Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σας, 

Θα ηθελα τις συμβουλές σας όποιος έχει εμπειρία ή εστω γνωριζει σχετικά με ενα story που συμβαινει σε οικείο μου προσωπο και προσπαθω να τον βοηθησω. Το ινσομνια εχει παντα ''διαβασμενα'' μελη γι αυτο και ζηταω τις συμβουλες σας.

Οπως αναφέρω και στον τιτλο προκειται για προβληματα που προεκυψαν μετα απο την αγορα ενος καινουργιου ΤΟΥΟΤΑ Corolla Cross αγορασμένο αρχες μαρτιου απο Ελληνικη αντιπροσωπεια.

το εν λογω αυτοκινητο εξ αρχής μαλλον αγοραστηκε προβληματικο απο το εργοστασιο αφου το προβλημα φανηκε στα πρωτα κιολας 80 χιλιομετρα οπου και εγινε η πρωτη επικοινωνια με το service.

(Aκουγοταν ενας περιστροφικος θορυβος οταν ηταν σε κινηση και σε χαμηλα χιλιομετρα).

ο κολλητος μου το πηγε συνεργειο και την πρωτη φορα του εριξαν ενα spray στα ζαμφορ ομως Δεν αλλαξε κατι και το πηγε ξανα μετα απο 15 ημερες και το μονο που του εκαναν ηταν παλι να ριξουν το ιδιο υγρο και του ειπαν να το κινησει λιγο και αν δεν φτιαξει να το παει ξανα για να παραγγειλουν ανταλλακτικο οπως και εγινε δηλαδη. (τοτε ειχε κανει 700 χιλιομετρα)

Μετα απο περιπου ενα μηνα ηρθα το ανταλλακτικο (ζαμφορ) εγινε αλλαγη αλλα και παλι ο θορυβος παρεμεινε.

Τοτε το service του προτεινε αλλαγη εμπροστιων αμορτισερ και οτι λογικα θα φτιαξει η βλαβη .

ΟΛΑ αυτα σε ΙΧ με λιγοτερα απο 2κ χιλιομετρα και με ενα προβλημα να υπαρχει εδω και 3 μηνες στην ουσια και απλα να κανουν χρηση της αφαιρετικης μεθοδου , ε προφανως αν δεν ειναι ουτε το ενα ουτε το αλλο , κατι θα ειναι και θα το βρουν στο τελος αλλα το αμαξι ειναι καινουργιο και με ολο αυτο ειναι σαν να βανδαλιζεται!

και ρωταω εγω τωρα, υπαρχει κατι που μπορει να κανει ο φιλος χωρις να παιδευεται και να τον κανουν μπαλα ?

Εχει παει ηδη 3 φορες συνεργειο σε ΙΧ που δεν εχει ουτε 2Κ χιλιομετρα και το προβλημα δεν εχει φτιαξει.

Δηλαδη η εταιρια επιτρεπεται να πουλαει ''ελλατωματικο'' αμαξι και απλα να καλυπτεται απο τον εγγυηση της ?

35Κ εδωσε ο ανθρωπος ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ, κοπους μιας ζωης και μαλιστα του εγω του ειπα να παει σε ΤΟΥΟΤΑ αφου ειχα παρει το Chr και ημουν ικανοποιημενος ! 😕

ευχαριστω για τον χρονο σας και οποιαδηποτε συμβουλη θα ηταν χρησιμη

• Sad 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ στη θέση του, θα επικοινωνούσα με τα κεντρικά της Toyota και θα ανέφερα το πρόβλημα κατευθείαν σε αυτούς. Επειδή έχω φίλο μέσα σε αντιπροσωπεία, ο αριθμός των αυτοκινήτων που έρχονται ελαττωματικά και τα φτιάχνουν κατευθείαν μέσα στο συνεργείο της αντιπροσωπείας είναι πολύ μεγαλύτερος απ' ότι πιστεύουμε.! Πολύ πιθανόν να έπεσε σε τέτοια περίπτωση ο φίλος σουζ δυστυχώς... Καλά ξεμπερδεματα, ελπίζω να βρουν γρήγορα το πρόβλημα και να χαρεί επιτέλους το αυτοκίνητο του ..  

