Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 hours ago, nana_12 said:

Έκανα κατάθεση ενα μεγάλο ποσό σε ATM της Εθνικής Τράπεζας στις 30 Ιουνίου.
Το μηχάνημα τα κατέγραψε κανονικά, αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκαν στον λογαριασμό μου.

Επικοινώνησα άμεσα με την τράπεζα, μου είπαν ότι τα χρήματα παρακρατήθηκαν και η υπόθεσή μου βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Έχω κάνει πάρα πολλές προσπάθειες τηλέφωνα, email, φόρμες, και τώρα περιμένω απάντηση. Πήρα τηλέφωνο έκανα αίτημα και μου είπαν τώρα που ξαναπήρα ότι χρειάζονται το λιγότερο 15 μέρες. Τα χρήματα δεν χάνονται έτσι?

Το έπαθα προχτές γύρω στις 7 το απόγευμα. Επικοινώνησα κατευθείαν με την εθνική και την επόμενη που ανοίξαν το ΑΤΜ τα χρήματα εμφανίστηκαν στον λογαριασμό μου. Μου είχαν στείλει email με τον αριθμό της υπόθεσης μου.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

περφιμενα 2,5 ωρες να βγαλω ακρη στην εξυπηρετηση πελατων στο τηλεφωνο. αλλα μου εστειλαν μετα εμαιλ με τον αριθμο της υποθεσης μου

Δημοσ.

φαντάζομαι το σοκ σου ....

μόνο και μόνο για κάτι τέτοια έχω αποκλείσει τα ΑΤΜ!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε

φαντάζομαι το σοκ σου ....

μόνο και μόνο για κάτι τέτοια έχω αποκλείσει τα ΑΤΜ!

αστα λαθος μου που τα εβαλα ολα μαζι. δεν την ξαναπαταω μονο να βγαλω ακρη με αυτα τωρα

Δημοσ.

Φίλε συμβαίνει σπάνια,μην ανησυχείς όμως μια χαρά θα πιστωθούν όταν ανοίξει....δεν χάνονται.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Μήπως επειδή ήταν μεγάλο το ποσό θεωρήθηκε ύποπτη η κίνηση για φοροδιαφυγή;

Σε αυτά είναι μανουλα οι τράπεζες, αλλά να βρούνε  να βρούνε αφμ που του βαλανε 15 εκατομμύρια από τον οπεκεπε δυσκολεύονται 

1 ώρα πριν, babisgr είπε

Φίλε συμβαίνει σπάνια,μην ανησυχείς όμως μια χαρά θα πιστωθούν όταν ανοίξει....δεν χάνονται.

Άμα είναι ανάγκη όμως?  Κανονικοί  νταβατζήδες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@nana_12

Το κράτος έχει δώσει οδηγίες στις τράπεζες και σε περίπτωση "ύποπτης" συναλλαγής παγώνουν τον λογαριασμό, ενημερώνουν τα κεντρικά και περιμένουν το ΟΚ για να προχωρήσουν την συναλλαγή.

Από την μια γίνεται για μείωση της φοροδιαφυγής και από την άλλη γίνεται για προστασία του καταθέτη και του παραλήπτη από τυχόν απάτες. 

Μου είχε τύχει παλιότερα όταν είχα αναλάβει μια καλή δουλειά αντίστοιχη περίπτωση.

Σε λίγες μέρες κίνησα δυσανάλογα μεγαλύτερα ποσά απ'ότι συνήθως και όταν πήγα για ανάληψη μου είπε ο υπάλληλος ότι πρέπει να περάσω από τον διευθυντή της τράπεζας πριν κάνω ανάληψη.

Μου εξήγησε ο διευθυντής ότι οι συναλλαγές είναι ασυνήθιστες σε σχέση με τις υπόλοιπες συναλλαγές που είχα κάνει. Μου είπε ότι δεν ήμουν υποχρεωμένος να απαντήσω αλλά θα τον ρώταγαν από τα κεντρικά και αν δεν τους απαντούσε θα έκαναν έλεγχο. 

Επειδή είμαι τυπικός στην δουλειά, είχα το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον επιχειρηματία που μου έκανε τις καταθέσεις και μάλιστα το είχα θεωρήσει στην εφορία (με στρογγυλή σφραγίδα) ΠΡΙΝ την πρώτη κατάθεση. Του έδωσα ένα αντίγραφο, είδε ότι δεν κρύβω τίποτα και από τότε δεν είχα ξανά πρόβλημα

Επεξ/σία από StavrosD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα τα παραπάνω είναι πιθανά. Δηλαδή και να χάλασε το μηχάνημα και να περιμενεις λίγες ημέρες να σου τα περάσουν αλλά και το να γίνεται έλεγχος για το ποσό. Με βαση τη νομοθεσία για ξεπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατίας όλες οι συναλλαγές με ποσά που δεν είανι συνηθισμενα για το πρότερο προφίλ σου πρέπει να ελεγχονται. ΑΝ πχ οι κινήσεις σου ήταν 1000 το χρόνο πρίν και τώρα μπηκαν ξαφνικα 4χιλ μπορεί να θεωρηθεί ασυνηθιστη απο το προφιλ συναλλαγή. ΑΝ ειχες πριν κινησεις 100χιλ αυτη η κινηση δε θα περναγε καν για ελεγχο. τα όρια επίσης είναι μεταβλητά και σε επιπεδο καταστήματος τραπεζας αλλά και σε κεντρικό. Δηλ μπορεί για ενα μικροτερο ποσό να ελεγθείς από το καταστημα αλλιως να παει κεντρικα γιια ελεγχο. Επίσης απαγορευεται να σου πουν οτι ελεγχεσαι, θα το καταλάβεις αν σου ζητησουν δικαιολογητικά που βρηκες τα 4χιλ ευρώ που κατεθεσες! Αυτα ισχύουν σε ολες τις τράπεζες!

Μακάρι λοιπόν να είναι απλα ενα λάθος και να κατατεθούν απο αυριο αλλά επειδή είπες ότι μετρηθηκαν και εδειξε το ποσό στην αρχη και πατησες ΟΚ λίγο δυσκολο για σφάλμα. Το πιο πιθανό είναι να έχει καμια εκκρεμοτητα το προφιλ σου και ο λογαριασμός και να πρεπει να ελεγθεί πρώτα από καποιον υπάλληλο και να σου ζητησει κανενα εγγραφο επικαιροποιησης.

Επεξ/σία από agnostos99
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παίζει να μην φαίνονται λογω φοροδιαφυγής. Οι τράπεζες έχουν την υποχρέωση να παίρνουν μέτρα δεουσας επιμέλειας για καταθεσεις άνω των 1000Ε που σημαίνει ειδική καταγραφή της κίνησης φαντάζομαι. Δηλαδή ως κίνηση ειναι πολυ πιθανό να ελεγχθεί-σταλθεί ως δεδομένο στην ααδε και συγκριθεί με εισοδήματα αλλα αυτό ειναι εντελως άσχετο με τη μη πίστωση των χρημάτων. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, agnostos99 said:

Μακάρι λοιπόν να είναι απλα ενα λάθος και να κατατεθούν απο αυριο αλλά επειδή είπες ότι μετρηθηκαν και εδειξε το ποσό στην αρχη και πατησες ΟΚ λίγο δυσκολο για σφάλμα. Το πιο πιθανό είναι να έχει καμια εκκρεμοτητα το προφιλ σου και ο λογαριασμός και να πρεπει να ελεγθεί πρώτα από καποιον υπάλληλο και να σου ζητησει κανενα εγγραφο επικαιροποιησης.

οτι μετρησε τα χρηματα δεν λεει κατι. μου εχει φαει και μενα χρηματα. β.μηχανηματα ειναι και κολλανε.παρα πολλα ειναι απαρχαιωμενα κιολας.ειναι μεγαλο το κοστος αλλαγης τους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, poulinos said:

οτι μετρησε τα χρηματα δεν λεει κατι. μου εχει φαει και μενα χρηματα. β.μηχανηματα ειναι και κολλανε.παρα πολλα ειναι απαρχαιωμενα κιολας.ειναι μεγαλο το κοστος αλλαγης τους

Το ότι τα μετρησε εδωσε το ποσο και ζητησε οκ να προχωρησει σημαινει οτι εκανε το 80% της διαδικασιας. Φυσικα και μπορει να κολλησε κατι μετα αλλα η πιθανοτητα θα ηταν πολυ μεγαλυτερη αν ειχε σκαλωσει στο μετρημα πχ. 

51 minutes ago, 1comment said:

Δεν παίζει να μην φαίνονται λογω φοροδιαφυγής. Οι τράπεζες έχουν την υποχρέωση να παίρνουν μέτρα δεουσας επιμέλειας για καταθεσεις άνω των 1000Ε που σημαίνει ειδική καταγραφή της κίνησης φαντάζομαι. Δηλαδή ως κίνηση ειναι πολυ πιθανό να ελεγχθεί-σταλθεί ως δεδομένο στην ααδε και συγκριθεί με εισοδήματα αλλα αυτό ειναι εντελως άσχετο με τη μη πίστωση των χρημάτων. 

Ποιο το νοημα και ποια η δεουσα επιμέλεια (σιγουρα όχι για φοροδιαφυγή δεν είναι εφορία αλλά για ξεπλυμα και χρηματοδοτηση) αν σου αφηνε τα χρηματα στο λογαριασμό και εσυ τα έστελνες αμεσα με έμβασμα μετα σε αλλη τραπεζα εσωτερικό η εξωτερικό. Μην το θεωρησεις απιθανο να περνάνε πχ με κάποιο είδος δέσμευσης και μετα να αφηνονται ελευθερα αφου γίνει ο "έλεγχος". Εμένα πχ με ειχαν καλέσει για ερωτήσεις για 1000 καταθεση σε τραπεζα που δεν ειχα κανει κινήσεις γιατι συνεργαζόμουν με αλλη εν τω μεταξύ. Απαντήθηκε τηλεφωνικά η ερωτηση και μετα μου ειπαν οτι θα αποδεσμεύσουν την εισερχόμενη εντολή.

Δεν λέω οτι απαραίτητα παει εκεί, το πιο πιθανό να έχει κανενα στατους επικαιροποιησης που να μη δεχεται πχ καταθεσεις αν δεν κανει καμια αναληψη πρωτα η τιποτα τετοιο. Θα μας ενημερώσει ελπίζω συντομα να μας λυθει και η απορια μας

Επεξ/σία από agnostos99
Δημοσ.
2 hours ago, agnostos99 said:

Το ότι τα μετρησε εδωσε το ποσο και ζητησε οκ να προχωρησει σημαινει οτι εκανε το 80% της διαδικασιας. Φυσικα και μπορει να κολλησε κατι μετα αλλα η πιθανοτητα θα ηταν πολυ μεγαλυτερη αν ειχε σκαλωσει στο μετρημα πχ. 

Ποιο το νοημα και ποια η δεουσα επιμέλεια (σιγουρα όχι για φοροδιαφυγή δεν είναι εφορία αλλά για ξεπλυμα και χρηματοδοτηση) αν σου αφηνε τα χρηματα στο λογαριασμό και εσυ τα έστελνες αμεσα με έμβασμα μετα σε αλλη τραπεζα εσωτερικό η εξωτερικό. Μην το θεωρησεις απιθανο να περνάνε πχ με κάποιο είδος δέσμευσης και μετα να αφηνονται ελευθερα αφου γίνει ο "έλεγχος". Εμένα πχ με ειχαν καλέσει για ερωτήσεις για 1000 καταθεση σε τραπεζα που δεν ειχα κανει κινήσεις γιατι συνεργαζόμουν με αλλη εν τω μεταξύ. Απαντήθηκε τηλεφωνικά η ερωτηση και μετα μου ειπαν οτι θα αποδεσμεύσουν την εισερχόμενη εντολή.

Δεν λέω οτι απαραίτητα παει εκεί, το πιο πιθανό να έχει κανενα στατους επικαιροποιησης που να μη δεχεται πχ καταθεσεις αν δεν κανει καμια αναληψη πρωτα η τιποτα τετοιο. Θα μας ενημερώσει ελπίζω συντομα να μας λυθει και η απορια μας

οσο θυμαμαι και μενα μετα το μετρημα κολλησε.

Δημοσ.

Πριν 9 χρόνια δούλευα σε μια εταιρία που είχαμε οι διευθυντές κάρτα της ΕΘΝΙΚΗΣ η οποία έκανε μόνο κατάθεση για να βάζουμε το ταμείο κάθε μέρα όταν ήταν κάτω από 9000.

Εάν ήταν πάνω από 9 έρχονταν χρηματαποστολή.

Σταματάω στην Εθνική στα Πετράλωνα και ξεκινάω την διαδικασία που έκανα κάθε μέρα.

Βάζω το ποσό (γύρω στα 6000) και ξαφνικά το μηχάνημα βγάζει ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και κρατάει και την κάρτα.

Μέσα στο κατάστημα ήταν υπάλληλοι αλλά είχε κλείσει.

Να χτυπάω το τζάμι και να μην μου δίνουν καμία σημασία.

Με τα πολλά ήρθε ένας πίσω από τα ρολά και μου λέει να μιλήσω με την γραμμή εξυπηρέτησης.

Ο λογαριασμός όμως στο όνομα της εταιρίας και γω να μην μπορώ να μιλήσω.

Τηλέφωνο στα κεντρικά να βρούμε τον νόμιμο εκπρόσωπο.

Για καλή μου τύχη τον βρίσκουμε , είναι κάτοικος Θησείου και τους τα είχε μαζεμένα στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Η συνέχεια συναρπαστική...

Ήρθε στα Πετράλωνα μαζί με αστυνομία και ζήτησε να πάνε αυτόφωρο οι υπάλληλοι για υπεξαίρεση εάν δεν άνοιγαν το ΑΤΜ και πίστωναν τα λεφτά.

Σε μισή ώρα άνοιξαν το ΑΤΜ έκαναν καταμέτρηση και έβαλαν το ποσό στην θέση του.

Την επόμενη εβδομάδα η εταιρία άλλαξε τράπεζα και τα πήγε στην ALPHABANK.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 2
Δημοσ.
3 hours ago, k_w_t said:

Πριν 9 χρόνια δούλευα σε μια εταιρία που είχαμε οι διευθυντές κάρτα της ΕΘΝΙΚΗΣ η οποία έκανε μόνο κατάθεση για να βάζουμε το ταμείο κάθε μέρα όταν ήταν κάτω από 9000.

Εάν ήταν πάνω από 9 έρχονταν χρηματαποστολή.

Σταματάω στην Εθνική στα Πετράλωνα και ξεκινάω την διαδικασία που έκανα κάθε μέρα.

Βάζω το ποσό (γύρω στα 6000) και ξαφνικά το μηχάνημα βγάζει ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και κρατάει και την κάρτα.

Μέσα στο κατάστημα ήταν υπάλληλοι αλλά είχε κλείσει.

Να χτυπάω το τζάμι και να μην μου δίνουν καμία σημασία.

Με τα πολλά ήρθε ένας πίσω από τα ρολά και μου λέει να μιλήσω με την γραμμή εξυπηρέτησης.

Ο λογαριασμός όμως στο όνομα της εταιρίας και γω να μην μπορώ να μιλήσω.

Τηλέφωνο στα κεντρικά να βρούμε τον νόμιμο εκπρόσωπο.

Για καλή μου τύχη τον βρίσκουμε , είναι κάτοικος Θησείου και τους τα είχε μαζεμένα στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Η συνέχεια συναρπαστική...

Ήρθε στα Πετράλωνα μαζί με αστυνομία και ζήτησε να πάνε αυτόφωρο οι υπάλληλοι για υπεξαίρεση εάν δεν άνοιγαν το ΑΤΜ και πίστωναν τα λεφτά.

Σε μισή ώρα άνοιξαν το ΑΤΜ έκαναν καταμέτρηση και έβαλαν το ποσό στην θέση του.

Την επόμενη εβδομάδα η εταιρία άλλαξε τράπεζα και τα πήγε στην ALPHABANK.

ενω σε alpha bank δεν θα γινει ποτε΄.αχαχαχαχα.

στατιστικα σε διαστημα πολλων χρονων τις πιο πολλες φορες που ειχα θεμα με atm ηταν με alpha παρα με εθνικη

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

ενω σε alpha bank δεν θα γινει ποτε΄.αχαχαχαχα.

στατιστικα σε διαστημα πολλων χρονων τις πιο πολλες φορες που ειχα θεμα με atm ηταν με alpha παρα με εθνικη

Είχαν γενικά θέματα με την Εθνικη και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι απο οτι κατάλαβα...

Μιλαμε οτι αλλαξανε μεχρι και την μισθοδοσια .....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...