Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.προσφατα ένας φίλος αγόρασε ένα έτοιμο υπολογιστή ίσα ίσα για να έχει λειτουργικό και να μπορεί να δουλεύει ο λογιστής στο γραφείο του όταν χρειαστεί κάτι ίσα ίσα για 5 λεπτα..εχει συνδέσει τον υπολογιστή στο ιντερνετ και βλέπει κανονικά τον άλλο τον υπολογιστή τον κεντρικό που έχει τον σέρβερ.αλλα όταν προσπαθεί να μπει σε έναν δίσκο που βρίσκεται στον κεντρικό υπολογιστη για να τραβήξει αρχεία του λέει ότι δεν του επιτρέπεται γιατί δεν έχει δικαιώματα διαχειριστή και κάτι τέτοια.πρεπει να κάνει κάτι πρώτα από τον κεντρικό υπολογιστή για να μπορέσει να έχει πρόσβαση καθολική στον άλλο υπολογιστή;

Επεξ/σία από noobogadgetakias
Δημοσ.

Όταν λες σερβερ, εννοείς κανονικό nas ή windows server ή είναι ένα απλο windows pc;

Θα πρέπει πρώτα να κα ει κοινόχρηστο τον φάκελο που εχι τα αρχεία στον άλλο υπολογιστή και να ενεργοποιήσει την κοινή χρήση αρχείων. Μετά, όταν δει τον κοινόχρηστο φάκελο θα του ζητηθεί όνομα χρήστη και κωδικός και θα βάλει τα στοιχεία του χρήστη που έχει στον άλλον υπολογιστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πώς τον κάνει κοινόχρηστο τον δίσκο ολόκληρο στο άλλο πσ;υπάρχει κάποιο βίντεο ή είναι τόσο εύκολο ας πούμε με 2 κλικ;

Απλό windows pc είναι και το άλλο .δεν το έχω δει.αλλα μου είπε ότι στο κεντρικό πσ έχει και τον σέρβερ.κονο αυτό.

Επεξ/σία από noobogadgetakias
Δημοσ.

Επιστρέφω στο θέμα μιας και επικοινώνησα πάλι με τον φίλο μου.αυτο που θέλει να κάνει είναι να μπορέσει να ανοίξει τον σκληρό δίσκο με ότι αρχεία έχει στον κεντρικό υπολογιστή που έχουν windows 7 από το καινούριο σταθερό υπολογιστή που έχουν windows 10.ενω τον βλέπει τον δίσκο δεν μπορεί να τον ανοίξει λέει για το παραπάνω λόγο που είχα αναφέρει.με τα λεγόμενα του στον πίνακα ελέγχου είναι όλα ανοιχτά όσον αφορά την κοινή χρήση .παρολα αυτά δεν τον αφήνει.τωρα αυτόν που πρέπει να κάνει είναι σέξι κλικ επάνω στον δίσκο από τον κεντρικό υπολογιστή και να πατήσει "κοινή χρήση με"?και μετά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, noobogadgetakias είπε

να πατήσει "κοινή χρήση με"?και μετά;

Everyone δοκίμασε;

Γενικά όμως, καλά είναι να μην κάνουμε κοινόχρηστο όλον τον C αλλά μόνο συγκεκριμένους φάκελους.

5 ώρες πριν, noobogadgetakias είπε

τωρα αυτόν που πρέπει να κάνει είναι σέξι κλικ επάνω στον δίσκο

Έλα τώρα! Αυτά να μην λέγονται δημόσια... ;) 

Επεξ/σία από micos000
  • Haha 3
Δημοσ.

Καλημέρα! Για να αποκτήσει ο δεύτερος υπολογιστής πλήρη πρόσβαση στον δίσκο του κεντρικού, πρέπει πρώτα από τον κεντρικό υπολογιστή να γίνει σωστός διαμοιρασμός του φακέλου ή του δίσκου με δικαιώματα είτε στον χρήστη του δεύτερου υπολογιστή είτε στο “Everyone” με πλήρη έλεγχο (Full Control), τόσο στην καρτέλα “Sharing” όσο και στην καρτέλα “Security” (NTFS permissions). Χωρίς αυτά τα δικαιώματα, το σύστημα θα μπλοκάρει την πρόσβαση με μήνυμα για έλλειψη διαχειριστικών δικαιωμάτων. Επίσης, αν υπάρχει ενεργοποιημένη η “Password Protected Sharing”, θα χρειαστεί να μπουν σωστά διαπιστευτήρια (username και password) από τον δεύτερο υπολογιστή για να συνδεθεί.

Δημοσ.

Καλημέρα.εφοσον ο παλιός υπολογιστής που είχε έβλεπε κανονικά τον σκληρό δίσκο στον κεντρικό υπολογιστή αυτό σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις στον κεντρικό ήταν σωστές.ετσι δεν είναι;άρα μήπως ο καινούριος χρειάζεται κάποια ρύθμιση επιπλέον για να δει τον κεντρικό;

Δημοσ.

Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο \\user-pc\c. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή δικτύου για να ζητήσετε προσβαση.αυτο λέει πάλι.παρολο που όλα φαίνονται σωστά όπως τα είπατε να είναι ρυθμισμένα.εχω έρθει εδώ για να δω τι μπορώ να κάνω αλλά τίποτα.

Δημοσ.

Ο κεντρικός υπολογιστής έχει win 7 (ποιά έκδοση?)

Ο καινούργιος υπολογιστής έχει win10. (Ποια έκδοση?)

Πριν είχε κάποιον παλιο υπολογιστή που τωρα τον αντικατέστησε με τον καινούργιο, και εκείνος ο παλιός έβλεπε τον δίσκο του κεντρικού. Τι windows είχε εκείνος ο παλιός, και ποιά έκδοση?

Το λαπτοπ που τώρα έφερε τι windows έχει και ποιά έκδοση? 

Όλοι αυτοί οι υπολογιστές, πως είναι συνδεδεμένοι ο καθένας? Με wifi? Με καλώδιο? Πάνω σε κάποιο ρουτερ? Είναι όλοι στο ίδιο ρουτερ? Το δίκτυο πως είναι φτιαγμένο? 

Δημοσ.

Ο κεντρικός έχει 7αρια.ο παλιός και αυτός 7αρια είχε.αυτος που μπήκε τώρα έχει 10ρια pro .είναι όλα συνδεδεμένα με εθερνετ στο ίδιο ρούτερ.το λάπτοπ που πήγα εχει 7αρια .το έχω από πολύ παλιά απλά δεν το χρησιμοποιώ.ειχα χρόνια να το ανοίξω.το δίκτυο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.ενα ρούτερ είναι και στέλνει καλώδιο στον ένα υπολογιστή και στον άλλον.

Δημοσ.

Οκ , άρα όλοι που βλέπονται έχουν 7, και το πρόβλημα το έχει αυτός με τα 10.

Ίσως κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάτι πάνω σε αυτό αυτό. 

(Εγώ είχα ερασιτεχνικά μικρό-δυσκολίες με τα δίκτυα μεταξύ διαφορετικών windows. Αλλά δεν έχω γνώσεις πάνω στο θέμα.)

• Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Crybal είπε

Δοκίμασε σε αυτον με τα 10ρια το εξής: Programms and features> Windows features > SMB (κανε τσεκ) & SMB direct (κανε τσεκ)

Τίποτα πάλι.εκανα και μια επανεκκίνηση πρώτα αλλά τίποτα 

21 ώρες πριν, micos000 είπε

Επίσης δοκίμασε το παρακάτω...

spacer.png

Ολοκληρώθηκε και αυτός ο τρόπος και τίποτα.παιζει να έχει θέμα η τελευταία ενημέρωση που έγινε των windows?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...