Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια από τα βασικά μοντέλα AI θεωρείτε τα πιο χρήσιμα στην καθημερινή χρήση ή στη δουλειά σας; Αναφέρομαι κυρίως στα: ChatGPT (OpenAI), Claude (Anthropic), Google Gemini, Microsoft Copilot, DeepL, Grok και Canva.

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός, καθώς και που τα χρησιμοποιείτε κυρίως. Πρωτίστως ενδιαφέρομαι να αντικαταστήσω το google search, να συζητώ για την καθημερινότητα και να με βοηθάει σε εργασίες που σχετίζονται με τη δημιουργική γραφή.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω αντικαταστήσει το google search με το perplexity pro. Έχω αγοράσει μια συνδρομή ενός έτους από κλειδαδικο για ένα έτος, περίπου 8€. Αν έχεις cosmote, σου δίνει την συνδρομή του έτους δωρεάν. Επίσης πληρώνω και gemini pro με το Google account μου, 20€ το μήνα. Τέλος για coding, το καλυτερο ειναι το Claude 4 στον Agent του vs code. 

Γενικά, για day to day, το perplexity, για ανάλυση το gemini και για δουλειά προγραμματιστή το Claude. 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakos356 είπε

Έχω αντικαταστήσει το google search με το perplexity pro. Έχω αγοράσει μια συνδρομή ενός έτους από κλειδαδικο για ένα έτος, περίπου 8€. Αν έχεις cosmote, σου δίνει την συνδρομή του έτους δωρεάν. Επίσης πληρώνω και gemini pro με το Google account μου, 20€ το μήνα. Τέλος για coding, το καλυτερο ειναι το Claude 4 στον Agent του vs code. 

Γενικά, για day to day, το perplexity, για ανάλυση το gemini και για δουλειά προγραμματιστή το Claude. 

Chat gpt το βγαζεις εντελως εκτος?

Δημοσ.

Το chatgpt, όπως και πολλά άλλα, περιλαμβάνεται στο perplexity. Στην ουσία είναι μια υπηρεσία που διαχειρίζεται πολλά μοντέλα ταυτόχρονα 

• Like 1
Δημοσ.

εχω αντικαταστησει τα παντα με το insomnia και τα μελη του.

θετικα.

24 ωρο. γρηγορες απαντησεις.δωρεαν.εγκυροτητα.

αρνητικα

κανενα

• Like 8
  • Haha 11
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakos356 είπε

Σήμερα το πρωί έκανα αυτό με το perplexity, ωστόσο μου φαίνεται κάπως off.

Το chatgpt (είχα πληρώσει και για plus) ήταν πιο δημιουργικό και ανθρώπινο. Στο perplexity αφήνω την προεπιλογή του καλύτερου μοντέλου, όμως το βρίσκω υποδεέστερο. Θα επιλέξω το μοντέλο του gpt 4.1 και ελπίζω να αντιστοιχεί πραγματικά στο original.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...