Spoiler

Εγώ πάντως στη θέση του θα είχα σκάσει..!!

• Like 3
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Aκουγοταν ενας περιστροφικος θορυβος οταν ηταν σε κινηση και σε χαμηλα χιλιομετρα

Αυτο ουτε κατα διάνοια δεν εχει να κανει με αμορτισέρ ζαμφορ κλπ, αυτο εχει να κανει με κίνηση, τροχους, και κινητηρας σασμάν, φρένα κλπ

Εγω θα σου πρότεινα να το πας σε ενα εξωτερικο συνεργειο με καλα μαστόρια να σου βρούν το πρόβλημα (οχι να το φτιάξουν) και μετα να πας να το τρίψεις στην μούρη της αντιπροσωπείας😁

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, filip123go είπε

Εγώ στη θέση του, θα επικοινωνούσα με τα κεντρικά της Toyota και θα ανέφερα το πρόβλημα κατευθείαν σε αυτούς. Επειδή έχω φίλο μέσα σε αντιπροσωπεία, ο αριθμός των αυτοκινήτων που έρχονται ελαττωματικά και τα φτιάχνουν κατευθείαν μέσα στο συνεργείο της αντιπροσωπείας είναι πολύ μεγαλύτερος απ' ότι πιστεύουμε.! Πολύ πιθανόν να έπεσε σε τέτοια περίπτωση ο φίλος σουζ δυστυχώς... Καλά ξεμπερδεματα, ελπίζω να βρουν γρήγορα το πρόβλημα και να χαρεί επιτέλους το αυτοκίνητο του ..  

Απόκρυψη περιεχομένων

Εγώ πάντως στη θέση του θα είχα σκάσει..!!

εγινε μια πρωτη επικοινωνια με τον ΤΟΥΟΤΑ διαμεσου email στο customer support τους, του απαντησαν χθες μετα απο 40 ημερες με ενα κειμενο σαν χρησμό της Πυθίας και χωρις να του απαντανε καν σε ευλογα ερωτηματα ..

Εδω εχω σκασει εγω, δεν ξερω τι να πω αληθεια ...

Δεν ειναι κριμα ρε φιλε να συμβαινει αυτο ομως ? να ερχονται προβληματικα ? δεν ειχε καποια εκπτωση στο ΙΧ του ο ανθρωπος , δεν πηρε εκθεσιακο υπολογιστη ασ πουμε που ξερεις οτι μπορει η μπαταρια σου να εχει προβλημα.. τους εδωσε ενα τσουβαλι λεφτα δεν γινεται απλα να σου λενε θα στο φτιαξουμε και βλεπουμε τι ειναι μετα απο 3-4-5 επισκεψεις!

7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αυτο ουτε κατα διάνοια δεν εχει να κανει με αμορτισέρ ζαμφορ κλπ, αυτο εχει να κανει με κίνηση, τροχους, και κινητηρας σασμάν, φρένα κλπ

Εγω θα σου πρότεινα να το πας σε ενα εξωτερικο συνεργειο με καλα μαστόρια να σου βρούν το πρόβλημα (οχι να το φτιάξουν) και μετα να πας να το τρίψεις στην μούρη της αντιπροσωπείας😁

να σου πω την αληθεια επειδη κι εγω το εχω ακουσει , ο περιστροφικος θορυβος σιγουρα δεν μπορει να ειναι απο αμορτισερ και για μενα αλλα αν κανεις το κορμι σου αριστερα - δεξια σαν να ταλαντευεσαι ( ελπιζω να το λεω σωστα) τοτε χτυπαει και σε ενα σημειο το αμορτισερ σαν να τερματιζει πραγμα παραξενο 

ισως δεν εχει μονο ενα θεμα για μενα...

Το θεμα ειναι οτι ο φιλος ειναι απο επαρχια , το παει Πατρα το αμαξι

Επεξ/σία από MontzOlee
Δημοσ.

Nα ζητήσει επίσημη γραπτή διάγνωση και να έχει αντίγραφα απο όλες τις εργασίες.Να βάλει δικηγόρο να επικοινωνήσει μαζί τους και να ζητήσει αντιστροφή πώλησης γιατί το αμάξι του προκαλεί άγχος κλπ , βάζει την οικογένεια του μέσα και δεν αισθάνεται ασφαλής κλπ κλπ.

• Like 6
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

να απαιτήσει ειτε αντικατασταση ειτε αντιστροφη πωλησης.

εχει υπαρξει εδω μεσα παρομοια περιπτωση με κακοβαμμενο τουοτα που μεσω ΣτΚ ο συμφορουμιτης δικαιωθηκε και του το αντικατεστησαν 

• Like 7
Δημοσ.

αν ημουν στη θεση του εγω πολυ απλα θα πηγαινα σε καποιο αλλο εξουσιοδοτούμενο συνεργειο για ελεγχο.Αν παει σε ασχετο συνεργειο μπορει μονο για ελεγχο οπτικα και ισως και ελεγχο στην odb θυρα γιατι αλλιως θα εχει θεμα με εγγυηση.

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι ηρθε προβληματικο μπορει να τυχει. Δεν φταιει η Toyota Hellas για αυτο και δεν μπορεις να κανεις κατι. Το θεμα ειναι το μετα. Εγω θα παλευα να το παρουν πισω και να παρω τα χρηματα μου ή να μου το αλλαζαν με αλλο οχημα. Ωστοσο ενα λαθος που έχει ο φίλος σου ειναι αυτο:

1 ώρα πριν, MontzOlee είπε

Δεν αλλαξε κατι και το πηγε ξανα μετα απο 15 ημερες 

Εγω στην θεση του θα πηγαινα την αλλη μερα για να του πιεσω και να τρεξω διαδικασιες και να μην περνανε οι μερες. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Nα ζητήσει επίσημη γραπτή διάγνωση και να έχει αντίγραφα απο όλες τις εργασίες.Να βάλει δικηγόρο να επικοινωνήσει μαζί τους και να ζητήσει αντιστροφή πώλησης γιατί το αμάξι του προκαλεί άγχος κλπ , βάζει την οικογένεια του μέσα και δεν αισθάνεται ασφαλής κλπ κλπ.

Το θέμα είναι ότι οι 2 πρώτες φορές είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά και δεν φαίνονται στο ιστορικό του ΙΧ αλλά σίγουρα αυτό θα το ήθελε πολύ αν γινόταν 

34 λεπτά πριν, paylidis είπε

να απαιτήσει ειτε αντικατασταση ειτε αντιστροφη πωλησης.

εχει υπαρξει εδω μεσα παρομοια περιπτωση με κακοβαμμενο τουοτα που μεσω ΣτΚ ο συμφορουμιτης δικαιωθηκε και του το αντικατεστησαν 

Ευχαριστώ πολύ φίλε, αντικατάσταση με καινούργιο ΙΧ ίδιο; Γίνεται αυτό ; 

Αν έχεις άποψη που μπορώ να διαβάσω την ιστορία στείλε μου ένα λινκ να διαβάσω το thread 

34 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

αν ημουν στη θεση του εγω πολυ απλα θα πηγαινα σε καποιο αλλο εξουσιοδοτούμενο συνεργειο για ελεγχο.Αν παει σε ασχετο συνεργειο μπορει μονο για ελεγχο οπτικα και ισως και ελεγχο στην odb θυρα γιατι αλλιως θα εχει θεμα με εγγυηση.

Να το πάει ας πούμε σε μια ΤΟΥΟΤΑ της Αθήνας ; 
Οχι σίγουρα δεν θέλει να ρισκάρει την εγγύηση 

14 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Το οτι ηρθε προβληματικο μπορει να τυχει. Δεν φταιει η Toyota Hellas για αυτο και δεν μπορεις να κανεις κατι. Το θεμα ειναι το μετα. Εγω θα παλευα να το παρουν πισω και να παρω τα χρηματα μου ή να μου το αλλαζαν με αλλο οχημα. Ωστοσο ενα λαθος που έχει ο φίλος σου ειναι αυτο:

Εγω στην θεση του θα πηγαινα την αλλη μερα για να του πιεσω και να τρεξω διαδικασιες και να μην περνανε οι μερες. 

Η ΤΟΥΟΤΑ δεν φταίει ναι αλλά ούτε και ο αγοραστής που έδωσε τα ζεστά του €€ και πήρε προβληματικό αμάξι από το εργοστάσιο.

Δεν μπορεί να πηγαίνει κάθε μέρα φίλε , οι τύποι έκαναν ένα μήνα να φέρουν ζαμφορ και ένα μήνα να φέρουν τα αμορτισέρ 

ο κόσμος δουλεύει, δεν γίνεται να παίρνει ρεπό ή άδεια για να πάει το αμάξι στο συνεργείο την επόμενη ημέρα , στην δε περίπτωση έχει πάει ήδη 3 φορές και η γυναίκα του 9 μηνών έγκυος 

Επίσης αυτή ήταν η συμβουλή τους στην ουσία κάθε φορά 

να το κινήσει και να πάει μετά από μια βδομάδα πχ να το ξαναδούν 

ε το πήγε στις 2 τότε αντί για 1, σιγά 

Δημοσ.

Σε παρόμοια περίπτωση, με πρόβλημα όμως στον κινητήρα, σε φιλικό μου πρόσωπο, η ασφαλιστρια του, τον ενημέρωσε ότι η νομική κάλυψη που είχε στο συμβόλαιο κάλυπτε και αυτές τις περιπτώσεις. 

Επικοινώνησε με την νομική κάλυψη, τους μετέφερε το όλο ζήτημα, μετά από περίπου 1 μήνα έστειλαν εξώδικο στην αντιπροσωπεία και μετά από 2 μήνες επικοινώνησε η αντιπροσωπεία και του έδωσε 2 επιλογές.

Η νομική κάλυψη σε μερικές περιπτώσεις καλύπτει και τέτοια θέματα.  Ας το ρωτήσει και αυτό σαν ενδεχόμενο.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MontzOlee είπε

και ρωταω εγω τωρα, υπαρχει κατι που μπορει να κανει ο φιλος χωρις να παιδευεται και να τον κανουν μπαλα ?

Ρε φίλε, πηγαίνετε σε ένα σοβαρό εξουσιοδοτημένο συνεργείο να σας λύσουν το πρόβλημα. Δεν χάνεις καμία εγγύηση. Πετύχατε σε άσχετους. Η toyota έχει καλό after sales πανελλαδικά.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Ευχαριστώ πολύ φίλε, αντικατάσταση με καινούργιο ΙΧ ίδιο; Γίνεται αυτό ; 

Αν έχεις άποψη που μπορώ να διαβάσω την ιστορία στείλε μου ένα λινκ να διαβάσω το thread 

Σαφώς και γίνεται εάν δεν επισκευάζεται χωρίς να υποβαθμιστεί η αξία του οχήματος 

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Insomniaa2024 είπε

Σε παρόμοια περίπτωση, με πρόβλημα όμως στον κινητήρα, σε φιλικό μου πρόσωπο, η ασφαλιστρια του, τον ενημέρωσε ότι η νομική κάλυψη που είχε στο συμβόλαιο κάλυπτε και αυτές τις περιπτώσεις. 

Επικοινώνησε με την νομική κάλυψη, τους μετέφερε το όλο ζήτημα, μετά από περίπου 1 μήνα έστειλαν εξώδικο στην αντιπροσωπεία και μετά από 2 μήνες επικοινώνησε η αντιπροσωπεία και του έδωσε 2 επιλογές.

Η νομική κάλυψη σε μερικές περιπτώσεις καλύπτει και τέτοια θέματα.  Ας το ρωτήσει και αυτό σαν ενδεχόμενο.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

μπορεις να μου πεις τις 2 επιλογές που έδωσε η αντιπροσωπεία; Γενικά πάντως κράτησε ένα τρίμηνο όλο αυτό , δεν το λες και λίγο 

2 λεπτά πριν, profile είπε

Ρε φίλε, πηγαίνετε σε ένα σοβαρό εξουσιοδοτημένο συνεργείο να σας λύσουν το πρόβλημα. Δεν χάνεις καμία εγγύηση. Πετύχατε σε άσχετους. Η toyota έχει καλό after sales πανελλαδικά.

Το καλό after sales πολλές φορές δεν αλλάζει μια κατάσταση.

δηλαδή οκ αλλάζει αμορτισέρ και είτε φτιάχνει είτε όχι κ αλλάζει κάτι ακόμα κ είναι οκ, αυτό το ΙΧ μετά είναι οκ; 
πως θα το πουλήσει δηλαδή ο άνθρωπος ένα αυτοκίνητο που έχει αλλάξει 5 πράγματα σε 3 μήνες ; Εσύ θα το αγόραζες ; Εγώ όχι πάντως αν το ήξερα 

2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Σαφώς και γίνεται εάν δεν επισκευάζεται χωρίς να υποβαθμιστεί η αξία του οχήματος 

Ρε φίλε για μένα ήδη έχει υποβαθμιστεί η αξία αυτού του οχήματος 

δηλαδή ένα αμάξι με 4-5 φορές συνεργείο με αλλαγμένα ζαμφορ , αμορτισέρ κ ίσως κάτι ακόμα, αν το ήξερα δεν θα το αγόραζα μεταχειρισμένο 

ο άνθρωπος σκέφτεται να του το φτιάξουν και να το δώσει ας πούμε αλλά εγώ του είπα πως αν ήμουν αγοραστής πχ δεν θα το έπαιρνα 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

μπορεις να μου πεις τις 2 επιλογές που έδωσε η αντιπροσωπεία; Γενικά πάντως κράτησε ένα τρίμηνο όλο αυτό , δεν το λες και λίγο 

Το καλό after sales πολλές φορές δεν αλλάζει μια κατάσταση.

δηλαδή οκ αλλάζει αμορτισέρ και είτε φτιάχνει είτε όχι κ αλλάζει κάτι ακόμα κ είναι οκ, αυτό το ΙΧ μετά είναι οκ; 
πως θα το πουλήσει δηλαδή ο άνθρωπος ένα αυτοκίνητο που έχει αλλάξει 5 πράγματα σε 3 μήνες ; Εσύ θα το αγόραζες ; Εγώ όχι πάντως αν το ήξερα 

Ρε φίλε για μένα ήδη έχει υποβαθμιστεί η αξία αυτού του οχήματος 

δηλαδή ένα αμάξι με 4-5 φορές συνεργείο με αλλαγμένα ζαμφορ , αμορτισέρ κ ίσως κάτι ακόμα, αν το ήξερα δεν θα το αγόραζα μεταχειρισμένο 

ο άνθρωπος σκέφτεται να του το φτιάξουν και να το δώσει ας πούμε αλλά εγώ του είπα πως αν ήμουν αγοραστής πχ δεν θα το έπαιρνα 

Καλά δεν αλλάζει κάτι στην αξία του αν έχει αλλάξει αμορτισερ ή ζαμφορ;Μην το παρακάνουμε.

• Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Καλά δεν αλλάζει κάτι στην αξία του αν έχει αλλάξει αμορτισερ ή ζαμφορ;Μην το παρακάνουμε.

Αν αλλάξει κάτι ακόμα όμως ; 4 φορές συνεργείο σε καινούργιο αμάξι δεν είχε ούτε με Peugeot 206 20ετιας 

Και μην απαντάς τόσο εύκολα, 

Εσύ θα το αγόραζες αυτό το όχημα  έστω μεταχειρισμένο ; 
Ή πως θα ένιωθες αν είχες εξοφλήσει το αμάξι και είχες πάθει αυτή τη ζημιά ;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...