Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα κατάθεση ενα μεγάλο ποσό σε ATM της Εθνικής Τράπεζας στις 30 Ιουνίου.
Το μηχάνημα τα κατέγραψε κανονικά, αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκαν στον λογαριασμό μου.

Επικοινώνησα άμεσα με την τράπεζα, μου είπαν ότι τα χρήματα παρακρατήθηκαν και η υπόθεσή μου βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Έχω κάνει πάρα πολλές προσπάθειες τηλέφωνα, email, φόρμες, και τώρα περιμένω απάντηση. Πήρα τηλέφωνο έκανα αίτημα και μου είπαν τώρα που ξαναπήρα ότι χρειάζονται το λιγότερο 15 μέρες. Τα χρήματα δεν χάνονται έτσι?

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nana_12 είπε

Έκανα κατάθεση ενα μεγάλο ποσό σε ATM της Εθνικής Τράπεζας στις 30 Ιουνίου.
Το μηχάνημα τα κατέγραψε κανονικά, αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκαν στον λογαριασμό μου.

Επικοινώνησα άμεσα με την τράπεζα, μου είπαν ότι τα χρήματα παρακρατήθηκαν και η υπόθεσή μου βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Έχω κάνει πάρα πολλές προσπάθειες τηλέφωνα, email, φόρμες, και τώρα περιμένω απάντηση. Πήρα τηλέφωνο έκανα αίτημα και μου είπαν τώρα που ξαναπήρα ότι χρειάζονται το λιγότερο 15 μέρες. Τα χρήματα δεν χάνονται έτσι?

ηταν ολα πλαστα?

Δημοσ.

Μηχάνημα είναι και κολλάει. Συμβαίνει πιο συχνά από ότι φαντάζονται οι περισσότεροι. Οταν ανοίξουν κάνουν αντιπαραβολή και θα σου τα καταθέσουν . Αν ήταν ΑΤΜ που δεν χειρίζεται κάποιο κατάστημα αλλά οι εταιρείες security κάνουν περισσότερες μέρες. Αν είναι σε κατάστημα δεν κάνουν πάνω από 2-3 μέρες καθώς τα ανοίγουν κάθε 2-3 μέρες για να τα φορτώσουν και αδειάζουν και τις καταθέσεις. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
43 minutes ago, cthulhucarbide said:

Μήπως επειδή ήταν μεγάλο το ποσό θεωρήθηκε ύποπτη η κίνηση για φοροδιαφυγή;

Γίνεται αυτό; 

Ξέρω ότι μπορεί να σου κρατήσουν χρήματα όταν υπάρχει υποψία πλαστού χαρτονομίσματος ή αν χτυπήσει προσημειωμένο. Αλλά για υποψία φοροδιαφυγής να σου δεσμεύει χρήματα μια ιδιωτική εταιρεία λες και είναι εισαγγελέας δεν το έχω ακούσει ξανά.

Και πόσο να είναι το μεγάλο ποσό; Η Eurobank πχ έχει όριο 10.000 ευρώ ανά κίνηση, δεν μπορείς να βάλεις περισσότερα στο ΑΤΜ.

• Moderators
Δημοσ.

Θα μου φαινοταν πολυ παραλογο να γινεται κατι τετοιο. Αν υπαρξει υποψια για φοροδιαφυγη, υπευθυνος ειναι ο αρμοδιος φορεας, σιγουρα οχι η τραπεζα να παρακρατησει τα χρηματα.  Αν κατι ξερωγω θα παγωνε τον λογαριασμο, αλλα κι αυτο ακραιο μου φαινεται.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Γιατί σου είπαν ότι παρακρατήθηκαν; 

Έχεις κάποια οφειλή; 

οχι δεν εχω καμια οφειλη. μου ειπαν στην εξυπηρετηση που καλεσα οτι εγινε παρακρατηση. τα χρηματα καταμετρηθηκαν κανονικα πατησα αποδοχη και τοτε το ατμ εβγαλε στην οθονη οτι δεν μπορει να με εξυπηρετησει

1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Μήπως επειδή ήταν μεγάλο το ποσό θεωρήθηκε ύποπτη η κίνηση για φοροδιαφυγή;

δεν μου ειπαν κατι τετοιο

50 λεπτά πριν, Malthador είπε

Γίνεται αυτό; 

Ξέρω ότι μπορεί να σου κρατήσουν χρήματα όταν υπάρχει υποψία πλαστού χαρτονομίσματος ή αν χτυπήσει προσημειωμένο. Αλλά για υποψία φοροδιαφυγής να σου δεσμεύει χρήματα μια ιδιωτική εταιρεία λες και είναι εισαγγελέας δεν το έχω ακούσει ξανά.

Και πόσο να είναι το μεγάλο ποσό; Η Eurobank πχ έχει όριο 10.000 ευρώ ανά κίνηση, δεν μπορείς να βάλεις περισσότερα στο ΑΤΜ.

4000 ευρω. δεν ηταν πλαστα και στην εξυπηρετηση δεν μου ανεφεραν κατι για μεγαλο ποσο

2 ώρες πριν, Vstromrider είπε

ηταν ολα πλαστα?

κανενα δεν ηταν 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, panostza είπε

Μηχάνημα είναι και κολλάει. Συμβαίνει πιο συχνά από ότι φαντάζονται οι περισσότεροι. Οταν ανοίξουν κάνουν αντιπαραβολή και θα σου τα καταθέσουν . Αν ήταν ΑΤΜ που δεν χειρίζεται κάποιο κατάστημα αλλά οι εταιρείες security κάνουν περισσότερες μέρες. Αν είναι σε κατάστημα δεν κάνουν πάνω από 2-3 μέρες καθώς τα ανοίγουν κάθε 2-3 μέρες για να τα φορτώσουν και αδειάζουν και τις καταθέσεις. 

δεν βρισκεται σε καταστημα καθοτι στην πολη μου εκλεισε η εθνικη τραπεζα. αρα θα μπουν πιστευεις? δεν χαθηκαν τα χρηματα?

2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Και τι σου ανέφεραν?

οτι απλα εγινε παρακρατηση εκανα αιτημα μου ζητησαν τα στοιχεια μου και την ωρα που εγινε η καταθεση και εναν κωδικο που γραφει η αποδειξη του ατμ πανω και τωρα ειναι υπο διερευνηση

• Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, nana_12 said:

4000 ευρω. δεν ηταν πλαστα και στην εξυπηρετηση δεν μου ανεφεραν κατι για μεγαλο ποσο

Δεν θεωρείται μεγάλο το ποσό που κατέθεσες. Αν δεν έχεις κάποια οφειλή σε δημόσιο, δήμους ή ασφαλιστικά ταμεία (έτσι ώστε να υπάρχει ενδεχόμενο κατάσχεσης), τότε το πιθανότερο είναι ότι κόλλησε το μηχάνημα, θα το ελέγξουν και θα σου αποδώσουν τα χρήματα την Δευτέρα. Μου έχει συμβεί κι εμένα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nana_12 είπε

οχι δεν εχω καμια οφειλη. μου ειπαν στην εξυπηρετηση που καλεσα οτι εγινε παρακρατηση. τα χρηματα καταμετρηθηκαν κανονικα πατησα αποδοχη και τοτε το ατμ εβγαλε στην οθονη οτι δεν μπορει να με εξυπηρετησει

δεν μου ειπαν κατι τετοιο

κανενα δεν ηταν 

Eίχες χαρτονόμισμα/τα των €500 μέσα;

(εγώ πάντως σε τέτοια ποσά δεν θα τα έκανα κατάθεση σε ΑΤΜ μονοκοπανιά,θα την έσπαγα σε πχ 4 καταθέσεις)  

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Δεν θεωρείται μεγάλο το ποσό που κατέθεσες. Αν δεν έχεις κάποια οφειλή σε δημόσιο, δήμους ή ασφαλιστικά ταμεία, τότε το πιθανότερο είναι ότι κόλλησε το μηχάνημα, θα το ελέγξουν και θα σου αποδώσουν τα χρήματα την Δευτέρα. Μου έχει συμβεί κι εμένα.

καμια απολυτως οφειλη. την δευτερα εγινε αυτο. οποτε μου ειπαν ισως και 15 εργασιμες μερες

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Eίχες χαρτονόμισμα/τα των €500 μέσα;

(εγώ πάντως σε τέτοια ποσά δεν θα τα έκανα κατάθεση σε ΑΤΜ μονοκοπανιά,θα την έσπαγα σε πχ 4 καταθέσεις)  

λαθος που τα εβαλα ολα μαζι μετα το σκεφτηκα. οχι δεν ειχα 500

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...