@topos Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Εγώ πιστεύω πως καλύτερα θα ήταν να πάει σε κανένα "στουντιακι" να κάνει εκεί τις ηχογραφήσεις. Από το ελαχιστο που έχω ασχοληθεί με τον ήχο, θεωρώ ότι ο χώρος είναι μεγάλο πρόβλημα. Θορυβοι απέξω, Αντίλαλοι μέσα κτλ. Και αυτά -απο όσο γνωριζω- δεν διορθώνονται/καλυπτοντε από μικρόφωνα/ακουστικά και λοιπά που έχει στο νου του ο φίλος. Τώρα εάν είναι φάση να κάνει την ηχογράφιση και απλα να περάσει κανένα voice isolation στο davinci πάσο. Μπορεί και αυτό βέβαια να είναι good enough και εδώ που τα λέμε, εάν το συνολικό budget της παραγωγής είναι ~500ευρω για όλα, ε τι να πρωτοπαρεί? 2
manana Δημοσ. 11 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους πάρα πολύ για τον χρόνο σας! Αρχικά είπα ότι είχα διαβάσει ότι χρειάζεται πρόγραμμα. Δεν είπα ποτέ ότι γνωρίζω αλλά ότι θα ήθελα να μάθω! Η αλήθεια είναι πολλά από αυτά που μου γράφετε είναι εντελώς άγνωστα για εμένα και τα ψάχνω. Ναι θέλει πολύ χρόνο, θέλει χρήμα και σίγουρα ένα χώρο με καλή ηχομόνωση στη σημείο που να μπορείς να κάνεις ηχογράφηση! Και το τελευταίο κι αν είναι δύσκολο γιατί πρέπει να φτιάξεις τον χώρο σου σαν στούντιο! Έχω αρχίσει και παίρνω σοβαρά τις απόψεις των φίλων που μίλησαν για προβαδικο / studio . Ψάχνω και γι'αυτό και έχω βρει κάποιες καλές τιμές! Και ίσως τελικά επιλέξω, αυτό αν δεν τα καταφέρω με τα υπόλοιπα ώστε να μπορέσω να κάνω την ηχογράφηση! Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται βουνό! Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ , ακόμη και αυτούς που όλο αυτό το βρήκαν αστείο ✌️😊! Είτε την επιλογή του πρότζεκτ, είτε την άγνοιά μου! *Και κάτι τελευταίο είμαι γυναίκα και όχι άντρας 😊! Επεξ/σία 11 Ιουλίου από manana 2
korakios Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Κοιτα , μπορείς για την τωρινή φάση να πας σε στούντιο να γίνει η δουλειά , αλλά παράλληλα να ασχοληθείς μόνη σου για μελλοντικές καταστάσεις . Ο χώρος είναι το τελευταίο που μπορεί να σε απασχολήσει μιας και μπορείς να βρεις φθηνό προβαδικο έχοντας το δικό σου mic/κάρτα ήχου / λαπτοπ . Αν πεις ότι απλά θες το χώρο χωρίς να χρησιμοποιήσεις εξοπλισμό σίγουρα θα άου κάνουν καλή τιμή . Επεξ/σία 11 Ιουλίου από korakios 1
manana Δημοσ. 11 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου Από γρήγορη έρευνα που έκανα γενικά βλέπω τιμές από 16-50€ την ώρα! Αναλόγως ποιο studio επιλέγεις! Και ίσως εξαρτάται και από την ποιότητα που θα σου κάνουν υποθέτω! Αυτό που δεν ξέρω είναι αν την ηχογράφηση την κάνεις μόνος σου, ή υπάρχουν οι επαγγελματίες που σε καθοδηγούν και χρησιμοποιούν τα μηχανήματα! Νομίζω το δεύτερο, όμως και πάλι όταν έρθει η ώρα μια επικοινωνία μαζί τους θα ήταν το ιδανικότερο! Δυστυχώς το συνολικό κόστος θα το επωμιστώ εξ ολοκλήρου, για ευνόητους λόγους! Από εκεί και πέρα σίγουρα μια κάρτα ήχου και όλα τα υπόλοιπα μαθαίνοντας σιγά σιγά και πιο χαλαρά, μελλοντικά είναι ίσως στην σκέψη μου! Απλώς τώρα θεωρώ ότι μου πέφτουν πάρα πολλά! Νόμιζα ότι θα ήταν ευκολότερη η ηχογράφηση αλλά τελικά δεν είναι! Ήδη έχω να συντονίσω αρκετά και ακόμη είμαι σε αναζήτηση πολλών πραγμάτων. 🙏🙏🙏
@topos Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 55 minutes ago, manana said: Από γρήγορη έρευνα που έκανα γενικά βλέπω τιμές από 16-50€ την ώρα! Αναλόγως ποιο studio επιλέγεις! Και ίσως εξαρτάται και από την ποιότητα που θα σου κάνουν υποθέτω! Αυτό που δεν ξέρω είναι αν την ηχογράφηση την κάνεις μόνος σου, ή υπάρχουν οι επαγγελματίες που σε καθοδηγούν και χρησιμοποιούν τα μηχανήματα! Νομίζω το δεύτερο, όμως και πάλι όταν έρθει η ώρα μια επικοινωνία μαζί τους θα ήταν το ιδανικότερο! Δυστυχώς το συνολικό κόστος θα το επωμιστώ εξ ολοκλήρου, για ευνόητους λόγους! Από εκεί και πέρα σίγουρα μια κάρτα ήχου και όλα τα υπόλοιπα μαθαίνοντας σιγά σιγά και πιο χαλαρά, μελλοντικά είναι ίσως στην σκέψη μου! Απλώς τώρα θεωρώ ότι μου πέφτουν πάρα πολλά! Νόμιζα ότι θα ήταν ευκολότερη η ηχογράφηση αλλά τελικά δεν είναι! Ήδη έχω να συντονίσω αρκετά και ακόμη είμαι σε αναζήτηση πολλών πραγμάτων. 🙏🙏🙏 Στην φάση που είσαι και "παλεύεις" τόσα πράγματα πήγαινε σε ένα studio. Πιο ~φθηνά θα σου βγει από το να αγοράσεις εσύ εξοπλισμό και σίγουρα θα γίνει καλύτερη δουλιτσα. 1
manana Δημοσ. 13 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου Στις 11/7/2025 στις 11:29 ΜΜ, @topos είπε Στην φάση που είσαι και "παλεύεις" τόσα πράγματα πήγαινε σε ένα studio. Όλη η αλήθεια σε μια πρόταση; Γιατί όλα τα τα κάνω μόνη μου και θα τα πληρώσω κι όλας! Στις 11/7/2025 στις 11:29 ΜΜ, @topos είπε Πιο ~φθηνά θα σου βγει από το να αγοράσεις εσύ εξοπλισμό και σίγουρα θα γίνει καλύτερη δουλιτσα. Ίσως για την ώρα αυτή να είναι η ιδανικότερη λύση. Ένα οικονομικό στούντιο για 2-3 ώρες σίγουρα θα το κάνει καλύτερα από εμένα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα