Lasker Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Λένε ότι φέτος θα έχουμε αρκετές διακοπές ρεύματος. Σκοπός του παρόντος νήματος είναι να συζητήσουμε προτεινόμενα βήματα προετοιμασίας και να ανταλλάξουμε απόψεις για ότι σχετικό. Στο πλαίσιο της σχετικής προετοιμασίας για να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα στην οικογένεια έχω ήδη κάνει τα εξής: - Μετρητά. Μέχρι πριν λίγο δεν είχα σχεδόν καθόλου μετρητά αλλά διάβασα ότι στις πρόσφατες διακοπές ρεύματος στην ιβηρική όσοι δεν είχαν μετρητά είχαν σημαντικό πρόβλημα για δοσοληψίες. Έτσι έχω πλέον ένα μικρό ποσό για μικροέξοδα αν χρειαστεί. - Άδειασμα ψυγείου. Για να μη χαλάσουν προϊόντα υψηλής αξίας έχω φέτος προσαρμόσει τις αγορές με στόχο να μειώνεται το στοκ. Αυτό το βήμα δεν είναι ακριβώς προετοιμασία για να περάσω με άνεση τη διακοπή ρεύματος αλλά προφανώς για να μη με πονέσει τόσο το κόστος. - Αγορά ξηράς τροφής (που να μη χαλάει με τη ζέστη) - Αγορά ηλιακών φορτιστών για κινητά (για να έχουμε τηλέφωνο και ίσως και Internet - αν λειτουργεί) Άλλες ιδέες; 1 7
Silverage Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Άμα αρχίσουν τίποτα τρελά με συνεχείς διακοπές ρεύματος εγώ θα βάλω φωτοβολταϊκά και μπαταρίες. Ήταν ένα καλοκαίρι που μέρα παρα μέρα είχαμε διακοπές που κρατούσαν όλο το βράδυ και δεν μπορούσαμε ούτε να κοιμηθούμε. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Ups στις ευαίσθητες συσκευές για να απότομα σκαμπανεβάσματα τάσης και γεννήτρια για την περίπτωση πολύωρης διακοπής. Νομίζω το χειρότερο σενάριο θα ήταν να κάνει διακοπή μέσα σε πολύ μεγάλο καύσωνα (που άμα γίνει πιθανότατα θα είναι τότε) και να μην έχεις aircondition με κίνδυνο θερμοπληξίας, γιαυτό είναι χρήσιμη η γεννήτρια. Τώρα το να έχεις μετρητά κλπ νομίζω είναι λεπτομέρειες, όπως και τα τρόφιμα στο ψυγείο που το θέμα είναι να μην φτάσεις μέχρι να χαλάσουν. Άμα κάποιος φοβάται και αρχίζει και οργανώνεται έντονα για τέτοιο σενάριο τότε απλά παίρνει μια γεννήτρια και τέλος 4
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 40 λεπτά πριν, Lasker είπε Λένε ότι φέτος θα έχουμε αρκετές διακοπές ρεύματος. Σκοπός του παρόντος νήματος είναι να συζητήσουμε προτεινόμενα βήματα προετοιμασίας και να ανταλλάξουμε απόψεις για ότι σχετικό. Στο πλαίσιο της σχετικής προετοιμασίας για να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα στην οικογένεια έχω ήδη κάνει τα εξής: - Μετρητά. Μέχρι πριν λίγο δεν είχα σχεδόν καθόλου μετρητά αλλά διάβασα ότι στις πρόσφατες διακοπές ρεύματος στην ιβηρική όσοι δεν είχαν μετρητά είχαν σημαντικό πρόβλημα για δοσοληψίες. Έτσι έχω πλέον ένα μικρό ποσό για μικροέξοδα αν χρειαστεί. - Άδειασμα ψυγείου. Για να μη χαλάσουν προϊόντα υψηλής αξίας έχω φέτος προσαρμόσει τις αγορές με στόχο να μειώνεται το στοκ. Αυτό το βήμα δεν είναι ακριβώς προετοιμασία για να περάσω με άνεση τη διακοπή ρεύματος αλλά προφανώς για να μη με πονέσει τόσο το κόστος. - Αγορά ξηράς τροφής (που να μη χαλάει με τη ζέστη) - Αγορά ηλιακών φορτιστών για κινητά (για να έχουμε τηλέφωνο και ίσως και Internet - αν λειτουργεί) Άλλες ιδέες; Γεννήτρια και μπιτόνια με καυσιμο. 1
Ribopaido Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Πιο πολυ με φοβιζουν οι πολλες βλαβες καθημερινα σε υπογεια, το καταπονημενο δίκτυο και τα παλια εξαρτηματα στο ΚΥΤ σε αγ.στεφανο και κουμουνδουρο παρα το μανατζαρισμα προσφορας και ζητησης.. Δειτε απο αδμηε ποσο πουλαμε απο απε γιατι δεν εχουμε να τα καταναλωσουμε.. Δυστυχως ειναι πολυδιαστατο το θεμα και ελπιζω να μην μας παει βεντουζα i
JakeKaufman Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 3 hours ago, Lasker said: Λένε ότι φέτος θα έχουμε αρκετές διακοπές ρεύματος. Link? 6
lector Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Τις τελευταιες 2 εβδομαδες γενικα τις πρωινες ωρες ειμαι στο σπιτι. Εχουν γινει 3 ολιγολεπτες διακοπες ρευματος. Ειναι ΠΟΛΥ συχνο φαινομενο, αν αναλογιστω οτι μεχρι πριν αυτη την κατασταση ζητημα να συνεβαιναν 1-2 φορες το χρονο.
Vstromrider Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Θα μας λειψει ρευμα δηλαδη? Εδω κατεβαζουμε τα φωτοβολταικα! Οι επενδυτες των φωτοβολταικων εχουν καταστραφει. Τους κατεβαζουν τα παρκα, και εχουν χασει το 12% του εισοδηματος. Πρακτικα το ποιο κέρδος! 1
mountains1 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Καλη επιλογη, για τετοιες καταστασεις, ειναι οι solar power generators. Ειναι κατι σαν μικρα ups, που σε συνδυασμο με ενα φορητο ηλιακο πανελ, μπορουν να γεμισουν ενεργεια, και με τη σειρα τους να τροφοδοτησουν αρκετες μικροσυσκευες. --- Επιπλεον καλον ειναι να υπαρχουν και αρκετα σετ επαναφορτιζομενων μπαταριων, για ηλιακη φορτιση με αντιστοιχους φορτιστες/πανελακια, καθως οι απλες αλκαλικες μπορει να τελειωσουν.
andreas1gr Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 17 ώρες πριν, Silverage είπε Άμα αρχίσουν τίποτα τρελά με συνεχείς διακοπές ρεύματος εγώ θα βάλω φωτοβολταϊκά και μπαταρίες. Ήταν ένα καλοκαίρι που μέρα παρα μέρα είχαμε διακοπές που κρατούσαν όλο το βράδυ και δεν μπορούσαμε ούτε να κοιμηθούμε. Δηλαδή εσύ για να αντιμετωπίσεις ορισμένες διακοπές ρεύματος θα δαπανήσεις 4-5-6-10 χιλιάρικα σε φ/β – μπαταρίες και όχι 500-700 ευρώ σε μια αξιόπιστη γεννήτρια (γιατί βρίσκεις και πολύ φτηνότερες)… Μάλιστα… 2
mountains1 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 38 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Δηλαδή εσύ για να αντιμετωπίσεις ορισμένες διακοπές ρεύματος θα δαπανήσεις 4-5-6-10 χιλιάρικα σε φ/β – μπαταρίες και όχι 500-700 ευρώ σε μια αξιόπιστη γεννήτρια (γιατί βρίσκεις και πολύ φτηνότερες)… Μάλιστα… Ερωτηση: η γεννητρια, αν ΔΕΝ χρησιμοποιειται τακτικα, παθαινει κατι; Πες οτι αγορασω μια, απλα για ωρα αναγκης, αλλα αυτη η ωρα αναγκης ερθει σε 5 χρονια. Οταν παω τοτε να τη λειτουργησω, θα λειτουργει; Ή μηπως θέλει 'χαιδεμα'(=κοινως, να ασχολεισαι μαζι της) πολλες φορες το χρονο, ωστε οοοοταααννν τη χρειαστεις, να μπορει να λειτουργησει; 1
Silverage Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 1 ώρα πριν, andreas1gr είπε Δηλαδή εσύ για να αντιμετωπίσεις ορισμένες διακοπές ρεύματος θα δαπανήσεις 4-5-6-10 χιλιάρικα σε φ/β – μπαταρίες και όχι 500-700 ευρώ σε μια αξιόπιστη γεννήτρια (γιατί βρίσκεις και πολύ φτηνότερες)… Μάλιστα… Ναι. 2 1
gbras Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 18 hours ago, Silverage said: Άμα αρχίσουν τίποτα τρελά με συνεχείς διακοπές ρεύματος εγώ θα βάλω φωτοβολταϊκά και μπαταρίες. Ήταν ένα καλοκαίρι που μέρα παρα μέρα είχαμε διακοπές που κρατούσαν όλο το βράδυ και δεν μπορούσαμε ούτε να κοιμηθούμε. Αν μπορεις να το κανεις ποιος ο λογος να περιμενεις? 1
Silverage Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, gbras είπε Αν μπορεις να το κανεις ποιος ο λογος να περιμενεις? Το σκέφτομαι χρόνια να βάλω άλλα δεν το έχω αποφασίσει γιατί είναι μεγάλο έξοδο και έχουμε και μόνωση στην ταράτσα οπότε θα θέλει διαδικασία. Αν τυχόν όμως μας ταράξουν στις διακοπές και λιώνουμε με 40+ θα μου σπάσουν τα νεύρα και θα το βάλω. Ουσιαστικά μια αφορμή θέλω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα