Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να φτιάξω ένα νέο υπολογιστή για δουλειά γραφείου. Δε με ενδιαφέρουν παιχνίδια καθόλου.

Ποσό που διαθέτουμε : ~ 1000€ + ΦΠΑ

Χρήση υπολογιστή : Χρήση γραφείου. Autocad 2D

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Autocad 2D alternative (progecad)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; Όχι. Έχω ήδη την ΟΘΟΝΗ LG 32UK550-B 32'' ULTRA HD Ανάλυση: 3840 x 2160.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι; ΟΧΙ

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε: Ηράκλειο Κρήτης

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα; Δε με απασχολεί

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο; : Δε με απασχολεί. Το φτιάχνω μόνος μου.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: ΟΧΙ

Θα ήθελα 32GB RAM και 1ΤΒ NVME PCIe4 SSD

Έχω ήδη το παρακάτω κουτί από τον παλιό μου υπολογιστή: CASE AEROCOOL 500 MIDI-TOWER αλλά δε με νοιάζει να πάρω και άλλο αν χρειαστεί.

Γλυκοκοιτάζω τον AMD Radeon 9700X με μια απλή gt 1030

11 λεπτά πριν, bamp είπε

Θα ήθελα να φτιάξω ένα νέο υπολογιστή για δουλειά γραφείου. Δε με ενδιαφέρουν παιχνίδια καθόλου.

Ποσό που διαθέτουμε : ~ 1000€ + ΦΠΑ

Χρήση υπολογιστή : Χρήση γραφείου. Autocad 2D

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Autocad 2D alternative (progecad)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; Όχι. Έχω ήδη την ΟΘΟΝΗ LG 32UK550-B 32'' ULTRA HD Ανάλυση: 3840 x 2160.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι; ΟΧΙ

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε: Ηράκλειο Κρήτης

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα; Δε με απασχολεί

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο; : Δε με απασχολεί. Το φτιάχνω μόνος μου.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: ΟΧΙ

Θα ήθελα 32GB RAM και 1ΤΒ NVME PCIe4 SSD

Έχω ήδη το παρακάτω κουτί από τον παλιό μου υπολογιστή: CASE AEROCOOL 500 MIDI-TOWER αλλά δε με νοιάζει να πάρω και άλλο αν χρειαστεί.

Γλυκοκοιτάζω τον AMD Radeon 9700X με μια απλή gt 1030

Το ChatGPT μου προτείνει τα παρακάτω μετά από συζήτηση:

🧱 Προτεινόμενη Σύνθεση 1 – Ryzen 5 9600X + GPU

Κατηγορία Προτεινόμενο Εξάρτημα Τιμή
CPU AMD Ryzen 5 9600X (6C/12T, Zen 5, χωρίς iGPU) ~250€
Motherboard ASUS TUF B650M-PLUS WIFI (AM5, DDR5, PCIe 5.0) ~150€
RAM 32GB (2x16GB) DDR5-6000 CL30 (Corsair/Kingston) ~110€
SSD 2TB NVMe PCIe 4.0 (Crucial P5 Plus / WD SN850X) ~160€
GPU Radeon RX 6400 (4GB, HDMI 2.1, DisplayPort) ~120€
PSU Be Quiet! Pure Power 12M 550W (ATX 3.0, Gold) ~85€
Case Fractal Design Pop Silent / Be Quiet! Pure Base 500 ~70€
CPU Cooler Περιλαμβάνεται ή Thermalright PA120 SE (προαιρετικά) ~0–40€

💰 Σύνολο: ~945€ (χωρίς έξτρα ψύκτρα) έως ~985€

🧱 Προτεινόμενη Σύνθεση 2 – Ryzen 7 9700X + GPU

Κατηγορία Προτεινόμενο Εξάρτημα Τιμή
CPU AMD Ryzen 7 9700X (8C/16T, Zen 5, χωρίς iGPU) ~330€
Motherboard ASUS TUF B650M-PLUS WIFI ~150€
RAM 32GB DDR5-6000 CL30 ~110€
SSD 2TB NVMe PCIe 4.0 ~160€
GPU Radeon RX 6400 ~120€
PSU Be Quiet! Pure Power 12M 550W ~85€
Case Fractal / Be Quiet! ~70€
Ψύκτρα Thermalright PA120 SE (συνίσταται) ~40€

💰 Σύνολο: ~1065€

💡 Εναλλακτική GPU: NVIDIA T400 (~140€)

Πλεονέκτημα: Πιο σταθερή σε pro εφαρμογές CAD/Adobe
Μειονέκτημα: Λιγότερο ισχυρή από RX 6400 για video ή μελλοντική χρήση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλώς τον "γείτονα",

Αρχικά θα έλεγα σίγουρα όχι την 1030 για GPU.

Κατά 2ον θα έλεγα να κοιταξεις λίγο για τους Intel ultra.

Στα games δεν τα πάνε καλά, αλλά σε εφαρμογές γραφείου φαινετε να τα πηγαίνουν καλύτερα από amd.

-Πρακτικά ψάξε για review/benchmarks σε autocad 2d που σε ενδιαφερει-

Επιπλέον έχουν καλύτερη igpu από τους amd(παίζει να ναι καλύτερη από την 1030) οπότε ίσως γλιτώσεις κ την έξτρα GPU.

Spoiler

Έχω κ για τα υπόλοιπα(ram/psu/nvme) κάποιες ενστάσεις, αλλά τσεκαρε λίγο αυτά που σου είπα και τα ξαναλέμε.

Eπισης κάτι άσχετο κ που δεν το ζητησες->

Επειδή έχεις αρκετο budget, θα έλεγα μήπως κοιτούσες και για μια 2η οθονη-εστω 24αρα-.Προσωπικα μου έχει δώσει τρομερό boost παραγωγικότητας(έχουμε την ίδια 32αρα ως πρωτη)

Υ.γ Τώρα ποια κάρτα γραφικών έχεις?

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
15 ώρες πριν, @topos είπε

Καλώς τον "γείτονα",

Αρχικά θα έλεγα σίγουρα όχι την 1030 για GPU.

Κατά 2ον θα έλεγα να κοιταξεις λίγο για τους Intel ultra.

Στα games δεν τα πάνε καλά, αλλά σε εφαρμογές γραφείου φαινετε να τα πηγαίνουν καλύτερα από amd.

-Πρακτικά ψάξε για review/benchmarks σε autocad 2d που σε ενδιαφερει-

Επιπλέον έχουν καλύτερη igpu από τους amd(παίζει να ναι καλύτερη από την 1030) οπότε ίσως γλιτώσεις κ την έξτρα GPU.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Έχω κ για τα υπόλοιπα(ram/psu/nvme) κάποιες ενστάσεις, αλλά τσεκαρε λίγο αυτά που σου είπα και τα ξαναλέμε.

Eπισης κάτι άσχετο κ που δεν το ζητησες->

Επειδή έχεις αρκετο budget, θα έλεγα μήπως κοιτούσες και για μια 2η οθονη-εστω 24αρα-.Προσωπικα μου έχει δώσει τρομερό boost παραγωγικότητας(έχουμε την ίδια 32αρα ως πρωτη)

Υ.γ Τώρα ποια κάρτα γραφικών έχεις?

Καλημέρα φίλε μου,

Για να βάλω μια 2η οθόνη το βλέπω δύσκολο λόγω χώρου στο γραφείο. Θα το δω όμως.
Ο υπάρχον υπολογιστής είναι 10ετίας και μια χαρά κάνει τη δουλειά του, αλλά καιρός είναι για αναβάθμιση.
Είναι ένα Intel Core i3-6100 που δούλευε με την built in iGPU (Intel® HD Graphics 530) αλλά του έβαλα μια NVIDIA GeForce GT 710 που μου περίσσευε από άλλο Η/Υ.

Δημοσ.

Επειδή δε βλέπω απαντήσεις στην ερώτησή μου, μπορεί τουλάχιστον κάποιος να κρίνει αν το παρακάτω build είναι καλό για τα χρήματά του;

Έχω βάλει μικρό τροφοδοτικό διότι δε χρειάζομαι καλή GPU και ο 9700X έχει χαμηλή κατανάλωση.
Επίσης, επένδυσα περισσότερο στο Motherboard για μελλοντική αναβάθμιση.
Μια απορία που έχω είναι αν η ψύχτρα της CPU θα χωράει στο κουτί.
Οι τιμές είναι όλες από skroutz.
@topos Μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε παρακαλώ;

🧰 Build with Ryzen 7 9700X

Component Product Price
CPU AMD Ryzen 7 9700X 295€
Cooler Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB 53,90€
Motherboard Asus ROG Strix B650E-F Gaming Wi-Fi 242€
RAM G.Skill Flare X5 DDR5 32GB RAM 99€
SSD 2TB Western Digital Black SN850X 161€
GPU (Optional) Sapphire Radeon RX 6400 4GB GDDR6 Pulse LP 114€
Case Lian Li Lancool 216 RGB Gaming Midi Tower 111€
PSU Be Quiet Pure Power 12 M 550W 90€
Total   1166€

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sattack είπε

Η G.Skill Flare X5 DDR5 32GB RAM, φρόντισε να ειναι 6000 cl30. Μην σου δώσουν πχ καμμία cl36. 

Ευχαριστώ. Δεν το είχα προσέξει.

Αλλάζω λοιπόν τη μνήμη με αυτή για να είμαι σίγουρος:

G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ με τον sattack (μιας και οι μνήμες που παρέθεσες είναι CL36 και όχι CL30). Επίσης νομίζω πως μια nvidia κάρτα είναι προτιμότερη σε σχεδιαστικά προγράμματα (χωρίς να γνωρίζω από σχεδιαστικά προγράμματα).

Πιο οικονομικές (CL 30-38-38-96): G.Skill Flare X5 DDR5 32GB

Επεξ/σία από TopCLR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, bamp said:

Επειδή δε βλέπω απαντήσεις στην ερώτησή μου, μπορεί τουλάχιστον κάποιος να κρίνει αν το παρακάτω build είναι καλό για τα χρήματά του;

Έχω βάλει μικρό τροφοδοτικό διότι δε χρειάζομαι καλή GPU και ο 9700X έχει χαμηλή κατανάλωση.
Επίσης, επένδυσα περισσότερο στο Motherboard για μελλοντική αναβάθμιση.
Μια απορία που έχω είναι αν η ψύχτρα της CPU θα χωράει στο κουτί.
Οι τιμές είναι όλες από skroutz.
@topos Μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε παρακαλώ;

🧰 Build with Ryzen 7 9700X

Component Product Price
CPU AMD Ryzen 7 9700X 295€
Motherboard Asus ROG Strix B650E-F Gaming Wi-Fi 242€
RAM G.Skill Flare X5 DDR5 32GB RAM 99€
SSD 2TB Western Digital Black SN850X 161€
GPU (Optional) Sapphire Radeon RX 6400 4GB GDDR6 Pulse LP 114€
PSU Be Quiet Pure Power 12 M 550W 90€
Total   1166€

Με βάση τα λεγόμενά σου οποιοδήποτε καινούργιο pc πιστεύω πως θα είναι overkill για την δουλειά που κανεις-εφοσων δουλεύεις ακόμα με τον i3.Αλλα οκ, αφού στήνεις τώρα ένα μηχάνημα και έχεις ευχαιρια μια χαρά.

Για ram σου είπαν και οι υπόλοιποι οπότε πάω παρακάτω.

GPU's->Θεωρώ ότι εφόσων το autocad 2d δεν χρησιμοποιεί καθόλου την GPU σου πως είναι πεταμένα χρήματα ή 6400(γενικά και να την χρησιμοποιούσε πάλι πεταμένα χρήματα θα ήταν..)

Αλλά όπως και να έχει εφόσων ο 9700x έχει ενσωματωμένη igpu θα έλεγα να δεις πως σου πάει η δουλειά σου με αυτην.

Spoiler

-Εγω την igpu δουλεύω στον 7900x(ίδια ακριβώς με του 9700x) για το desktop/chrome/YouTube κοκ με 1 4κ οθόνη(την ίδια με την δική σου) και με άλλη μια 2κ.

Μια χαρά τα πάει.-

Τώρα εάν για κάποιο λόγο κάτι δεν σου πάει(που δεν το πιστεύω) μπορείς πάντα να βάλεις την κάρτα γραφικών αργότερα.

Γενικά αυτές οι κάρτες 6400/1030/Intel 380 κοκ βγήκανε κυρίως για να τις ματσαρεις με cpu που δεν έχει ενσωματωμένα και θα κάνει δουλειά γραφείου.

Ειναι ιδιαίτερα αδύναμες* και δεν κάνουν ούτε για gamming, αλλά ούτε και για productivity(π.χ Photoshop)

*

Spoiler

Ίσως να δικαιολογούν το κόστος τους σε πολύ niche περιπτώσεις, αλλα εσύ δεν είσαι σε αυτές)

Cooler->Είναι από τις καλές αεροψυκτρες αλλά προσωπικά θα προτιμούσα μια bequite pure pro 3 με ένα 10ευρω λιγότερα(επίσης θεωρώ ότι θα έχει και καλύτερα fans από άποψη ποιότητας)

Είναι ~εφαμιλλες και για τον 9700x δεν έχει καμία απολύτως διαφορά.

Cpu->Μια χαρά ο 9700x.

Για αυτά που περιγράφεις θα προτιμούσα τον 7600 με τα ~μισά χρήματα η εάν τον ήθελε για "μελλοντικά" έναν 7900 με λιγότερα ή στα ιδια ~χρηματα με τον 9700x (θεωρώ ότι θα "γεράσει" καλύτερα ο 12πυρηνος -το αναφέρω σε περίπτωση που δεν θα αναβαθμίσεις στο ενδιάμεσο όπως με τον ι3)

Μητρικη->Δεν την έψαξα την συγκεκριμένη και δεν έχω ασχοληθεί και με b850 αλλά μου φαινετε πολύ ακριβή η συγκεκριμένη (γενικά για b650 δεν θα έδινα τόσα χρήματα ούτε όταν ήταν "φρέσκες") -εκτος και εάν έχει κάποιο συγκεκριμένο feature που θες/χρειαζεσαι-.

Πιστεύω πως και από εδώ θα μπορούσες να κόψεις εύκολα ένα 100ευρω.

Κουτι->Μια χαρά

Psu->Κάπως ακριβό και μικρό αλλά σίγουρα υπερκαλύπτει το build που σκέφτεσαι, απλά μπορεί να σε περιορίσει εάν θελήσεις να βάλεις *καλή κάρτα γραφικών αργότερα.

*

Spoiler

Ειλικρινά δεν ξέρω τι κάνεις στο autocad, αλλά θα σου πω ένα παράδειγμα στο δικό μου τομέα για να εξηγήσω και το "κόλλημα" μου με τις GPU γενικα.

Δουλεύω Photoshop/lightroom πανω από 15χρονια και μέχρι το 2021(θαρρώ μπορεί να είναι +-1 χρονο) δεν χρησιμοποιούσε την GPU -σχεδον καθολου- , πλεον έχει πάρα πολλά εργαλεία που δουλεύουν αποκλειστικά εκεί και έχει σημαντική διαφορά το ποια κάρτα και πόση vram έχεις.Το ίδιο και το Lightroom, το ίδιο και το topaz κοκ.

Οπότε είμαι γενικά της άποψης πως εάν δεν την χρειάζεσαι, η igpu είναι μια χαρά, εάν πάλι βγάζεις δουλίτσα με αυτή βάζεις κάποια που είναι τουλαχιστων "τίμια".

Nvme->Προσωπικά θα έπαιρνα τον sn7100 που είναι πιο καινούργιος και κανένα 40ευρω φθηνότερος η εάν ήθελα κάποιον με dram θα προτιμούσα τον kc3000 της Kingston (και αυτός κανένα 20ευρω φθηνοτερος)

Εν κατακλείδι, προφανώς εσύ αποφασιζεις το πώς θα κινηθείς, αλλά πιστεύω αυτά τα ~300-400 ευρω λιγότερα πιθανών να "πιανανε" περισσότερο τόπο σε κάποιο περιφερειακο,π.χ 2η οθόνη, σωστή καρέκλα, καλό/βολικο πληκτρολόγιο/ποντίκι/ βραχίονες οθόνων ή ακόμα και άλλο γραφείο(ρυθμιζόμενο ή μη)

Spoiler

Εάν προφανώς είσαι σεταρισμενος και από αυτά μια χαρά.

Απλα τα αναφέρω γιατί πολλές φορές χανόμαστε με τα specs του Χ cpu και Ψ ram και παίζει να καθόμαστε στην ίδια καρέκλα που είχαμε στο σχολείο , η να χούμε ένα ποντίκι που απλά "βρέθηκε" κάποια στιγμή κοκ

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

CPU: 
Τελικά, αποφάσισα να πάω σε AMD Ryzen 5 9600X μιας και η single core performance είναι περίπου η ίδια με τον 9700X (4569 vs 4656) που δεν αξίζει για 90€ παραπάνω.
Προτίμησα αυτόν σε σχέση με τον 7600 (ή τον 7900) γιατί είναι πιο καινούργιος (Zen 5 vs Zen 4).

Cooler:
Αφήνω το ίδιο γιατί διαβάζω πολύ καλές κριτικές

Motherboard:
Επέλεξα το  ASRock-B850-Steel-Legend-WiFi γιατί έχει κριθεί από τα καλύτερα midrange motherboard.

M2:
Αφού εξοικονόμησα κάποια χρήματα από τον επεξεργαστή και το motherboard είπα να βάλω Μ2 Gen5 μιας και το motherboard το υποστηρίζει.
Αλλά βλέπω ότι οι τιμές των Gen5 NVMe είναι ακόμη πολύ υψηλές. Οπότε παραμένω στην πρόταση για Western Digital SN7100 SSD 2TB

PSU:
Αφού έχει 10 χρόνια εγγύηση, έβαλα ένα μεγαλύτερο για μελλοντική αναβάθμιση.

🧰 Build with Ryzen 5 9600X

Component Product Price
CPU AMD Ryzen 5 9600X 205€
Motherboard ASRock B850 Steel Legend Wi‑Fi (ATX) 197€
RAM G.Skill Flare X5 DDR5 32GB RAM 124€
SSD Western Digital SN7100 SSD 2TB 126€
GPU (Optional) θα δοκιμάσω την iGPU  
PSU Be Quiet Pure Power 12 M 750W 125€
Total   942€
  • Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλές επιλογές είναι όλες. 

Η μητρική έχει παρόμοιες παροχές (μάλιστα εχει και 2x 8pin τροφοδοσία cpu). Οπότε στην Asus πλήρωνες μόνο το όνομα. 

Όντως, δεν υπάρχει κανένας λογος να πληρώσει κάποιος πολλά παραπάνω λεφτά για NVMe pcie5.0. Αυτό είναι μόνο για όταν θα πέσουν οι τιμες τους και θα κοστίζουν ας πούμε 5-10Ε παραπάνω, τότε θα λέμε οκ, γιατί να μην τον πάρεις για τόσο μικρή διαφορά.  (Οπως λέμε τώρα για pcie  4.0 vs 3.0). Και επίσης να μην ανεβάζουν και μεγάλη θερμοκρασία...

Ο 9600Χ ειναι καλή περίπτωση τώρα σε αυτήν την τιμή. Δεν έχει τίποτα ιδιαίτερα μεγαλύτερη απόδοση ο zen5 απο τον zen4, αλλα εχει καλυτερα thermals. Αν ειχε μεγάλη διαφορα στην τιμη δεν θα άξιζε, αλλά για 20Ε (και αφού δεν πιέζεσαι οικονομικά και έχεις ξοδέψει αλλού αρκετά),  σίγουρα αξίζει ο 9600Χ αντί για τον απλό 7600. 

Στους 7700 και 7900θα έπαιρνες περισσότερα cores, αλλά τι να τα κάνεις για δουλειά γραφείου? 

Και αν ποτέ αλλάξεις γνωμη, άνετα πουλάς τον 9600x. 

• Like 1
Δημοσ.

Αφού παίρνεις υπολογιστή για δουλειά γραφείου δε χρειάζεσαι ούτε τόσο ακριβό κούλερ, ούτε κουτί 110 ευρώ, ούτε ακριβές λευκές motherboard. Μπορείς να γλυτώσεις κι άλλα λεφτά χωρίς κανένα χτύπημα στην απόδοση.

Cooler: Arctic freezer 36 με 32 ευρώ για ίδια απόδοση χωρίς rgb (- 20 ευρώ).

Motherboard: Gigabyte B850 GAMING WIFI6 Motherboard ATX  με 159 ευρώ και αφού θέλεις B850  (- 40 ευρώ) 

Κουτί: Αφού έχεις ήδη θα μπορούσες να το κρατήσεις και να σώσεις κι άλλα χρήματα, δηλαδή εν προκειμένω να σώσεις 110 ευρώ. Εναλλακτικά απλά πάρε το Kolink Observatory HF Mesh ARGB Gaming Midi Tower που έχει και Mesh για τη σκόνη και ανεμιστήρες έτοιμους με 57 ευρώ (- 55 ευρώ). 

Optional πρόταση non modular PSU: Seasonic G12 GC Wired 750W στα 90 ευρώ (-35 ευρώ)

Και έχεις σώσει για πλάκα τουλάχιστον 100-150 ευρώ χωρίς να θυσιάσεις σε απόδοση. Πίστεψε με, όταν έρθει η ώρα και έχεις χτίσει το πισί δε θα καταλάβεις καν τη διαφορά. Μόνο στο μυαλό σου θα είναι το "έχω lian li κουτί και asrock μητρική".

Στην τελική, όταν ανοίγεις τον υπολογιστή μετά κοιτάς την οθόνη και κάνεις τη δουλειά σου. Αυτό θα σε νοιάξει και αυτό το έχεις διαλέξει ήδη υπερτούμπανα για τη χρήση σου με την επιλογή cpu, ram, nvme που έκανες.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, thanak96 είπε

Αφού παίρνεις υπολογιστή για δουλειά γραφείου δε χρειάζεσαι ούτε τόσο ακριβό κούλερ, ούτε κουτί 110 ευρώ, ούτε ακριβές λευκές motherboard. Μπορείς να γλυτώσεις κι άλλα λεφτά χωρίς κανένα χτύπημα στην απόδοση.

Cooler: Arctic freezer 36 με 32 ευρώ για ίδια απόδοση χωρίς rgb (- 20 ευρώ).

Motherboard: Gigabyte B850 GAMING WIFI6 Motherboard ATX  με 159 ευρώ και αφού θέλεις B850  (- 40 ευρώ) 

Κουτί: Αφού έχεις ήδη θα μπορούσες να το κρατήσεις και να σώσεις κι άλλα χρήματα, δηλαδή εν προκειμένω να σώσεις 110 ευρώ. Εναλλακτικά απλά πάρε το Kolink Observatory HF Mesh ARGB Gaming Midi Tower που έχει και Mesh για τη σκόνη και ανεμιστήρες έτοιμους με 57 ευρώ (- 55 ευρώ). 

Optional πρόταση non modular PSU: Seasonic G12 GC Wired 750W στα 90 ευρώ (-35 ευρώ)

Και έχεις σώσει για πλάκα τουλάχιστον 100-150 ευρώ χωρίς να θυσιάσεις σε απόδοση. Πίστεψε με, όταν έρθει η ώρα και έχεις χτίσει το πισί δε θα καταλάβεις καν τη διαφορά. Μόνο στο μυαλό σου θα είναι το "έχω lian li κουτί και asrock μητρική".

Στην τελική, όταν ανοίγεις τον υπολογιστή μετά κοιτάς την οθόνη και κάνεις τη δουλειά σου. Αυτό θα σε νοιάξει και αυτό το έχεις διαλέξει ήδη υπερτούμπανα για τη χρήση σου με την επιλογή cpu, ram, nvme που έκανες.

Συμφωνώ μαζί σου ότι θα μπορούσα να διαλέξω και πιο φτηνά υλικά.

Όμως είναι και θέμα ψυχολογικό. Ψάχνω τόσες μέρες να βρω ό,τι καλύτερο για την περίπτωσή μου. Δε με πειράζει να δώσω κάτι παραπάνω έτσι για την ανταμοιβή του κόπου μου 😊

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, bamp said:

Συμφωνώ μαζί σου ότι θα μπορούσα να διαλέξω και πιο φτηνά υλικά.

Όμως είναι και θέμα ψυχολογικό. Ψάχνω τόσες μέρες να βρω ό,τι καλύτερο για την περίπτωσή μου. Δε με πειράζει να δώσω κάτι παραπάνω έτσι για την ανταμοιβή του κόπου μου 😊

Mια χαρά.

Spoiler

Πάντως μην νομίζεις πως οι 9*** είναι σημαντικά καλύτεροι από τους παλιότερους 7*00, ένα ~10% πανω κατω.

Πρακτικα λοιπόν όταν δεν θα είναι αρκετα καλός ένας 7600, δεν θα είναι και ένας 9600.

Αυτό αλλάζει εάν μιλήσουμε για 12πυρηνους, που πρακτικά είναι 2 7600/9900 "κολλημένοι και έχουν ~διπλη απόδοση σε multi.

Σε single είναι το ίδιο, αλλά για γενική χρήση pc θεωρώ ότι μπορεί να έχουν 2πλασιο χρόνο ζωης-το αναφέρω γιατί εάν το παίξεις όπως με τον i3 που σου έβγαλε αρκετα χρόνια δεν θα πάνε χαμένοι.

Όσο για το "γρήγοροι" πυρήνες vs πολλοι, η ιστορία επαληθεύει αυτό που περιγράφω όσο πίσω και εάν πας π.χ από τους πρώτους c2s vs τους c2d, το ίδιο με τους c2d και τους c2q και ούτω καθεξής..

Τα μηχανήματα με τους περισσότερους αντεξανε πολύ περισσότερο -παντα για γενικές εργασίες-

Όσο για τον nvme pci-e 5.0.

Θεωρώ ότι δεν είναι ακόμα η ώρα τους για mainstream μηχανήματα.1000φορες καλύτερα pci-e 4.0 με διπλή χωρητικότητα η μισή τιμή.

Δεν μεταφράζετε η διαφορά ταχύτητας σε day to day εργασίες+ θεωρώ ότι είναι αρκετα θερμοί, επίσης δεν τερματίζουν τον δίαυλο pci-e 5.0 -ειδικα οι μικρότερες χωρητικότητες.

Edit->Τώρα είδα ότι έχεις βάλει τον sn7100 που είναι pci-e 4.0 και πολύ καλή επιλογη

Για την thermaright peerles->Έχω την phantom spirit(ίδια fans με την peerless κ θα λεγα ένα "τσικ" καλύτερη- αλλά μιλάμε για 1-2c διαφορά σε load)με cpu 220watt.

Τα καταφέρνει και τώρα που έχουμε 30αρια+ -σε δωμάτιο χωρίς κλιματισμο-.

Για τα reviews που διαβαζεις, όταν είχε πρωτοβγει δεν υπήρχαν άλλες αξιοσημείωτες με κάτω από ~100 ευρώ οπότε είχε κάνει "πάταγο".

Τώρα η pure pro 3 είναι ~εφάμιλλη και φθηνότερη, η arctic 36 είναι επαρκεστατη για 9600/9700/9900 και ακόμα φθηνότερη.

Spoiler

Εγώ σήμερα παντως θα αγόραζα την bequite στα 43ευρω από όλες τις υπόλοιπες.

Κυρίως γιατί εκτιμω ότι θα έχει λιιιγο πιο ποιοτικά ανεμιστηρακια και παραμένει "end game" αεροψυξη.

Η arctic 36 έχει μια μικρή απόσταση από αυτό και η διαφορά είναι ~λιγότερο από  10ευρω.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...