Dmet Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Στις 1/7/2025 στις 2:08 ΜΜ, MontzOlee είπε καλησπέρα σας, Θα ηθελα τις συμβουλές σας όποιος έχει εμπειρία ή εστω γνωριζει σχετικά με ενα story που συμβαινει σε οικείο μου προσωπο και προσπαθω να τον βοηθησω. Το ινσομνια εχει παντα ''διαβασμενα'' μελη γι αυτο και ζηταω τις συμβουλες σας. Οπως αναφέρω και στον τιτλο προκειται για προβληματα που προεκυψαν μετα απο την αγορα ενος καινουργιου ΤΟΥΟΤΑ Corolla Cross αγορασμένο αρχες μαρτιου απο Ελληνικη αντιπροσωπεια. το εν λογω αυτοκινητο εξ αρχής μαλλον αγοραστηκε προβληματικο απο το εργοστασιο αφου το προβλημα φανηκε στα πρωτα κιολας 80 χιλιομετρα οπου και εγινε η πρωτη επικοινωνια με το service. (Aκουγοταν ενας περιστροφικος θορυβος οταν ηταν σε κινηση και σε χαμηλα χιλιομετρα). ο κολλητος μου το πηγε συνεργειο και την πρωτη φορα του εριξαν ενα spray στα ζαμφορ ομως Δεν αλλαξε κατι και το πηγε ξανα μετα απο 15 ημερες και το μονο που του εκαναν ηταν παλι να ριξουν το ιδιο υγρο και του ειπαν να το κινησει λιγο και αν δεν φτιαξει να το παει ξανα για να παραγγειλουν ανταλλακτικο οπως και εγινε δηλαδη. (τοτε ειχε κανει 700 χιλιομετρα) Μετα απο περιπου ενα μηνα ηρθα το ανταλλακτικο (ζαμφορ) εγινε αλλαγη αλλα και παλι ο θορυβος παρεμεινε. Τοτε το service του προτεινε αλλαγη εμπροστιων αμορτισερ και οτι λογικα θα φτιαξει η βλαβη . ΟΛΑ αυτα σε ΙΧ με λιγοτερα απο 2κ χιλιομετρα και με ενα προβλημα να υπαρχει εδω και 3 μηνες στην ουσια και απλα να κανουν χρηση της αφαιρετικης μεθοδου , ε προφανως αν δεν ειναι ουτε το ενα ουτε το αλλο , κατι θα ειναι και θα το βρουν στο τελος αλλα το αμαξι ειναι καινουργιο και με ολο αυτο ειναι σαν να βανδαλιζεται! και ρωταω εγω τωρα, υπαρχει κατι που μπορει να κανει ο φιλος χωρις να παιδευεται και να τον κανουν μπαλα ? Εχει παει ηδη 3 φορες συνεργειο σε ΙΧ που δεν εχει ουτε 2Κ χιλιομετρα και το προβλημα δεν εχει φτιαξει. Δηλαδη η εταιρια επιτρεπεται να πουλαει ''ελλατωματικο'' αμαξι και απλα να καλυπτεται απο τον εγγυηση της ? 35Κ εδωσε ο ανθρωπος ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ, κοπους μιας ζωης και μαλιστα του εγω του ειπα να παει σε ΤΟΥΟΤΑ αφου ειχα παρει το Chr και ημουν ικανοποιημενος ! 😕 ευχαριστω για τον χρονο σας και οποιαδηποτε συμβουλη θα ηταν χρησιμη Καλησπέρα επειδή αντιμετώπισα και εγώ ένα σοβαρό πρόβλημα σε καινούργιο αυτοκίνητο ήταν ξαναβαμενο εξωτερικά τελικά κατάφερα να μου το αντικαταστήσει μετά από τρεις μήνες, μια λύση έχεις απευθύνεσαι έγγραφος στην μαμά εταιρεία στην Ιαπωνία και ζητάς το ιστορικό του αυτοκινήτου και την αντικατάσταση του λίγο τραβηγμένο αλλά ο επιμένων νικά άλλαξα αυτοκίνητο των 27.000 ευρώ το 2004. 1
geopro Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε ναι,ακόμα και στο κουτί τους οι δίσκοι σκουριάζουν Αν έχουν επίστρωση (συνήθως ψευδάργυρο) δεν σκουριάζουν. 1 ώρα πριν, Dmet είπε Καλησπέρα επειδή αντιμετώπισα και εγώ ένα σοβαρό πρόβλημα σε καινούργιο αυτοκίνητο ήταν ξαναβαμενο εξωτερικά τελικά κατάφερα να μου το αντικαταστήσει μετά από τρεις μήνες, μια λύση έχεις απευθύνεσαι έγγραφος στην μαμά εταιρεία στην Ιαπωνία και ζητάς το ιστορικό του αυτοκινήτου και την αντικατάσταση του λίγο τραβηγμένο αλλά ο επιμένων νικά άλλαξα αυτοκίνητο των 27.000 ευρώ το 2004. Έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι , να διεκδικούμε το δικαίωμα. 1 ώρα πριν, Dmet είπε Επεξ/σία 4 Ιουλίου από geopro 2
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, geopro είπε Αν έχουν επίστρωση (συνήθως ψευδάργυρο) δεν σκουριάζουν. η επίστρωση για την προστασία πρέπει να αφαιρεθεί πριν τους τοποθετήσεις.Μιλάμε για τους κοινούς δίσκους και όχι για πχ αυτούς τους καινούργιους της Πορσε με βολφράμιο(αυτοί δεν ξέρω αν σκουριάζουν) Εδώ στο πλύσιμο που κάνεις στο αμάξι σκουριάζουν μέχρι να πατήσεις φρένο και να καθαρίσουν πάλι. 1
geopro Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε η επίστρωση για την προστασία πρέπει να αφαιρεθεί πριν τους τοποθετήσεις.Μιλάμε για τους κοινούς δίσκους και όχι για πχ αυτούς τους καινούργιους της Πορσε με βολφράμιο(αυτοί δεν ξέρω αν σκουριάζουν) Εδώ στο πλύσιμο που κάνεις στο αμάξι σκουριάζουν μέχρι να πατήσεις φρένο και να καθαρίσουν πάλι. Η επίστρωση ψευδαργύρου δεν αφορά μόνο τις επιφάνειες τριβής. Σαφως και μόλις πατήσουν τα τακάκια στην επιφάνεια τριβής της δίσκοπλάκας σε δευτερόλεπτα θα απομακρυνθεί η επίστρωση, δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί εκ των προτέρων. Όμως η επίστρωση ψευδαργύρου θα παραμείνει στα εσωτερικά σημεία τα οποία δεν θα εμφανίσουν σκουριά όπως είδαμε στις φωτογραφίες. 3
spirostolios Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Τα πράγματα είναι απλά. Αίτημα αντικατάστασης για ελάττωμα. Εξώδική δήλωση η οποία θα κοινοποιηθεί στην αντιπροσωπεία και μεταφρασμένη στα αγγλικά στην Ιαπωνία (το δεύτερο μάλλον δεν χρειάζεται). Οι Ιάπωνες έχουν μοναδικό προσωπικό υποστήριξης και ζητάνε απο τους συνεργάτες τους να έχουν υψηλή επαγγελματική ευθύνη. Δεν χρειάζεται κανείς να πάει πουθενά. Στην εξώδικη δήλωση που θα αναλάβει δικηγόρος και θα κοινοποιήσει δικαστικός επιμελητής θα υπάρχει ένα σύντομο ιστορικό το γεγονός ότι αισθάνεσαι μεγάλη πίεση στην προσωπική και επαγγελματική ζωή λόγω του ελαττώματος και το αίτημα αντικατάστασης. Πιστεύω σε εύλογο χρονικό διάστημα θα παραλάβεις το νέο όχημα. 1 2
andreas-d Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 1 ώρα πριν, spirostolios είπε Πιστεύω σε εύλογο χρονικό διάστημα θα παραλάβεις το νέο όχημα. Ότι να ναι.. 2
spirostolios Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, andreas-d είπε Ότι να ναι.. Εσύ τι είσαι; ενα πειρατικό ξωτικό που δεν ξέρει γράμματα και χρησιμοποιεί τα σπαθιά που είναι χαραγμένα στη σημαία με το σύνθημα ότι να ναι ή είσαι ένας ακόμα κομπλεξικός ευήθης με πρόβλημα έκφρασης και ξεκάθαρα προβληματική προσωπικότητα; Πάντα υπάρχει σε καθημερινή βάση ένας ανόητος που μας κάνει την μέρα... Επεξ/σία 4 Ιουλίου από spirostolios
andreas-d Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 2 ώρες πριν, spirostolios είπε Τα πράγματα είναι απλά. Αίτημα αντικατάστασης για ελάττωμα. Εξώδική δήλωση η οποία θα κοινοποιηθεί στην αντιπροσωπεία και μεταφρασμένη στα αγγλικά στην Ιαπωνία (το δεύτερο μάλλον δεν χρειάζεται). Οι Ιάπωνες έχουν μοναδικό προσωπικό υποστήριξης και ζητάνε απο τους συνεργάτες τους να έχουν υψηλή επαγγελματική ευθύνη. Δεν χρειάζεται κανείς να πάει πουθενά. Στην εξώδικη δήλωση που θα αναλάβει δικηγόρος και θα κοινοποιήσει δικαστικός επιμελητής θα υπάρχει ένα σύντομο ιστορικό το γεγονός ότι αισθάνεσαι μεγάλη πίεση στην προσωπική και επαγγελματική ζωή λόγω του ελαττώματος και το αίτημα αντικατάστασης. Πιστεύω σε εύλογο χρονικό διάστημα θα παραλάβεις το νέο όχημα. Αυτά που γράφεις ξέρεις ότι δεν στέκουν πάσχουν επιχειρημάτων ακόμα και δικηγόρος να είσαι πάλι θα ηξερες ότι δεν θα καταφέρεις να πετύχεις αντικατάσταση, οπότε δεν χρειάζεται ανάλυση και εκεί κολλάει και το ότι να ναι.. Αν σε προσβάλλει το ότι να ναι, δεκτό το παίρνω πίσω και ζητώ συγνώμη.. 1
spirostolios Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, andreas-d είπε Αυτά που γράφεις ξέρεις ότι δεν στέκουν πάσχουν επιχειρημάτων ακόμα και δικηγόρος να είσαι πάλι θα ηξερες ότι δεν θα καταφέρεις να πετύχεις αντικατάσταση, οπότε δεν χρειάζεται ανάλυση και εκεί κολλάει και το ότι να ναι.. Αν σε προσβάλλει το ότι να ναι, δεκτό το παίρνω πίσω και ζητώ συγνώμη.. Συγχωρεμένος. Του δίνω μία συμβουλή για να πάρει νέο αυτοκίνητο εάν ισχύει αυτό που γράφει. Αν πάει στον δικηγόρο του εκτιμώ ότι έτσι θα γίνει. Είναι μεγάλη δυσφήμιση για την εταιρία. Αυτά. 1
andreas-d Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 11 λεπτά πριν, spirostolios είπε Συγχωρεμένος. Του δίνω μία συμβουλή για να πάρει νέο αυτοκίνητο εάν ισχύει αυτό που γράφει. Αν πάει στον δικηγόρο του εκτιμώ ότι έτσι θα γίνει. Είναι μεγάλη δυσφήμιση για την εταιρία. Αυτά. Εφόσον δεν έχει βρεθεί ακόμα η βλάβη δεν μπορεί να στηριχθεί νομικά αντικατάσταση, μπορεί να είναι κάτι απλό που το εύχομαι, σίγουρα κάτι πρέπει να κερδίσει έστω και για την ταλαιπωρία του, αλλά αντικατάσταση δεν παίζει, όσο για την δυσφήμιση, δεν τους ενδιαφέρει ας είναι καλά τα Japan fanboys.. 2
korakios Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, andreas-d είπε Εφόσον δεν έχει βρεθεί ακόμα η βλάβη δεν μπορεί να στηριχθεί νομικά αντικατάσταση Δε στέκει αυτό απο τη στιγμή που υπάρχει . Το αφήνει αντιπροσωπία και αν υποτίθεται το φτιάξανε , κάνει ένα τετράγωνο και το πάει πίσω . Σίγουρα ταλαιπωρία αλλά εννοείται με δικηγόρο είτε θα το φτιάξουν (μιας και μέχρι στιγμής δε φαίνεται να υπάρχει πρόθεση ,απλά να ποντάρουν στο να βαρεθεί ο πελάτης) ή αντικατάσταση . 1
Apostol. Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 1 hour ago, spirostolios said: Εσύ τι είσαι; ενα πειρατικό ξωτικό που δεν ξέρει γράμματα και χρησιμοποιεί τα σπαθιά που είναι χαραγμένα στη σημαία με το σύνθημα ότι να ναι ή είσαι ένας ακόμα κομπλεξικός ευήθης με πρόβλημα έκφρασης και ξεκάθαρα προβληματική προσωπικότητα; Πάντα υπάρχει σε καθημερινή βάση ένας ανόητος που μας κάνει την μέρα... Οντως παντα υπαρχει ενα ανοητος. 1
definitio Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Δεν ακούγεται κάτι πολύ σοβαρό...κάτι μπορεί να θέλει σφίξιμο ή κάποιο επιμέρους εξάρτημα στις αναρτήσεις αντικατάσταση... ...ναι, είναι πολύ ενοχλητικό να έχεις δώσει τόσα λεφτά και σε κανούριο αμάξι να νιώθεις ότι ειναι προβληματικό...εδώ εμένα με πιάνει εμμονή για αμάξι μεταχειρισμένο του '99 όταν δεν βρίσκω εγώ ή/και το συνεργείο τί φταίει... ...δεν έχω τις νομικές γνώσεις ή την εμπειρία για να κρίνω αν μια αντικατάσταση είναι επιτεύξιμη...αλλά νομίζω πως χρειάζεται μια πιο αποφασιστική στάση...για να ξεμπλέξει ο φίλος από το άγχος... ...είτε να πάει κ να το αφήσει κ να πει "δεν θα επιστρέψω μέχρι να το φτιάξετε κι αν δεν γίνει σε εύλογο διάστημα, έστω 1 μηνός, οφείλετε αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων".. ...είτε να το πάρει αλλιώς κ να πει, "δεν φαίνεται κάτι κρίσιμο, δεν έχω πρόβλημα με το αμάξι στη χρήση, θα το φτιάξουν όταν το φτιάξουν" και να σταματήσει να επενδύει ψυχολογικά κ πνευματικά στην όλη ιστορία... Επεξ/σία 4 Ιουλίου από definitio 1
ltodd Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Να το κυνηγήσει φουλ όσο είναι στην εγγύηση. Εγώ στα 2 χρόνια πέταξα το σασμαν και έβαλα άλλο εκτός εγγύησης. Καινουριο αμάξι. 1
geopro Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 1 ώρα πριν, korakios είπε Δε στέκει αυτό απο τη στιγμή που υπάρχει . Το αφήνει αντιπροσωπία και αν υποτίθεται το φτιάξανε , κάνει ένα τετράγωνο και το πάει πίσω . Σίγουρα ταλαιπωρία αλλά εννοείται με δικηγόρο είτε θα το φτιάξουν (μιας και μέχρι στιγμής δε φαίνεται να υπάρχει πρόθεση ,απλά να ποντάρουν στο να βαρεθεί ο πελάτης) ή αντικατάσταση . Εδώ όντως υπάρχει βάση. Όταν επανειλημμένως στο παραδίδουν χωρίς να το έχουν διορθώσει τότε ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι είτε αδυνατούν τεχνικά είτε κωλυσιεργούν έτσι ώστε να κουραστεί ο πελάτης και να εγκαταλείψει. Είναι ή το ένα ή το άλλο και μετά από τρεις- τέσσερις (το πολύ) ανεπιτυχείς επισκέψεις τότε ανοίγει ο νομικός δρόμος για αντιστροφή πώλησης. Αν μπορέσουν να το διορθώσουν τότε ας γίνει και διεκδίκηση αντισταθμιστικών μέτρων ( πχ έξτρα εγγύηση) λόγω της μείωσης της αξίας του αυτοκινήτου. Προσωπικά αν ήμουν σε αναζήτηση αγοράς μεταχειρισμένου δεν θα ένιωθα άνετα με ένα αυτοκίνητο που το έχουν τόσο πολύ “πασπατέψει ” από μηδέν χιλιόμετρα. Αν ήταν μετά από εκατό χιλιάδες χιλιόμετρα θα ήταν προσόν οι αλλαγές ανταλλακτικών λόγω φθοράς αλλά όχι από καινούργιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα