Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδιά..

Αγανακτησμενη με τα ρουτερ της κοσμοτε,πηρα ενα φριτζ 5690.
Πρόβλημα!δεν τραβαει απο μονο του μεχρι στιγμής,δεν συγχρονισε ποτέ.......τωρα το εχω κανει lan πανω στο ρουτερ της κοσμοτε.
Κάποια συμβουλή απο καποιον που ισως να παιδευτηκε?
ΥΓ:δεν το αγορασα απο κοσμοτε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.. υποθέτουμε ότι έχεις vdsl (fttc) και όχι fiber (ftth) σύνδεση...  εφόσον έχει vdsl συνέδεσε το ρούτερ με την πρίζα τηλεφώνου με το καλώδιο και καλύτερα να το συνδεθείς ενσύρματα σε έναν υπολογιστή.... μετά μπες στο μενού του ρούτερ και κάνε εξαρχής μια επαναφορά ρυθμίσεων... μετά μόλις μπεις στο μενού και βρες την καρτέλα wizard όπου λογικά θα σου βγάλει την Cosmote vdsl ή κάπως έτσι θα πρέπει να το γράφει. Λογικά μόλις τελειώσει ο Wizard θα έχεις σύνδεση στο δίκτυο, πιθανόν να έρθουν (τραβήξει) αυτόματα και τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου.. εάν δεν τυχόν δεν κάνει register το τηλέφωνο (δηλαδή δεν πάρει αυτόματα τους κωδικούς) κάνε μια επανεκκίνηση μήπως έρθουν ή αλλιώς κάλεσε Cosmote πες του έχω Fritz και αυτοί θα μπορέσουν απομακρυσμένα να στείλουν τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου.. ελπίζω να βοήθησα 

Τώρα διάβασα σε άλλο μύνημα ότι έχεις fiber βρε Dimi.

Dimi για δες εδώ που είναι για fiber 

https://www.adslgr.com/forum/threads/1249687-FRITZ!Box-5690-Pro-Fiber-DSL-Wi-Fi-7?p=7649478#post7649478 (σελίδα 57)

Επεξ/σία από athmich1
  • Like 1
Δημοσ.

Θα τα δοκιμασω σημερα ολα οσα μου στειλατε.αν και το οντ το κουμπωσα στο wan εξαρχης...π@πακια....

Θα δοκιμασω να παιξω με τις ρυθμίσεις σημερα και θα σας πω

Δημοσ.
2 hours ago, Dimi00 said:

Θα τα δοκιμασω σημερα ολα οσα μου στειλατε.αν και το οντ το κουμπωσα στο wan εξαρχης...π@πακια....

Θα δοκιμασω να παιξω με τις ρυθμίσεις σημερα και θα σας πω

θελει και vlan id 835 για να παιξει οσο ξερω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν για αρχη να χιλιοευχαριστησω και τους 2.

Μπηκα wan με 835 και καποιες ρυθμίσεις απο το αλλο φορουμ.

Αλλά τωρα δεν τραβαει fon και παιδευομαι.

Απο πριζα οτε κουμπωσα στο fon ενα καλωδιο.εκανα ρυθμίσεις...γιοκ. Ξερουμε για κοσμοτε κανενα thread?

ειχα εναν κωδικο απο Μάιο και εβαλα,ισχύει ή εληξε?

Εχω καει μονο αυτό σας λεω...ακομα παλεύω 

Επεξ/σία από Dimi00
  • Like 1
Δημοσ.

ειχες ζητησει απο την cosmote να σου δωσει τους κωδικους για το voiP? 

1 hour ago, Dimi00 said:

Λοιπόν για αρχη να χιλιοευχαριστησω και τους 2.

Μπηκα wan με 835 και καποιες ρυθμίσεις απο το αλλο φορουμ.

Απο πριζα οτε κουμπωσα στο fon ενα καλωδιο.εκανα ρυθμίσεις...γιοκ. Ξερουμε για κοσμοτε κανενα thread?

ειχα εναν κωδικο απο Μάιο και εβαλα,ισχύει ή εληξε?

Εχω καει μονο αυτό σας λεω...ακομα παλεύω 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dimi00 είπε

Κάλεσε τους στο 13788 και εξήγησε ότι έχεις fritzbox που δεν δουλεύει η τηλεφωνία. Είτε θα στο φτιάξουν είτε θα ξαναπάρεις κωδικούς.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, elio_1 said:

Κάλεσε τους στο 13788 και εξήγησε ότι έχεις fritzbox που δεν δουλεύει η τηλεφωνία. Είτε θα στο φτιάξουν είτε θα ξαναπάρεις κωδικούς.

Καποιοι ειχαν ισχυριστει οτι στο αυτοματοποιημενο μενου πριν προλαβεις να μιλησεις με agent  οταν πηγαινες στις βλαβες εβλεπε οτι εχεις fritz και οτι δεν εχει σεταρισμενη τηλεφωνια και στην εφτιαχνε μονο του. δεν ξερω αν ειναι καποιο αυτοματο Provisioning ή αν ειναι μονο για router που αγοραστηκαν απο cosmote.

On 04/07/2025 at 14:45, Dimi00 said:

Καλησπερα παιδιά..

Αγανακτησμενη με τα ρουτερ της κοσμοτε,πηρα ενα φριτζ 5690.
Πρόβλημα!δεν τραβαει απο μονο του μεχρι στιγμής,δεν συγχρονισε ποτέ.......τωρα το εχω κανει lan πανω στο ρουτερ της κοσμοτε.
Κάποια συμβουλή απο καποιον που ισως να παιδευτηκε?
ΥΓ:δεν το αγορασα απο κοσμοτε

μπορεις να παιξεις και χωρις το Ont  βεβαια αλλα αλλαζει λιγο η διαδικασια. βεβαια αν παιξει η τηλεφωνια μπορεις να κανεις και backup των ρυθμισεων και να δοκιμασεις μετα να το βαλεις χωρις ont.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, poulinos είπε

ειχες ζητησει απο την cosmote να σου δωσει τους κωδικους για το voiP? 

Eιχα ζητήσει το Μάιο και καταχωρησα τους ιδιους. Διαβασα οτι δε λήγουν,ισχύει?

2 ώρες πριν, elio_1 είπε

Η κοσμοτε δεν ασχολείται με ρουτερ που δεν αγοράστηκαν απο εκεί. Σου λενε αιτησου κωδικούς και good luck.

Οι τεχνικοι της οπτικης ινας που ειχαν ερθει δεν το πιαναν το ρουτερ στο σκαναρισμσ και ασχοληθηκαν με το speedport...

43 λεπτά πριν, poulinos είπε

Καποιοι ειχαν ισχυριστει οτι στο αυτοματοποιημενο μενου πριν προλαβεις να μιλησεις με agent  οταν πηγαινες στις βλαβες εβλεπε οτι εχεις fritz και οτι δεν εχει σεταρισμενη τηλεφωνια και στην εφτιαχνε μονο του. δεν ξερω αν ειναι καποιο αυτοματο Provisioning ή αν ειναι μονο για router που αγοραστηκαν απο cosmote.

μπορεις να παιξεις και χωρις το Ont  βεβαια αλλα αλλαζει λιγο η διαδικασια. βεβαια αν παιξει η τηλεφωνια μπορεις να κανεις και backup των ρυθμισεων και να δοκιμασεις μετα να το βαλεις χωρις ont.

H ιστορία με την Ιταλία που γράφουν και συνδεση fiber κατευθείαν?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dimi00 είπε

Η κοσμοτε δεν ασχολείται με ρουτερ που δεν αγοράστηκαν απο εκεί. Σου λενε αιτησου κωδικούς και good luck.

Διαφωνώ. Άλλο κατά την εγκατάσταση, πρέπει να φαίνεται ενεργοποιημένο με το σειριακό τον δικό τους. Τα fritzbox τα υποστηρίζει. Στο διπλανό forum υπάρχει πληθώρα περιπτώσεων σαν τη δική σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, elio_1 είπε

Διαφωνώ. Άλλο κατά την εγκατάσταση, πρέπει να φαίνεται ενεργοποιημένο με το σειριακό τον δικό τους. Τα fritzbox τα υποστηρίζει. Στο διπλανό forum υπάρχει πληθώρα περιπτώσεων σαν τη δική σου.

Εχω απο το Μάιο που παλεύω ρε συ, τοτε που το πρωτοαγορασα,ειχα dsl τοτε ακομα.Το πρώτο πραγμα ηταν να τους καλεσω. Δεν ειναι ρουτερ μας μου ειπαν.ρωτηστε τη φριτζ (!!!) μου ειπαν!

Σε εχουνε βοηθησει με φριτζ εκτος καταλογου τους?

Οι ρυθμίσεις που εκανα ειναι απο το διπλα φορουμ...εκανα και αίτηση για νεο κωδικό...αν και λενε εκει οτι δε ληγουν οι κωδικοι..

Επεξ/σία από Dimi00
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dimi00 είπε

Εχω απο το Μάιο που παλεύω ρε συ, τοτε που το πρωτοαγορασα,ειχα dsl τοτε ακομα.Το πρώτο πραγμα ηταν να τους καλεσω. Δεν ειναι ρουτερ μας μου ειπαν.ρωτηστε τη φριτζ (!!!) μου ειπαν!

Σε εχουνε βοηθησει με φριτζ εκτος καταλογου τους?

Οι ρυθμίσεις που εκανα ειναι απο το διπλα φορουμ...εκανα και αίτηση για νεο κωδικό...αν και λενε εκει οτι δε ληγουν οι κωδικοι..

Τώρα είδα ότι γράφεις και δίπλα.

Προσωπικά δεν έχει χρειαστεί να ζητήσω τη βοήθειά τους.

Τι θα έκανα στη θέση σου: Θα χρησιμοποιούσα αρχικά το ONT της Cosmote. Σύνδεση στη wan του FritzBox και στην αρχή με to προφιλ cosmote να τραβήξει αυτόματα τα στοιχεία.

Αν πάρει τηλεφωνία έχει καλώς, αν όχι τηλέφωνο.

Αν λυθεί το πρόβλημα της τηλεφωνίας θα συνέχιζα με spoofing του σειριακού.

Προφανώς σε κάθε βήμα backup οι ρυθμίσεις και με το JSTool αποθήκευση τα στοιχεία σύνδεσης pppoe και τηλεφωνίας.

Δημοσ.
14 hours ago, Dimi00 said:

Eιχα ζητήσει το Μάιο και καταχωρησα τους ιδιους. Διαβασα οτι δε λήγουν,ισχύει?

Οι τεχνικοι της οπτικης ινας που ειχαν ερθει δεν το πιαναν το ρουτερ στο σκαναρισμσ και ασχοληθηκαν με το speedport...

H ιστορία με την Ιταλία που γράφουν και συνδεση fiber κατευθείαν?

αν μια φορα παιξουν οι κωδικοι τοτε δεν ληγουν.αν ομως δεν ενεργοποιηθουν σε χ χρονικο διαστημα πχ μια ωρα τοτε ληγουν. σε πολλους εχουν φτιαξει fritz αλλα οκ μπορεις να αιτηθεις κωδικους.βαλτους στο router του οτε για να παιξουν μια φορα και μετα εχεις οσο χρονο θες για να δοκιμασεις στο fritz.

ναι πρεπει να βαλεις ιταλια και πρεπει να κανεις spoof το modem id για να παιξει. το εχει κανει να παιξει ο @Andresalonika

12 hours ago, elio_1 said:

καποιοι κιολας επεισαν τον τεχνικο να δηλωσει το modem id του δικου τους fritz απο την αρχη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, poulinos είπε

καποιοι κιολας επεισαν τον τεχνικο να δηλωσει το modem id του δικου τους fritz απο την αρχη

Αυτό έγινε σε μένα με 200άρα FTTH ote (Nokia OLT) και το FritzBox 5590. O τεχνικός ήταν πρόθυμος να το κάνει να δουλέψει και τον ευχαριστώ! 

Πλέον σε 1000άρα μου έστειλαν το 5530 οπότε αναγκαστικά άλλαξε και το modem ID με αυτό του 5530.

Οπότε πήρα το modem ID του 5530, το πέρασα στο 5690Pro και παίζω κανονικά.

Επεξ/σία από Andresalonika

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...