Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα.

Εδώ και μερικές ημέρες παρατηρώ μια πολύ περίεργη και ανησυχητική συμπεριφορά στο iPhone 12 mini μου:
    •    Με έχουν καλέσει 4 αριθμοί (δεν είναι στις επαφές μου) , λέγοντας μου ότι είδαν κλήση από μένα.
    •    Στο ιστορικό κλήσεων δεν υπάρχει καταγραφή αυτών των κλήσεων.
    •    Δεν έχω κάνει jailbreak ούτε έχω εγκαταστήσει εφαρμογές εκτός App Store.
    •    Το iOS είναι ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση.

🤔 Σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο malware ή παραβίασης Apple ID, ή ακόμη και κλωνοποίησης sim , αλλά δεν βρίσκω κάτι ύποπτο στον λογαριασμό ή στις συνδεδεμένες συσκευές.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο;
Υπάρχει τρόπος να δω κρυφά logs ή διεργασίες που σχετίζονται με τηλεφωνικές κλήσεις;

Κάθε ιδέα ή εμπειρία ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Δεν φταίει η συσκευή.

Έχουν αναφερθεί και στο παρελθόν περιπτώσεις απατεώνων που κάνουν κλήσεις εμφανίζοντας όποιο νούμερο θέλουν. Αυτό που πόσταρε ο νβελ πρέπει να είναι η απάντηση σε όλο αυτό.

Εννοείται ότι είναι τραγικό να έχει ο καθένας την τεχνική δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο και είναι μια ακόμα υπενθύμιση του πόσο διάτρητα και επισφαλή είναι τα τηλεφωνικά δίκτυα έτσι όπως λειτουργούν

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, mathewgx είπε

Καλησπέρα στην κοινότητα.

Εδώ και μερικές ημέρες παρατηρώ μια πολύ περίεργη και ανησυχητική συμπεριφορά στο iPhone 12 mini μου:
    •    Με έχουν καλέσει 4 αριθμοί (δεν είναι στις επαφές μου) , λέγοντας μου ότι είδαν κλήση από μένα.
    •    Στο ιστορικό κλήσεων δεν υπάρχει καταγραφή αυτών των κλήσεων.
    •    Δεν έχω κάνει jailbreak ούτε έχω εγκαταστήσει εφαρμογές εκτός App Store.
    •    Το iOS είναι ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση.

🤔 Σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο malware ή παραβίασης Apple ID, ή ακόμη και κλωνοποίησης sim , αλλά δεν βρίσκω κάτι ύποπτο στον λογαριασμό ή στις συνδεδεμένες συσκευές.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο;
Υπάρχει τρόπος να δω κρυφά logs ή διεργασίες που σχετίζονται με τηλεφωνικές κλήσεις;

Κάθε ιδέα ή εμπειρία ευπρόσδεκτη.

Κατά 99,99%  δεν έχουν γίνει οι κλήσεις απο το κινητό σου αλλά είναι  αυτό που γράφει πιο πάνω.. Caller id spoofing

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mathewgx είπε

Και τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Αλλαγή sim θα βοηθούσε;

Εγω θα έριχνα και ένα μαιλ ενημέρωση στην αστυνομία, μην πάνε να χρησιμοποιήσουν το νούμερο σου σε καμιά μλκία και βρεθείς μπλεγμένος.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mathewgx είπε

Δεν εχει νοημα, αφου και η νεα σιμ τον ιδιο αριθμο θα εχει. Αυτο που "υποκλεπτεται" ειναι ο αριθμος. Αλλα δε νομιζω οτι αξιζει να αλλαξεις αριθμο.

Οπως ειπωθηκε και παραπανω ομως, καλο ειναι να ενημερωσεις αστυνομια ή ΔΗΕ.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, mathewgx είπε

Το ξεχνάς και συνεχίζεις την ζωή σου.Οι απατεώνες θα αλλάξουν νούμερο και θα ταλαιπωρήσουν κάποιον άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...