Προς το περιεχόμενο

Disable auto arrange σε αρχεία φακέλων στα Windows 11

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από micos000,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα!

Θα ήθελα τα φώτα σας αν και υποψιαζομαι δεν υπάρχει λύση.Εστω ότι εχω ενα φακελο και μεσα εχω πχ 15 φωτο...Υπάρχει τρόπος, κάποια παραμετροποίηση να απενεργοποιεί κάθε είδους επιλογή ταξινόμησης, κατά όνομα,κατά μεγεθος  κλπ και να τις βαζω με τη σειρά που θέλω εγώ?

Ερχομαι από windows 7 που πάλι με κάποια παραμετροποίηση ειχα καταργήσει την αυτόματη τακτοποίηση και έβαζα τα αρχεία με ό,τι σειρά ήθελα οπότε είμαι στο χαος τωρα που είναι όλα με άλλη σειρά.

Οι φωτό οκ μπορούν εύκολα να ταξινομηθούν καθώς έχουν αύξοντα αριθμό, με άλλους φακέλους έχω θεμα που είναι αρχεία με τίτλους,προγράμματα κλπ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας τρόπος είναι να προσθέσεις αύξον αριθμό μαζικά στα αρχεία σου με κάποιο batch renamer (π.χ. ReNamer). Θα πετάξεις μέσα τον φάκελο που θέλεις και θα ταξινομήσεις τα αρχεία όπως θέλεις. Μετά θα προσθέσεις ένα rule στο πάνω μέρος "Insert" και θα γράψεις ". ", δηλαδή τελεία και κενό χωρίς τα "". Μετά θα προσθέσεις ένα ακόμα rule "Serialize" και θα τσεκάρεις "Pad to zeros" όπου θα δώσεις στα πόσα νούμερα να είναι οι αριθμοί. ΑΝ π.χ. βάλεις 3 θα τα κάνεις 001 002 003 ... 999. Για 4 θα το πάει μέχρι 9999. Βάλε όσα νομίζεις. Το πρόγραμμα δεν θα εφαρμόσει καμία αλλαγή και μόνο θα σου δείχνει σε preview το αποτέλεσμα μέχρι να πατήσεις "Rename" 

Παράδειγμα...

spacer.png

Ένας άλλος είναι ο παρακάτω αλλά θα ανακατέψεις registry.

https://windowsreport.com/disable-auto-arrange-folders-windows-10/

Μετά, δεν ξέρω αν ψαχτείς για κάποιον άλλο file manager που να έχει τέτοια δυνατότητα.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σας ευχαριστω για την απαντηση!Η αληθεια ειναι οτι δε θα θελα να μπω στη διαδικασια με αυξοντες αριθμους κλπ οποτε θα προτιμησω με παρεμβαση στη registry οπως ειχα και στα windows 7.

Αυτο που μου εχετε στειλει ειναι για 10 ,θα ψαξω με την ιδια αναζητηση για 11!Ευχαριστω και παλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...