knik25 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Γνωρίζω ότι μέσω ΚΕΠ και gov η μεταβίβαση άδειας κυκλοφορίας ΙΧ δεν είναι άμεση. Αν πάω στο υπουργείο μεταφορών υπάρχει αρμόδιο τμήμα που γίνεται άμεσα αν πάμε αγοραστής πωλητής με τα απαραίτητα έγγραφα; Πρέπει να κλείσω ραντεβού; Αλλιώς έχει κόσμο και ουρά κάθε μέρα;
thanasis00 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Μέσω gov.gr γίνεται άμεσα, δηλαδή με το χαρτί που θα εκτυπώσεις και ασφάλεια βγάζεις, και το κουνάς νόμιμα για 1 μήνα, μέχρι να βγει η τελική άδεια από το αντίστοιχο υπουργείο μεταφορών που θα επιλέξεις (περίπου 2 βδομάδες). Δηλαδή πάτε για καφέ με τον πωλητή, και σε λίγα λεπτά φεύγεις με το νέο αμάξι (αν μπορείς να πληρώσεις όλα τα παράβολα και βγάλεις και ασφάλεια επί τόπου). Αν θες με εκτυπωμένη άμεσα τη νέα άδεια, δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 2 μέρες, πάτε στο υπουργείο τη μία μέρα για τη μεταβίβαση, και πας την επόμενη για να παραλάβεις την άδεια. Τώρα με διεκπεραιωτές έξω από το υπουργείο, αν τη βγάζουν επί τόπου δε το γνωρίζω... Επεξ/σία 5 Ιουλίου από thanasis00 1
vasilllis Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 2 ώρες πριν, knik25 είπε Γνωρίζω ότι μέσω ΚΕΠ και gov η μεταβίβαση άδειας κυκλοφορίας ΙΧ δεν είναι άμεση. Αν πάω στο υπουργείο μεταφορών υπάρχει αρμόδιο τμήμα που γίνεται άμεσα αν πάμε αγοραστής πωλητής με τα απαραίτητα έγγραφα; Πρέπει να κλείσω ραντεβού; Αλλιώς έχει κόσμο και ουρά κάθε μέρα; μεσω gov γινεται αμεσα.Μετα ο αγοραστης παει στο υπουργειο,τρωει μια αναμονη καμποσο και παιρνει την νεα αδεια. σε ιδιωτικο κεπ που παω εγω το πρωι κανω εξουσιοδοτηση το απογευμα παω και παιρνω την αδεια(αν θυμαμαι καλα 20€ ) κατι αναλογο θα ειναι και διεκπεραιωτης
Koletsioa Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 1 ώρα πριν, thanasis00 είπε Μέσω gov.gr γίνεται άμεσα, δηλαδή με το χαρτί που θα εκτυπώσεις και ασφάλεια βγάζεις, και το κουνάς νόμιμα για 1 μήνα, μέχρι να βγει η τελική άδεια από το αντίστοιχο υπουργείο μεταφορών που θα επιλέξεις (περίπου 2 βδομάδες). Δηλαδή πάτε για καφέ με τον πωλητή, και σε λίγα λεπτά φεύγεις με το νέο αμάξι (αν μπορείς να πληρώσεις όλα τα παράβολα και βγάλεις και ασφάλεια επί τόπου). Αν θες με εκτυπωμένη άμεσα τη νέα άδεια, δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 2 μέρες, πάτε στο υπουργείο τη μία μέρα για τη μεταβίβαση, και πας την επόμενη για να παραλάβεις την άδεια. Τώρα με διεκπεραιωτές έξω από το υπουργείο, αν τη βγάζουν επί τόπου δε το γνωρίζω... Για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης πρέπει Να καταχωρηθεί η έγγραφη συμφωνία των μερών, στην οικεία θέση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος (υπογραφές του αγοραστή και του πωλητή στα αντίστοιχα πεδία που βρίσκονται στην τελευταία σελίδα στο έντυπο της άδειας κυκλοφορίας). Δηλαδή εγώ ως πωλητής να συμπληρώσω τα στοιχεία του αγοραστή πάνω στην άδεια κυκλοφορίας και στο τέλος να υπογράψουμε;
papoys1 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 6 ώρες πριν, thanasis00 είπε Τώρα με διεκπεραιωτές έξω από το υπουργείο, αν τη βγάζουν επί τόπου δε το γνωρίζω... Εδώ είναι το ζουμί.Στην Ελλάδα με το ανάλογο λάδι ολα γίνονται.😂Αλλά δεν πρέπει να τους μαθαίνουμε έτσι γιατί δεν θα αλλάξουν ποτέ. Πριν 10 μέρες ο γιος μου μέσω gov εδω στο σπίτι με τον αγοραστή δίπλα εκαναν τη μεταβίβαση ο αγοραστής πήρε τη μοτοσυκλέτα με τα προσωρινά χαρτιά που εβγαλαν την παλαιά άδεια υπογεγραμμένη και έφυγε. Η καινούργια θα βγει σε κανένα μήνα. Βγάζει καινούργια ασφάλεια ο αγοραστής κυκλοφορεί κανονικά κανένα πρόβλημα. 1
vasilllis Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 9 ώρες πριν, Koletsioa είπε Για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης πρέπει Να καταχωρηθεί η έγγραφη συμφωνία των μερών, στην οικεία θέση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος (υπογραφές του αγοραστή και του πωλητή στα αντίστοιχα πεδία που βρίσκονται στην τελευταία σελίδα στο έντυπο της άδειας κυκλοφορίας). Δηλαδή εγώ ως πωλητής να συμπληρώσω τα στοιχεία του αγοραστή πάνω στην άδεια κυκλοφορίας και στο τέλος να υπογράψουμε; Ναι και την αδεια την παιρνει ο αγοραστης. Αν ειναι μεσω gov ο πωλητης συμπληρωνει τα στοιχεια του αγοραστη και του ερχεται μηνυμα στο δικο του gov να κανει αποδοχη. Και μια υπευθυνη δηλωση για την εφορια οτι πωληθηκε τοσο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα