Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποιοτικος ελεγχος γινεται απο τους αγοραστες μια και καλη.

που ειναι ο μητσος να μιλησει για αυτο με κατι αγγλικες ορολογιες? 😀

Επεξ/σία από mike15
  • Haha 3
  • Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xfigox είπε

Γνωρίζεις οτι δεν κάνουν,  γιατι το διαφημίζουν κιολας, https://global.toyota/en/company/vision-and-philosophy/production-system/ . Χρησιμοποιουν κ NDT/NDI μεθόδους.

Είχα την εντύπωση ότι σε τόσο μαζικής παραγωγής γίνεται δειγματοληπτικά ο έλεγχος.

• Like 1
Δημοσ.

Θα σας πω εγώ τι είναι. 
Είναι ΣΑΖΜΑΝ cvt προβληματικό και κάνουν στην αντιπροσωπεία την ΠΑΠΙΑ.
Πώς σας φαίνεται αυτό το σενάριο...

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Θα σας πω εγώ τι είναι. 

Και εγώ για σασμάν το κόβω. Αν δεν κάνω λάθος η Toyota βγάζει CVT αλλά με γρανάζια αντί για καδένα/αλυσίδα. Το οποίο το κάνει πολύ πιο θορυβώδες. Τώρα περί αξιοπιστίας... Κολοκυθόπιτα. Αν σου κάτσει, σου έκατσε. Απαίτησε να στο ανοίξουν και να δουν στο μαγνητικό φίλτρο αν έχει γενικά μαζέψει ρινίσματα σιδήρου. 

Δημοσ.
6 hours ago, mechpanos said:

Θα σας πω εγώ τι είναι. 

Πολυ πιθανο, ειχαν απο παλια προβληματα. Επισης πολυ ακριβη επισκευη στην οποια θα φερει αντισταση το σερβις.

Ενας μεγαλος λογος που δεν θα επαιρνα ποτε toyota αυτοματο, και οποιο αλλο ειναι cvt.

• Confused 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mechpanos είπε

Θα σας πω εγώ τι είναι. 

Το πιθανότερο ειναι αυτο, κατι αμορτισέρ κλπ εγω αμφιβάλω και αν τα άγγιξαν.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, imr είπε

Καταρχην δεν υπαρχει κανενα λογος να τρεχει Πατρα, ας παει στην Αθηνα σε ΕΠΙΣΗΜΗ αντιπροσωπεια να δει τι θα του πουν.

Βασικο προβλημα ειναι ο αντιπροσωπος που το πηγαινει. Δηλαδη εκανε ταξιδι απο την Αθηνα στην Πατρα για να του ριξουν ενα σπρευ και να του πουν ειναι οκ?

Δεν φαινεται κατι σοβαρο παντως, ενα ρουλεμαν μπορει να φταιει. Δεν χαλαει κατι στην ασφαλεια η στην μεταπωληση του αυτοκινητου, αυτα ειναι αναλωσιμα. Σε σχεση με περιπτωσεις με προβλήματικα μοτερ και ξαναβαμενα κομματια που εχουν γινει ειναι κατι μικρο.

Για μενα πρεπει να παει και να τους πει να τον καλεσουν οταν ειναι ετοιμο και 100% σωστο αφου του δωσουν αυτοκινητο αντικαταστασης για οσο καιρο χρειαστει.

ναι δεν υπάρχει λόγος αν δεν υπάρχουν ρήτρες απλά το πήρε απο εκεί κ τον βόλευε να πηγαίνει καθώς είναι το πατρικό του κάτω .. όπως και να χει σε επίσημο συνεργείο το πηγαίνει ο άνθρωπος , ας το πάει και αλλού αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος που να λέει πήγαινε το εκεί είναι οκ όπως καταλαβαίνω.

Στις 2/7/2025 στις 2:55 ΜΜ, andreas-d είπε

Στην Πάτρα τα παιδιά πίσω στο σέρβις είναι πολύ εξυπηρετικά, το προβλημα είναι στην διοίκηση της αντιπροσωπείας, καλύτερα να βάλει ένα δικηγόρο, απο δική μου περσινή περίπτωση με αναβάθμιση χαρτών στην Πάτρα ενώ τα μαστορια προσπαθούσαν και η ώρα περνούσε ήρθε ο υπεύθυνος και μου είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν update για να λήξει η προσπάθεια..

Μόνο και μόνο αυτή η εμπειρία που λες είναι λίγο περίεργη φίλε.

Δηλαδη οκ εξυπηρετικοί άνθρωποι αλλά είναι καλοί μάστορες ; 

23 ώρες πριν, Apostol. είπε

Φιλε μου ή κατι δεν διαβασα καλα ή δεν τα γραφεις σωστα.

Μιλας για περιστροφικο θορυβο, αυτο δεν εχει σχεση με ζαμφορ ή αμορτισερ.

Αργοτερα μιλας για θορυβο οταν τραμπαλιζει το αμαξι δεξια αριστερα.

Τι απο τα δυο?

Αν ειναι το δευτερο καλα σου αλλαξαν αμορτισερ-ζαμφορ, χωρις να αποκλειεται να ειναι και κατι αλλο.

Αν ειναι το πρωτο τοτε καλα σου εγραψαν εδω για ρουλεμαν τροχου, αλλά εκει μεγαλωνει το Scope του θεματος, μπορει να ειναι πολλα πραγματα, γιατι πολλα πραγματα περιστρεφονται σε ενα αυτοκινητο.

Το κανει συνεχεια ή μια το κανει μια δεν το κανει?

Γιατι αν το κανει συνεχεια το οποιοδηποτε συνεργειο σε 10 λεπτα εχει βγαλει διαγνωση, ειδικα αν ειναι ρουλεμαν.

Δεν μπορω να πιστεψω οτι πηγες αντιπροσωπεια και δεν καταλαβαν αν θελει ρουλεμαν τροχου (δεν λεω οτι λες ψεμματα).

Ολα αυτα απο την ωρα που γινονται σε επισημο συνεργειο και μπαινουν γνησια ανταλλακτικα, δεν επιφερουν μειωση της αξιας του οχηματος.

Αν τελικα το εφτιαχνες και ηταν silentblock-κρεμαγιερα-αμορτισερ-βαση κινητηρα-ροπυλεμαν η τελοσπαντων κατι αντιστοιχο (χωρις να κατεβει κινητηρας), και το θεμα επιλυοταν την επομενη θα το αγοραζα αν το πουλαγες.

Οποτε μην σκεφτεσαι για συνηγορους και δικηγορους, εκτος και αν ΔΕΝ στο φτιαξουν.

Καλησπέρα φίλε και ευχαριστώ για τον χρόνο σου όπως και όλων όσων μπαίνουν στην διαδικασία να διαβάσουν το θέμα ..

μπορεί να έχω μπερδέψει κάποια πράγματα ή να τα γράφω ετεροχρονισμένα.

αναφορικα με τους ήχους - βλάβες, το αυτί μας που δεν είναι και αυτί μηχανικού ακούει περιστροφικό θόρυβο κατά την κίνηση του οχήματος όταν τα χιλιόμετρα είναι λίγα.

Μετα τα 40 χιλιόμετρα ας πούμε δεν ακούγεται ή δεν τον κάνει πλέον (δεν ξέρουμε)

επίσης ισχύει και ο ήχος όταν τραμπαλίζεται το όχημα δεξιά αριστερά. Δεν ξέρουμε αν είναι το ίδιο πράγμα ή άλλο πρόβλημα.

παντως ο μηχανικός με τον πρώτο θόρυβο που ανέφερα και τις 3 φορές που έχει πάει στο συνεργείο για ζαμφορ είπε και αυτά άλλαξε αφού καταλήξει ότι πρέπει να αλλάξει αμορτισέρ.

στο ερώτημα σου αν το κάνει πάντα η απάντηση είναι ΝΑΙ 

PS σκέψου το γιατί το πουλάει 😂😳😆

16 ώρες πριν, kage είπε

πες μας σε τι ζημιες αναφερονται...καπου εδω πριν βγαλουν τα Hybrid ηρθε ο κατηφορος κ στους ιαπωνες π φτιαχνονταν κ στην τουρκια.

εγω πιστευω οτι πλεον πρεπει να αλλαξουν δισκους-δαγκανες-τακακια... 

Δεν εχω καταλαβει αν τα ακουει απο τις 2 μεριες ή μονο στην μια... 

τελος μ κανει εντυπωση πως τοσα japan fan boys δεν σ συστηνουν ενα συνεργειο με εμπειρια..

Απόκρυψη περιεχομένων

οποιος δεν βαζει απευθειας για δικηγορο κ εξωδικο σε ολες τις επιχειρησεις μοιαζει οτι δεν ειναι "ικανος" να πληρωσει γ αυτο σας τρεναρουν...

Νομίζω οτι ακούγεται και απο τις 2 πλευρές αλλά σίγουρα απο την δεξιά , δεν ξέρω αν είναι μονόπλευρα κ μας κοροϊδεύει ο ήχος όμως μ..

δίσκους - δαγκάνες και τακάκια γιατί όμως ;

6 ώρες πριν, mechpanos είπε

Θα σας πω εγώ τι είναι. 

Πως έβγαλες αυτό το σενάριο ; Από που "πιάστηκες" ; 

4 ώρες πριν, minim3 είπε

Και εγώ για σασμάν το κόβω. Αν δεν κάνω λάθος η Toyota βγάζει CVT αλλά με γρανάζια αντί για καδένα/αλυσίδα. Το οποίο το κάνει πολύ πιο θορυβώδες. Τώρα περί αξιοπιστίας... Κολοκυθόπιτα. Αν σου κάτσει, σου έκατσε. Απαίτησε να στο ανοίξουν και να δουν στο μαγνητικό φίλτρο αν έχει γενικά μαζέψει ρινίσματα σιδήρου. 

Αλήθεια τώρα ; Υπάρχει τέτοια περίπτωση ; 

πως μπορείς να ξέρεις αν έχει γρανάζια ή καδένα / αλυσίδα ; 
πρέπει να ανοίξει αυτό που λες ; 

36 λεπτά πριν, Apostol. είπε

Πολυ πιθανο, ειχαν απο παλια προβληματα. Επισης πολυ ακριβη επισκευη στην οποια θα φερει αντισταση το σερβις.

Ενας μεγαλος λογος που δεν θα επαιρνα ποτε toyota αυτοματο, και οποιο αλλο ειναι cvt.

Πλάκα κάνετε ρε έτσι ; Σε τι ακριβώς θα αντισταθεί η αντιπροσωπεία ; Θα πάει με δικηγόρο μαζί ανά χείρας αν γίνουν τέτοια πράγματα 

36 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Το πιθανότερο ειναι αυτο, κατι αμορτισέρ κλπ εγω αμφιβάλω και αν τα άγγιξαν.

Τρέλα αν ισχύουν αυτά τα πράγματα  🤪 

Εχω κάτι βίντεο πως να τα ανεβάσω να τα ακούσετε λίγο ; 

Επεξ/σία από MontzOlee
Δημοσ.
36 minutes ago, MontzOlee said:

ναι δεν υπάρχει λόγος αν δεν υπάρχουν ρήτρες απλά το πήρε απο εκεί κ τον βόλευε να πηγαίνει καθώς είναι το πατρικό του κάτω .. όπως και να χει σε επίσημο συνεργείο το πηγαίνει ο άνθρωπος , ας το πάει και αλλού αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος που να λέει πήγαινε το εκεί είναι οκ όπως καταλαβαίνω.

Μόνο και μόνο αυτή η εμπειρία που λες είναι λίγο περίεργη φίλε.

Δηλαδη οκ εξυπηρετικοί άνθρωποι αλλά είναι καλοί μάστορες ; 

Καλησπέρα φίλε και ευχαριστώ για τον χρόνο σου όπως και όλων όσων μπαίνουν στην διαδικασία να διαβάσουν το θέμα ..

μπορεί να έχω μπερδέψει κάποια πράγματα ή να τα γράφω ετεροχρονισμένα.

αναφορικα με τους ήχους - βλάβες, το αυτί μας που δεν είναι και αυτί μηχανικού ακούει περιστροφικό θόρυβο κατά την κίνηση του οχήματος όταν τα χιλιόμετρα είναι λίγα.

Μετα τα 40 χιλιόμετρα ας πούμε δεν ακούγεται ή δεν τον κάνει πλέον (δεν ξέρουμε)

επίσης ισχύει και ο ήχος όταν τραμπαλίζεται το όχημα δεξιά αριστερά. Δεν ξέρουμε αν είναι το ίδιο πράγμα ή άλλο πρόβλημα.

παντως ο μηχανικός με τον πρώτο θόρυβο που ανέφερα και τις 3 φορές που έχει πάει στο συνεργείο για ζαμφορ είπε και αυτά άλλαξε αφού καταλήξει ότι πρέπει να αλλάξει αμορτισέρ.

στο ερώτημα σου αν το κάνει πάντα η απάντηση είναι ΝΑΙ 

PS σκέψου το γιατί το πουλάει 😂😳😆

Νομίζω οτι ακούγεται και απο τις 2 πλευρές αλλά σίγουρα απο την δεξιά , δεν ξέρω αν είναι μονόπλευρα κ μας κοροϊδεύει ο ήχος όμως μ..

δίσκους - δαγκάνες και τακάκια γιατί όμως ;

Αλήθεια τώρα ; Υπάρχει τέτοια περίπτωση ; 

πως μπορείς να ξέρεις αν έχει γρανάζια ή καδένα / αλυσίδα ; 
πρέπει να ανοίξει αυτό που λες ; 

Πλάκα κάνετε ρε έτσι ; Σε τι ακριβώς θα αντισταθεί η αντιπροσωπεία ; Θα πάει με δικηγόρο μαζί ανά χείρας αν γίνουν τέτοια πράγματα 

Τρέλα αν ισχύουν αυτά τα πράγματα  🤪 

Εχω κάτι βίντεο πως να τα ανεβάσω να τα ακούσετε λίγο ; 

Αυτοματο ειναι το αυτοκινητο?

Μπορει να ειναι σαζμαν μπορει και οχι, κανεις δεν μπορει να σου πει απο εδω μεσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.dropbox.com/scl/fi/rm1xy5h3htfe23sxi3wid/Video-3-7-25-14-25-58.mov?rlkey=ubauckihhhx9pjylg2tdfendn&st=thtr6ys3&dl=0

https://www.dropbox.com/scl/fi/7hfe86c8tyazvsho6va74/Video-3-7-25-14-29-36.mov?rlkey=kcq0867760vws75ajlx1hz1a2&st=n3wgtdy6&dl=0

https://www.dropbox.com/scl/fi/451w7pjuinclm7v3a4owb/Video-3-7-25-14-30-19.mov?rlkey=wwphflhb3rrcl3po33jwl0aib&st=gge7j2e0&dl=0

Δείτε αν σας τα ανοίγει έτσι 

4 λεπτά πριν, Apostol. είπε

Αυτοματο ειναι το αυτοκινητο?

Μπορει να ειναι σαζμαν μπορει και οχι, κανεις δεν μπορει να σου πει απο εδω μεσα.

Αυτόματο ναι. Προφανώς δεν περιμένω κάτι απο εδω αλλά σίγουρα η εμπειρία μερικών μπορεί να βοηθήσει σε μελλοντικές κινήσεις 

Επεξ/σία από MontzOlee
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, MontzOlee said:

https://www.dropbox.com/scl/fi/rm1xy5h3htfe23sxi3wid/Video-3-7-25-14-25-58.mov?rlkey=ubauckihhhx9pjylg2tdfendn&st=thtr6ys3&dl=0

https://www.dropbox.com/scl/fi/7hfe86c8tyazvsho6va74/Video-3-7-25-14-29-36.mov?rlkey=kcq0867760vws75ajlx1hz1a2&st=n3wgtdy6&dl=0

https://www.dropbox.com/scl/fi/451w7pjuinclm7v3a4owb/Video-3-7-25-14-30-19.mov?rlkey=wwphflhb3rrcl3po33jwl0aib&st=gge7j2e0&dl=0

Δείτε αν σας τα ανοίγει έτσι 

Αυτόματο ναι. Προφανώς δεν περιμένω κάτι απο εδω αλλά σίγουρα η εμπειρία μερικών μπορεί να βοηθήσει σε μελλοντικές κινήσεις 

Παντως δεν ειναι περιστροφικος θορυβος αυτος, σαν μποσικο στην αναρτηση ακουγεται, οπως οταν τα silentblock ειναι τελειωμενα. Προφανως μπορει να ειναι πολλα πραγματα αναλογως και απο που ακουγεται, ρουλεμαν δεν ειναι σιγουρα παντως.

Καλα εκαναν δηλαδη και αρχισαν απο αμορτισερ κλπ.

Επεξ/σία από Apostol.
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Apostol. είπε

Παντως δεν ειναι περιστροφικος θορυβος αυτος, σαν μποσικο στην αναρτηση ακουγεται, οπως οταν τα silentblock ειναι τελειωμενα. Προφανως μπορει να ειναι πολλα πραγματα αναλογως και απο που ακουγεται, ρουλεμαν δεν ειναι σιγουρα παντως.

Ισως να μην ειναι περιστροφικός, εμείς το λέμε χωρίς καμία τεχνική άποψη έτσι βέβαια και ο τεχνικός αυτό είχε γράψει σαν δεν κάνω λάθος όταν έκανε την αναφορά  

Αυτός πάντως ο θόρυβος γίνεται και σε ευθεία αλλά και όταν στρίβεις.

δεν παίζει ρόλο εννοώ αν είναι ευθεία ή όχι 

Δημοσ.
1 minute ago, MontzOlee said:

Ισως να μην ειναι περιστροφικός, εμείς το λέμε χωρίς καμία τεχνική άποψη έτσι βέβαια και ο τεχνικός αυτό είχε γράψει σαν δεν κάνω λάθος όταν έκανε την αναφορά  

Ευκολο ειναι θα το βρουν, θεμα αναρτησης ή κατι δεν ειναι βιδωμενο σωστα κλπ.

Σε ενα αυτοκινητο που ειχα, το παγουρι του νερου των καθαριστηρων ειχε χαλασει η βαση του και εκανε τετοιο θορυβο, πολλα μπορει να ειναι αλλα θα βρεθει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MontzOlee είπε

Από τον "περιστροφικό" ήχο. Όμως τώρα που ανέβασες τα ηχητικά, δεν μου φαίνεται για κάτι τέτοιο. Κάτι κουδουνάει από κάτω όπου έχει μπόσικο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Apostol. είπε

Ευκολο ειναι θα το βρουν, θεμα αναρτησης ή κατι δεν ειναι βιδωμενο σωστα κλπ.

Σε ενα αυτοκινητο που ειχα, το παγουρι του νερου των καθαριστηρων ειχε χαλασει η βαση του και εκανε τετοιο θορυβο, πολλα μπορει να ειναι αλλα θα βρεθει.

Καλά το εύκολο είναι θα τον βρουν άστο, μετά από 3 φορές κ δεν το έχουν βρει & πάμε για 4η και αμορτισέρ!

Μακαρι να είναι τελικά το παγούρι και σε αυτό το αυτοκίνητο κ να μην μπλέξει με άλλα που αναφέρθηκαν..

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Από τον "περιστροφικό" ήχο. Όμως τώρα που ανέβασες τα ηχητικά, δεν μου φαίνεται για κάτι τέτοιο. Κάτι κουδουνάει από κάτω όπου έχει μπόσικο. 

Ισως είναι λάθος ο χαρακτηρισμός και σορρυ αν σας μπέρδεψα παίδες ότι ακούμε λέμε κ ότι μας είπαν. 

Ενα edit πάντως προς αναφορά :

Το ζαμφορ που άλλαξε τότε, είχε φθορά και λίγη σκουριά είχε πει ο τεχνικός στον φίλο μου και του το έδειξε κιόλας τότε!

δεν ξέρω αν λέει κάτι αυτό απλά δεν το ανέφερα ποτέ κ μου το είπε σήμερα ο δικός μου που διαβάζει το νήμα 🧶 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω αρκετά χρόνια που έχω αλλάξει επάγγελμα και δεν έχω άμεση επαφή και συναναστροφή 
Στην αντιπροσωπεία που δούλευα οι 2 τεχνικοί και φίλοι που εμπιστεύομαι έχουν ανοίξει δικό τους συνεργείο άλλα έκτος από αυτό είναι και 400ΚΜ μακρυά σύνολο 800 από Αθήνα πήγανε έλα... 
Εδώ στην Αθήνα είχα συνεργασίες και συχνή επικοινωνία όπως και οι μηχανικοί μεταξύ τους αλλά μετά από τόσα χρόνια δεν ξέρω τι γίνετε για να προτείνω κάποιο, κοίτα τους παλιούς τότε είχαν καλά ποσοστά και βαθμολογία στο after sales.

Η αντιστροφή πώλησης πρακτικά δεν υφίσταται οι εταιρίες αυτές έχουν πίσω τους στρατιές εξειδικευμένων νομικών από μεγάλες διεθνής εταιρίες...
 Παράδειγμά μπορώ να δώσω αλλά θα είναι  off topic...
Για πολύ πιο σοβαρό θέμα που όταν εντοπίστηκε κάποια στιγμή το πρόβλημα το αυτοκίνητο απαγορευτικέ να φύγει από το συνεργείο οδικός μόνο φορτωμένο μπορούσε με τη δίκη του ευθύνη και υπογραφή ο πελάτης να το πάρει αν ήθελε. Διαφορετικά όταν επισκευαζόταν αφού πρώτα ερχόταν να το δουν και από τα κεντρικά πριν την επισκευή και μετά...  

Ο πελάτης το κυνήγησε νομικά να του δώσουν άλλο αυτοκίνητο καινούριο η να το πάρουν πίσω και να τον αποζημιώσουν. Μετά από χρόνια το μόνο που πέτυχε ήταν να δεχτούν να του το αγοράσουν πίσω σαν μεταχειρισμένο μέσω κάποιου αντιπροσώπου με τιμή κάπως πιο μεγαλύτερη από την τρέχουσα τιμή του στην αγορά μεταχειρισμένων  και αν επιθυμούσε να του δώσουν το πιο καινούριο το facelift φουλ έξτρα εξοπλισμό στην τιμή του standard....

Επεξ/σία από Deu164
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...