killer76 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Καλησπέρα Ξέρει κάποιος αν μπορώ να βρω κάπου API των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως αυτό https://www.eauction.gr/Home/HlektronikoiPleistiriasmoi Έχω φτιάξει ένα webapp για μια δικηγόρο που μεταξύ άλλων έχει και πελατολόγιο. Αυτό που θέλουμε είναι να τρέχει ένα cronjob που θα ελέγχει αν κάποιος από τους πελάτες τις έχει μπει σε αυτή την λίστα ωστε να της έρχεται ειδοποίηση. Εννοείται ψάχνουμε για νόμιμο τρόπο μέσω api έστω και με χρέωση. Δεν ενδιαφέρομαι για λύσεις τύπου scrapping κλπ Ευχαριστώ
archer100 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 4 hours ago, killer76 said: Εννοείται ψάχνουμε για νόμιμο τρόπο μέσω api έστω και με χρέωση. Δεν ενδιαφέρομαι για λύσεις τύπου scrapping κλπ Ευχαριστώ Δες μηπως σε καλυπτει αυτο: Αν δεν υπαρχει API και το σκραπινγκ δεν απαγορευεται απο την ιδια την σελιδα γιατι το αποκλειεις; Μαλιστα φαινεται ευκολο σχετικα
killer76 Δημοσ. 3 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 13 ώρες πριν, archer100 είπε Αν δεν υπαρχει API και το σκραπινγκ δεν απαγορευεται απο την ιδια την σελιδα γιατι το αποκλειεις; Μαλιστα φαινεται ευκολο σχετικα Γιατί μου φαίνεται οτι το scraping πρέπει να γίνει σε όλες τις λίστες? Δεν θα είναι τεράστιο, Εγώ αυτή την στιγμή έχω μία βάση με έναν πίνακα "clients" με πεδία "Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο, ΑΦΜ κλπ". Αυτό που θέλω είναι μια φορά την ημέρα για κάθε ένα πελάτη (περίπου 400 πελάτες) να κάνει 1 τσεκ αν "μπήκε" το ονομά του στους πλειστηριασμούς. Αν ναι να αποκτά μια σήμανση στον πίνακα των πελατών και να έρχεται ειδοποίηση στην δικηγόρο. Το "κόκκινο" δεν ξέρω πως να προσεγγίσω και να υλοποιήσω. Για αυτό σκεφτόμουν αν υπήρχε κάποιο api το οποίο θα σου επέστρεφε αποτελέσματα ή όλη την λίστα (δύσκολο) ή απάντηση με ερώτηση ανά αφμ ή όνομα. Οπότε θα έκανα το ματσάρισμα. Με σκράπινγκ πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο? Να βάζω στο url το αφμ στο debtor= και να τραβάω με σκράπινγ τα αποτελέσματα? 14 ώρες πριν, archer100 είπε και το σκραπινγκ δεν απαγορευεται απο την ιδια την σελιδα γιατι το αποκλειεις; Δεν το γράφει πουθενά αλλά δεν το βλέπω και νόμιμο αυτό.
archer100 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, killer76 said: Γιατί μου φαίνεται οτι το scraping πρέπει να γίνει σε όλες τις λίστες? Δεν θα είναι τεράστιο, Εγώ αυτή την στιγμή έχω μία βάση με έναν πίνακα "clients" με πεδία "Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο, ΑΦΜ κλπ". Αυτό που θέλω είναι μια φορά την ημέρα για κάθε ένα πελάτη (περίπου 400 πελάτες) να κάνει 1 τσεκ αν "μπήκε" το ονομά του στους πλειστηριασμούς. Αν ναι να αποκτά μια σήμανση στον πίνακα των πελατών και να έρχεται ειδοποίηση στην δικηγόρο. Το "κόκκινο" δεν ξέρω πως να προσεγγίσω και να υλοποιήσω. Για αυτό σκεφτόμουν αν υπήρχε κάποιο api το οποίο θα σου επέστρεφε αποτελέσματα ή όλη την λίστα (δύσκολο) ή απάντηση με ερώτηση ανά αφμ ή όνομα. Οπότε θα έκανα το ματσάρισμα. Με σκράπινγκ πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο? Να βάζω στο url το αφμ στο debtor= και να τραβάω με σκράπινγ τα αποτελέσματα? Δεν το γράφει πουθενά αλλά δεν το βλέπω και νόμιμο αυτό. Το url μετα την αναζητηση με ΑΦΜ ειναι οπως το παρακατω, οποτε ευκολα μπορεις να το κανεις και για τους 400 πελατες σου https://www.eauction.gr/Home/HlektronikoiPleistiriasmoi?conductFrom=03/07/2025&debtor=035324448&sortAsc=true&sortId=1&conductedSubTypeId=1&page=1 Και επειτα απο το html του αποτελεσματος να ψαξεις για αυτο το ταγκ: Μπορει να γινει σχετικα ευκολα με Python, αν χρειαστεις βοηθεια επαγγελματικα, ενημερωσε με. Πρωτα ομως βεβαιωθειτε οτι επιτρεπετε απο την σελιδα. Βασικα για δικηγορο που θελει να ψαξει για πελατες του δε νομιζω οτι ειναι κατι ανηθικο που θα επρεπε να απαγορευεται, ειναι σα να βαζει εναν υπαλληλο να κανει ακριβως το ιδιο μεσω browser ολη μερα, απλως με τον κωδικα θα γινει πιο γρηγορα Επεξ/σία 3 Ιουλίου από archer100 1
Billator Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 10 ώρες πριν, killer76 είπε Γιατί μου φαίνεται οτι το scraping πρέπει να γίνει σε όλες τις λίστες? Δεν θα είναι τεράστιο, Εγώ αυτή την στιγμή έχω μία βάση με έναν πίνακα "clients" με πεδία "Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο, ΑΦΜ κλπ". Αυτό που θέλω είναι μια φορά την ημέρα για κάθε ένα πελάτη (περίπου 400 πελάτες) να κάνει 1 τσεκ αν "μπήκε" το ονομά του στους πλειστηριασμούς. Αν ναι να αποκτά μια σήμανση στον πίνακα των πελατών και να έρχεται ειδοποίηση στην δικηγόρο. Το "κόκκινο" δεν ξέρω πως να προσεγγίσω και να υλοποιήσω. Για αυτό σκεφτόμουν αν υπήρχε κάποιο api το οποίο θα σου επέστρεφε αποτελέσματα ή όλη την λίστα (δύσκολο) ή απάντηση με ερώτηση ανά αφμ ή όνομα. Οπότε θα έκανα το ματσάρισμα. Με σκράπινγκ πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο? Να βάζω στο url το αφμ στο debtor= και να τραβάω με σκράπινγ τα αποτελέσματα? Δεν το γράφει πουθενά αλλά δεν το βλέπω και νόμιμο αυτό. Χρησιμοποίησε web scrapping με API, και φθηνό και δεν τρέχει local σε εσένα (για να έχεις κάποιο πρόβλημα) και δεν χρειάζεται να τυραννηθείς με στήσιμο Α το Z κάποιου python scrapper, και μπορείς χωρίς πρόβλημα να "χτυπήσεις" ταυτόχρονα όσους πελάτες θες για έλεγχο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα