Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

400-420€ 7800xt ή 9060xt 16gb 380-400€. Ας υποθέσουμε ότι είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις και οι δύο.

1440p ultrawide, αναβάθμιση απο 5700 + 3600 5ετιας build .

Συνδιασμός με 9600x. Δε παιζω πολλά παιχνίδια ποια αλλά αν παίξω θα ειναι κυριως arma reforger ή msfs. Μετά single player παιχνίδια τύπου Mannerlords, KCD 2, Stalker 2 κτλ.

Με δελεάζει 9070 αλλά 200€ διαφορά δεν είναι αμελητέα, έχουμε και αλλά χόμπι να στηρίξουμε 😅

Επεξ/σία από Stathis_kl
  • Like 1
Δημοσ.

Τελικά τα πήγα σε 9070xt... ευχαριστώ για τις προτάσεις όμως. Μακάρι να κρατήσει μερικά χρόνια 

• Like 2
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Πάντως από εκεί που σου φαινόταν αρκετά ακριβή η 9070 έσκασες 9070xt. Ωραίος. Τι υλοποίηση πήρες; Περιμένω μια pulse για μένα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εε τώρα τι 600, τι 700 (800, 900...) . Οποίος διαβάζει 9070 σε 600-630 φαίνεται όντως η ποιο λογική επιλογή και ποιο κοντα σε MSRP. Do as I say not as I do.

Χτύπησα RX-97TMERCB9 (XFX White LED mercury) άλλα βλέπω πως δεν έχει vapor chamber όπως τα άλλα mercury, οπότε έστειλα μήνυμα στο eshop για RX-97TMAQKB9 ( Quicksilver Magnetic OC) και θα δω τι μπορούν να προμηθεύσουν ποιο γρήγορα. Όμως ευχαριστημένος θα είμαι και με τα δυο, έχω βαρεθεί να περιμένω άλλωστε. Αν το εχεις ψαξει περισσότερο και μπορείς να προτείνεις κάτι άλλο όλα δεκτά. Τιμή 710-720 άλλα αυτά αλλάζουν μέρα πάρα μέρα 

Επεξ/σία από Stathis_kl
Δημοσ.

Οχι δεν το έχω ψάξει περισσότερο και εγώ. Δεν θα αγόραζα giga gaming oc μόνο. Από τις άλλες έριξα μια πιστολιά και ότι κάτσει. Δεν θα πήγαινα στις πολύ ακριβές υλοποιήσεις γιατί εκεί πλησιάζεις επικίνδυνα σε 5070ti μονοπάτια τιμολογιακά. Για κάποιο λόγο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ xfx και δεν νιώθω και άνετα να δοκιμάσω. 😆 Βέβαια και pny δεν είχα δοκιμάσει αλλά η δανεική που έχω τώρα (4070 super) μέχρι να έρθει η δικιά μου, μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις και από θόρυβο και από θερμοκρασίες. Οπότε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.🙂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τι τιμή την βρήκες? Η 5700 pulse είναι που έχω, είμαι βασικά πολύ ευχαριστημένος με την sapphire άλλα βλέπω να είναι κοντα σε τιμή των premium μοντέλων των άλλων εταιριών (740 -760) . Και όπως λες πας σε 5070 ti territory. 

Επεξ/σία από Stathis_kl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και έχω ένα πιστωτικό στο eshop από την 4070 που είχα και τα έπαιξε μέσα στην εγγύηση δεν είχα επιλογή για άλλο μαγαζί. Οπότε στο eshop πάει 750 η συγκεκριμένη. Βέβαια οι premium υλοποιήσεις πηγαίνουν 800+ εκεί οπότε δεν. Τώρα θα δώσω ένα 60 + το πιστωτικό και θα την πάρω. Την xfx mag την έχει και 4-7 μέρες νομίζω, δηλαδη για eshop σε κανένα μήνα. Δεν περιμένω τόσο. Η δικιά μου Δευτέρα τρίτη από ότι μου είπαν θα είναι στα χέρια μου. Γενικά τραγική η κατάσταση με τις κάρτες γραφικών.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 3
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους, ετοιμος γιια νεο πισι, αλλα εχω χασει τον μπουσουλα με τις καρτες. Καταρχας παμε στις κοκκινες οπου εκει με βλεπω να καταληγω, 2Κ 1440π κυριως για fps και κανενα rpg. Παμε την ουσια.... 9060 χτ Νιτρο ή 7800χτ Νιτρο? Καινουργια γενια ή παλια? Αξιζουν οι καινουργιες τεχνολογιες ή οχι?

Δημοσ.
5 hours ago, japan_temple_r10 said:

Καλησπερα σε ολους, ετοιμος γιια νεο πισι, αλλα εχω χασει τον μπουσουλα με τις καρτες. Καταρχας παμε στις κοκκινες οπου εκει με βλεπω να καταληγω, 2Κ 1440π κυριως για fps και κανενα rpg. Παμε την ουσια.... 9060 χτ Νιτρο ή 7800χτ Νιτρο? Καινουργια γενια ή παλια? Αξιζουν οι καινουργιες τεχνολογιες ή οχι?

To υπόλοιπο σύστημα από το αποτελείτε?

Spoiler

Πάντως παρόλο που η 7800xt είναι λιιγο πιο γρήγορη σε raster προσωπικά θα προτιμούσα την 9060xt 16gb λόγο fsr, λιγότερη κατανάλωση κ χαμηλότερη τιμή.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, @topos είπε

To υπόλοιπο σύστημα από το αποτελείτε?

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Πάντως παρόλο που η 7800xt είναι λιιγο πιο γρήγορη σε raster προσωπικά θα προτιμούσα την 9060xt 16gb λόγο fsr, λιγότερη κατανάλωση κ χαμηλότερη τιμή.

Kαλημερα, Β650 Αsus, 6000 Ram CL30,  cpu 9600x. Τα γνωστα πανω κατω της εποχης...

Δημοσ.
18 ώρες πριν, japan_temple_r10 είπε

γενικά δύσκολη επιλογή αφού η AMD δεν έβγαλε μεσαία κάρτα σαν τη 7800ΧΤ . Τo FSR4 θα σε βοηθήσει μελλοντικά για να κάνεις aggressive upscale . 

Για νέα κάρτα θα κοιτούσα την 9060 , αλλά είναι πιο αδύναμη , απο την άλλη με upscale θα έχεις καλύτερη εικόνα με FSR4 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 11/08/2025 at 20:58, japan_temple_r10 said:

Ειμουν και εγω στην ιδια σκεψη να πηγαινα απο 6700 10GB, μετα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα στην 9060XT 16GB γιατι ειναι rdna4 και παρολο που ειναι 128Bit ειναι ποιο δυνατη σε ολα τα καινουργια παιχνιδια, και μιλαω για ομη δυναμη, αν βαλουμε και fsr4 τοτε μετα ξεφευγει.

Επισης η νεα γενια εχει αρκετα καλυτερο ray trace compute unit σε σχεση με την προηγουμενη γενια με αποτελεσμα να εχει καλυτερα fps σταθερα με ray trace ανοιχτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/8/2025 στις 8:58 ΜΜ, japan_temple_r10 είπε

9070 ή ακόμα και 9070xt από μένα - ότι βρεις σε καλή τιμή . Με τον 9600x σπανίως θα δεις cpu bottleneck σε native ή σε games που είναι βαριά και χρειάζεσαι optiscaler/FSR4. Βέβαια με την 9060xt η κάρτα θα είναι μονίμως στο 100% και δε θα δεις καθόλου cpu bottleneck πλην esport titles, αλλά είναι κάρτα με μικρά ποδάρια και απέχει πολύ σε απόδοση από 9070. UE5 games ήδη την ξεφτιλίζουν και θα χρειαστεί να παίξεις με FSR balanced ή και performance σε κάποια από αυτά.. Σε 1440p και FSR4  το balanced και ειδικά το performance βέβαια έχουν ορατή διαφορά σε IQ από το quality preset. Καλά σε FSR3 που εξαρτάται πολύ και από το game, ακόμα και αυτά που έχουν καλή υλοποίηση FSR σε performance εν κινήσει είναι ένα blurry mess και σε balanced οριακά ανεκτό τις περισσότερες φορές. 7800xt τη ξεχνάς εντελώς λοιπόν λόγω μη υποστήριξης FSR4 (ακόμα). Αν της δώσουν ποτέ το ξανασυζητάμε.

6 ώρες πριν, Drake27 είπε

Ειμουν και εγω στην ιδια σκεψη να πηγαινα απο 6700 10GB, μετα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα στην 9060XT 16GB γιατι ειναι rdna4 και παρολο που ειναι 128Bit ειναι ποιο δυνατη σε ολα τα καινουργια παιχνιδια, και μιλαω για ομη δυναμη, αν βαλουμε και fsr4 τοτε μετα ξεφευγει.

Επισης η νεα γενια εχει αρκετα καλυτερο ray trace compute unit σε σχεση με την προηγουμενη γενια με αποτελεσμα να εχει καλυτερα fps σταθερα με ray trace ανοιχτο.

Και εγώ από 6700 σε 9070 πήγα. Το FSR4 και ο optiscaler ακόμα περισσότερο μπορώ να πω ότι ήταν η κύρια αιτία για την αναβάθμιση παρά η διαφορά δυναμικότητας. Η 6700 δυστυχώς αν και ακόμα αντέχει στην πλειοψηφία σε 1440p θα πρέπει σε κάποια από τα latest ΑΑΑ να ρίξεις settings και να παίξεις με FSR3 performance, οπού εκεί πλέον έχεις δυστυχώς ένα οικτρό αποτέλεσμα visually. Αυτό που θα πω με τις 9070/9070xt είναι ότι επειδή είναι δυνατές κάρτες, θα πρέπει να έχετε και γερά cpu. Πχ για την 9070 5800x3d/14600k minimum.Εγώ είμαι με τον 5700x3d,  Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ακόμα και σε native σε κάποια σημεία είμαι cpu bottlencked. Μικρό μεν, ορατό και μετρήσιμο με gpu busy cpu busy δε. Με FSR4 είναι σίγουρο ότι θα τρώω cpu BN σχεδόν παντού σε rast games.

Το χειρότερο σενάριο όμως είναι RT/path traced games με πολύ aggressive FSR προφίλ (performance/ultra performance - γιατί στα άλλα είσαι sub30 fps).  Εκεί δυστυχώς θες όσο το δυνατό πιο πολύ cpu budget υπάρχει. Υπάρχει διαφορά μεταξύ 7800x3d και 9800x3d ακόμα και με τέτοιου επιπέδου κάρτες. Για αυτό και όλοι συστήνουν frame gen σε path traced games. δύσκολα to γλιτώνεις το cpu BN. Και αν οι κάρτες και τα cpu συνεχίσουν να εξελίσσονται με τον ίδιο ρυθμό και δεν αλλάξει κάτι να φύγει όλο αυτό το cpu overhead, θα φτάσουμε κάποτε σε σημείο η rtx 7090/8090 να έχει τις ίδιες επιδόσεις με την rtx 7080/8080 σε path traced upscaled εφαρμογές λόγω cpu bottleneck.🤣

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...