Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 minutes ago, Nickkrn said:

Νομίζω είναι 40€ για static, σε mobile πάροχο πάντα. Public ip δεν δίνουν ούτως ή άλλως οι mobile πάροχοι, μόνο αυτό που έγραψα προηγουμένως με ειδική συμφωνία, απλά εκεί δεν γνωρίζω το κόστος. 

για να ειναι static σημαινει οτι πρεπει να ειναι public.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nickkrn είπε

Gorge18 η αλήθεια είναι οτι υπάρχουν εγκατεστημένες 2 Dahua, όλες οι άλλες είναι Hikvision. Έχω δει και εγώ οτι έχουν αυτό το RTMP πρωτόκολλο, αλλα δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς δουλεύει. Mπορείς δηλαδή να κάνεις streaming χωρίς port forward, λογικά με το rtmp url; Kαλά τώρα και οι 2 αυτές κάμερες είναι εκτός, αλλα θα το ψάξω με την πρώτη ευκαιρία.

Σκεψου οτι με rtmp μπορεις να κανεις stream στο youtube απο την dahua κατευθιαν. οποτε με την λογικη αυτη κανεις σε εναν σερβερ δικο σου και απο εκει οπου θες. Και εμενα ολες hikvision ειναι και εχω και εγω μια 2 dahua που δεν δουλευω αλλα δε θα με συμφερε για 4-5 καμερες να παρω σερβερ και να κατσω να μαθω τι και πως.. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Σκεψου οτι με rtmp μπορεις να κανεις stream στο youtube απο την dahua κατευθιαν. οποτε με την λογικη αυτη κανεις σε εναν σερβερ δικο σου και απο εκει οπου θες. Και εμενα ολες hikvision ειναι και εχω και εγω μια 2 dahua που δεν δουλευω αλλα δε θα με συμφερε για 4-5 καμερες να παρω σερβερ και να κατσω να μαθω τι και πως.. 

Αυτό σκέφτομαι τώρα, ίσως στα σημεία που έχω πρόβλημα να βάλω τις Dahua για να ξεμπερδεύω. Τουλάχιστον είναι μια προσωρινή λύση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Nickkrn 

H απαντηση σε ολες τις ερωτησεις σου ειναι tailscale. Το βαζεις μια φορα και δεν σε ενδιαφερει πια αν ειναι 4g/5g/starlink/private/CGΝΑΤ/whatever. Απλα δες αν σε συμφερει η τιμη του και δες και αντιστοιχες λυσεις (zerotier/twingate/netbird).

Εναλλακτικα ειτε βρες καμερες που κανουν μονες τους το ιδιο πραγμα ειτε routers. Ξερω οτι για παραδειγμα η Teltonika εχει το RMS και η glinet το astrowarp/goodnet.

Αν μπορεις δηλαδη να βρεις μια λυση οπου βαζεις καπου ηδη το router με προεγκατεστημενα τα παντα για να μην κανεις τιποτα ξεχωριστο για καθε εγκατασταση.

Στις 28/6/2025 στις 7:22 ΜΜ, comfuzio είπε

Αν και έχει ένα μικρό learning curve, δεν το προτείνω σαν λύση καθώς το κόστος είναι κάτι που οι πιο πολλοί το βλέπουν αποτρεπτικό, αν και το να βάλει κανείς ένα low power pc με μια κάρτα δικτύου με 2 ports δεν είναι δα και τόσο μεγάλο κόστος, αυτό που το ανεβάζει είναι ότι θα θέλει και wifi AP και φυσικά μιλάμε για πιο μεγάλη κατανάλωση ρεύματος.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα τι εννοεις εδω. Καταρχην μπορεις να βαλεις το tailscale στο router που ηδη εχεις (αν το υποστηριζει). Δεν χρειαζεται δευτερο απαραιτητα. Το Wifi AP που κολλαει ακριβως? 

Δηλαδη η πιο απλή λυση ειναι

Internet -> router (με tailscale και subnet routing) -> camera (με POE η σκετο LAN)

Επεξ/σία από KostisKazan
Δημοσ.
5 minutes ago, KostisKazan said:

Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα τι εννοεις εδω. Καταρχην μπορεις να βαλεις το tailscale στο router που ηδη εχεις (αν το υποστηριζει). Δεν χρειαζεται δευτερο απαραιτητα. Το Wifi AP που κολλαει ακριβως? 

Δηλαδη η πιο απλή λυση ειναι

Internet -> router (με tailscale και subnet routing) -> camera (με POE η σκετο LAN)

Για να το αναλύσω πρέπει να ξέρω αν μιλάμε "την ίδια γλώσσα", ξέρεις τι είναι το pfsense και που τρέχει;
Δεν το λέω ειρωνικά ή για να στην πω, αν δεν ξέρεις να γράψω επιγραμματικά μερικά πράγματα, αν πάλι ξέρεις να γράψω πιο άνετα χωρίς πολύ ανάλυση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Για να το αναλύσω πρέπει να ξέρω αν μιλάμε "την ίδια γλώσσα", ξέρεις τι είναι το pfsense και που τρέχει;

Ναι το ξερω. Αλλα για το pfsense μιλαμε η το tailscale? 

Βασικα ισως εγω καταλαβα λαθος

"Αν και έχει ένα μικρό learning curve, δεν το προτείνω σαν λύση καθώς το κόστος είναι κάτι που οι πιο πολλοί το βλέπουν αποτρεπτικό"

Eγω καταλαβα οτι εννοεις το tailscale. Εσυ εδω μιλας για το pfsense?

Επεξ/σία από KostisKazan
Δημοσ.
1 minute ago, KostisKazan said:

Ναι το ξερω. Αλλα για το pfsense μιλαμε η το tailscale? 

Βασικα ισως εγω καταλαβα λαθος

"Αν και έχει ένα μικρό learning curve, δεν το προτείνω σαν λύση καθώς το κόστος είναι κάτι που οι πιο πολλοί το βλέπουν αποτρεπτικό"

Eγω καταλαβα οτι εννοεις το tailscale. Εσυ εδω μιλας για το pfsense?

Ναι για το pfsense το λέω καθώς δεν υποστηρίζει wifi οπότε θες ένα pc να το τρέχει + switch + wifi AP, σίγουρα είναι πολύ ανώτερο και ασφαλέστερο και ταχύτερο κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Ναι για το pfsense το λέω

οκ. Αλλα πρεπει να ξεκαθαρισουμε οτι το tailscale τρεχει και σε αρκετα routers του εμποριου. Δηλαδη μπορεις να εχεις ενα router μονο + tailscale, χωρις να χρειαζεται κατι εξτρα.

@Nickkrn δεν μας ειπες αν διαλεγεις εσυ τον εξοπλισμο η οχι. 

Διοτι αν μπορεις να διαλεξεις εσυ το router μπορεις να βαλεις κατευθειαν tailscale (η αντιστοιχο) μια και καλη.

Επεξ/σία από KostisKazan
Δημοσ.
7 minutes ago, KostisKazan said:

οκ. Αλλα πρεπει να ξεκαθαρισουμε οτι το tailscale τρεχει και σε αρκετα routers του εμποριου. Δηλαδη μπορεις να εχεις ενα router μονο + tailscale, χωρις να χρειαζεται κατι εξτρα.

Διοτι αν μπορεις να διαλεξεις εσυ το router μπορεις να βαλεις κατευθειαν tailscale (η αντιστοιχο) μια και καλη.

έχεις κάποιο παράδειγμα τέτοιου router; Δεν το έχω ψάξει καθόλου!
Ξέρω ότι μερικά mikrotik έχουν ZeroTier αλλά Tailscale δεν έχω δει, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν, απλά δεν έτυχε να δω

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, comfuzio είπε

έχεις κάποιο παράδειγμα τέτοιου router; Δεν το έχω ψάξει καθόλου!

Σχεδον ολα της Teltonika και αρκετα της Glinet παιρνουν κατευθειαν tailscale/zerotier

Ειδικα η teltonika το εχει ως βασικο use case (τυχαιο παραδειγμα router)

https://wiki.teltonika-networks.com/view/Remote_IP_camera_access_with_RUT950

• Like 1
Δημοσ.

teltonika που ειχα βαλει πολυ ωραια απλα λιγο ακριβα.αλλα αξιζουν

18 minutes ago, KostisKazan said:

Σχεδον ολα της Teltonika και αρκετα της Glinet παιρνουν κατευθειαν tailscale/zerotier

Ειδικα η teltonika το εχει ως βασικο use case (τυχαιο παραδειγμα router)

https://wiki.teltonika-networks.com/view/Remote_IP_camera_access_with_RUT950

Δημοσ.
Στις 29/6/2025 στις 10:26 ΜΜ, KostisKazan είπε

Toν εξοπλισμό όσον αφορά το δικτυακό κομμάτι δεν τον διαλέγω εγώ, είναι προεγκατεστημένος. Και απλά πάμε και κουμπώνουμε την κάμερα και "τραβάει" από το router της επιχείρησης. Να βάλω έξτρα εξοπλισμό απο πάνω είναι εφικτό μόνο στην περίπτωση που ειναι όλα προεγκατεστημένα και απλα να κουμπώσει στο router σαν 2η συσκευή πάνω στο ήδη υπάρχον.  Για αυτό είπα οτι αυτή η λύση δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτή, γιατι δεν γνωρίζω τι υποδομές έχει ο καθένας, άλλοι έχουν απλα router, άλλοι έχουν switch με access points, extenders, booster κτλ κτλ. Οπότε το πράγμα περιπλέκεται.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Nickkrn είπε

Toν εξοπλισμό όσον αφορά το δικτυακό κομμάτι δεν τον διαλέγω εγώ

οκ. Τοτε δεν υπαρχουν πολλές επιλογες. Η καλυτερη λυση ειναι απλα να βρεις καμερες που δεν εχουν θεμα με NAT

Αλλιως παρε ενα μικρο router που θα βαλεις tailscale εσυ και απο πισω την καμερα.

Για τετοια δουλεια εγω θα δοκιμαζα το brume 2 

https://store-eu.gl-inet.com/products/brume-2-gl-mt2500-vpn-security-gateway

Αλλα προφανως θα γινεται και με rasberry, mini pc η καποιο αλλο mini router από amazon

Το βαζεις στο δικτυο του πελατη με tailscale και απο πισω την καμερα σου. 

Δημοσ.

κοινως τρεις λυσεις.

α. Public ip που δεν παιζει για ολες τις συνδεσεις και εχει μηνιαιο κοστος

β.να βρει τροπο να βγει με tailscale κτλ 

γ.να βρει καμερες που απλα θα τις βλεπει απο καποιο server.

2 hours ago, KostisKazan said:

οκ. Τοτε δεν υπαρχουν πολλές επιλογες. Η καλυτερη λυση ειναι απλα να βρεις καμερες που δεν εχουν θεμα με NAT

Αλλιως παρε ενα μικρο router που θα βαλεις tailscale εσυ και απο πισω την καμερα.

Για τετοια δουλεια εγω θα δοκιμαζα το brume 2 

https://store-eu.gl-inet.com/products/brume-2-gl-mt2500-vpn-security-gateway

Αλλα προφανως θα γινεται και με rasberry, mini pc η καποιο αλλο mini router από amazon

Το βαζεις στο δικτυο του πελατη με tailscale και απο πισω την καμερα σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...