MarkRenton Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους!σκέφτομαι για μια καλή αναβάθμιση που αφορά pc μονο για επεξεργασία βίντεο!επεξεργαζομαι διαρκώς πολλούς κοντεκς απο sony canon blackmagic,drones με πολλα h265 , κάποια κλιπς πρέπει να βγαίνουν άμεσα και το υπάρχον pc μου αργεί αισθητά!θα γραψω παρακάτω τι hardware κοιτάζω...χρειάζομαι συμβουλή και για την συμβατότητα τους και όποια φυσικά αλλη σκέψη/παρεμβαση σας πάνω σε αυτά...μια λεπτομερια οτι μοντάρω στο premiere,συνθετες timeline με plugins,μονο 10bit 4:2:2 και θέλω να παρω intel 1.Intel Ultra 9 285K 3.7GHz 2.Asus ProArt Z890-Creator WiFi Motherboard ATX με Intel 1851 Socket 3.G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 96GB RAM με 2x48GB Modules και Ταχύτητα 6800 4.Asus GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 TUF Gaming OC Edition 5.Samsung 9100 PRO SSD 4TB M.2 NVMe PCI Express 5.0 (για αποθήκευση των αρχειων και edit) 6.Samsung 990 PRO SSD 2TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 (για windows,software) 7.Be Quiet Pure Power 12 M 1000W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold Επεξ/σία 4 Ιουλίου από MarkRenton
@topos Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) On 04/07/2025 at 00:10, MarkRenton said: Καλησπέρα σε όλους!σκέφτομαι για μια καλή αναβάθμιση που αφορά pc μονο για επεξεργασία βίντεο!επεξεργαζομαι διαρκώς πολλούς κοντεκς απο sony canon blackmagic,drones με πολλα h265 , κάποια κλιπς πρέπει να βγαίνουν άμεσα και το υπάρχον pc μου αργεί αισθητά!θα γραψω παρακάτω τι hardware κοιτάζω...χρειάζομαι συμβουλή και για την συμβατότητα τους και όποια φυσικά αλλη σκέψη/παρεμβαση σας πάνω σε αυτά...μια λεπτομερια οτι μοντάρω στο premiere,συνθετες timeline με plugins,μονο 10bit 4:2:2 και θέλω να παρω intel 1.Intel Ultra 9 285K 3.7GHz 2.Asus ProArt Z890-Creator WiFi Motherboard ATX με Intel 1851 Socket 3.G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 96GB RAM με 2x48GB Modules και Ταχύτητα 6800 4.Asus GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 TUF Gaming OC Edition 5.Samsung 9100 PRO SSD 4TB M.2 NVMe PCI Express 5.0 (για αποθήκευση των αρχειων και edit) 6.Samsung 990 PRO SSD 2TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 (για windows,software) 7.Be Quiet Pure Power 12 M 1000W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold Κοίτα, εφόσων έχεις το budget και το pc είναι για δουλειά έχεις επιλέξει τα καλυτερα υποσυστήματα που θα μπορούσες. Το μόνο που ίσως να είχα στο νου μου είναι το τροφοδοτικο. Έχω το ίδιο και για να είμαι ειλικρινής έστειλα mail με τα specs του δικού μου pc στην be quiet και τους ρώτησα εάν σηκώνει και την 5090 και μου είπαν ναι. Από την άλλη, τώρα στήνεις το pc και ο i9 τραβάει 235watt, αλλα 600watt η 5090 είσαι στα 835watt χωρίς μητρικη/δίσκους/ανεμιστήρες/υδροψυξη. Και πάλι βέβαια θα είσαι λιγότερα από 1000watt αλλά δεν θα απέχεις και αρκετα. Για κουτί και ψύξη του cpu τι σκέφτεσαι? Επίσης, τώρα με τι σύστημα δουλεύεις? Υ.γ Spoiler Εάν δεν το γνωρίζεις, η proart σειρά μητρικων όταν την κάνεις register σου δίνει κάποιους μήνες δωρεάν το creative cloud (3? οπότε έχεις κέρδος κανένα ~150ευρω). Πιθανότατα να σου δίνει και κανένα μήνα η tuf GPU. Επεξ/σία 5 Ιουλίου από @topos
MarkRenton Δημοσ. 5 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 10 ώρες πριν, @topos είπε Κοίτα, εφόσων έχεις το budget και το pc είναι για δουλειά έχεις επιλέξει τα καλυτερα υποσυστήματα που θα μπορούσες. Το μόνο που ίσως να είχα στο νου μου είναι το τροφοδοτικο. Έχω το ίδιο και για να είμαι ειλικρινής έστειλα mail με τα specs του δικού μου pc στην be quiet και τους ρώτησα εάν σηκώνει και την 5090 και μου είπαν ναι. Από την άλλη, τώρα στήνεις το pc και ο i9 τραβάει 235watt, αλλα 600watt η 5090 είσαι στα 835watt χωρίς μητρικη/δίσκους/ανεμιστήρες/υδροψυξη. Και πάλι βέβαια θα είσαι λιγότερα από 1000watt αλλά δεν θα απέχεις και αρκετα. Για κουτί και ψύξη του cpu τι σκέφτεσαι? Επίσης, τώρα με τι σύστημα δουλεύεις? Υ.γ Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εάν δεν το γνωρίζεις, η proart σειρά μητρικων όταν την κάνεις register σου δίνει κάποιους μήνες δωρεάν το creative cloud (3? οπότε έχεις κέρδος κανένα ~150ευρω). Πιθανότατα να σου δίνει και κανένα μήνα η tuf GPU. Τώρα ειμαι με 12700Κ,1080ti κ 64GB RAM.Για κουτι σκέφτομαι το corsair 6500x απλά γτ μαρεσει αισθητικά και για ψύξη κοιτάζω την Thermaltake TH420 V2 Ultra EX ARGB,αυτά καθαρά εμπειρικά χωρίς να ειμαι ειδικός στα hardware!ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες,όπως και για τροφοδοτικο που μου είπες θα κοιτάξω για κατι λίγο μεγαλύτερο!το χάνω λίγο στο θέμα των ram σχετικά με τις ταχυτητες και τα gb τους,θεωρείς η συγκεκριμένη επιλογή θα είναι σωστη;
@topos Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ρωτάω για το κουτί+ψύξη γιατί αρκετοί την πατήσανε με 5090. Βγάζει τόσο πολύ ζέστη που μπορεί να κάνει saturate την υδροψυξη του cpu.Ειδικα από την στιγμή που κ το cpu είναι ενργοβωρο. Θέλει λίγο σκέψη/ψαξιμο γενικά(Μιας και θα είναι κοντά ~x2 φορές τα watt/θερμότητα από αυτα που έχεις στο τωρινό pc) Εγώ θα ρωτούσα και στο thread των GPU's->"NVIDIA RTX 5000 Series" τι θα προτείνανε ως combo μιας αρκετοί έχουν πάρει 5090. Τώρα οσο αφορά τις ram. Πέρα από την ονομαστική ταχυτητα, εξίσου ρόλο παίζουν και τα subtimmings. Μπορεί π.χ κάποιο Κιτ που είναι 7000mt/s να είναι πρακτικά πιο αργό από κάποιο άλλο με 6000mt/s. Τσεκαρε εδώ ένα calculator που ισως σε βοηθησει αναμεσα στα Κιτ που σκέφτεσαι. Spoiler Eνα μικρό homage στο Nickname σου-> Επεξ/σία 6 Ιουλίου από @topos
MarkRenton Δημοσ. 6 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου Δεν σου κρύβω οτι δεν καταλαβαίνω και πολλα απο το comparation του link για τις ram,απλά γιατί δεν εχω ψάξει βαθύτερα τις λεπτομέρειες των hardware 🤣🤣 αλλα θα το ψάξω! Επίσης 1000 like για το βιντεο που εστειλες!😉😉 χαίρομαι που το αναγνωρίζεις! Με σκαλωσες λίγο σχετικά με την θερμότητα της 5090!το μονο σίγουρο ειναι οτι θέλω να φτιαξω μηχάνημα που να λειτουργεί σταθερά και χωρίς μπελαδες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα