Mr^Robot Δημοσ. Τρίτη στις 08:08 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:08 μμ Καλησπέρα σε όλους . Εχει χρησιμοποιήσει κανείς τα συγκεκριμένα καλώδια για δικτύωση; Και αν ναι τι προτείνετε; Θέλω από το δωμάτιο που υπάρχει το ίντερνετ να βγω από το παράθυρο να περάσω την ταράτσα στην άλλη μεριά του σπιτιού και να μπω από το παράθυρο του σαλονιού ώστε να φέρω το ίντερνετ εκεί. Το βασικό πρόβλημα είναι οι τοίχοι , που είναι πενηντάριδες και είναι δύσκολο να τρυπηθούν τουλάχιστον από εμένα .. Επιπλέον σκέφτηκα το γεγονός να τρυπήσω από το «κασελικι» του αλουμινίου γιατί τα παράθυρα είναι μέσα σε «κορνίζα» αλλά φοβάμαι μη τα κάνω άχρηστα. Χρησιμοποιώ Powerlines χρόνια αλλά έχω ασταθείς ταχύτητες και τραγική ταχύτητα στην μεταφορά τοπικών δεδομένων από Nas . Η λύση θα είναι προσωρινή , έως να υπάρξει το μπατζετ για mini mancave σε άλλο χώρο του σπιτιού που χρειάζεται ανακαίνιση έτσι και αλλιώς και θα προέβλεπα αναμονές κτλπ για αυτά .
pp6210 Δημοσ. Τρίτη στις 08:48 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:48 μμ 33 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε Καλησπέρα σε όλους . Εχει χρησιμοποιήσει κανείς τα συγκεκριμένα καλώδια για δικτύωση; Και αν ναι τι προτείνετε; Θέλω από το δωμάτιο που υπάρχει το ίντερνετ να βγω από το παράθυρο να περάσω την ταράτσα στην άλλη μεριά του σπιτιού και να μπω από το παράθυρο του σαλονιού ώστε να φέρω το ίντερνετ εκεί. μεγαλη ταρζανια περιγραφειε φιλε, ψαξε λιγο για mesh, με 2 κομματια εγω εχω πολυ καλο ιντερνετ απο σαλονι στα πισω δωματια σε οροφοδιαμερισμα. φλατ καλωδια πηρα απο τεμου κ τα χρησιμοποιω για να παω απο το 2ο mesh γυρω γυρω απο το κουφωμα κ κατω απο την πορτα του δωματιου-γραφειου, για να φτασω σε switch κ να συνδεθω με ethernet σε διαφορες συσκευες, αλλα εσυ μιλας για πολλα μετρα καλωδιο αρα δεν ειναι συγκρισιμο νομιζω 1
Mr^Robot Δημοσ. Τρίτη στις 09:10 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 09:10 μμ (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, pp6210 είπε μεγαλη ταρζανια περιγραφειε φιλε, ψαξε λιγο για mesh, με 2 κομματια εγω εχω πολυ καλο ιντερνετ απο σαλονι στα πισω δωματια σε οροφοδιαμερισμα. φλατ καλωδια πηρα απο τεμου κ τα χρησιμοποιω για να παω απο το 2ο mesh γυρω γυρω απο το κουφωμα κ κατω απο την πορτα του δωματιου-γραφειου, για να φτασω σε switch κ να συνδεθω με ethernet σε διαφορες συσκευες, αλλα εσυ μιλας για πολλα μετρα καλωδιο αρα δεν ειναι συγκρισιμο νομιζω Δεν με εξυπηρετεί το Mesh , θέλω αξιοπιστία στην μεταφορά τοπικών αρχείων. Πχ θέλω να μπορώ να στριμαρω αρχείο video 4K 70gb+ χωρίς buffer καθυστερήσεις και σκαλώματα. Δεν θα έχω αξιόπιστο δίκτυο με 20m καλώδιο σε ευθεία; Επεξ/σία Τρίτη στις 09:12 μμ από Mr^Robot
KostisKazan Δημοσ. Τετάρτη στις 01:14 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:14 μμ (επεξεργασμένο) Αν θες να βγαλεις το καλωδιο απο το παραθυρο θα εχεις αλλα θεματα αν ειναι το καλωδιο εκτεθειμενο σε καιρικες συνθηκες. Δεν ειναι αναγκη να τρυπησεις παντα τοιχους. Εχεις δοκιμασει να βαλεις πλαστικα καναλλια στους τοιχους και να κανεις μονο τρυπες στις κασες απο τις πορτες? Εναλλακτικα φερε καποιον ειδικο για δομημενη δικτυωση για να στο φτιαξει οπως πρέπει. Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:17 μμ από KostisKazan 1
Mr^Robot Δημοσ. Τετάρτη στις 04:29 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 04:29 μμ Βρε άμα κάνει το flat έχω προβλέψει να πάρω ένα 20m σπιράλ που είναι για αυτή την δουλειά ( καιρικές συνθήκες ) άρα δεν με απασχολεί ιδιαίτερα και τα κανάλια θα μπουν έτσι και αλλιώς για να μην κρέμεται το καλώδιο , για αισθητικούς λογους ! το ζήτημα είναι η τρύπα ! ( Έχω και την γυναίκα και μουρμουρίζει ) από την μια της το φέρνω και με τρόπο γιατί θέλω να βάλω και starlink κάποια στιγμή μιας και η οπτική θα φτάσει εδώ στα βαθιά γεράματα μου και προσπαθώ να την ψησω αλλά από την άλλη φοβάμαι μην κάνω και ζημιά στο αλουμίνιο ! Δίκοπο το μαχαίρι. Σαν εσχάτη λύση θα έφερνα κάποιον επαγγελματία για σωστή δουλειά αλλά δεν περισσεύουν τώρα τελευταία για αυτό έλεγα μπας και την βγάλω με κανένα 50αρικο όλα μέσα .
KostisKazan Δημοσ. Τετάρτη στις 05:43 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:43 μμ Για 20 μετρα δεν ξερω αν θα εχει θεμα το flat. Μπορει και να παιξει μια χαρα. Αυτο που μπορεις να κανεις σιγουρα ομως ειναι να βαλεις ενα μικρο flat καλωδιο μονο στο παραθυρο. Στα 20 μετρα στην ταρατσα βαζεις ενα κανονικο utp. Το flat με το utp τα συνδεεις με ενα ethernet coupler (συνδεσμο). Αν εχεις ηδη το flat 20 μετρων θα δοκιμαζα με αυτο πρωτα ομως. 1
Mr^Robot Δημοσ. Τετάρτη στις 07:20 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 07:20 μμ Στο Skroutz διάβασα ενα review αν δεν κανω λαθος ηταν ugreen οτι έπαιξε απροβλημάτιστα το 20μετρο . Δυστυχώς δεν εχω , ελεγα για να γλιτώσω "τα πολλά " στο Skroutz το εχει 20ε , τωρα ειδα στο κιτρινο μαγαζι και το εχει 11 και κατι ψιλα .. μηπως να έπαιρνα ενα μικρο να δω αρχικά αν κλείνει το παράθυρο για αρχή ; η το πολυ πολυ να μου μεινει το utp. Αυτό βεβαια με την "μουφα" το είχα σκεφτεί και εγώ μιας και ειχα δει οτι τα flat παίζουν στην θεωρια εως 15m .
atheatos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δεν ξέρω αν αξίζει και δεν το έχω κάνει. Αλλα στο παραπάνω πρόβλημα του φίλου μια λύση σαν και αυτή https://www.amazon.de/-/en/10Gtek-SFP-Converters/dp/B08G4BJY6K/ref=sr_1_1?dib=eyJ2IjoiMSJ9.ZR0K4g34T05GbGqGDUHti4h_Pl0n4ZcGv1IgNjQwFYJ0I2erEOTGuhZcoUJz1h05UOf_irNYjiezXVZZEfQMX1h7UCxoR13Gp5SROQ7zWTbBKV1q6c_OA4g6qRZdVHlPQ2kk9O4vJGnrxUF48g5PpGWTpNXJF842kB_e_8vwtSqpJFaFfuqBJcXnPDmCGNCgi6BG_09qlEuiZHlOYUuegs5d_GySWdxpfMLMi7bTOPc.95t5YZfGC9Gq4ZNjCy19y1k3_nsdxkTgt8RxGCoB84U&dib_tag=se&keywords=10Gtek%2BGigabit%2BEthernet%2BMedia%2BConverter&qid=1751558497&sr=8-1&th=1 θα έκανε δουλειά? Πιστεύω ότι οπτική είναι πιο εύκολο να περαστεί από οπουδήποτε χωρίς απώλειες κτλ.
soteras Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Για εμενα αν ειναι να βγεις σε ταρατσα που θα το χτυπαει ηλιος βροχες και δεν ξερω τι θες καλωδιο εξωτερικου χωρου για να μπορεσει να αντεξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα