξέρουν τι να ζητήσουν από το ΑΙ και πως να το ζητήσουν.

Επεξ/σία από alex1_kgr
Δημοσ.
19 ώρες πριν, mike15 είπε

πολυ ενδιαφερον.ξερω πολλους που εχουν ιδεες καλες αλλα δεν γνωριζουν προγραματισμο.για να δουμε..

για πες μερικες ιδεες ...

Δημοσ.

Τι διαφορά θα έχει από το Gemini pro, canvas οπου επισης γραφει κωδικα? Το ανακάλυψα πριν 5-6 μέρες και μου έχει κάνει παπάδες. Δεν έχω ιδέα απο java- html, αλλα φτιάχνω αρκετά καλά προγράμματα. Αυτή τη στιγμή, πάνω στο fold 5 που το φτιάχνω παίζει να εχω και 300 screenshot όπου σημειώνω τι αλλαγές να κανει, και του το ανεβάζω. 

Αρχικά έφτιαξα το tetris. Απλό στη αρχή, μετα προσθέσα πιστές, ταχυτητα να αυξάνει κλπ. Κάπου 1200 γραμμές κώδικα. Άνοιγε σε οποιαδήποτε browser για ίντερνετ. Στη συνέχεια ρώτησα πως μπορώ να το κάνω εφαρμογή android. Μου εξήγησε οτι πρέπει να εγκαταστήσω android studio κλπ, του είπα ότι είμαι τελείως newbie και μου εξήγησε τα βήματα. 

Κάνει και κάποια τραγικά λαθη, μου έλεγε κάποια μενού που δεν υπήρχαν, ο κώδικας εβγαζε 15 λάθη, του τα ανεβάζα, τα λαθη, εβγαζε αλλα λαθη, 5 έφτιαχνε, 3 νεα προέκυπταν αλλα η δουλειά έγινε τελικά. 

Στη συνέχεια ξεκίνησα να γράφω ενα πρόγραμμα πλήρη διαχείρισης διαμερίσματων πανω στο κινητό. Τέρμα το excel. Έχει φτάνει 3000 γραμμές κώδικα. Μου έχει βγάλει την πίστη βέβαια, συν ότι δούλεψα πολύ excell να φτιάξω 320 τεράστιους τύπους οσο ποιο απλα ώστε να βγάζει κοινόχρηστα. Τωρα είναι ενα πλήρες προϊόν κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες μου σημειώνεις τα πλήρη στοιχεία ενοικιαστων, σημείωνεις ωρομετρητες, βγάζει μονο του διαφορά απ τις προηγούμενες μετρήσεις, βγάζει πετρελαίου κοινόχρηστα, προσθέτει νερο, ρεύμα κλπ, σημείωνεις για καθε ενοικίαστη τη πείρες ανα μηνα, τι χρωστάει απο διάφορες κατηγορίες, σου λεει ποτέ να ανανεώσεις συμβόλαιο (ίσως το κάνω να τα ανανέωνει και αυτόματα. 

Μετα τις 3000 γραμμές πάντως, οτι του ζητάω ξεκινά η επεξεργασία και μονίμως κλείνει. Μάλλον το έφτασα στα όρια του, δεν μπορεί στα σημερινά δεδομένα παραπάνω. 

Εχω μείνει εκπληκτος απ το αποτέλεσμα. Ουτε εταιρείες δεν έχουν κάτι τόσο πολύπλοκο και όσες έχουν είναι σε βασεις δεδομένων Microsoft. Που για κι η κινητό είναι άβολο. 

Το επάγγελμα του προγράμματιστη δεν πέθανε ακόμα αλλα θα μειωθεί δραστικά. 

Περιττό να πω οτι δοκιμάσα χωρις pro συνδρομή και ούτε για πλάκα δεν κάνεις τίποτα, είναι άχρηστο για τοσο μεγάλη δουλειά. Πάντως έχει και στοιχεία καθυστέρημενου. Του έλεγα πάνω σε ποιο πίνακα να εφαρμόσει τα δεδομένα για να βγάλει κοινόχρηστα σε άλλους πίνακα, του σημείωνα σε φωτο, τίποτα.. Στο τέλος του ζήτησα να γράψει σαν debug screen τις μεταβλητές c1 ως c11 και είδα ότι έπαιρνε αλλο πίνακα. Με τα 1000 ζόρια να το κανω να παει εκεί που ήθελα. Μονο έτσι δουλεύεις. Ναι μεν σου γράφει τον κώδικα αλλά θέλει τεχνική. Αυτη η τεχνική θα διδάσκετε σε λιγο. 

Είμαι πάνω στο φτιάξιμο εντελώς τυχαία γι αυτό έγραψα τόσα, εχω φρέσκοτατη εμπειρία.. 

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, oldnew είπε

Τι διαφορά θα έχει από το Gemini pro, canvas οπου επισης γραφει κωδικα? Το ανακάλυψα πριν 5-6 μέρες και μου έχει κάνει παπάδες. Δεν έχω ιδέα απο java- html, αλλα φτιάχνω αρκετά καλά προγράμματα. Αυτή τη στιγμή, πάνω στο fold 5 που το φτιάχνω παίζει να εχω και 300 screenshot όπου σημειώνω τι αλλαγές να κανει, και του το ανεβάζω. 

Αρχικά έφτιαξα το tetris. Απλό στη αρχή, μετα προσθέσα πιστές, ταχυτητα να αυξάνει κλπ. Κάπου 1200 γραμμές κώδικα. Άνοιγε σε οποιαδήποτε browser για ίντερνετ. Στη συνέχεια ρώτησα πως μπορώ να το κάνω εφαρμογή android. Μου εξήγησε οτι πρέπει να εγκαταστήσω android studio κλπ, του είπα ότι είμαι τελείως newbie και μου εξήγησε τα βήματα. 

Κάνει και κάποια τραγικά λαθη, μου έλεγε κάποια μενού που δεν υπήρχαν, ο κώδικας εβγαζε 15 λάθη, του τα ανεβάζα, τα λαθη, εβγαζε αλλα λαθη, 5 έφτιαχνε, 3 νεα προέκυπταν αλλα η δουλειά έγινε τελικά. 

Στη συνέχεια ξεκίνησα να γράφω ενα πρόγραμμα πλήρη διαχείρισης διαμερίσματων πανω στο κινητό. Τέρμα το excel. Έχει φτάνει 3000 γραμμές κώδικα. Μου έχει βγάλει την πίστη βέβαια, συν ότι δούλεψα πολύ excell να φτιάξω 320 τεράστιους τύπους οσο ποιο απλα ώστε να βγάζει κοινόχρηστα. Τωρα είναι ενα πλήρες προϊόν κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες μου σημειώνεις τα πλήρη στοιχεία ενοικιαστων, σημείωνεις ωρομετρητες, βγάζει μονο του διαφορά απ τις προηγούμενες μετρήσεις, βγάζει πετρελαίου κοινόχρηστα, προσθέτει νερο, ρεύμα κλπ, σημείωνεις για καθε ενοικίαστη τη πείρες ανα μηνα, τι χρωστάει απο διάφορες κατηγορίες, σου λεει ποτέ να ανανεώσεις συμβόλαιο (ίσως το κάνω να τα ανανέωνει και αυτόματα. 

Μετα τις 3000 γραμμές πάντως, οτι του ζητάω ξεκινά η επεξεργασία και μονίμως κλείνει. Μάλλον το έφτασα στα όρια του, δεν μπορεί στα σημερινά δεδομένα παραπάνω. 

Εχω μείνει εκπληκτος απ το αποτέλεσμα. Ουτε εταιρείες δεν έχουν κάτι τόσο πολύπλοκο και όσες έχουν είναι σε βασεις δεδομένων Microsoft. Που για κι η κινητό είναι άβολο. 

Το επάγγελμα του προγράμματιστη δεν πέθανε ακόμα αλλα θα μειωθεί δραστικά. 

Περιττό να πω οτι δοκιμάσα χωρις pro συνδρομή και ούτε για πλάκα δεν κάνεις τίποτα, είναι άχρηστο για τοσο μεγάλη δουλειά. Πάντως έχει και στοιχεία καθυστέρημενου. Του έλεγα πάνω σε ποιο πίνακα να εφαρμόσει τα δεδομένα για να βγάλει κοινόχρηστα σε άλλους πίνακα, του σημείωνα σε φωτο, τίποτα.. Στο τέλος του ζήτησα να γράψει σαν debug screen τις μεταβλητές c1 ως c11 και είδα ότι έπαιρνε αλλο πίνακα. Με τα 1000 ζόρια να το κανω να παει εκεί που ήθελα. Μονο έτσι δουλεύεις. Ναι μεν σου γράφει τον κώδικα αλλά θέλει τεχνική. Αυτη η τεχνική θα διδάσκετε σε λιγο. 

Είμαι πάνω στο φτιάξιμο εντελώς τυχαία γι αυτό έγραψα τόσα, εχω φρέσκοτατη εμπειρία.. 

Έχεις να δώσεις λινκ να δούμε; 

3000 γραμμές για πλήρη εφαρμογή διαχείρισης κοινοχρήστων μου φαίνονται λίγες 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...