phph Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Άρχισα να ψάχνομαι να πάρω pc για πρώτη φορά στον 14χρονο γιο μου. Φυσικά θα θέλει παιχνίδια και ξέρω ότι χωρίς κάρτα γραφικών αυτό δεν γίνεται. Από την άλλη δεν ξέρει τι εστί παιχνίδι σε pc, αφού μέχρι τώρα μόνο από κινητό και roblox ξέρει. Σκέφτηκα λοιπόν ότι αφού και το budget είναι περιορισμένο να του πάρω κάτι με max 500€ (μόνο για την κεντρική μονάδα) και να το αναβαθμίσω με κάρτα γραφικών τον επόμενο χρόνο και ίσως νέο cpu και extra μνήμη στη συνέχεια. Κατέληξα λοιπόν σε αυτή τη motherboard και αυτή τη cpu με 2X16 GB RAM. Θεωρητικά μπορώ να τοποθετήσω μια κάρτα γραφικών του χρόνου, έχει χώρο να προσθέσω άλλα 32 GB RAM χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσω τα αρχικά και λόγω AM5 μπορώ να αντικαταστήσω τη CPU στο μέλλον. Ψάχνοντας όμως τι μνήμες να πάρω, κόλλησα. Βλέπω στο site της μητρικής να γράφει: Please DO NOT combine DIMMs from multiple kits. Combining multiple kits, even if they are rated for the same speed, may result in system stability issues. Δηλαδή αν μετά από 2 χρόνια δεν βρω 2 ίδιες μνήμες, παίζει να μην δουλεύουν; Επίσης παρατήρησα ότι ή Asrock δίνει διαφορετική memory QVL ανά σειρά CPU για την ίδια motherboard. Άλλη λίστα δίνει αν βάλεις σειρά 8000, άλλη αν βάλεις 7000 και άλλη αν βάλεις 9000. Και μάλιστα οι λίστες είναι αρκετά διαφορετικές. Κάποιες μνήμες που βρήκα και είναι συμβατές αν βάλλω τον 8600G δεν είναι στη λίστα με τις συμβατές αν βάλλω κάποιον τις σειράς 7000 και το αντίστροφο. Δηλαδή αν αλλάξω CPU θα πρέπει να αλλάξω και μνήμες; Κάτι έχω χάσει εδώ; Πάντα έπαιρνα motherboard με 4 θέσεις για μνήμες, έβαζα τις 2 και πρόσθετα άλλες 2 αργότερα. Συχνά αναβάθμιζα και την CPU. Τώρα δεν γίνονται αυτά τα κόλπα; Είναι θέμα της ASROCK της AMD ή μήπως το ψειρίζω πολύ και θα δουλεύουν όλα μια χαρά; Μάλλον έχω σκουριάσει λίγο.
nickol-us Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ο κανόνας λέει οτι όσο λιγότερα είναι τα memory stick, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να μην παρουσιάσουν σφάλματα. Επειδή παίζουμε σε συχνότητες πέραν τον default, λόγω τοπολογίας μητρικής, τα περισσότερα stick φέρουν πιο ασταθείς τάσεις οπότε είναι και εύκολο να παρουσιάσουν πρόβλημα, να βγάζουν σφάλματα και να χρειάζεται να μειώσουμε τις ταχύτητες. Στα ddr5 σύστήματα που είναι ακόμη πιο "φρέσκα", ο συνδυασμός πέραν τον 2 stick είναι ακόμη δυσκολότερος. Οπότε η απάντηση είναι πως όταν χρειαστεί να προσθέσεις ακόμη 2 stick μνήμης, έχει σοβαρές πιθανότητες να βγάλουν σφάλματα και να χρειαστείς να κατεβάσεις ταχύτητες. Όσο αφορά τα qvl, αυτές οι λίστες είναι πάντα ενδεικτικές και τίποτε παραπάνω. Αν κάποια μνήμη παίζει με τις apu (****g) είναι τρομερά δύσκολο να μην παίξει με τα "ανώτερα" chip. Εφόσον οι βλέψεις σου είναι να παίζει roblox και potato games για την ώρα, μην πάρεις apu. Τα ενσωματωμένα του 7600 θα σε καλύψουν προσωρινά και δε θα χρειαστεί να μπεις σε διαδικασία αναβάθμισης στο μέλλον, καθώς είναι παραπάνω από αξιοπρεπείς για gaming pc σε αντίθεση με τον 8600g Επεξ/σία 1 Ιουλίου από nickol-us 3 1
@topos Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, phph said: Άρχισα να ψάχνομαι να πάρω pc για πρώτη φορά στον 14χρονο γιο μου. Φυσικά θα θέλει παιχνίδια και ξέρω ότι χωρίς κάρτα γραφικών αυτό δεν γίνεται. Από την άλλη δεν ξέρει τι εστί παιχνίδι σε pc, αφού μέχρι τώρα μόνο από κινητό και roblox ξέρει. Σκέφτηκα λοιπόν ότι αφού και το budget είναι περιορισμένο να του πάρω κάτι με max 500€ (μόνο για την κεντρική μονάδα) και να το αναβαθμίσω με κάρτα γραφικών τον επόμενο χρόνο και ίσως νέο cpu και extra μνήμη στη συνέχεια. Κατέληξα λοιπόν σε αυτή τη motherboard και αυτή τη cpu με 2X16 GB RAM. Θεωρητικά μπορώ να τοποθετήσω μια κάρτα γραφικών του χρόνου, έχει χώρο να προσθέσω άλλα 32 GB RAM χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσω τα αρχικά και λόγω AM5 μπορώ να αντικαταστήσω τη CPU στο μέλλον. Ψάχνοντας όμως τι μνήμες να πάρω, κόλλησα. Βλέπω στο site της μητρικής να γράφει: Please DO NOT combine DIMMs from multiple kits. Combining multiple kits, even if they are rated for the same speed, may result in system stability issues. Δηλαδή αν μετά από 2 χρόνια δεν βρω 2 ίδιες μνήμες, παίζει να μην δουλεύουν; Επίσης παρατήρησα ότι ή Asrock δίνει διαφορετική memory QVL ανά σειρά CPU για την ίδια motherboard. Άλλη λίστα δίνει αν βάλεις σειρά 8000, άλλη αν βάλεις 7000 και άλλη αν βάλεις 9000. Και μάλιστα οι λίστες είναι αρκετά διαφορετικές. Κάποιες μνήμες που βρήκα και είναι συμβατές αν βάλλω τον 8600G δεν είναι στη λίστα με τις συμβατές αν βάλλω κάποιον τις σειράς 7000 και το αντίστροφο. Δηλαδή αν αλλάξω CPU θα πρέπει να αλλάξω και μνήμες; Κάτι έχω χάσει εδώ; Πάντα έπαιρνα motherboard με 4 θέσεις για μνήμες, έβαζα τις 2 και πρόσθετα άλλες 2 αργότερα. Συχνά αναβάθμιζα και την CPU. Τώρα δεν γίνονται αυτά τα κόλπα; Είναι θέμα της ASROCK της AMD ή μήπως το ψειρίζω πολύ και θα δουλεύουν όλα μια χαρά; Μάλλον έχω σκουριάσει λίγο. Κοίτα να δεις, η ddr5όσο περνάει ο καιρός -λογικα- θα πέφτει σε τιμή. Οπότε εάν π.χ χρειαστείς αλλά 32gb μετά από 2-3 χρόνια παίζει η τιμή των 64gb να ναι λιγότερα από ~100ευρω. Επιπλέον όσο να ναι με το καιρό και με τα καινούργια agesa βελτιώνετε όλο το compatibility στις μνήμες. Εν ολίγης θέλω να πω -παρολο που είμαι γνωστός ραμολαγνος- βάλε τα 32gb 6000 cl30/cl32 να είναι μια χαρά για την χρήση που περιγράφεις, ακόμα και εάν κανείς allocate στην igpu 8gb σου μένουν 24gb ως βασική ram συστήματος.Οκ είναι. Σε δεύτερη φάση όταν κουμπωσες μια GPU θα αποδεσμευτούν και αυτά τα ~8gb οπότε θα σαι στα 32gb. Μια χαρά για gamming. Τωρα για τα cpu, εγώ δεν θεωρώ κακή λύση τον 8600g για περιορισμένο budget κ χρήση για παιδακι. Οι κάρτες γραφικών των 7x00 είναι good enough για desktop χρήση, θα λεγα πως στην περίπτωση σου πως δεν θα βολεψει. Απλά σε κάθε περίπτωση μην τα ματσαρετε τα αποπανω με κάποιο 240hz 2k monitor, δεν θα αποδώσουν. Fhd κ 60hz. Δώσε βάση λίγο στο κουτί να αρέσει στον πιτσιρικά με φωτάκια/ledακια και πάρε και ένα επωνυμο, decent psu στα ~650-750watt για να μην χρειαστεί να το αλλάξετε όταν κάνετε upgrade cpu/GPU. Επεξ/σία 1 Ιουλίου από @topos 4 1
sattack Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Δεν προκειται να χρειαστείς ποτε παραπάνω από 32GB για τη χρήση που θέλεις. Η περιπτωση να χρειαστούν περισσότερα απο 32GB για απλό gaming PC παιδιού/νεαρού ειναι τόσο πολύ στο μέλλον, που θα έχουν γίνει στανταρ οι πλατφόρμες ΑΜ6/DDR6 για να μην πω 7. Μην σκας, βρες ενα ζευγάρι οικονομικές 2x16GB 6000 cl30 και μην ξανασχοληθεις με τις μνήμες. Πιο βασικό ειναι αυτό που σου είπε για σωστή επιλογή cpu μεταξύ 8600 ή 7600/7700, ώστε να μην μπλέκεις στο μέλλον. 5 1
Chris2756 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Θελω να πω δυο πραγματα σχετικα με τις μνημες. Πριν εναμιση χρονο, εστεισα ενα καλο συστημα κι ελεγα να βαλω 64gb μνημης, ωστε να μην ξανασχολιθω με αυτην. Τα παιδια εδω, δεδομενου οτι η πιο βαρεια χρηση του PC μου ειναι τα παιχνιδια, μου ειπαν οτι δεν θα χρειαστω μεγαλυτερη απο 32gb και τα επιπλεον χρηματα να τα βαλω σε καποιο αλλο υποσυστημα. Πολυ σωστα! Μεχρις σημερα δεν εχω διαπιστωσει, νε χρειαζομαι κατι περισσοτερο απο 32gb. Σε ενα παλαιοτερο συστημα (10400/1660/32gb) χρειαστηκε να παω σε 64gb μνημης. Οσο κι αν εψαξα την αγορα δεν βρικα ιδιες 2x16gb και αναγκαστηκα να παρω, αλλο 2x32 σετ. Πριν μερικες ημερες, ετσι απο περιεργεια και μονο, προσπαθησα να βρω ιδιες μνημες με αυτες που εχω (GSkill 2x16gb tridentZ5) δεν καταφερα να βρω. Θελω να πω, λιγη προσοχη απο την αρχη, τι δουλειες θελετε να κανετε και ποση μνημη χρειαζεστε γι αυτες. Να ευχαριστησω ακομα μια φορα, τα παιδια για τις πολυτμες συμβουλες τους 1
phph Δημοσ. 2 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου Με βάση αυτά που μου λέτε δηλαδή, πιθανόν να μη χρειαστεί να πάω σε 64GB RAM, αλλά κι αν χρειαστεί δεν θα βρω ίδια οπότε θα χρειαστώ ούτως ή άλλως καινούργια. Άρα δεν υπάρχει λόγος να πάω για motherboard με 4 θέσεις μνήμης μπορώ να πάω σε αυτή που είναι και 30€ φθηνότερη. Για τον επεξεργαστή τώρα νόμιζα ότι μόνο οι G είχαν ενσωματωμένα γραφικά. Δεν ήξερα ότι και ο 7600 έχει. Από ότι καταλαβαίνω είναι υποδεέστερα βέβαια. Μπορεί τώρα να είναι ok με το roblox, αλλά σίγουρα θα θελήσει κάτι παραπάνω. Ήδη μου έχει αναφέρει το LOL. Αυτό θα παίζει να βγάλουμε κανά χρόνο χωρίς κάρτα; Η οθόνη ενοείται ότι θα είναι FHD. Δεν ξέρω τι παίζει με τα Hz, δεν έχω κοιτάξει ακόμα.
@topos Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, phph said: Με βάση αυτά που μου λέτε δηλαδή, πιθανόν να μη χρειαστεί να πάω σε 64GB RAM, αλλά κι αν χρειαστεί δεν θα βρω ίδια οπότε θα χρειαστώ ούτως ή άλλως καινούργια. Άρα δεν υπάρχει λόγος να πάω για motherboard με 4 θέσεις μνήμης μπορώ να πάω σε αυτή που είναι και 30€ φθηνότερη. Για τον επεξεργαστή τώρα νόμιζα ότι μόνο οι G είχαν ενσωματωμένα γραφικά. Δεν ήξερα ότι και ο 7600 έχει. Από ότι καταλαβαίνω είναι υποδεέστερα βέβαια. Μπορεί τώρα να είναι ok με το roblox, αλλά σίγουρα θα θελήσει κάτι παραπάνω. Ήδη μου έχει αναφέρει το LOL. Αυτό θα παίζει να βγάλουμε κανά χρόνο χωρίς κάρτα; Η οθόνη ενοείται ότι θα είναι FHD. Δεν ξέρω τι παίζει με τα Hz, δεν έχω κοιτάξει ακόμα. H ενσωματωμένη του 8600g πρέπει να είναι στα ίδια με τις παλιές Nvidia 1060. Οπότε οκ για ελαφριά παιχνίδια χωρίς απαιτησεις. Τώρα η igpu του 7600 (γενικά όλων των am5 Ryzen πέρα από τους "g" και "f"(αυτοί δεν έχουν καθόλου.) πρέπει να είναι κάτατι χειρότερη από παλιά nvidia 1030. Ψαξε λίγο reviews/benchmarks στα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν και διάλεξε. Πάντως ο λόγος που το συζητάνε και τα άλλα παιδιά εδώ είναι γιατί ο 8600g δεν είναι απλά ένας 7600 με καλύτερη κάρτα γραφικών.Ειναι σχετικά "κομμένο" τσιπακι(όπως όλοι οι "g" μέχρι τώρα). Με λιγότερη cache, δεν υποστηρίζει pci-e 5.0 και ίσως να ξεχνάω και κάτι άλλο.. Δεν είναι του "πεταματου" αλλά για μελλοντικό ματσαρισμα με ψιλοκαλη GPU (π.χ 5070+) θα είναι πίσω από τον 7600. Για αυτό γίνετε η όλη συζήτηση. Spoiler Τώρα εάν η κάρτα γραφικών που σκέφτεσε να βάλεις στο μελλον θα είναι καμία μεταχειρισμένη 3060/6600 στα ~130-200 ευρώ δεν θα έχει ιδιαίτερη διαφορά ο ένας από τον άλλο . Επεξ/σία 2 Ιουλίου από @topos 3 1
sattack Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου "Games that generally run well on the 7600's iGPU: Competitive/eSports titles: Valorant, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Rocket League Older titles: Skyrim, The Witcher 2, older Assassin's Creed titles Indie games: A wide variety of indie titles are often well-suited for integrated graphics" Πρόσφατα ο 7700 tray είχε καλή τιμή. Αν σκόπευες να πάρεις και έξτρα ψύκτρα, και η συνολική τιμή είναι κοντινή, προτίμησε τον από τον 7600. Αν έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή, τότε τον 7600. 1
phph Δημοσ. 2 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας, μου γλυτώσατε αρκετές ημέρες ψαξίματος. 4 ώρες πριν, @topos είπε Πάντως ο λόγος που το συζητάνε και τα άλλα παιδιά εδώ είναι γιατί ο 8600g δεν είναι απλά ένας 7600 με καλύτερη κάρτα γραφικών.Ειναι σχετικά "κομμένο" τσιπακι(όπως όλοι οι "g" μέχρι τώρα). Με λιγότερη cache, δεν υποστηρίζει pci-e 5.0 και ίσως να ξεχνάω και κάτι άλλο.. Δεν είναι του "πεταματου" αλλά για μελλοντικό ματσαρισμα με ψιλοκαλη GPU (π.χ 5070+) θα είναι πίσω από τον 7600. Για αυτό γίνετε η όλη συζήτηση. Απόκρυψη περιεχομένων Τώρα εάν η κάρτα γραφικών που σκέφτεσε να βάλεις στο μελλον θα είναι καμία μεταχειρισμένη 3060/6600 στα ~130-200 ευρώ δεν θα έχει ιδιαίτερη διαφορά ο ένας από τον άλλο . Επιπλέον υποστηρίζει μόνο PCIe 4.0 x8 και όχι x16. Δεν έχω αγοράσει τίποτα μεταχειρισμένο ποτέ. Αν έπαιρνα σήμερα θα ήταν κάτι σε καινούργια RX7600 ή RTX3060. H 5070 που λες ξεφεύγει. Τώρα αν μέχρι του χρόνου έχει πέσει στα 200 - 300, δεν ξέρω. 2 ώρες πριν, sattack είπε "Games that generally run well on the 7600's iGPU: Competitive/eSports titles: Valorant, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Rocket League Older titles: Skyrim, The Witcher 2, older Assassin's Creed titles Indie games: A wide variety of indie titles are often well-suited for integrated graphics" Πρόσφατα ο 7700 tray είχε καλή τιμή. Αν σκόπευες να πάρεις και έξτρα ψύκτρα, και η συνολική τιμή είναι κοντινή, προτίμησε τον από τον 7600. Αν έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή, τότε τον 7600. Δεν ξέρω πόσο είχε ο 7700, αλλά με το budget στα 500€ για κεντρική μονάδα και ο 7600 με την δική του ψύκτρα ζορίζει. Σκεφτείτε ότι μόνο με: ASROCK B650M-H/M.2+ D5 RETAIL 95€ CPU AMD RYZEN 5 7600 5.20GHZ 6-CORE BOX 180€ KINGSTON KF552C36BBEK2-32 FURY BEAST 32GB (2X16GB) DDR5 5200MHZ 86.30€ είμαι στα 360€ χωρίς κουτί, SSD και τροφοδοτικό. Και η μνήμη είναι από τις πιο φθηνές συμβατές με την συγκεκριμένη mothereboard.
sattack Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Κάτι έγινε και τωρα βλεπω στο skroutz οτι ανέβηκαν αρκετά οι τιμές σε σχέση με πριν λίγες μέρες .... Σε αρκετά προϊόντα. Οκ ξεχνα τον 7700. Μια χαρά ειναι ο box 7600. 23 λεπτά πριν, phph είπε KINGSTON KF552C36BBEK2-32 FURY BEAST 32GB (2X16GB) DDR5 5200MHZ 86.30€ Και η μνήμη είναι από τις πιο φθηνές συμβατές με την συγκεκριμένη mothereboard. Ουτε για αστείο μην πάρεις 5200 μνημες! Αν ειναι παρε αυτες εδω 6000 cl30 με 7Ε παραπάνω. https://www.e-shop.gr/ram-patriot-viper-venom-32gb-2x16gb-ddr5-6000mhz-cl30-dual-channel-pvv532g600c30k-p-PER.323876 Στο eshop είναι ακόμα στην ίδια τιμή. Στο skroutz πήραν 10Ε πάνω! Δεν ξέρω τι παίζει. Μη σκας με προτεινόμενες. Πιστεύω παντού παίζουν. Εγώ πήρα τις ίδιες σε 64GB, μια χαρά παίζουν 6000 σε μητρική που δεν υπήρχαν στις λίστες (και είναι και 64GB). Ακόμα και αν χρειαστεί ποτέ να τις πουλήσεις, οι 6000 cl30 θα φύγουν αμέσως. Οτιδήποτε χαμηλότερο δεν θα το παίρνει κανείς. 5200?!!! Ούτε για αστείο! 6 1
phph Δημοσ. 4 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου Λοιπόν, επειδή με ζαλίζει (και με το δίκιο του): Motherboard: ASROCK B650M-H/M.2+ D5 RETAIL 95€ CPU: AMD RYZEN 5 7600 5.20GHZ 6-CORE BOX 180€ RAM: KINGSTON FURY BEAST BLACK 32GB (2X16GB) DDR5 6000MT/S CL30 AMD EXPO DUAL KIT KF560C30BBEK2-32 110€ είναι και στην Memory QVL της motherboard. SSD: WESTERN DIGITAL WDS100T3X0E SN770 BLACK 1TB NVME PCIE GEN 4.0 X4 M.2 2280 68€ Τροφοδοτικό: SEASONIC G12 GC-750W 750W 80 PLUS GOLD NO MODULAR SSP-750RT2 80€ Κουτί: AEROCOOL CS-108 BLACK 23€ το πιο φθηνό που βρήκα. Σύνολο 556€ Βάζω και μία LG ULTRAGEAR 24GS60F-B 24'' IPS FULL HD 180HZ BLACK 112€ Μαζί κάποια budget πληκτρολόγιο - ποντίκι θα βγει λίγο κάτω από 700€. Πώς φαίνονται μνήμη, ssd, τροφοδοτικό και οθόνη; 1
sattack Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Για την οθόνη ίσως σου πει κάποιος φίλος. Και για το κουτί ίσως κάποια 2η γνώμη. Για όλα τα υπόλοιπα, μια χαρά. Προχώρα! 1
@topos Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 3 hours ago, phph said: Λοιπόν, επειδή με ζαλίζει (και με το δίκιο του): Motherboard: ASROCK B650M-H/M.2+ D5 RETAIL 95€ CPU: AMD RYZEN 5 7600 5.20GHZ 6-CORE BOX 180€ RAM: KINGSTON FURY BEAST BLACK 32GB (2X16GB) DDR5 6000MT/S CL30 AMD EXPO DUAL KIT KF560C30BBEK2-32 110€ είναι και στην Memory QVL της motherboard. SSD: WESTERN DIGITAL WDS100T3X0E SN770 BLACK 1TB NVME PCIE GEN 4.0 X4 M.2 2280 68€ Τροφοδοτικό: SEASONIC G12 GC-750W 750W 80 PLUS GOLD NO MODULAR SSP-750RT2 80€ Κουτί: AEROCOOL CS-108 BLACK 23€ το πιο φθηνό που βρήκα. Σύνολο 556€ Βάζω και μία LG ULTRAGEAR 24GS60F-B 24'' IPS FULL HD 180HZ BLACK 112€ Μαζί κάποια budget πληκτρολόγιο - ποντίκι θα βγει λίγο κάτω από 700€. Πώς φαίνονται μνήμη, ssd, τροφοδοτικό και οθόνη; Όχι στο κουτί. Δεν έχει ανοίγματα για ανεμιστήρες μπροστά και εάν προσθέσεις σχετικά ενεργοβωρα gpu θα βράζει το pc. Κοιτα κάποιο να έχει 1)όλο mesh μπροστα (θα παίρνει 3x12cm fans) 2)Υποστήριξη GPU ~30cm (μέχρι εδώ βρισκεις "κανονικές" κάρτες επιπέδου 5070-υπαρχουν προφανώς μικρότερες, υπάρχουν και μεγαλύτερες) Spoiler Εγώ εάν ήμουν στα όρια του budget θα προτιμούσα τις patriot ram -που έχουν ίδια specs με τις kingston- που σου βάλανε πριν link και το 20ευρω θα το ριχνα στο κουτι Μητρική, απλουτσικη είναι αλλά δεν θα δημιουργήσει κανενα πρόβλημα με 65watt cpu. Nvme δες εάν βρεις στα ~ιδια χρήματα τον wd sn7100(λογικά ο αντικαταστάτης του 770), έχω διαβάσει εξαιρετικά reviews. Tροφοδοτικο πολύ καλό. Οθόνη, δεν την ξέρω.Απλα να ξέρεις αυτό το 180hz δημιουργεί απαιτήσεις. -Σας βλέπω εύκολα για 5070 super.- Πέρα από αυτό, IPS βλέπω,99% srgb βλέπω,vesa mount βλεπω -χωρις να γνωρίζω από gamming οθονες- τουλαχιστων ως specs καλή μου φαινετε. 1 1
Chris2756 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Ειχα ultragear 24αρα. Ειναι πολυ καλη οθονη και την συνηστω. Πηγα σε ιδια 27" και τωρα 32". Βεβαια χρειαζεται πιο δυνατη καρτα για να δειξει τις δυνατοτητες της. Και μηπως οι 24" ειναι λιγες για "σημερα"? Το κουτι ειναι μικρο, εχει μονο εναν ανεμιστηρα, θα πρεπει να παρεις εξτρα αλλον εναν τουλαχιστον, μη σου πω αλλους τρεις. Επισης με 23Ε μαλλον θαχει λαμαρινα τσιγαροχαρτο. Θα βιδωσεις δυο τρεις φορες μια βιδα και θα ξεχαρβαλωθουν οι τρυπες. Εγω θαπερνα ενα μεγαλυτερο κουτι με δυο ανεμιστηρες 12x12 εκ. Ποντικι/πληκτρολογιο παρε φτηνα με φωτακια να τα χαρει το παιδι, κι αν χαλασουν σε ενα χρονο με 10Ε περνεις αλλο. 1
nickol-us Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Μην τσιγουνευτείς τόσο πολύ σε κουτί και μητρική. Μητρική με ελάχιστα χρήματα παραπάνω (+7€) και σημαντικά καλύτερη https://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b650m-hdv-m2-d5-retail-p-PER.607330 Κουτί όπως σωστά παρατηρήθηκε, με καλύτερα clearances, fans κλπ https://www.e-shop.gr/msi-mag-forge-m100a-micro-gaming-tower-window-4x-rgb-fans-black-p-PER.263569 Ναι είναι σχεδόν διπλή τιμή από αυτό που είπες μα η διαφορά τεράστια και είναι κάτι που θα οφελήσει ακόμη και στη μακροζωία του συστήματος. Δυστυχώς τα fan σε αυτές τις τιμές είναι τύπου rainbow, δεν απενεργοποιούνται τα φώτα, είναι σταθερά πολύχρωμα. Όχι άσχημα για πιτσιρικά αλλά ενοχλητικό αν είσαι σε σκοτεινό δωμάτιο και είσαι ψείρας. Ίσως θα μπορούσες να δεις και το πιο "οικονομικό" odin (πρακτικά αν συμπληρώσεις fan θα πας στα ίδια και παραπάνω χρήματα). Στην ουσία πας εδώ μόνο για να αποφύγεις τα πολλά φώτα στα fan και να πάρεις κανονικού μεγέθους (mid) κουτί που χωράει και atx μητρικές (πιθανώς αδιάφορο για σένα) https://www.e-shop.gr/case-supercase-od15a-odin-series-p-PER.224083 Η οθόνη μου φαίνεται πολύ τίμια. Εγώ θα πω οτι 24" είναι sweetspot για 1080p, παραπάνω θεωρώ οτι λόγω ppi πρέπει να ανέβεις ανάλυση (2k) όπου ανεβάζει απαιτήσεις σε γραφικά κλπ. Τα 180hz για μένα δεν δημιουργούν απαιτήσεις, απεναντίας τα χρησιμοποιείς αν και εφόσον μπορεί και είναι nice to have Επεξ/σία 5 Ιουλίου από nickol-us 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα