Donalhioy Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου https://www.e-shop.gr/case-thermaltake-versa-j25-tempered-glass-rgb-edition-mid-tower-chassis-black-p-PER.644531 https://www.e-shop.gr/arcticfreezer-36-direct-touch-cpu-p-PER.607736 https://www.e-shop.gr/psu-fsp-hydro-k-pro-750w-80-plus-bronze-p-PER.645559 https://www.e-shop.gr/cpu-amd-ryzen-5-9600x-54gh-6-core-box-p-PER.235687 οι αλλαγες που θα εκανα εγω 1 1
@topos Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 15 hours ago, nickol-us said: Η οθόνη μου φαίνεται πολύ τίμια. Εγώ θα πω οτι 24" είναι sweetspot για 1080p, παραπάνω θεωρώ οτι λόγω ppi πρέπει να ανέβεις ανάλυση (2k) όπου ανεβάζει απαιτήσεις σε γραφικά κλπ. Τα 180hz για μένα δεν δημιουργούν απαιτήσεις, απεναντίας τα χρησιμοποιείς αν και εφόσον μπορεί και είναι nice to have Και γω πιστεύω πως το fhd είναι οκ σε 24αρα. Σε 27αρα όμως δεν είναι(τουλαχιστων σε χρήση γραφείου/κειμένου σε games μπορεί να ναι αλλά δεν έχω επαφή). Έχεις δίκιο για το nice to have στα 180hz. Εάν έχεις κάρτα να τα δουλέψεις τα βλέπεις, εάν όχι βλέπεις όσα βγάζει. Εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι πως όταν έρθει η ώρα για GPU θα πει ο πιτσιρικάς, αφού έχουμε οθόνη 180hz να μην βάλουμε μια GPU που να τα τρέχει? Εδώ βέβαια με fg(από ότι διαβάζω εάν έχεις native ~60 δουλεύει καλά το x2-x3) πιθανοτατα να τα καταφέρνουν και η 9060xt 16 και η 5060ti 16gb. 16 hours ago, Chris2756 said: Το κουτι ειναι μικρο, εχει μονο εναν ανεμιστηρα, θα πρεπει να παρεις εξτρα αλλον εναν τουλαχιστον, μη σου πω αλλους τρεις. Επισης με 23Ε μαλλον θαχει λαμαρινα τσιγαροχαρτο. Θα βιδωσεις δυο τρεις φορες μια βιδα και θα ξεχαρβαλωθουν οι τρυπες. Εγω θαπερνα ενα μεγαλυτερο κουτι με δυο ανεμιστηρες 12x12 εκ. Ποντικι/πληκτρολογιο παρε φτηνα με φωτακια να τα χαρει το παιδι, κι αν χαλασουν σε ενα χρονο με 10Ε περνεις αλλο. Μα δεν είναι θεοκλειστο το κουτί από μπροστά?Και να βάλεις έξτρα ανεμιστήρα από που θα τραβάει αέρα? (Δεν είμαι επιθετικός-για να μην παρεξηγηθω- απλά ρωτάω.Γιατι ναι μεν λέει ότι παίρνει έξτρα fan αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως θα δουλεύει εφόσων έχει "τοίχο" μπροστά του) Πληκτρολόγιο/ποντίκι και εγώ συμφωνώ για φτηνά με λαμπάκια. Ο πιτσιρικάς μετά από καιρό μπορεί να αγοράσει αυτά που θέλει με το χαρτζιλίκι του.Το ίδιο και για ηχεία-> Spoiler Αυτά τα είχα πάρει 5.9 σε crazy Sunday, και για τα χρήματα τους θεωρώ ότι ήταν *εξαιρετικά. *Μην παρεξηγηθω, εννοώ ότι παίζανε σε καλές εντάσεις χωρίς παραμορφώσεις, τσαχαλισματα,διακοπες, τριξιματα όχι ότι προφανώς ότι ήταν τα καλύτερα ηχεία μια του πλανήτη. Γενικα μια χαρά για ιντερνετικό ραδιόφωνο στο "background", κάνα YouTube, καμία ταινια. -Μεγάλο upgrade από ηχεία laptop και ενσωματωμένα σε οθονη- Αλλα για 5.90, ακόμα και για 10ευρω θεωρώ ότι είναι super. Στο 20ευρω δεν θα λεγα ότι θα τα θεωρούσα ότι είναι κακιστη αγορά αλλά δεν θα τα πολύ πρότεινα κιόλας. Για comparison θα έλεγα ότι θα τα προτιμούσα σιγουρα από τα Logitech s150 και τα creative pebble καθώς τα λίγο ακριβότερα i-box που μπαίνουν στο ρεύμα. Όπως βλέπεις έχω δουλέψει το fair share μου από τα φθηνότεροτερα ηχειακια. Επεξ/σία 6 Ιουλίου από @topos 1
Chris2756 Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 8 ώρες πριν, @topos είπε Εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι πως όταν έρθει η ώρα για GPU θα πει ο πιτσιρικάς, αφού έχουμε οθόνη 180hz να μην βάλουμε μια GPU που να τα τρέχει? To μονο σηγουρο! Κι εγω θα το ελεγα, βρε παιδια, που ειμαι πουρειντζερ, δεν θα το πει ο τηνειτζερ? 8 ώρες πριν, @topos είπε Μα δεν είναι θεοκλειστο το κουτί από μπροστά?Και να βάλεις έξτρα ανεμιστήρα από που θα τραβάει αέρα? Σε αυτα τα κουτια, συνηθως το μπροστινο καπακι αφηνει ενα κενο στο κατω μερος, δημιουργοντας ετσι εναν "αεραγωγο" απο οπου τραβαν οι ανεμιστηρες. Καμια σχεση με mech, βεβαια 1 1
phph Δημοσ. 6 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου Για το κουτί έχετε δίκιο. Τι λέει αυτό; Είναι κάπως πιο συμμαζεμένο σε μέγεθος και υπάρχει πρόβλημα χώρου. Με 296mm μήκος κάρτας γραφικών, δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα μέχρι 5070. @Donalhioy o 9600X μαζί με την ψύκτρα ξεφεύγουν αρκετά από το budget που έθεσα (το οποίο ούτως ή άλλως θα ξεπεράσω βέβαια). @@topos Μου είχε ξεφύγει αυτός ο SSD. Όντως δείχνει καλύτερος με πολλή μικρή διαφορά στην τιμή. Τις RAM τις προτίμησα μόνο και μόνο επειδή είναι στη λίστα της motherboard με τις ελεγμένες. Όχι ότι οι άλλες δε θα δουλεύουν, αλλά... Και τα 180 Hz, αν τα πιάσει τα έπιασε. Αν όχι, όσα πιάσει. Το ξέρω ότι τρώγωντας ανοίγει η όρεξη, γι' αυτό η συμφωνία που έκανα μαζί του είναι ότι την κάρτα θα την πληρώσει αυτός. Οπότε αν μαζέψει σε ένα χρόνο για 5070 super, μαγκιά του. Το πολύ πολύ να παίζω κι εγώ. Ηχεία δεν θέλει, προτιμάει ακουστικά. Ανησυχώ για τα αυτιά του βέβαια. Θα δούμε. Έχω και κάτι παλιά logitech που δεν χρησιμοποιώ. Για τα υπόλοιπα, διάλεξε κι αυτό. 2
Donalhioy Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 14 ώρες πριν, phph είπε @Donalhioy o 9600X μαζί με την ψύκτρα ξεφεύγουν αρκετά από το budget που έθεσα (το οποίο ούτως ή άλλως θα ξεπεράσω βέβαια). αυτο που λες θα βγει με αλλο κουτι γυσρω στα 580, αυτο που λεω 612
phph Δημοσ. 8 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 20 ώρες πριν, Donalhioy είπε αυτο που λες θα βγει με αλλο κουτι γυσρω στα 580, αυτο που λεω 612 Εγώ απλά είδα ότι η CPU και η ψύκτρα που πρότεινες προσθεταν 55€ ενώ είχα ήδη ξεπεράσει το budget. Τέλος πάντων η παραγγελία έγινε. Να δούμε πότε θα έρθουν τώρα.
@topos Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 12 hours ago, phph said: Τέλος πάντων η παραγγελία έγινε. Να δούμε πότε θα έρθουν τώρα. Καλοδουλευτο και εύχομαι να το χαρεί και ο πιτσιρικας! Spoiler Με μερικές παρεμβάσεις -σε βάθος χρονου- μπορεί να τον βγάλει και μετά το Πανεπιστήμιο το συγκεκριμένο pc. Δεν το λέω κουτουρου το παραπάνω, έκανα αντίστοιχο με am4 για ένα ανήψακι μου πριν 7χρονια και τώρα είναι στο 2ο ετος. Επίσης πιστεύω πως έκανες πολύ καλά που του είπες να "κανονίσει" αυτός για την GPU. Επεξ/σία 8 Ιουλίου από @topos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα