Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους!

Έχω ένα Mikrotik Hex750r και ένα Speedport Plus2 και θέλω να τα βάλω παράλληλα σε λειτουργία. Το speedport δεν υποστηρίζει bridgemode ενώ παράλληλα  βγάζει την τηλεφωνία μου. Επομένως για να δουλέψουν και τα δύο μαζί και να κάνει το routing και vpn το Mikrotik πρέπει με σύνδεση LAN-->WAN να φτάξω 2 υποδίκτυα με το Speedport πχ 192.168.1.0 και Mikrotik  192.168.2.0 κτλ κτλ.

Ωστόσο πέρα οτι θα ήθελα να χρησιμοποιήσω το wifi του Speedport (άρα να μην είναι 2 διαφορετικά υποδίκτυα) , θα προτιμούσα να μην έχω double NAT , το οποίο μπορεί να επιτευχθεί με το "μπακάλικο" LAN-->LAN που δημιουργεί άλλα προβληματα...

Υπάρχει κάποια άλλη υλοποίηση που μου διαφεύγει;

ευχαριστώ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Γιατί όχι PPPoE passthrough που λογικά είναι enabled ήδη στο Speedport και PPPoE client στο MikroTik;

Αυτό έκανα τελικά παρότι εν τέλει υποστηρίζει bridge mode αν και δεν θα μπορούσα να το ενεργοποιήσω καθώς θέλει 2ο ppoe session που δεν θα μου έδιναν.

Έλεγα μήπως υπάρχει λύση αποφεύγοντας το double nat καθώς θα πρέπει για υπηρεσίες vpn και portforward να κάνω διπλές καταχωρήσεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατσε να το ξεκαθαρισω: 

στο Mikrotik δεν εχω βαλει στοιχεια για κληση pppoe. εξαλλου λογικα δεν το υποστηριζει ο παροχος. ετσι στο speedport εχω ενεργοποιησει το pppoe passthrough. έτσι την κληση pppoe την κανει το speedport ωστε να βγαζει τηλεφωνια και ιντερνετ.

Το Mikrotik απο οσο καταλαβαινω κανει nat  αλλα NAT κανει και το speedport.

mikrotik 192.168.1.1 (network 192.168.1.0)

speedport 192.168.2.1 (network 192.168.2.0)

συνεπως υπαρχει double nat με την public ip του Speedport.

κληση pppoe δεν κανει το Mikrotik

Επεξ/σία από madrivermadonus
Δημοσ.

Εχω εξηγησει εδω το γιατι το double ΝΑΤ δεν ειναι θεμα και ειδικα οχι για ατομα που ειναι στην Ελλαδα 

Γενικα η πιο απλη λυση ειναι το Mikrotik πισω απο speedport και μετα ολο σου το δικτυο στο mikrotik. Και ναι με double NAT. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, KostisKazan είπε

Εχω εξηγησει εδω το γιατι το double ΝΑΤ δεν ειναι θεμα και ειδικα οχι για ατομα που ειναι στην Ελλαδα 

Γενικα η πιο απλη λυση ειναι το Mikrotik πισω απο speedport και μετα ολο σου το δικτυο στο mikrotik. Και ναι με double NAT. 

κι εγώ δεν βρίσκω άλλη λύση. αναγκαστικά 2 LAN με double ΝΑΤ και καταργώ το WLAN του Speedport και βαζω ένα άλλο AP πάνω στο Mikrotik...ελπίζω να μην  έχω προβλήματα... @KostisKazan διάβασα για το tailscale Και δείχνει πιο βολικό απο Radmin...
ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδια...

Επεξ/σία από madrivermadonus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...