animor Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Λίγο υπερβολή δεν είναι όλα αυτά αν δεν υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος κι εξοπλισμός; , που αν υπάρχει σίγουρα έχεις ήδη προνοήσει. Εκτός κι αν μένεις κάπου που μένεις συχνά χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες. Για την πλειοψηφία, ακόμα και για κάποιες ώρες αν κοπεί, αρκούν ελάχιστα πράγματα. Μπαταρίες, 1-2 λάμπες κάμπινγκ, ένα φόρτισμενο power bank, ένα ραδιόφωνο για λίγη μουσικουλα, μπουκάλια νερό στην κατάψυξη για να μη χαλάσει τίποτα και για δροσιά αν έχει καύσωνα, και θα τα καταφέρουμε.
mountains1 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 10 ώρες πριν, gpapadakis είπε Για την easun, αυτά που είναι σε ευρωπαϊκές αποθήκες έχουν σήμανση πάνω δεξιά (From EU), δεν έχει τελωνείο για αυτά. Αν πας στο ψαχτηρι πάνω να ψάξεις θα σου βγάλει όλα οσα είναι σε ευρωπαϊκές αποθήκες. Το Inverter γραφει From EU, ενω η μπαταρια, παροτι εχει σημαιακι EE, δεν γραφει καμια στα αποτελεσματα From EU. Περιεργο βεβαια. Το ενα ειναι διαθεσιμο εντος EU το αλλο οχι; Προσωρινη ελλειψη αποθεματων;
nvel Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 12 ώρες πριν, gpapadakis είπε Επιθετικό μάρκετινγκ, ποιος από τους δύο θέλεις να είσαι? https://youtu.be/eVkgzWScWe8?si=bc9-RPsJvc0KlKBE το πρόβλημα της εφεδρικής και αδιάλειπτης παροχής ενέργειας είναι λυμένο εδώ και πολλές δεκαετίες και κοινοτoπία στις σοβαρές εγκαταστάσεις. Όσα φορτία πρέπει να τροφοδοτούνται κατά την διάρκεια διακοπής της κανονικής τροφοδοσίας συνδέονται σε ζυγούς Η/Ζ και όσα πρέπει να μην χάσουν την τροφοδοσία τους κατά την διάρκεια της διακοπής και επαναφοράς της κανονικής ενέργειας συνδέονται σε ζυγό UPS. Αυτά που προτείνεις λύνουν κάτι που έχει λυθεί ήδη φθηνότερα. 1 1
The_Judas Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 2/7/2025 στις 8:14 ΜΜ, jimmyl είπε Κρατησε περιπου 24 ωρες , επηρεαστηκε λιγο η Γαλλια , περισσοτερο η Πορτογαλια , επισημως αυτο που συνεβη ηταν λογω μεγαλης παραγωγης απο ΑΠΕ δημιουργηθηκε μεγαλη αυξομειωση τασης , υπηρξε μεγαλη παραγωγη αλλα μικροτερη ζητηση , κατα ποσο αληθευει δεν ξερω Ακόμη δεν έχουν καταλήξει 100% τι έφταιγε αλλά ήταν μάλλον πολλοί παράγοντες: κακός σχεδιασμός του δικτύου, αυξομοιώσεις τάσεις λόγω ξαφνική αποκοπής φωτοβολταϊκών, χαμηλή διασύνδεση με άλλα κράτη στην Ισπανία (3% μόλις ενώ στην ε.ε είναι 15% κατα μ.ο), παλιές υποδομές κλπ. Αλλά ακόμη υπό διερεύνηση είναι όλα αυτά... Επεξ/σία 4 Ιουλίου από The_Judas
gpapadakis Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 12 hours ago, animor said: Λίγο υπερβολή δεν είναι όλα αυτά αν δεν υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος κι εξοπλισμός; , που αν υπάρχει σίγουρα έχεις ήδη προνοήσει. Εκτός κι αν μένεις κάπου που μένεις συχνά χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες. Δεν ασχολούμαι με αυτά, έχω δώσει τις δικές μου λύσεις στο σπίτι μου και στο γραφείο που εξυπηρετούν εμένα και την οικογενεια, υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες (ο άλλος πιο πάνω που του κόβουν κάποιες φορες το ρεύμα μετά τις 23:00 το βραδυ με τη γεννήτρια πετρελαιου) ή προτιμήσεις (π.χ. ο άλλος πιο πάνω που θέλει ανοιχτά 2-3 AC σε διακοπή ρεύματος), και πλέον υπάρχουν λύσεις για διαφορετικά βαλαντια. Οι τιμές πέφτουν συνεχώς και ακόμα παραπάνω τώρα που πέφτει το δολλάριο. Επεξ/σία 4 Ιουλίου από gpapadakis
gpapadakis Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 5 hours ago, mountains1 said: Το Inverter γραφει From EU, ενω η μπαταρια, παροτι εχει σημαιακι EE, δεν γραφει καμια στα αποτελεσματα From EU. Περιεργο βεβαια. Το ενα ειναι διαθεσιμο εντος EU το αλλο οχι; Προσωρινη ελλειψη αποθεματων; Επικοινώνησε με το κατάστημα. Απλά αν έρθει από Κίνα μπορεί να κάνει μήνες, ενώ από Ευρώπη σε 10-15 μέρες συνήθως έρχεται.
mountains1 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, gpapadakis είπε Επικοινώνησε με το κατάστημα. Απλά αν έρθει από Κίνα μπορεί να κάνει μήνες, ενώ από Ευρώπη σε 10-15 μέρες συνήθως έρχεται. To τελωνειο με ενδιαφερει, οχι αν αντι για 15 μερες κανει ενα μηνα. Anyway, μαλλον απο τις σελιδες προιοντων δεν ειναι ξεκαθαρο τι ειναι εντος EU και θα αποσταλει απο ευρωπη, και το ζητημα ειναι οτι δεν εχω και πολυ εμπιστοσυνη στα helpdesk των Κινεζων. Καλοι αν αγορασεις χωρις ερωτησεις, αλλα αν ρωτησεις κατι, κλαφτα Χαραλαμπε! Εχω ψωνισει απο το Shein, μιλαμε για τον κολοσο τωρα ετσι;, και δεν μετανιωσα ποτε για οτι πηρα. Ε, οταν τους ρωτουσα κατι, αλλα ντ'αλλα της Παρασκευης το γαλα. Δεν δινω βαση στο τι απαντανε. Δεν ξερω μηπως απαντανε και ρομποτ αντι για ανθρωπους. Επεξ/σία 4 Ιουλίου από mountains1
gpapadakis Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 9 hours ago, mountains1 said: To τελωνειο με ενδιαφερει, οχι αν αντι για 15 μερες κανει ενα μηνα. Anyway, μαλλον απο τις σελιδες προιοντων δεν ειναι ξεκαθαρο τι ειναι εντος EU και θα αποσταλει απο ευρωπη, και το ζητημα ειναι οτι δεν εχω και πολυ εμπιστοσυνη στα helpdesk των Κινεζων. Καλοι αν αγορασεις χωρις ερωτησεις, αλλα αν ρωτησεις κατι, κλαφτα Χαραλαμπε! Εχω ψωνισει απο το Shein, μιλαμε για τον κολοσο τωρα ετσι;, και δεν μετανιωσα ποτε για οτι πηρα. Ε, οταν τους ρωτουσα κατι, αλλα ντ'αλλα της Παρασκευης το γαλα. Δεν δινω βαση στο τι απαντανε. Δεν ξερω μηπως απαντανε και ρομποτ αντι για ανθρωπους. Αυτοί 10 πράγματα πουλάνε, αλίμονο αν δε μπορούν να απαντήσουν, δεν είμαστε 20 χρόνια πισω. Υπάρχουν γκρουπ για φωτοβολταϊκά στο fb και κάποιοι σίγουρα έχουν αγοράσει από εκεί. Μπες και εκεί και ρώτα αν σε ενδιαφέρει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα