Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 hours ago, ilos said:

9070 ή ακόμα και 9070xt από μένα - ότι βρεις σε καλή τιμή . Με τον 9600x σπανίως θα δεις cpu bottleneck σε native ή σε games που είναι βαριά και χρειάζεσαι optiscaler/FSR4. Βέβαια με την 9060xt η κάρτα θα είναι μονίμως στο 100% και δε θα δεις καθόλου cpu bottleneck πλην esport titles, αλλά είναι κάρτα με μικρά ποδάρια και απέχει πολύ σε απόδοση από 9070. UE5 games ήδη την ξεφτιλίζουν και θα χρειαστεί να παίξεις με FSR balanced ή και performance σε κάποια από αυτά.. Σε 1440p και FSR4  το balanced και ειδικά το performance βέβαια έχουν ορατή διαφορά σε IQ από το quality preset. Καλά σε FSR3 που εξαρτάται πολύ και από το game, ακόμα και αυτά που έχουν καλή υλοποίηση FSR σε performance εν κινήσει είναι ένα blurry mess και σε balanced οριακά ανεκτό τις περισσότερες φορές. 7800xt τη ξεχνάς εντελώς λοιπόν λόγω μη υποστήριξης FSR4 (ακόμα). Αν της δώσουν ποτέ το ξανασυζητάμε.

Και εγώ από 6700 σε 9070 πήγα. Το FSR4 και ο optiscaler ακόμα περισσότερο μπορώ να πω ότι ήταν η κύρια αιτία για την αναβάθμιση παρά η διαφορά δυναμικότητας. Η 6700 δυστυχώς αν και ακόμα αντέχει στην πλειοψηφία σε 1440p θα πρέπει σε κάποια από τα latest ΑΑΑ να ρίξεις settings και να παίξεις με FSR3 performance, οπού εκεί πλέον έχεις δυστυχώς ένα οικτρό αποτέλεσμα visually. Αυτό που θα πω με τις 9070/9070xt είναι ότι επειδή είναι δυνατές κάρτες, θα πρέπει να έχετε και γερά cpu. Πχ για την 9070 5800x3d/14600k minimum.Εγώ είμαι με τον 5700x3d,  Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ακόμα και σε native σε κάποια σημεία είμαι cpu bottlencked. Μικρό μεν, ορατό και μετρήσιμο με gpu busy cpu busy δε. Με FSR4 είναι σίγουρο ότι θα τρώω cpu BN σχεδόν παντού σε rast games.

Το χειρότερο σενάριο όμως είναι RT/path traced games με πολύ aggressive FSR προφίλ (performance/ultra performance - γιατί στα άλλα είσαι sub30 fps).  Εκεί δυστυχώς θες όσο το δυνατό πιο πολύ cpu budget υπάρχει. Υπάρχει διαφορά μεταξύ 7800x3d και 9800x3d ακόμα και με τέτοιου επιπέδου κάρτες. Για αυτό και όλοι συστήνουν frame gen σε path traced games. δύσκολα to γλιτώνεις το cpu BN. Και αν οι κάρτες και τα cpu συνεχίσουν να εξελίσσονται με τον ίδιο ρυθμό και δεν αλλάξει κάτι να φύγει όλο αυτό το cpu overhead, θα φτάσουμε κάποτε σε σημείο η rtx 7090/8090 να έχει τις ίδιες επιδόσεις με την rtx 7080/8080 σε path traced upscaled εφαρμογές λόγω cpu bottleneck.🤣

Θα σου πω, εγω ειμαι με 5700X3D αλλα παιζω 1080p δεν με ενδιαφερει 1440p, οποτε και εγω δεν εχω δει και bottleneck

Ακομα και στην τηλεοραση που το συνδεω το pc παλι στα 1080p παιζω γιατι στα visuals,στα δικα μου ματια, δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Drake27 είπε

Θα σου πω, εγω ειμαι με 5700X3D αλλα παιζω 1080p δεν με ενδιαφερει 1440p, οποτε και εγω δεν εχω δει και bottleneck

Ακομα και στην τηλεοραση που το συνδεω το pc παλι στα 1080p παιζω γιατι στα visuals,στα δικα μου ματια, δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα.

Αν είναι για 1080p τότε πήγαινε με τα 1000 σε 9060xt. Με 9070/9070xt θα φας σοβαρή μπουκάλα. Θα τρέχει και πάλι καλύτερα από ότι με την 9060xt μεν αλλά η κάρτα 8α δουλεύει στο 60-80% ανάλογα το σενάριο.

Δημοσ.
6 hours ago, ilos said:

Αν είναι για 1080p τότε πήγαινε με τα 1000 σε 9060xt. Με 9070/9070xt θα φας σοβαρή μπουκάλα. Θα τρέχει και πάλι καλύτερα από ότι με την 9060xt μεν αλλά η κάρτα 8α δουλεύει στο 60-80% ανάλογα το σενάριο.

Παραπανω εχω γραψει οτι ειμουν αναμεσα σε 7800 και 9060xt 16gb και τελικα πηρα την 9060xt 16gb 🤣

Δεν το παρατηρησες 😜 χεχεχε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...