Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Αναπτύσσω μία web εφαρμογή για την οποία θέλω μία βάση από επαγγελματικές κάρτες σε ψηφιακή μορφή για να πειραματιστώ με τις λειτουργίες της. Υπάρχει κάποιος γραφίστας ή κατάστημα εκτύπωσης κτλ να με προμηθεύσει με το αντίστοιχο υλικό;

Δημοσ.

Έχω περάσει από αυτό το στάδιο, θέλω με πραγματικές κάρτες, με πραγματικούς χρήστες, με upload φόρμες, με λειτουργίες, με διαδραστικότητα, με feedback και όλα αυτά που αφορούν μία υλοποίηση στην real world διάσταση της. Η εφαρμογή είναι ένα wallet επαγγελματικών καρτών ουσιαστικά, από τη μια οι γραφίστες ας πούμε που ανεβάζουν τις κάρτες κατά παραγγελία των πελατών τους και από την άλλη οι απλοί χρήστες που εξερευνούν και αποθηκεύουν τις κάρτες στο wallet τους. 

Δημοσ.

Θέλεις δηλαδή κάποιοι γραφίστες να σου δώσουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, geomagas είπε

Θέλεις δηλαδή κάποιοι γραφίστες να σου δώσουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους;

Μία επαγγελματική κάρτα η οποία αναγράφει την επωνυμία ενός επαγγελματία, την ιδιότητα του επαγγελματία και με στοιχεία επικοινωνίας κτλ και τα οποία διαμοιράζει ή καθιστά εμφανή έξω απ την βιτρίνα της επιχείρησης του θεωρείται προσωπικό δεδομένο;

Δημοσ.

Η σωστή ερώτηση είναι: Έχει ο γραφίστας δικαίωμα να τα δίνει πέρα δώθε;

Με άλλα λόγια, αν την κάρτα στην έδινε ο ίδιος ο επαγγελματίας (ο οποίος επιλέγει που και πως θα τη "διαμοιράσει"), δεν θα είχα κάτι να σου πω.

Άσε που, το γεγονός ότι ο επαγγελματίας Α είναι πελάτης του γραφίστα Β, δεν είναι δημόσιο δεδομένο...

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, geomagas είπε

Η σωστή ερώτηση είναι: Έχει ο γραφίστας δικαίωμα να τα δίνει πέρα δώθε;

Με άλλα λόγια, αν την κάρτα στην έδινε ο ίδιος ο επαγγελματίας (ο οποίος επιλέγει που και πως θα τη "διαμοιράσει"), δεν θα είχα κάτι να σου πω.

Άσε που, το γεγονός ότι ο επαγγελματίας Α είναι πελάτης του γραφίστα Β, δεν είναι δημόσιο δεδομένο...

Έχεις απόλυτο δίκιο, αυτή τη διάσταση δεν την έλαβα υπόψιν. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Αν θες σου στέλνω φωτό την δικιά μου, αν σου κάνει διαφορά μία.

Ναι θα το εκτιμούσα πάρα πολύ και μπορώ αργότερα να σου στείλω και σύνδεσμο για να συνδεθείς στην εφαρμογή να της ρίξεις μια ματιά και να μου αφήσεις feedback, και γενικά όποιος άλλος κάτοχος επαγγελματικής κάρτας το επιθυμεί μπορεί ελεύθερα να μου στείλει την δική του να την προσθέσω στην εφαρμογή. Προτιμότερο είναι η κάρτας σας να μην είναι τραβηγμένη με φωτογραφική αλλά αν είναι φροντίστε όσο μπορείτε για την ποιότητα της. 

Η εφαρμογή, για να σας δώσω να καταλάβετε, ουσιαστικά είναι wallet επαγγελματικών καρτών και ενσωματώνει διάφορα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Τα οποία μπορώ να τα αναλύσω αργότερα σε δεύτερο χρόνο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, DrStef είπε

Ναι θα το εκτιμούσα πάρα πολύ και μπορώ αργότερα να σου στείλω και σύνδεσμο για να συνδεθείς στην εφαρμογή να της ρίξεις μια ματιά και να μου αφήσεις feedback, και γενικά όποιος άλλος κάτοχος επαγγελματικής κάρτας το επιθυμεί μπορεί ελεύθερα να μου στείλει την δική του να την προσθέσω στην εφαρμογή. Προτιμότερο είναι η κάρτας σας να μην είναι τραβηγμένη με φωτογραφική αλλά αν είναι φροντίστε όσο μπορείτε για την ποιότητα της. 

Η εφαρμογή, για να σας δώσω να καταλάβετε, ουσιαστικά είναι wallet επαγγελματικών καρτών και ενσωματώνει διάφορα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Τα οποία μπορώ να τα αναλύσω αργότερα σε δεύτερο χρόνο. 

Γιατί δεν πας σε έναν δρόμο σε όλα τα ψιλικά / Take away , να μπεις σε 15-20 να πάρεις από τις άπειρες κάρτες που έχουν στο ταμείο από διάφορους επαγγελματίες φίλους τους; Σε 1 βόλτα εύκολα μαζεύεις 30-50 επαγγελματικές κάρτες σε όλα τα σχέδια / χρώματα / γραμματοσειρές και θα αποτελεί ένα πολύ καλό random δείγμα για να πάρεις καλό Feedback.

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Billator είπε

Γιατί δεν πας σε έναν δρόμο σε όλα τα ψιλικά / Take away , να μπεις σε 15-20 να πάρεις από τις άπειρες κάρτες που έχουν στο ταμείο από διάφορους επαγγελματίες φίλους τους; Σε 1 βόλτα εύκολα μαζεύεις 30-50 επαγγελματικές κάρτες σε όλα τα σχέδια / χρώματα / γραμματοσειρές και θα αποτελεί ένα πολύ καλό random δείγμα για να πάρεις καλό Feedback.

Το έχω θέσει εκτός αυτό ως ιδέα εξ αρχής, φαντάσου την εφαρμογή γεμάτη από κάρτες με εικόνες φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί με ραντομ κάμερες κινητού με διαφορετικές συνθήκες και ρυθμίσεις λήψεως η καθεμιά. Δε νομίζω πως το αισθητικό αποτέλεσμα θα ήταν και το καλύτερο. 

Για αυτόν τον λόγο θεώρησα πως οι κάρτες που θα προστίθενται θα πρέπει να είναι ψηφιακής μορφής και όχι από λήψη φωτογραφικής, ώστε να καλύπτονται κάποια στανταρτσ ποιότητας, προβολής ακόμα και διαστάσεων. 

Παρόλα αυτά έχω προσθέσει και λειτουργία προσθήκης μιας κάρτας με τη μέθοδο λήψεως με φωτογραφική ή προσθήκη απευθείας εικόνας, οι οποίες όμως στην προκειμένη περίπτωση κάρτες δεν θα είναι public, παρά μόνο θα προβάλλονται στην προσωπική συλλογή του χρήστη.

Ένας λόγος στα παραπάνω είναι και για να "φιλτράρω" το ανεπιθύμητο content το οποίο απαιτεί έξτρα εργαλεία και παρακολουθήση για το τι ανεβάζει ο καθένας. Εδώ, λοιπόν και μεταξύ άλλων λόγων, έρχεται και κάθεται το στοιχείο των δύο ρόλων για τους χρήστες, από την μια είναι οι "πιστοποιημένοι" γραφίστες καταστήματα κτλ που θα ανεβάζουν κάρτες ορατές στο κοινό και από την άλλη απλοί χρήστες οι οποίοι ότι ανεβάζουν θα προστίθεται στην λίστα τους και θα είναι κρυφό. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, DrStef είπε

Το έχω θέσει εκτός αυτό ως ιδέα εξ αρχής, φαντάσου την εφαρμογή γεμάτη από κάρτες με εικόνες φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί με ραντομ κάμερες κινητού με διαφορετικές συνθήκες και ρυθμίσεις λήψεως η καθεμιά. Δε νομίζω πως το αισθητικό αποτέλεσμα θα ήταν και το καλύτερο. 

Για αυτόν τον λόγο θεώρησα πως οι κάρτες που θα προστίθενται θα πρέπει να είναι ψηφιακής μορφής και όχι από λήψη φωτογραφικής, ώστε να καλύπτονται κάποια στανταρτσ ποιότητας, προβολής ακόμα και διαστάσεων. 

Παρόλα αυτά έχω προσθέσει και λειτουργία προσθήκης μιας κάρτας με τη μέθοδο λήψεως με φωτογραφική ή προσθήκη απευθείας εικόνας, οι οποίες όμως στην προκειμένη περίπτωση κάρτες δεν θα είναι public, παρά μόνο θα προβάλλονται στην προσωπική συλλογή του χρήστη.

Ένας λόγος στα παραπάνω είναι και για να "φιλτράρω" το ανεπιθύμητο content το οποίο απαιτεί έξτρα εργαλεία και παρακολουθήση για το τι ανεβάζει ο καθένας. Εδώ, λοιπόν και μεταξύ άλλων λόγων, έρχεται και κάθεται το στοιχείο των δύο ρόλων για τους χρήστες, από την μια είναι οι "πιστοποιημένοι" γραφίστες καταστήματα κτλ που θα ανεβάζουν κάρτες ορατές στο κοινό και από την άλλη απλοί χρήστες οι οποίοι ότι ανεβάζουν θα προστίθεται στην λίστα τους και θα είναι κρυφό. 

Δεν αναφέρεται κάπου ξεκάθαρα η δομή / λογική της εφαρμογής σου. Και ακόμα δεν κατάλαβα τι προσπαθείς να κάνεις να σου πω την αλήθεια.

Αν αφορά την δημόσια ψηφιακή διάθεση επαγγελματικών καρτών, τύπου "Χρυσός οδηγός" (αλλά με κάρτες), ώστε να την "προσθέτει" ο κάθε χρήστης με βάση τις ανάγκες που έχει στο προσωπικό wallet του,  απαγορεύεται να προστεθεί οποιαδήποτε κάρτα εφόσον δεν έχει δώσει ο εκάστοτε επαγγελματίας την άδεια του, δεν καλύπτεσαι στο να λαμβάνεις δεδομένα από γραφίστες θα έχεις πρόβλημα ούτε μπορείς να τα τραβήξεις τα δεδομένα online ακόμα και όταν εμφανίζονται δημόσια αλλού. 

Θες να μοιραστείς περισσότερες πληροφορίες; Προσωπικά θα ήταν κάτι που θα χρησιμοποιούσα (με την λογική να βγάζω εγώ φωτογραφίες όμως και τα δεδομένα να είναι τοπικά και μόνο αποθηκευμένα και να τραβούσε αυτόματα όνομα τηλέφωνο διεύθυνση για άμεση χρήση) για να κρατούσα ένα κατάλογο με τους συνεργάτες μου. 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Billator είπε

Δεν αναφέρεται κάπου ξεκάθαρα η δομή / λογική της εφαρμογής σου. Και ακόμα δεν κατάλαβα τι προσπαθείς να κάνεις να σου πω την αλήθεια.

Αν αφορά την δημόσια ψηφιακή διάθεση επαγγελματικών καρτών, τύπου "Χρυσός οδηγός" (αλλά με κάρτες), ώστε να την "προσθέτει" ο κάθε χρήστης με βάση τις ανάγκες που έχει στο προσωπικό wallet του,  απαγορεύεται να προστεθεί οποιαδήποτε κάρτα εφόσον δεν έχει δώσει ο εκάστοτε επαγγελματίας την άδεια του, δεν καλύπτεσαι στο να λαμβάνεις δεδομένα από γραφίστες θα έχεις πρόβλημα ούτε μπορείς να τα τραβήξεις τα δεδομένα online ακόμα και όταν εμφανίζονται δημόσια αλλού. 

Θες να μοιραστείς περισσότερες πληροφορίες; Προσωπικά θα ήταν κάτι που θα χρησιμοποιούσα (με την λογική να βγάζω εγώ φωτογραφίες όμως και τα δεδομένα να είναι τοπικά και μόνο αποθηκευμένα και να τραβούσε αυτόματα όνομα τηλέφωνο διεύθυνση για άμεση χρήση) για να κρατούσα ένα κατάλογο με τους συνεργάτες μου. 

Πρόκειται για πλατφόρμα όπου ανάλογα με τον ρόλο του χρήστη θα υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να προσθέτει, να αναζητά, να εξερευνά, να διαμοιράσει και να αποθηκεύσει επαγγελματικές κάρτες.

Επέλεξα δύο βασικούς ρόλους για τους παραπάνω σκοπούς, έναν ρόλο για αυτόν που θα τις ανεβάζει, πχ ένας γραφίστας και έναν ρόλο για τον απλό χρήστη, ο οποίος θα αναζητά έναν επαγγελματία. 

Το ανέβασμα στην πλατφόρμα μίας δημόσιας κάρτας θα γίνεται εις γνώσιν του επαγγελματία και κατόπιν αδείας του. Ο λόγος που σκέφτηκα να γίνεται από γραφίστα είναι γιατί θα πρέπει να πληρεί κάποια τεχνικά στάνταρτσ η κάρτα, τα οποία, για παράδειγμα ένας υδραυλικός ή ένας παθολόγος, δεν έχεις τις γνώσεις ούτε το χρόνο και την όρεξη να ασχοληθεί, οπότε δίνει εντολή στον γραφίστα του να ασχοληθεί με αυτό. 

Από την άλλη αν είσαι απλός χρήστης, και έχεις στο συρτάρι σου 100 κάρτες τις οποίες δεν είσαι σε θέση να κουβαλάς μαζί σου ούτε να ανακαλείς στη μνήμη σου, θα έχεις τη δυνατότητα να τις ανεβάσεις στο wallet της εφαρμογής του κινητού σου, ανατρέχοντας σε αυτές ανά πάσα ώρα και στιγμή όταν τις χρειαστείς ή όταν σου ζητηθεί από κάποιον γνωστό σου που αναζητά κάποιον επαγγελματία. Εδώ μπαίνει ο διαμοιρασμός με λειτουργία QR scan όπου η κάρτα απ το ένα wallet αντιγράφεται αυτόματα στο άλλο wallet του ενδιαφερόμενου. 

Αυτή είναι η κύρια δομή της εφαρμογής, έχοντας αργότερα σκοπό να την εμπλουτίσω και με άλλα χαρακτηριστικά όπως δημόσια προφίλ, με τα οποία θα είναι συνδεδεμένα οι κάρτες και θα παραπέμπουν σε αυτά, όπου ο κάθε επαγγελματίας θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει περισσότερες πληροφορίες στον ενδιαφερόμενο όπως βιογραφικό, επιπλέον στοιχεία επικοινωνίας κτλ ακόμα και sector με portfolio όπου θα αναδεικνύει και θα προβάλλει δείγματα δουλειάς.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...