Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχω επιλέξει τα παρακάτω κομμάτια. Ο στόχος μου είναι 2κ gaming με 160fps average.

Κουτί Corsair 5000D Airflow 

Mobo Asus Tuf B850 Plus Wifi

CPU AMD Ryzen 7600x

RAM GSkill Z5 Neo 2x16 

GPU Asus 4070ti Oc

PSU Corsair RMX 850x shift

Υδροψυξη Lian Li Galahad 2 Trinity

Fans Corsair RS120

SSD Samsung 990pro 1Tb

Πιστεύετε είμαι εντάξει? Θα κανατε κάποια αλλαγή σε κάποιο part που θα είχε πραγματικό όφελος χωρίς όμως να ανεβάζει πολύ το κόστος? 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας! 

Δημοσ.

Φθηνοτερο ssd και 2 tb . 

Τι τιμη παιζει αυτη η 4070ti για σου πουμε για gpu σε αναλογα λεφτα .

Αυτη η υδροψυξη ειναι πανακριβου και δε νομιζω οτι το συστημα σου την δικαιολογει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Windfur είπε

Φθηνοτερο ssd και 2 tb . 

Τι τιμη παιζει αυτη η 4070ti για σου πουμε για gpu σε αναλογα λεφτα .

Αυτη η υδροψυξη ειναι πανακριβου και δε νομιζω οτι το συστημα σου την δικαιολογει.

Αρχικά σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου !

Η GPU στα 630 με εγγύηση ακόμα 1,5 χρόνο. Είναι το μόνο κομμάτι που θα πάρω second hand.

Η υδροψυξη το ξέρω ότι είναι too much αλλά θέλω να την έχω σε περίπτωση μελλοντικής αναβάθμισης cpu.

SSD έχεις κάτι αξιόλογο να προτείνεις?

Επεξ/σία από kostasdovas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ίδια λευτά ή και λιγότερα (ανάλογα την υλοποίηση) παίρνεις και 5070 καινούργια. Αν ήταν η 4070 ti Super, να λέγαμε οκ. Για την σκέτη ti, δεν νομίζω πως αξίζει. Είναι στις ίδιες επιδόσεις, με ίδια vram, ίδιες καταναλώσεις ρεύματος.

Για την υδρόψυξη που λες για μελλοντική αναβάθμιση, σε τι σκέφτεσαι να πας? Γιατί ακόμη και 9800x3d να βάλεις, και πάλι είναι πλεονασμός αυτή...
Ας πούμε οι Arctic Freezer και Corsair Nautilus είναι 50 ευρώ κάτω. Τώρα αν σου αρέσει εμφανισιακά τόσο περισσότερο αυτή, πάσο.

Επεξ/σία από flikifloki
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, flikifloki είπε

Με ίδια λευτά ή και λιγότερα (ανάλογα την υλοποίηση) παίρνεις και 5070 καινούργια. Αν ήταν η 4070 ti Super, να λέγαμε οκ. Για την σκέτη ti, δεν νομίζω πως αξίζει. Είναι στις ίδιες επιδόσεις, με ίδια vram, ίδιες καταναλώσεις ρεύματος.

Για την υδρόψυξη που λες για μελλοντική αναβάθμιση, σε τι σκέφτεσαι να πας? Γιατί ακόμη και 9800x3d να βάλεις, και πάλι είναι πλεονασμός αυτή...

Σε ευχαριστώ και εσένα για τον χρόνο σου! 

Αναφορικά με τη GPU , αναφέρεσαι σε κάποια συγκεκριμένη καλή υλοποίηση της 5070 σε ανάλογα χρήματα?

Για την μελλοντική αναβάθμιση της CPU προφανώς δεν το έχω σκεφτεί ακόμα, ενδεχομένως να μη γίνει και πότε. Απλά θέλω να μην χρειάζεται να ασχοληθώ με την υδροψυξη εφόσον γίνει. Έχεις κάποια καλή εναλλακτική?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 minutes ago, kostasdovas said:

Αρχικά σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου !

Η GPU -4070 TI 12gb- στα 630 με εγγύηση ακόμα 1,5 χρόνο. Είναι το μόνο κομμάτι που θα πάρω second hand.

Η υδροψυξη το ξέρω ότι είναι too much αλλά θέλω να την έχω σε περίπτωση μελλοντικής αναβάθμισης cpu.

Eγω δεν θα την επαιρνα, εαν τωρα μιλαμε για την 4070 ti Super 16gb ειναι οκ τα 630 ευρω.

Οσο για την υδροψυξη, ακομα και ο 9950x ειναι στα 170tdp.Σε αυτα τα watt τα καταφερνουν και οι καλες αεροψυκτρες(ξεκινανε στο ~50ευρω thermalright phantom spirit/peerless assasin και ακολουθει απο πολυ κοντα μια καινουργια της bequiet (δεν ειμαι σιγουρος για το ονομα -pure rock rock 3 pro(?), τεσπα αυτη που ειναι διπλη και παιζει στο ~50ευρω)

Επισης συμφωνω και για τον nvme, πηγαινε σε φθηνοτερο.

Με αυτες τις αλλαγες φθανεις ~περιπου την διαφορα μιας καινουργιας 5070 ti.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostasdovas είπε

Αναφορικά με τη GPU , αναφέρεσαι σε κάποια συγκεκριμένη καλή υλοποίηση της 5070 σε ανάλογα χρήματα?

Για την μελλοντική αναβάθμιση της CPU προφανώς δεν το έχω σκεφτεί ακόμα, ενδεχομένως να μη γίνει και πότε. Απλά θέλω να μην χρειάζεται να ασχοληθώ με την υδροψυξη εφόσον γίνει. Έχεις κάποια καλή εναλλακτική?

Υπάρχουν διάφορες πληροφορίες που είναι λίγο πολύ αναγκαίες για σωστές προτάσεις. Για παράδειγμα budget, αν θα τα αγοράσεις όλα μαζί από ένα μαγαζί να στο στήσουν κι' όλας ή αν θα το στήσεις μόνος και αγορά από διάφορα μαγαζιά για καλύτερες τιμές, τα 160fps στόχος αν είναι για Alan Wake ή για Counter Strike, πόσο σημαντικό είναι για σένα το αισθητικό κομμάτι, αν πάμε μόνο για nvidia gpu ή δεχόμαστε και amd. Χωρίς ολόκληρη την εικόνα του τι θες, μόνο γενικές συμβουλές μπορούν να δοθούν.
Κάποιος μπορεί να πει "άσε τα RGB και κόψε ό,τι κόβεται για να χωρέσεις 5070ti στη σύνθεση γιατί τα 12gb είναι για πέταμα" ας πούμε.

Για κάρτα γραφικών, κοιτώντας skroutz/bestprice, οι 5070 ξεκινάνε από 560 και βλέπω στις μισές περίπου να είναι κάτω από τα 630 που ανέφερες. Για παράδειγμα, αυτή.
Αν η 4070ti που έχεις βρει είναι καμιά Asus rog strix ή καμιά Gigabyte aorus, οκ μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή.

Για ψύκτρα, και πάντα με γνώμονα μελλοντικής αναβάθμισης σε έναν δυνατό x3d, be quiet και thermalright που ανέφερε και ο @topos είναι πολύ καλές επιλογές σε αερόψυξη με aRGB.
Η υδρόψυξη ακόμη και σε 9800x3d δεν είναι απαραίτητη. Αλλά αν θες AIO και για το αισθητικό κομμάτι, η Arctic έχει ας πούμε την Freezer III από 240 για να χωράει έυκολα στην πάνω μεριά των κουτιών και μέχρι 360 χωρίς να σου πιάνει τον κώλο και με τα δύο χέρια (μόνο με το ένα χέρι).

Επεξ/σία από flikifloki
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Donalhioy είπε

βασικα πες το budget

γενικα αμα κοψεις τα φρου φρου θα ανεβει πολυ το συστημα οπως π.χ υδροψυξη ssd κτλ κτλ

Γύρω στα 1800 παίζω. Την υδροψυξη την έκοψα και πάω για την pure rock 3 pro. Ssd αντε και να τον αλλάξω με κάποιον άλλο, πέφτω ένα 50ευρο. 

Gpu τελικά θα πάω με μια asus 5070 tuf gaming oc από ότι φαίνεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, kostasdovas είπε

Γύρω στα 1800 παίζω. Την υδροψυξη την έκοψα και πάω για την pure rock 3 pro. Ssd αντε και να τον αλλάξω με κάποιον άλλο, πέφτω ένα 50ευρο. 

Gpu τελικά θα πάω με μια asus 5070 tuf gaming oc από ότι φαίνεται.

CASE NZXT H5 FLOW 2024 MIDI TOWER BLACK WINDOW CC-H52FB-01 91.96 €
PSU THERMALTAKE TOUGHPOWER GT 850W 80 PLUS GOLD FULL MODULAR ATX 3.1 96.00 €
RAM KINGSTON FURY BEAST BLACK 32GB (2X16GB) DDR5 6000MT/S CL30 AMD EXPO DUAL KIT KF560C30BBEK2-32 109.45 €
SSD WESTERN DIGITAL WDS200T2X0E SN850X BLACK 2TB NVME PCIE GEN 4.0 X4 M.2 2280 Προσθήκη στη wishlist 147.80 € 1 147.80 €
ΜΗΤΡΙΚΗ MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI D5 ATX RETAIL 184.90 €     
CPU AMD RYZEN 7 7800X3D 4.20GHZ 8-CORE 399.90 €
DEEPCOOL AK400 ZERO DARK CPU AIR COOLER 42.90 €
ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 0.50 €    

Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ:    1073.41 €

και βαλε την gpu που λες... εισαι κομπλε "απο eshop που ερχεται και ετοιμο"

Επεξ/σία από Donalhioy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Donalhioy said:

CASE NZXT H5 FLOW 2024 MIDI TOWER BLACK WINDOW CC-H52FB-01 91.96 €
PSU THERMALTAKE TOUGHPOWER GT 850W 80 PLUS GOLD FULL MODULAR ATX 3.1 96.00 €
RAM KINGSTON FURY BEAST BLACK 32GB (2X16GB) DDR5 6000MT/S CL30 AMD EXPO DUAL KIT KF560C30BBEK2-32 109.45 €
SSD KINGSTON SKC3000D/2048G KC3000 2TB M.2 2280 NVME PCIE GEN4 X4 145.90 €
ΜΗΤΡΙΚΗ MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI D5 ATX RETAIL 184.90 €     
CPU AMD RYZEN 7 7800X3D 4.20GHZ 8-CORE 399.90 €
DEEPCOOL AK400 ZERO DARK CPU AIR COOLER 42.90 €
ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 0.50 €    

Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ:    1071.51 €

και βαλε την gpu που λες... εισαι κομπλε "απο eshop που ερχεται και ετοιμο"

Και εγώ έχω των kc3000 2tb, αλλά ο φθηνότερος wd 7100 βγαίνει καλύτερος

Τσεκαρε εδώ review

"Incredible real-life performance—fastest Gen 4 SSD we ever tested"

Επίσης πάλι από το e-shop στα ίδια χρήματα θα προτιμούσα την be quiet ψυκτρα που είναι dual fan/tower.

Όχι ότι ο 7800x3d δεν θα την παλεύει με αυτή που του εβαλες και την χρειαζετε, αλλά γιατί με αυτή "κλείνεις" σε ότι αφορά την αεροψυξη για cpu μέχρι ~170tdp (δλδη μέχρι 9950x και κανένα pbo ,πρακτικά ~210watt).

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
6 ώρες πριν, @topos είπε

Και εγώ έχω των kc3000 2tb, αλλά ο φθηνότερος wd 7100 βγαίνει καλύτερος

Τσεκαρε εδώ review

"Incredible real-life performance—fastest Gen 4 SSD we ever tested"

Επίσης πάλι από το e-shop στα ίδια χρήματα θα προτιμούσα την be quiet ψυκτρα που είναι dual fan/tower.

Όχι ότι ο 7800x3d δεν θα την παλεύει με αυτή που του εβαλες και την χρειαζετε, αλλά γιατί με αυτή "κλείνεις" σε ότι αφορά την αεροψυξη για cpu μέχρι ~170tdp (δλδη μέχρι 9950x και κανένα pbo ,πρακτικά ~210watt).

στην ψυκτρα ναι, ssd οχι

αν θα πηγαινα σε wd θα πηγαινα στον WD BLACK SN850X στα 147.80 € με dram cache "ο αλλος wd δεν εχει",  και εχει και πολυ καλη τιμη και αυτον θα προτεινω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...