mathewgx Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Καλησπέρα στην κοινότητα. Εδώ και μερικές ημέρες παρατηρώ μια πολύ περίεργη και ανησυχητική συμπεριφορά στο iPhone 12 mini μου: • Με έχουν καλέσει 4 αριθμοί (δεν είναι στις επαφές μου) , λέγοντας μου ότι είδαν κλήση από μένα. • Στο ιστορικό κλήσεων δεν υπάρχει καταγραφή αυτών των κλήσεων. • Δεν έχω κάνει jailbreak ούτε έχω εγκαταστήσει εφαρμογές εκτός App Store. • Το iOS είναι ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση. 🤔 Σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο malware ή παραβίασης Apple ID, ή ακόμη και κλωνοποίησης sim , αλλά δεν βρίσκω κάτι ύποπτο στον λογαριασμό ή στις συνδεδεμένες συσκευές. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο; Υπάρχει τρόπος να δω κρυφά logs ή διεργασίες που σχετίζονται με τηλεφωνικές κλήσεις; Κάθε ιδέα ή εμπειρία ευπρόσδεκτη.
cthulhucarbide Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Δεν φταίει η συσκευή. Έχουν αναφερθεί και στο παρελθόν περιπτώσεις απατεώνων που κάνουν κλήσεις εμφανίζοντας όποιο νούμερο θέλουν. Αυτό που πόσταρε ο νβελ πρέπει να είναι η απάντηση σε όλο αυτό. Εννοείται ότι είναι τραγικό να έχει ο καθένας την τεχνική δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο και είναι μια ακόμα υπενθύμιση του πόσο διάτρητα και επισφαλή είναι τα τηλεφωνικά δίκτυα έτσι όπως λειτουργούν 1
teot Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 38 λεπτά πριν, mathewgx είπε Καλησπέρα στην κοινότητα. Εδώ και μερικές ημέρες παρατηρώ μια πολύ περίεργη και ανησυχητική συμπεριφορά στο iPhone 12 mini μου: • Με έχουν καλέσει 4 αριθμοί (δεν είναι στις επαφές μου) , λέγοντας μου ότι είδαν κλήση από μένα. • Στο ιστορικό κλήσεων δεν υπάρχει καταγραφή αυτών των κλήσεων. • Δεν έχω κάνει jailbreak ούτε έχω εγκαταστήσει εφαρμογές εκτός App Store. • Το iOS είναι ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση. 🤔 Σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο malware ή παραβίασης Apple ID, ή ακόμη και κλωνοποίησης sim , αλλά δεν βρίσκω κάτι ύποπτο στον λογαριασμό ή στις συνδεδεμένες συσκευές. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο; Υπάρχει τρόπος να δω κρυφά logs ή διεργασίες που σχετίζονται με τηλεφωνικές κλήσεις; Κάθε ιδέα ή εμπειρία ευπρόσδεκτη. Κατά 99,99% δεν έχουν γίνει οι κλήσεις απο το κινητό σου αλλά είναι αυτό που γράφει πιο πάνω.. Caller id spoofing 1
mathewgx Δημοσ. 4 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου Και τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Αλλαγή sim θα βοηθούσε;
Sheogorath Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 13 λεπτά πριν, mathewgx είπε Και τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Αλλαγή sim θα βοηθούσε; Εγω θα έριχνα και ένα μαιλ ενημέρωση στην αστυνομία, μην πάνε να χρησιμοποιήσουν το νούμερο σου σε καμιά μλκία και βρεθείς μπλεγμένος.
lector Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 29 λεπτά πριν, mathewgx είπε Και τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Αλλαγή sim θα βοηθούσε; Δεν εχει νοημα, αφου και η νεα σιμ τον ιδιο αριθμο θα εχει. Αυτο που "υποκλεπτεται" ειναι ο αριθμος. Αλλα δε νομιζω οτι αξιζει να αλλαξεις αριθμο. Οπως ειπωθηκε και παραπανω ομως, καλο ειναι να ενημερωσεις αστυνομια ή ΔΗΕ.
poulinos Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 30 minutes ago, mathewgx said: Και τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Αλλαγή sim θα βοηθούσε; οχι.
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 33 λεπτά πριν, mathewgx είπε Και τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Αλλαγή sim θα βοηθούσε; Το ξεχνάς και συνεχίζεις την ζωή σου.Οι απατεώνες θα αλλάξουν νούμερο και θα ταλαιπωρήσουν κάποιον άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα