Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι ηλεκτρονικος και εχω διαφωνησει πολλες φορες εδω μεσα με ατομα εκτος χωρου,για το αν παθαινει κατι το PS5 εαν το εχουμε σε ορθια θεση.
Εχω δει με τα ματια μου τι κακο κανει στο τσιπ το να εχετε την κονσολα ορθια.

Ριξτε μια ματια στο αρθρο,που επιβεβαιωνει κατι που εδω και καιρο προσπαθει η sony να καταρριψει,για προφανεις λογους.

Μη μεινετε στο  οτι ειναι απο techmaniacs το αρθρο.
Οσο κακοφτιαγμενο και αν φαινεται,υπαρχει και αρθρο απο ξενη πηγη μεσα.

https://techmaniacs.gr/to-apisteyto-elattoma-se-aytes-tis-konsoles-ps5-poy-mporei-na-tis-katastrefei-siga-siga/#google_vignette

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 2
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Για αυτό δε βάζουμε το PS5 όρθιο
Δημοσ.

Οι πηγες είναι οι ίδιες με πριν 1.5 χρόνο. Λες και επίτηδες ξανά έρχεται το θέμα στην επικαιρότητα. 

Σχεδόν 5 χρόνια με εντατικό Gaming (όχι όπως λέει το ξένο άρθρο με "light gaming") και συνεχίζουμε δυνατά 😎

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Οι πηγες είναι οι ίδιες με πριν 1.5 χρόνο. Λες και επίτηδες ξανά έρχεται το θέμα στην επικαιρότητα. 

Σχεδόν 5 χρόνια με εντατικό Gaming (όχι όπως λέει το ξένο άρθρο με "light gaming") και συνεχίζουμε δυνατά 😎

Και εγω σου λεω παλι τι βλεπω οταν τα λυνω .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Και εγω σου λεω παλι τι βλεπω οταν τα λυνω .

Βρε πάσο για ίσως υπερβολικά μικρό ποσοστό κονσολών. Αλλά το θέμα που τόσο πολύ τονίζει το άρθρο για το path of titans, πρακτικά δεν μου δίνει πηγές να το διασταυρώσω 🤷🏻

Screenshot_20250628_232139_Opera.jpg

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Αυτο είναι δεδομένο. Τα τελευταία μοντέλα είχαν μάλιστα τριπλό flange για να μην υπάρχει θέμα διαρροής.
To pro δεν έχω δεί τι κάνει. Απλή λογική και physics είναι παιδιά δεν χρειάζεται να στο πεί κανένας.
Και εγώ όρθια τα έχω αλλα ξέρω πολύ καλά οτι δεν θα έπρεπε - ιδιαίτερα τις πρώτες γενιές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, klainmaingr είπε

Απλή λογική και physics είναι παιδιά δεν χρειάζεται να στο πεί κανένας.

Δεν είναι θέμα λογικής και physics. Κάποιοι χρησιμοποιούν και στα pc lm πλέον. Το θέμα είναι εξαρχής κακή τοποθέτηση lm το οποίο δημιουργεί "κενά" πάνω στο chip. Τουλάχιστον έτσι αναφέρουν τα reports ότι όταν τα ανοίγουν, υπάρχουν κενά 

Και εγω θα ήθελα να δω μια κάποια φώτο (προφανώς όχι μόνο μια), από το lm μαζεμένο κάτω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Timestamp

Αν πιστεύετε οτι το orientation είναι reliability concern για την nvidia αλλα όχι για το ps5.. δε ξέρω τι να σας πώ. Ιδιαίτερα για τα πρώτα (γιατί τώρα συνειδητοποιώ οτι το triple flange είναι στις gpus όχι στο ps5)

44 minutes ago, Bourdoulas said:

Ωραία θα το βάλω ανάποδα όρθιο για να έρθει το liquid metal στα ίσα του 😛

Unironically plausible.

Επεξ/σία από klainmaingr
Δημοσ.
On 28/06/2025 at 15:53, StamTheMan said:

Ειμαι ηλεκτρονικος και εχω διαφωνησει πολλες φορες εδω μεσα με ατομα εκτος χωρου,για το αν παθαινει κατι το PS5 εαν το εχουμε σε ορθια θεση.
Εχω δει με τα ματια μου τι κακο κανει στο τσιπ το να εχετε την κονσολα ορθια.

Ριξτε μια ματια στο αρθρο,που επιβεβαιωνει κατι που εδω και καιρο προσπαθει η sony να καταρριψει,για προφανεις λογους.

Μη μεινετε στο  οτι ειναι απο techmaniacs το αρθρο.
Οσο κακοφτιαγμενο και αν φαινεται,υπαρχει και αρθρο απο ξενη πηγη μεσα.

https://techmaniacs.gr/to-apisteyto-elattoma-se-aytes-tis-konsoles-ps5-poy-mporei-na-tis-katastrefei-siga-siga/#google_vignette

Δεν έχω καταλάβει αν το πρόβλημα υπάρχει αφού θερμανθεί το liquid metal (μετά από 1 ώρα gaming πχ) η αν απλά συμβαίνει σε ανύποπτο χρόνο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, filip123go είπε

Δεν έχω καταλάβει αν το πρόβλημα υπάρχει αφού θερμανθεί το liquid metal (μετά από 1 ώρα gaming πχ) η αν απλά συμβαίνει σε ανύποπτο χρόνο...

Από όσο ξέρω όλα αυτά τα κράματα έχουν ως βάση το Γάλλιο το οποίο λιώνει στους 30°C οπότε λογικά δεν χρειάζεται μια ώρα gaming με το που κάνει power on το ps5 έρχεται σε υγρή κατάσταση. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα  θα βρίσκεται σε υγρή κατάσταση και κλειστό να είναι το μηχάνημα.

Επεξ/σία από John_Fistikis
  • Like 1
Δημοσ.
7 hours ago, John_Fistikis said:

Από όσο ξέρω όλα αυτά τα κράματα έχουν ως βάση το Γάλλιο το οποίο λιώνει στους 30°C οπότε λογικά δεν χρειάζεται μια ώρα gaming με το που κάνει power on το ps5 έρχεται σε υγρή κατάσταση. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα  θα βρίσκεται σε υγρή κατάσταση και κλειστό να είναι το μηχάνημα.

Ευχαριστώ πολυ.!

Δημοσ.

^με αυτήν την λογική θα έπρεπε να τρέχει ήδη από το εργοστάσιο, στα κοντέινερ κτλ κτλ. Ξαναλέω, δεν υπάρχουν καινούργιες αναφορές, απλά ξεθάφτηκε το θέμα για κάποιο λόγο πάλι. 

Δημοσ.

Μα για αυτόν το λόγο ρώτησα τον TS τι βλέπει όταν τα ανοίγει, εγώ δεν έχω εμπειρία αλλά ο άνθρωπος είναι τεχνικός και προφανώς βλέπει πολλά παραπάνω μηχανήματα από το μέσο χρήστη, αν θέλει ας μοιραστεί και φωτογραφίες ανοιγμένων μηχανημάτων να δούμε και εμείς τι συμβαίνει.

Δημοσ.

Θυμάμαι προτού κυκλοφορήσει η κονσόλα, που είχαν γραφτεί κείμενα και κείμενα στο θέμα του ps5 για το πόσο κακή ήταν η επιλογή χρήσης του liquid metal από τη Sony και ότι δύσκολα θα έβγαζαν πάνω από δύο χρόνια ζωής. Έναν αρχιμηχανικό της sony Ιάπωνα που είχε κάνει παρουσίαση τον είχανε βγάλει άσχετο.

Το ότι θα έχουν υπάρξει και αστοχίες είναι απολύτως λογικό, αλλά σίγουρα όχι στο βαθμό που πολλοί ανέφεραν ως δεδομένο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...