dimoslecce Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Καλησπέρα σας, Έχω προβεί σε αγορα 10 Φωτοβολταϊκών Πάνελ N Type Jinko Solar 435W 1762x1134mm, VEVOR Hybrid Solar Inverter Charger 5500W 230V with 100A MPPT Solar Controller καθώς και μπαταρία lifepo4 15kwh. Σκοπός είναι να δουλεύει ασταμάτητα ένα κλιματιστικό tesla 18000btu Inverter select ta53fful-1832iaw το καλοκαίρι καθώς και κάποιες ώρες το χειμώνα. Οι βάσεις σιδερένιες ( για μονόζυγο και αιώρα) και τα πάνελ θα μπουν στη ταράτσα ( θεωρητικά οριακά στο ιδεατό στερεό). Αρχικά, πως σας φαίνεται ο συνδυασμός, είναι λειτουργικός? Κατά δεύτερον και πολύ σημαντικό, θα χρειαστεί κάποια άδεια ή γνωστοποίηση προκειμένου να μην θεωρηθεί παράνομη η κατασκευή και τα πάνελ επάνω της? 1
andreas1gr Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Συγγνώμη αλλά πρώτα αγόρασες τον εξοπλισμό και μετά ρωτάς σε ένα φόρουμ αν μπορεί ο εξοπλισμός τον οποίο αγόρασες να υποστηρίξει τις Χ συσκευές…; Ασε που δεν δίνεις καμία ουσιαστική πληροφορία για την κατανάλωση τους ή για την θερμομόνωση του χώρου - απώλειες… Και το κερασάκι στην τούρτα αν θα πρέπει να γνωστοποιήσεις την νέα εγκατάσταση παραγωγής ρεύματος στον ΔΕΔΔΗΕ… Μήπως το ξεκίνησες όλο ανάποδα;
Mpiftekis Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Δε θα δουλέψει ποτέ ένα τέτοιο σύστημα γιατί οι ανάγκες του κλιματιστικού σε ισχύ είναι πολύ μεγάλες και τα Φ/Β δεν μπορούν να τις καλύψουν. Ισχύς κλιματιστικού 5500W>ισχύς Φ/Β 10χ435W. Αναθεωρώ καθώς η ισχύς του κλιματιστικού είναι 1900W. Το αποτέλεσμα πάντως παραμένει καθώς τα Φ/Β θα πρέπει να φορτίζουν τις μπαταρίες, οι οποίες θα ψοφάνει γρήγορα αν μιλάμε για συνεχή λειτουργία του κλιματιστικού. Επεξ/σία 2 Ιουλίου από Mpiftekis
lary7 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Δε θα δουλέψει ποτέ ένα τέτοιο σύστημα γιατί οι ανάγκες του κλιματιστικού σε ισχύ είναι πολύ μεγάλες και τα Φ/Β δεν μπορούν να τις καλύψουν. Ισχύς κλιματιστικού 5500W>ισχύς Φ/Β 10χ435W. Τα 5.5kw αφορούν την παραγώμενη και όχι την καταναλισκώμενη. Πάνω απο 1600-1800W δεν θα τραβάει ενώ και με την ώρα θα ρίχνει την ισχύ του. Αν η μπαταρία ειναι καλή δεν βλέπω γιατί να μην δουλέψει, ιδιαίτερα της μέρες με μεγάλη ηλιοφάνεια, στιγμίαία θα βλέπει σίγουρα 3 kw οπότε περισσεύει και για την μπαταρία.
mariosnik_ Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Δεν ξέρω κατά πόσο έχει βελτιωθεί η αποδοτικοτητα των Φ/Β σε δέκα χρόνια. Πριν 10 χρόνια που εξέταζα κάτι τέτοια project. Ήταν ασύμφορο. Δεδομένου ότι μπορεί να κάνει καυσωνα και το κλιματιστικό να πιάσει την μέγιστη ισχύ του, πρέπει να μπορέσεις να βρεις το κατάλληλο προφίλ κατανάλωσης για τον σχεδιασμό του δικτύου. Ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει με βάση την μέγιστη ισχύ που θα φτάσει ο συμπιεστής αν θες να είσαι 100% καλυμμένος για το τι θα ακολουθήσει.
gbras Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 2 minutes ago, mariosnik_ said: Δεν ξέρω κατά πόσο έχει βελτιωθεί η αποδοτικοτητα των Φ/Β σε δέκα χρόνια. Πριν 10 χρόνια που εξέταζα κάτι τέτοια project. Ήταν ασύμφορο. Δεδομένου ότι μπορεί να κάνει καυσωνα και το κλιματιστικό να πιάσει την μέγιστη ισχύ του, πρέπει να μπορέσεις να βρεις το κατάλληλο προφίλ κατανάλωσης για τον σχεδιασμό του δικτύου. Ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει με βάση την μέγιστη ισχύ που θα φτάσει ο συμπιεστής αν θες να είσαι 100% καλυμμένος για το τι θα ακολουθήσει. Με υβριδικο μετατροπεα θα συμπληρωσει απο το δικτυο αν χρειαζεται.
mariosnik_ Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, gbras είπε Με υβριδικο μετατροπεα θα συμπληρωσει απο το δικτυο αν χρειαζεται. Άρα δεν μιλάμε για φάση πλήρους αυτονομίας. Απλά καποιος εχει ΦΒ που θέλει να τροφοδοτήσει ένα φορτίο και άμα δεν φτάνουν να τραβάει από το δίκτυο.
gbras Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 2 minutes ago, mariosnik_ said: Άρα δεν μιλάμε για φάση πλήρους αυτονομίας. Απλά καποιος εχει ΦΒ που θέλει να τροφοδοτήσει ένα φορτίο και άμα δεν φτάνουν να τραβάει από το δίκτυο. Δεν γραφει πουθενα οτι θελει να πετυχει αυτονομια. Το υβριδικο μετατροπεα για αυτο τον εχεις. Βεβαια ο φιλος τα εχει / γραφει λιγο μπερδεμενα στο τι θελει να επιτυχει και πως.
sphinxgr Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Δεν έχω να προσφέρω κάτι στη συζήτηση, αλλά και εγώ θέλω να κάνω κάτι παρόμοιο μόνος μου. Να έχω συσκευές με μέγιστη αθροιστική κατανάλωση Χ και να έχω φωτοβολταϊκό με μπαταρία και παραγωγή >Χ. Αν δεν επαρκεί, να τραβάει από το δίκτυο. Για αρχή θα ήθελα να μπορώ να τροφοδοτώ σταθερά 50-200watt.
Mpiftekis Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 1 ώρα πριν, gbras είπε Δεν γραφει πουθενα οτι θελει να πετυχει αυτονομια. Το υβριδικο μετατροπεα για αυτο τον εχεις. Βεβαια ο φιλος τα εχει / γραφει λιγο μπερδεμενα στο τι θελει να επιτυχει και πως. Thread title: Φωτοβολταϊκό για αυτονομία κλιματιστικού.
alexioannou Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Να πω για την δική μου εμπειρία για 9000btu toyotomi inverter. 11 πάνελ (8χ240 3χ550),υβριδικό inverder 3.2kw 200+200ah βαθιάς εκφόρτισης ..... *Εδώ και 2 μήνες είμαι τελείως εκτός ΔΕΗ για να δω απόδοση. Όσο έχει ήλιο το αιρκοντίσιον δουλεύει άνετα ενώ φορτίζουν και οι μπαταρίες, μαγειρεύω σε frier 1400w,ψυγείο,τηλεόραση..... Το βράδυ το αιρκοντίσιον δούλεψε 5 ώρες και το ρεύμα έπεσε στο 58% ενώ δούλεψε 2 ώρες και η τηλεόραση ... *Ψυγείο,τηλεόραση,είναι τελευταία μοντέλα πολύ χαμηλής κατανάλωσης,δεν τα καταλαβαίνεις καν το σύστημα. Κόστος φωτοβολταϊκού,το εστησα μόνος μου,εκτός τις τελικές συνδέσεις που έγιναν από φίλο ειδικο,1500€ 3 1
kage Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Θεωρητικα ολα γινονται πιο ευκολα αν εχεις powerstation powerwall offgrid κ απο εκει συνδεεις πανω σε αυτα 2 3 συσκευευς οποτε εισαι οκ...ολα αυτα εχουν σοβαρο εξτρα κοστος κ ισως να μην συμφερει πια.. Αν γυρνας με οποιοδηποτε τροπο ρευμα στο σπιτι/ δικτυο πρεπει να το δηλωσεις.. Επεξ/σία 3 Ιουλίου από kage 1
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Στις 2/7/2025 στις 11:19 ΜΜ, alexioannou είπε Να πω για την δική μου εμπειρία για 9000btu toyotomi inverter. 11 πάνελ (8χ240 3χ550),υβριδικό inverder 3.2kw 200+200ah βαθιάς εκφόρτισης ..... *Εδώ και 2 μήνες είμαι τελείως εκτός ΔΕΗ για να δω απόδοση. Όσο έχει ήλιο το αιρκοντίσιον δουλεύει άνετα ενώ φορτίζουν και οι μπαταρίες, μαγειρεύω σε frier 1400w,ψυγείο,τηλεόραση..... Το βράδυ το αιρκοντίσιον δούλεψε 5 ώρες και το ρεύμα έπεσε στο 58% ενώ δούλεψε 2 ώρες και η τηλεόραση ... *Ψυγείο,τηλεόραση,είναι τελευταία μοντέλα πολύ χαμηλής κατανάλωσης,δεν τα καταλαβαίνεις καν το σύστημα. Κόστος φωτοβολταϊκού,το εστησα μόνος μου,εκτός τις τελικές συνδέσεις που έγιναν από φίλο ειδικο,1500€ Σου είναι εύκολο να βάλεις, απο περιέργεια, links κάθε υλικού που πήρες για το ΦΒ ? Λογικά χρειάστηκες panels, inverter, μπαταρίες. Σωστα? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα