alex89 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου Έχω αυτό το Θερμοπίστολο. Πληροφοριακά για όποιον θέλει θερμοπίστολο, το συγκεκριμένο 4 χρόνια το έχω με αρκετές ώρες λειτουργίες και δουλεύει μια χαρά. Είναι 2000W. Στην εταιρία ρεύματος που είμαι από το λογαριασμό καταλαβαίνω πως η 1kw = 0.115 ευρώ κοστίζει. Δηλαδή αυτό σε maximum λειτουργία που είναι 2000w, σε μία ώρα θα κάψει 2kw x 0,115 = 0,23 euro και στο μήνα 0,23 x 30 = 6,9 ευρώ; Ο ΦΠΑ είναι μέσα στα 0,115 ευρώ. Θέλω να βγάλω κοστολόγιο μιας δουλειάς που πήρα και για αυτό μπαίνω στον υπολογισμό.
cthulhucarbide Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου Φαίνεται σωστό Με έναν μετρητή κατανάλωσης θα είχες και πιο άμεσα και ακριβή αποτελέσματα καθώς δεν μπορείς να υπολογίσεις ώρες λειτουργίας όταν το ανοιγοκλείνεις συχνά. Και επίσης μπορεί να μην είναι ακριβώς 2000 W αλλά 1900 (μιας και θες ακριβή νούμερα) 1
nickol-us Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Σχεδόν καλά τα λες ως προς την κατανάλωση. Ωστόσο η τιμή κιλοβατώρας σίγουρα είναι πιο ακριβή. Αν αναλύσεις τον λογαριασμό σου, θα δεις πως με τις κιλοβατώρες πληρώνεις και δίκτυο διανομής συν ένα σκασμό χρεώσεις. Τελευταία φορά που έκανα υπολογισμό, από 0.095 που υποτίθεται ότι πληρώνω, με φπα και λοιπές χρεώσεις βγαίνει τελική ~0.17€. Αν θες να είσαι ακριβής, δες τι πληρώνεις συνολικά μόνο για το ρεύμα (χωρίς ΕΡΤ, δήμο κλπ) και διαίρεσε με τις κιλοβατώρες του λογαριασμού 1
alex89 Δημοσ. 4 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) @nickol-us Έχεις δίκιο. Αν κατάλαβα καλά, θα διαιρέσω τις 350kw με τα 49,12€ (υποθέτω είναι με το ΦΠΑ). Το αποτέλεσμα βγαίνει 0,14 ευρώ η 1kw. Οπότε 2kw x 0,14 = 0,28 x 30 μέρες = 8,4 ευρώ; @cthulhucarbide Θα πάρω έναν απλό μετρητή κατανάλωσης, όχι μόνον για αυτήν την περίπτωση. Τον θέλω και για να δω ο υπολογιστής πόσα watt καταναλώνει για να ξέρω αν χρειαστώ UPS. Επεξ/σία 4 Ιουλίου από alex89
Haldol Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 9 hours ago, alex89 said: Οπότε 2kw x 0,14 = 0,28 x 30 μέρες = 8,4 ευρώ; Χοντρικά, ναι, αν το δουλεύεις για 30 ώρες το μήνα. Τα 0,28€ είναι πόσο σου κοστίζει ανά ώρα. 1
nickol-us Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) alex89 Συν όποια χρέωση υπολογίζεται με το σύνολο των καταναλισκόμενων κιλοβατώρων (κοίτα τις ρυθμιζόμενες χρεώσει όπου πολλαπλασιάζει με τις 350kwh). Πρακτικά για το ρεύμα καθαρά πληρώνεις 71,30€, το φπα βλέπεις το βάζει μετά (6%) επί του συνόλου, οπότε το 49,12 είναι χωρίς φπα. Αν μπορείς να αφαιρέσεις κάτι που είναι σταθερό και υπολογίζεται με ποσοστό επί των ημερών που τρέχει ο λογαριασμός, είναι τα χρήματα που δίνεις για την ισχύ (5,09€+6% φπα = 5.4€). To κόστος ανά κιλοβατώρα είναι (71,3-5,4)/350=0,188€ €/kwh Επεξ/σία 5 Ιουλίου από nickol-us 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Μόνο εγώ το βρίσκω υπερβολικό να κάτσεις να υπολογίσεις το κόστος σε κάτι τέτοιο;Θα δουλέψεις με τόσο χαμηλό κέρδος ; 2 1
iml Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Για καραμέλες-μαστίχες-νερά 😀 θα προσκομίσει την απόδειξη Επεξ/σία 5 Ιουλίου από iml 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 10 ώρες πριν, alex89 είπε ; @cthulhucarbide Θα πάρω έναν απλό μετρητή κατανάλωσης, όχι μόνον για αυτήν την περίπτωση. Τον θέλω και για να δω ο υπολογιστής πόσα watt καταναλώνει για να ξέρω αν χρειαστώ UPS. Δεν νομίζω ότι θες μετρητή κατανάλωσης για να δεις τι ups χρειάζεσαι.Απλά να διαβάσεις τα ταμπελάκια των συσκευών που θα πρέπει να υποστηρίξει.
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Ο υπολογιστής μπορεί να έχει τροφοδοτικό 500watt και πρακτικά ο υπολογιστής ολόκληρος να δουλεύεις στα 150. Δεν είναι χρήσιμο το ταμπελάκι σε όλες τις συσκευές
alex89 Δημοσ. 8 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου Υπάρχουν άτομα που όταν μιλάς για κόστος το ψάχνουν. Πολλοί και δικαιολογημένα, όταν θέλουν να τους κάνεις μια δουλειά σκέφτονται πως θα τους κλέψεις και για αυτό ρωτάνε το κάθε τι. Είναι χρήσιμο εργαλείο για πολλά. Βγάζεις μπογιά από ξύλο, σίδερο, λαμαρίνα. Βίδες μαγκωμένες τις μαλακώνει και ξεμπλοκάρουν. Άλλοι το έχουν για να ανάβουν τα κάρβουνα. Μαλακώνεις πλαστικά σκληρά. 😉
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 10 λεπτά πριν, alex89 είπε Υπάρχουν άτομα που όταν μιλάς για κόστος το ψάχνουν. Πολλοί και δικαιολογημένα, όταν θέλουν να τους κάνεις μια δουλειά σκέφτονται πως θα τους κλέψεις και για αυτό ρωτάνε το κάθε τι. Είναι χρήσιμο εργαλείο για πολλά. Βγάζεις μπογιά από ξύλο, σίδερο, λαμαρίνα. Βίδες μαγκωμένες τις μαλακώνει και ξεμπλοκάρουν. Άλλοι το έχουν για να ανάβουν τα κάρβουνα. Μαλακώνεις πλαστικά σκληρά. 😉 Οταν δίνεις προσφορά δεν δίνεις μαζί και πόσο θα σου κοστίσει εσένα το κάθε τι.Γιατί μετά θα ξέρει το κέρδος σου και θα το διαπραγματευτεί. Οντως είναι χρήσιμο ως εργαλείο.Θέλω να πάρω και εγώ ένα με την πρώτη ευκαιρία.Οχι τόσο καλό όσο το δικό σου,κάτι πιο απλό.
alex89 Δημοσ. 8 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου @Ukforthemoment Δεν είναι το κέρδος σε τέτοιες περιπτώσεις με την έννοια που το θέτεις. Είναι τα λεγόμενα "εργατικά". Η πρότασή μου όταν πάρεις είναι να κοιτάξεις για Total. Έχω μηχανήματα της Total που για τα χρήματά τους είναι εξαιρετικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα