Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, lector είπε

Να εδω, οδος αθηνας. 1 λωριδα ανα ρευμα. Ο τυπος εχει μπροστα του κενη εσοχη για παρκαρισμα, και παρ'ολα αυτα επιλεγει να σταματησει το κουβαδακι του πανω στη λωριδα κυκλοφοριας. Για τετοια γιδια μιλαμε.

Θα γραψει τον ευατο του περιμενε

• Haha 2
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Morosana είπε

Ευτυχώς ο νομοθέτης που δεν είναι μηχανικός έχει προβλέψει διάφορες εξυπνάδες σαν άρνηση που θεωρούν ότι έχεις ποσότητα άνω του 1,10 και φυσικά πάντα μπορούν να σε πάνε στο νοσοκομείο και στο αίμα μένει περισσότερες ώρες. 

Θεωρεισαι δηλαδη εξ'ορισμου και χωρις αποδειξεις ενοχος για συγκεκριμενο αδικημα (οδηγηση υπο την επηρεια αλκοολ), το οποιο ειναι διαφορετικο απο την αρνηση υποβολης σε αλκοτεστ. Το τεκμηριο αθωοτητας το ηξερε ο νομοθετης ή μπα;

Επεξ/σία από lector
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Morosana είπε

Επειδή μπορεί να μάθει δεν σημαίνει ότι ξέρει. Φαντάζομαι ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός σε μια κατάσταση που απαιτείται πολιτικός μηχανικός θα είναι κάπως έτσι 

Μπα πανε αρκετα καλα, γενικα οι ηλεκτρολογοι ειναι καλοι μηχανολογοι και πολιτικοι. Interdisciplinary knowledge

2 λεπτά πριν, Morosana είπε

Ευτυχώς ο νομοθέτης που δεν είναι μηχανικός έχει προβλέψει διάφορες εξυπνάδες σαν άρνηση που θεωρούν ότι έχεις ποσότητα άνω του 1,10

Ο ΕΛΟΤ εχει προβλεψει οτι το οργανο θελει ετησια βαθμονομηση και ο νομοθετης εχει συμφωνησει. ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ το χαρτι βαθμονομησης δε σημαινει οτι αρνησαι την μετρηση. Μαλιστα το χαρτι πρεπει να ειναι μεσα στο βαλιτζακι αλλα και να μην ειναι την επομενη μερα πρεπει να στο δωσουν αλλιως δεν φερει νομικη ισχυ η μετρηση.

Σκεψου να παω στο ρολοι της ΔΕΗ και να βαλω εναν δικο μου μετρητη αντι για αυτον που δινει ο παροχος, να πω στον ανθρωπο που ερχεται να παρει την μετρηση, κοιτα φιλε μετραει καλα (source: trust me bro) οχι φυσικα...

Ετσι ειναι και εκει, το οργανο που χρησημοποιειται για να βεβαιωση συμμορφωση ή μη με τον νομο πρεπει να ακολουθει τις προδιαγραφες του ΕΛΟΤ.

Για τον ιδιο τροπο που ο πολιτικος μηχανικος δεν μπορει να εκδοσει τοπογραφικο με ενα garmin και πρεπει να τα σκασει για Stonex κλπ ετσι και ο αστυνομικος δεν μπορει να βεβαιωσει παραβαση με μη διαπιστευμενο οργανο.

Η οργανολογια/μετρολογια ειναι ολοκληρος κλαδος και ειναι ντροπη να τον μειωνουμε...

5 λεπτά πριν, Katsiabas είπε

Επιτρέπεται η καστροφη για να πάρει τις πινακίδες κυκλοφορίας

αν δηλαδη ειχε torx ασφαλειας, να βγαλει την σπαθοσεγκα να κοψει την προφυλακτηρα? makes sense!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lector είπε

Θεωρεισαι δηλαδη εξ'ορισμου και χωρις αποδειξεις ενοχος για συγκεκριμενο αδικημα (οδηγηση υπο την επηρεια αλκοολ), το οποιο ειναι διαφορετικο απο την αρνηση υποβολης σε αλκοτεστ. Το τεκμηριο αθωοτητας το ηξερε ο νομοθετης ή μπα;

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και συγκεκριμένα όπως ορίζει η παράγραφος 6 του Άρθρο 42, “Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών”, όποιος αρνείται να υποβληθεί σε έλεγχο για τη διαπίστωση ύπαρξης στον οργανισμό του οινοπνεύματος, είτε δια αιμοληψίας είτε με τη χρήση συσκευής αλκοολομέτρου, τεκμαίρεται ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 1,10 γρ./λτ. σύμφωνα με τη μέθοδο της αιμοληψίας (ή άνω των 0,60 χλστ. του γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα).

Για αυτό υπάρχει και η δυνατότητα της αιμοληψιας αλλά κανένας απ' όσους έχουν πιει δεν τη ζητάει γιατί ξέρει ότι το αλκοόλ μένει στο αίμα περισσότερο από την αναπνοή 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Morosana είπε

χρήση συσκευής αλκοολομέτρου

οι τεχνικες προδιαγραφες της οποιας οριζονται απο συγκεκριμενες ΚΥΑ, κατα συμμορφωση με τις ευρωπαικες οδηγιες και τον Ελληνικο Οργανισμο Τυποποιησης, οπου προβελεπται τι συσκευη ειναι αυτη πως χρησιμοποειται και πως βαθμονομειται.

Αλλιως να φερω ενα δικο μου αλκολομετρο να μετρησουμε με εκεινο, τι διαφορα εχει, αν και τα δυο δεν εχουν διαπιστευθει its the same thing

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Morosana είπε

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και συγκεκριμένα όπως ορίζει η παράγραφος 6 του Άρθρο 42, “Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών”, όποιος αρνείται να υποβληθεί σε έλεγχο για τη διαπίστωση ύπαρξης στον οργανισμό του οινοπνεύματος, είτε δια αιμοληψίας είτε με τη χρήση συσκευής αλκοολομέτρου, τεκμαίρεται ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 1,10 γρ./λτ. σύμφωνα με τη μέθοδο της αιμοληψίας (ή άνω των 0,60 χλστ. του γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα).

Για αυτό υπάρχει και η δυνατότητα της αιμοληψιας αλλά κανένας απ' όσους έχουν πιει δεν τη ζητάει γιατί ξέρει ότι το αλκοόλ μένει στο αίμα περισσότερο από την αναπνοή 

Ναι, αυτο λεω, "τεκμαιρεται" ενοχη χωρις αποδειξεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 11osmikrosmhtsos είπε

οι τεχνικες προδιαγραφες της οποιας οριζονται απο συγκεκριμενες ΚΥΑ, κατα συμμορφωση με τις ευρωπαικες οδηγιες και τον Ελληνικο Οργανισμο Τυποποιησης, οπου προβελεπται τι συσκευη ειναι αυτη πως χρησιμοποειται και πως βαθμονομειται.

Αλλιως να φερω ενα δικο μου αλκολομετρο να μετρησουμε με εκεινο, τι διαφορα εχει, αν και τα δυο δεν εχουν διαπιστευθει its the same thing

Για αυτό μπορείς να είτε να ζητήσεις ή να σου ζητηθεί αιμοληψια. 

1 λεπτό πριν, lector είπε

Ναι, αυτο λεω, "τεκμαιρεται" ενοχη χωρις αποδειξεις.

Την αθωότητα ή όχι την κρίνει το δικαστήριο όχι το διοικητικό όργανο. Και στους ελεύθερους επαγγελματίες έβαλαν τεκμαρτό και έδωσαν τη δυνατότητα να το αμφισβητήσουν αλλά κανένας δεν το κάνει γιατί ξέρουν ότι σε περίπτωση ελέγχου θα βγουν φίδια 

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Morosana είπε

Την αθωότητα ή όχι την κρίνει το δικαστήριο όχι το διοικητικό όργανο. Και στους ελεύθερους επαγγελματίες έβαλαν τεκμαρτό και έδωσαν τη δυνατότητα να το αμφισβητήσουν αλλά κανένας δεν το κάνει γιατί ξέρουν ότι σε περίπτωση ελέγχου θα βγουν φίδια

Γενικοτερα στην ελληνικη πραγματικοτητα οπου ακους τη λεξη τεκμηριο και τα παραγωγα της, σημαινει οτι το κρατος σου καταλογιζει κατι αυθαιρετα, χωρις στοιχεία ή με εωλα στοιχεια, κι εσυ πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

Προκειται για μια υπουλη και κακοβουλη τακτικη η οποια θα επρεπε να ειναι παρανομη απο τη μανα της, εαν υπηρχε σοβαρη και ανεξαρτητη δικαστικη εξουσια.

• Like 3
Δημοσ.
25 minutes ago, Katsiabas said:

Και επειδή είστε χαζοί και δεν ξέρετε και κοκορευεστε ότι ξέρετε.. για να μαθαίνετε σιγά σιγά να βλέπετε... Επιτρέπεται η καστροφη για να πάρει τις πινακίδες κυκλοφορίας.. άιντε στουρναρια 😐

Μια φορά ρε γμτ να βγει ένας να πει αντρίκια «έκανα μαλάκια, πάρκαρα παράνομα και τώρα θα πληρώσω». Κάθεσαι και κλαίγεσαι για ένα πλαίσιο που έχει 2 ευρώ. 

• Like 4
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, lector είπε

Δεν ξερω τι θα εκανε, αλλα να παρκαρει παρανομα για να κοψει κληση σε καποιον αλλο που εχει παρκαρει παρανομα, ειναι τουλαχιστον γελοιο, αν μη τι αλλο.

Ειπε ο ανθρωπος οτι αυτο εγινε στην καναρη στο κολωνακι. Εχω δει εκατονταδες φορες εκει παρανομα παρκαρισμενο οχημα της δημοτικης, γι'αυτο και η βεβαιοτητα. 

Και δεν υπαρχουν πεζες περιπολιες, σιγα μην το κοβανε με τα ποδια απο την αγιου κωνσταντινου μεχρι το κολωνακι. Με οχημα μεταφερονται, το παρκαρουν καπου (συνηθως παρανομα) και εκει τριγυρνανε με τα ποδια σε ακτινα μερικων μετρων.

Να εδω, οδος αθηνας. 1 λωριδα ανα ρευμα. Ο τυπος εχει μπροστα του κενη εσοχη για παρκαρισμα, και παρ'ολα αυτα επιλεγει να σταματησει το κουβαδακι του πανω στη λωριδα κυκλοφοριας. Για τετοια γιδια μιλαμε.

2025-07-03_225306.png

Εσύ δεν έχεις καταλάβει ότι παγκοσμίως τα αστυνομικά αυτοκίνητα και τα κρατικά εκτακτου ανάγκης έχουν δικαίωμα από το ΚΟΚ να παρκάρουν παράνομα ή να παραβιαζουν το κόκκινο για να καταγράψουν παράβαση ή να εκτελεσουν καποιο υπηρεσιακο καθηκον, αρκεί βέβαια να μην βάζουν σε κίνδυνο αλλά άτομα. Τώρα η φωτογραφία δεν μου λέει τίποτα γιατί μπορεί πριν από μισό λεπτό να ήταν παρκαρισμένο άλλο όχημα και να μην μπορούσε να μπει το κουβαδακι που λες εσύ. Φαντάζομαι μαζεύεις τις κλήσεις για συλλογή. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα ότι μπαίνουν λίγες κλήσεις. Όπου έχω πάει στο εξωτερικό βλέπω παντού δεν τολμανε να παρκάρουν παράνομα. Εγώ προσωπικά προτιμώ το μετρό και συγκοινωνία ή στην ανάγκη ταξί. Το αμάξι το έχω μόνο για ταξίδια ή για έξοδο που έχω εξασφαλίσει πάρκινγκ. Στην Ελλάδα ο καθένας κάνει ότι γουστάρει χωρίς να υπολογίζει τους άλλους. 

5 λεπτά πριν, lector είπε

Γενικοτερα στην ελληνικη πραγματικοτητα οπου ακους τη λεξη τεκμηριο και τα παραγωγα της, σημαινει οτι το κρατος σου καταλογιζει κατι αυθαιρετα, χωρις στοιχεία ή με εωλα στοιχεια, κι εσυ πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

Προκειται για μια υπουλη και κακοβουλη τακτικη η οποια θα επρεπε να ειναι παρανομη απο τη μανα της, εαν υπηρχε σοβαρη και ανεξαρτητη δικαστικη εξουσια.

Δηλαδή θέλεις να πιστεψουμε στην Ελλάδα το 90% των ελευθερων  επαγγελματιών βγάζουν λιγότερα από  το ελάχιστο θεσμοθετημενο  μισθό και δουλεύουν για  ψυχικό και δεν κάνουν φοροδιαφυγή!  Πες μας και αλλα τέτοια ανέκδοτα. Εντάξει πειστηκαμε! 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, jonchris είπε

Εσύ δεν έχεις καταλάβει ότι παγκοσμίως τα αστυνομικά αυτοκίνητα και τα κρατικά εκτακτου ανάγκης έχουν δικαίωμα από το ΚΟΚ να παρκάρουν παράνομα ή να παραβιαζουν το κόκκινο για να καταγράψουν παράβαση ή να εκτελεσουν καποιο υπηρεσιακο καθηκον, αρκεί βέβαια να μην βάζουν σε κίνδυνο αλλά άτομα. Τώρα η φωτογραφία δεν μου λέει τίποτα γιατί μπορεί πριν από μισό λεπτό να ήταν παρκαρισμένο άλλο όχημα και να μην μπορούσε να μπει το κουβαδακι που λες εσύ. Φαντάζομαι μαζεύεις τις κλήσεις για συλλογή. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα ότι μπαίνουν λίγες κλήσεις. Όπου έχω πάει στο εξωτερικό βλέπω παντού δεν τολμανε να παρκάρουν παράνομα. Εγώ προσωπικά προτιμώ το μετρό και συγκοινωνία ή στην ανάγκη ταξί. Το αμάξι το έχω μόνο για ταξίδια ή για έξοδο που έχω εξασφαλίσει πάρκινγκ. Στην Ελλάδα ο καθένας κάνει ότι γουστάρει χωρίς να υπολογίζει τους άλλους. 

Οχι αδερφε, δεν ηταν κανενα οχημα παρκαρισμενο, ημουν στο σημειο για ωρα. Οταν εφτασε ο κουβας η θεση μπροστα ηταν κενη, απλα επελεξε να κλεισει το δρομο γιατι ετσι. Και το δικαιωμα που περιγραφεις οτι εχουν, το εχουν κανει κουρελοχαρτο. Καθε μερα τα βλεπω.

Επισης αυτο δεν ειναι ουτε αστυνομικο οχημα ουτε οχημα εκτακτου αναγκης, και ναι βαζει σε κινδυνο αλλα ατομα ετσι οπως εχει παρκαρει διοτι αναγκαζει τους υπολοιπους διερχομενους να μπουν στο αντιθετο ρευμα για να προσπερασουν.

10 λεπτά πριν, jonchris είπε

Δηλαδή θέλεις να πιστεψουμε στην Ελλάδα το 90% των ελευθερων  επαγγελματιών βγάζουν λιγότερα από  το ελάχιστο θεσμοθετημενο  μισθό και δουλεύουν για  ψυχικό και δεν κάνουν φοροδιαφυγή!  Πες μας και αλλα τέτοια ανέκδοτα. Εντάξει πειστηκαμε! 

Εγω δεν ισχυριστηκα κατι τετοιο, ουτε προσπαθησα να πεισω κανεναν.

Αλλος ειναι που ισχυριζεται το αντιθετο, και απ'οτι φαινεται σε εχει πεισει κιολας. Εχουν κανει καλη δουλεια τα φερεφωνα.

Δημοσ.

Και πρέπει φυσικά να πιστέψουμε αφού το λες εσύ δεν τίθεται θέμα! Όποιος δεν συμφωνεί ή λογικά αμφιβάλει μαζί μας είναι φερεφωνο ή εχει πειστεί απο σκοτεινές δυνάμεις και φερεφωνα.  Εντάξει  πάλι ακλόνητο επιχείρημα. Δεν έχω πραγματικά λόγια. 

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, jonchris είπε

Και πρέπει φυσικά να πιστέψουμε αφού το λες εσύ δεν τίθεται θέμα! Όποιος δεν συμφωνεί ή λογικά αμφιβάλει μαζί μας είναι φερεφωνο ή εχει πειστεί απο σκοτεινές δυνάμεις και φερεφωνα.  Εντάξει  πάλι ακλόνητο επιχείρημα. Δεν έχω πραγματικά λόγια. 

Διαβασε ξανα σε παρακαλω τι εγραψα. Δεν ισχυριστηκα κατι, ουτε προσπαθησα να πεισω κανεναν. Δεν ξερω που τα φανταστηκες αυτα που γραφεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, για να λύσουμε την απορία του topic starter και για να ενημερωθούμε και οι υπόλοιποι...

Τα αστυνομικά όργανα έχουν το δικαίωμα να αφαιρούν τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας ακόμα κι αν είναι στερεωμένες και με πριτσίνια ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο χωρίς να έχουν ευθύνη για τις οποιεσδήποτε μικροφθορές προκληθούν.

ΦΕΚ 27/Β/26-01-1982

Άρθρο 1 παρ. 3

"Σε περίπτωση κατά την οποία δεν καθίσταται δυνατή η αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας, λόγω κατάλληλης στερέωσης αυτών από τον κατοχο του οχήματος (π.χ. πριτσίνωμα κοχλιών) αποκόπτονται οι κοχλίες με πρόσφορο μέσο, χωρίς ευθύνη της αστυνομικής αρχής για μικροφθορες που τυχών θα προκληθουν."

Τώρα... μας αρέσει, δεν μας αρέσει, αυτά ορίζει ο Νόμος. Έχω δεί να βγάζουν με καλέμι και βαριά βουλγαρικές πινακίδες φορτηγών που έχουν στερεωθει επίσημα με "πριτσίνι-σφραγίδα" εκτός από τις βίδες.

Επεξ/σία από alpo
  • Like 5
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...