2MM Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Γυρισε ο πατερας μου απο το σουπερ μαρκετ , δεν πηγε πουθενα αλλου , και βλεπω το αμαξι του χτυπημενο / γρατσουνισμενο στην πλευρα του συνοδηγου Μαλλον τον χτυπησαν στο παρκινγκ του σουπερ μαρκετ . Αν παω την Δευτερα και τους ζητησω να κοιταξουν τις καμερες , θα το κανουν ή θελουν αλλη διαδικασια?
mike15 Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, 2MM είπε Γυρισε ο πατερας μου απο το σουπερ μαρκετ , δεν πηγε πουθενα αλλου , και βλεπω το αμαξι του χτυπημενο / γρατσουνισμενο στην πλευρα του συνοδηγου Μαλλον τον χτυπησαν στο παρκινγκ του σουπερ μαρκετ . Αν παω την Δευτερα και τους ζητησω να κοιταξουν τις καμερες , θα το κανουν ή θελουν αλλη διαδικασια? οχι.ακολουθειται η διαδικασια που ακολουθειται παντου για την προστασια των προσωπικων δεδομενων.πρεπει να κανεις μυνηση,να δοθει εισαγγελικη παραγγελια ,να παει η αστυνομια να δει τις καμερες και να καταγραψει τον υπευθυνο. μου εχει συμβει και εμενα.δεν αξιζε γιατι η ζημια ηταν 80 ευρω και το ποσο για μυνηση 100.αν ειναι μεγαλυτερη η ζημια σας τοτε αξιζει για να τιμωρηθει και ο υπευθυνος. εκτος εαν γνωριζεις τον διευθυντη .ομως με την συμφωνια οτι θα το δει για να ξερεις εαν εγινε εκει.δλδ. δεν μπορει να σου δωσει υλικο. π.χ επειδη ετυχε να τον γνωριζω ,ειχα χασει χρηματα και του ειπα απλως να δει εαν τα εχασα εκει μεσα .ειδε και μου ειπε οτι δεν υπηρχε κατι.οποτε μετα εψαξα αλλου,στο εμπορικο κεντρο ηταν, και τα βρηκα.οταν ομως εμπλεκεται αλλος,τριτος, δυσκολα να διακινδυνευσει την θεση του. Επεξ/σία 29 Ιουνίου από mike15 1
Black Demis Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου το ειχαμε πάθει σε καινουργιο αυτοκίνητο.. κάναμε μήνυση ο εισαγγελέας έδωσε εντολη σχετικά αμεσα και τσακ μπαμ βρέθηκε (ενας ανασφάλιστος ηταν αλλα και παλι τον ξεπατώσαμε οτι εχει και δεν έχει) 11
2MM Δημοσ. 29 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 22 λεπτά πριν, mike15 είπε μου εχει συμβει και εμενα.δεν αξιζε γιατι η ζημια ηταν 80 ευρω και το ποσο για μυνηση 100.αν ειναι μεγαλυτερη η ζημια σας τοτε αξιζει για να τιμωρηθει και ο υπευθυνος. εκτος εαν γνωριζεις τον διευθυντη .ομως με την συμφωνια οτι θα το δει για να ξερεις εαν εγινε εκει.δλδ. δεν μπορει να σου δωσει υλικο. Αρχικα θα τους ζητησω να το δουν αυτοι μονοι τους. Να μου πουνε τουλαχιστον αν φαινεται κατι στην καμερα. Ξερω και τι ωρα περιπου πηγε στο super market , οποτε δεν θα χρειαστει να ψαξουν πολυ Αν φαινεται κατι , εχω νομικη προστασια σε ολα τα αμαξια , θα ρωτησω αν πρεπει να κανω μήνυση ή το αναλαμβανουν αυτοι Αν δεν φαινεται κατι στην καμερα τους , περαστικα μας 😌 1
d_gkal Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου και αν δει ότι το χτύπησε αλλά σας πει ότι δε βλέπει κάτι; Ί 2
mike15 Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου 7 ώρες πριν, 2MM είπε Αρχικα θα τους ζητησω να το δουν αυτοι μονοι τους. Να μου πουνε τουλαχιστον αν φαινεται κατι στην καμερα. Ξερω και τι ωρα περιπου πηγε στο super market , οποτε δεν θα χρειαστει να ψαξουν πολυ Αν φαινεται κατι , εχω νομικη προστασια σε ολα τα αμαξια , θα ρωτησω αν πρεπει να κανω μήνυση ή το αναλαμβανουν αυτοι Αν δεν φαινεται κατι στην καμερα τους , περαστικα μας 😌 19 λεπτά πριν, d_gkal είπε και αν δει ότι το χτύπησε αλλά σας πει ότι δε βλέπει κάτι; Ί και παει και σβησει και το βιντεο μετα? το ειχα γραψει αρχικα στο ποστ μου αλλα το εσβησα .γιαυτο τονισα το εαν γνωριζεις τον διευθυντη και ανεφερα ενα πιο αθωο παραδειγμα..εαν δεν τον γνωριζεις δεν νομιζω να το αποκαλυψει γιατι θα βρει μπελα,δεν νομιζω βεβαια να το δει καν.οταν εμπλεκεται τριτος φοβαται. να ξερεις οτι τα βιντεο κρατιουνται για λιγο καιρο 7 μερες νομιζω.πρεπει να κινηθειτε γρηγορα.σε πρωτη φαση δειτε ολες τις διαδρομες που εκανε και αποκλειστε τις αλλες περιπτωσεις.μετα θα ελεγα να κανετε μυνηση για να μην εχετε αμφιβολιες για τον διευθυντη και να τον αιφνιδιασετε.οκ,το πολυ να χασετε 100 ευρω αλλα ετσι ειναι. 1
kostasbm Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου να πας στο σούπερ μάρκετ και να πεις στον αρμόδιο διευθυντη- προϊστάμενο να μην σβηστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία η περίοδος για να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις κάτι 1
katargedon Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ναι,μπορείς να το δεις και να το χρησιμοποιήσεις και σε δικαστήριο.Αποφαση Αρείου Παγου 254/2021. Αν σου πουν μα μου στο σουπερ μαρκετ,παιρνεις επι τοπου αστυνομια.Ρωτησα φιλο δικηγόρο.Τον πας γαμ$&ντας για φθορά και εγκατάλειψη.Θεωρείται τροχαίο και δεν ισχυουν τα περι προσωπικών δεδομένων.Αν και νομιζω πως ετσι και αλλιως σε εξωτερικο χώρο δεν ισχυουν τα προσωπικα δεδομενα(αυτό το λεω εγώ,δεν ρωτησα γι'αυτο) Επεξ/σία 29 Ιουνίου από katargedon 1 2
mike15 Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου φυσικα και θεωρειται προσωπικα δεδομενα γιαυτο χρειαζεται να καλεσεις αστυνομια.μια καμερα τριτου δεν μπορει να ελεχθει χωρις νομικη παραγγελια.οι διευθυντες το γνωριζουν αυτο.ειναι παραβιαση των δεδομενων του πελατη τους.υπαρχει ορος στην νομοθεσια για τις καμερες που λεει οτι τα δεδομενα του χρηστη μπορουν να χρησιμοποιηθουν μονο για προσωπικη χρηση και απαγορευεται να δημοσιευονται σε τριτους. οποτε το σουπερ μαρκετ για δικους του λογους μπορει να να δει τις καμερες.εκει κολλαει το εαν γνωριζεις τον διευθυντη.μπορει να το κανει λογω γνωριμιας.ομως δεν μπορει να σου δωσει συγκεκριμενα στοιχεια.αριθμο κυκλοφοριας,μαρκα κ.λ.π..γιαυτα χρειαζεσαι νομικη μεσολαβηση.εαν ειχε γινει ,οπως μου ετυχε ,ατυχημα ,σας χτυπουσαν και μετα εφευγαν και ειχες δει τα στοιχεια,πινακιδες και μαρκα τοτε καλεις αστυνομια ,το δηλωνεις και ψαχνουν αυτοι τα παντα.παλι για καμερες τριγυρω θελει νομικη παραγγελια.ο ελεγχος καμερων και το βιντεο ως αποδεικτικο στοιχειο μονο ετσι απαιτεις να σου δοθει. απλα λαβε υποψη σου αυτα που σου ειπαμε οσον αφορα τον διευθυντη σε προηγουμενα ποστ 1
Neptu Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 14 ώρες πριν, katargedon είπε Ναι,μπορείς να το δεις και να το χρησιμοποιήσεις και σε δικαστήριο.Αποφαση Αρείου Παγου 254/2021. Αν σου πουν μα μου στο σουπερ μαρκετ,παιρνεις επι τοπου αστυνομια.Ρωτησα φιλο δικηγόρο.Τον πας γαμ$&ντας για φθορά και εγκατάλειψη.Θεωρείται τροχαίο και δεν ισχυουν τα περι προσωπικών δεδομένων.Αν και νομιζω πως ετσι και αλλιως σε εξωτερικο χώρο δεν ισχυουν τα προσωπικα δεδομενα(αυτό το λεω εγώ,δεν ρωτησα γι'αυτο) χωρίς να είμαι ειδικός, δε το κόβω να ισχύει αυτό που λες. Ειδικά το bold. Σιγά μην είναι υποχρεωμένος ο καθένας που έχει κάμερα στο μαγαζί του να επιτρέπει την πρόσβαση στον κάθε τυχάρπαστο που θα εμφανίζεται με την όποια δικαιολογία. Και η αστυνομία δηλαδή τι θα κάνει; Θα έρθει να κάνει ντα τον διευθυντή του μαρκετ; Αν είναι να ζητήσω κι εγώ το υλικό από ένα μαρκετ που είχα δει μια με ένα κολαν και μου πετάχτηκαν τα μάτια, αλλιώς καλώ την αστυνομία. 1
katargedon Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Neptu είπε χωρίς να είμαι ειδικός, δε το κόβω να ισχύει αυτό που λες. Δεν το λεω εγω.Απλα μετέφερα τι ειπε ο δικηγόρος.Dont shoot the messenger.Παντως δε νομιζω να ισχυουν τα προσωπικα δεδομένα σε τροχαίο.Αλλιως δεν θα εβγαζαν τα βίντεο στις ειδησεις.Θα δειξει.Εχω και εγω περιεργεια. Επεξ/σία 30 Ιουνίου από katargedon
Neptu Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 1 ώρα πριν, katargedon είπε Δεν το λεω εγω.Απλα μετέφερα τι ειπε ο δικηγόρος.Dont shoot the messenger.Παντως δε νομιζω να ισχυουν τα προσωπικα δεδομένα σε τροχαίο.Αλλιως δεν θα εβγαζαν τα βίντεο στις ειδησεις.Θα δειξει.Εχω και εγω περιεργεια. Ok, μπορεί να μην ισχύουν αλλά προφανώς πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία. Πχ να γίνει μήνυση. Το να μπαίνει ο καθένας μέσα και να λέει δείξτε μου τις εγγραφές διότι κάποιος με τράκαρε -έκλεψε -βίασε.... αλλιώς καλώ την αστυνομία δε παίζει να γίνεται. Σε αυτό το κομμάτι είναι η ένσταση μου
katargedon Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, Neptu είπε Το να μπαίνει ο καθένας μέσα και να λέει δείξτε μου τις εγγραφές διότι κάποιος με τράκαρε -έκλεψε -βίασε.... αλλιώς καλώ την αστυνομία δε παίζει να γίνεται. Σε αυτό το κομμάτι είναι η ένσταση μου Εννοουσα να καλεσει την αστυνομια για να δουν αυτοι το βιντεο,οχι για να στραφεί εναντίον του σουπερ μαρκετ.Εννοειται με την σωστη διαδικασια,οποια ειναι αυτη.Ξερω παντως περιπτωση παλια με επιθεση σκυλου σε ανθρωπο,που χρησιμοποιήθηκε βιντεο απο καμερα τράπεζας.Ουτε προσωπικα δεδομενα,ουτε τιποτα.Και μαλιστα η τραπεζα ειχε δωσει το βιντεο στον δικηγορο του ενος απο τους εμπλεκομενους.Ουτε καν μπλεχτηκε η αστυνομια.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Μπα, δεν μπορεις, μεχρι να μπορεσεις δε θα υπαρχει το υλικο
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 2 ώρες πριν, katargedon είπε Εννοουσα να καλεσει την αστυνομια για να δουν αυτοι το βιντεο,οχι για να στραφεί εναντίον του σουπερ μαρκετ.Εννοειται με την σωστη διαδικασια,οποια ειναι αυτη.Ξερω παντως περιπτωση παλια με επιθεση σκυλου σε ανθρωπο,που χρησιμοποιήθηκε βιντεο απο καμερα τράπεζας.Ουτε προσωπικα δεδομενα,ουτε τιποτα.Και μαλιστα η τραπεζα ειχε δωσει το βιντεο στον δικηγορο του ενος απο τους εμπλεκομενους.Ουτε καν μπλεχτηκε η αστυνομια. Mιλάμε όμως για γρατζουνιές σε αμάξι,όχι σε τραυματισμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις