Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Ποια είναι κάποια από τα πιο χρήσιμα και απαραίτητα AI apps όπως το chatgpt; Και που τα χρησιμοποιείτε;
zazoum Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 17 hours ago, TechWeirdo said: Ποια είναι κάποια από τα πιο χρήσιμα και απαραίτητα AI apps όπως το chatgpt; Και που τα χρησιμοποιείτε; Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε για αναντικατάστατα apps. Συνεχώς το ένα ξεπερνά μέχρι τώρα το άλλο. Για παράδειγμα το Γκροκ 4 που έβλεπα benchmarks τώρα βγαίνει πρώτη θέση και με διαφορά. Αυτό δεν το κάνει αναντικατάστατο, τη στιγμή που λόγω κούρσας στην αγορά, αύριο μεθαύριο κάποιο άλλο θα το αντικαταστήσει. Σημασία έχει ποιό σε βολεύει εσένα και έχεις συνηθίσει την συμπεριφορά του. Που ΚΑΙ αυτή θα αλλάζει με κάθε αναβάθμιση, αλλά τουλάχιστον μπορείς να παρακολουθείς την εξέλιξή του. Εγώ τα χρησιμοποιώ όλα. Τα χειρότερα για μένα, αυτή τη στιγμή, είναι το Claude και το ChatGPT.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου Έχω συνηθίσει το chatgpt αλλά ίσως χρησιμοποιήσω και κάποιο άλλο
mountains1 Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Οταν το language model της google υποστηριξει και ελληνικα, πειτε μου... Στα αγγλικα που το δοκιμασα ηταν παραπανω απο εντυπωσιακο. Απιστευτο.
geomrk Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 17 ώρες πριν, mountains1 είπε Οταν το language model της google υποστηριξει και ελληνικα, πειτε μου... τι εννοεις; μπορεις να γραψεις ελληνικα και να απαντησει κανονικα 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Από άποψη ιδιωτικότητας; Τα AI Apps είναι τα χειρότερα;
elvizakos Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Στις 7/7/2025 στις 11:15 ΠΜ, mountains1 είπε Οταν το language model της google υποστηριξει και ελληνικα, πειτε μου... Στα αγγλικα που το δοκιμασα ηταν παραπανω απο εντυπωσιακο. Απιστευτο. Ποιο εννοείς language model; Το gemini; Το gemma; Αν εννοείς ένα από τα δυο, και τα δυο υποστηρίζουν ελληνικά. Το gemma3:1b μόνο όχι τόσο καλά αλλά από 4b παραμέτρους και πάνω, νομίζω είναι αρκετά καλό. 14 ώρες πριν, TechWeirdo είπε Από άποψη ιδιωτικότητας; Τα AI Apps είναι τα χειρότερα; Ε, προφανώς. Αν φυσικά εννοείς εφαρμογές στο κινητό πχ για το chatgpt, gemini κλπ ναι. Αν και οι online εκδοχές τους δεν είναι και πολύ καλύτερες στο θέμα ιδιωτικότητας, το ότι δε χρειάζεται να συνδεθείς στο chatgpt πχ, είναι ένα συν. Αν θες απλά ένα chatbot για να του κάνεις ερωτήσεις και σε απασχολεί η ιδιωτικότητα, δες το duck.ai και lumo. Το duck.ai δίνει πρόσβαση στο chatgpt 4o mini. Το lumo (νομίζω είχε και εδώ άρθρο, στο insomnia, σχετικό) νομίζω τρέχει το ίδιο κάποια μοντέλα, ίσως όχι το ίδιο καλά με το gpt. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 2 ώρες πριν, elvizakos είπε Ποιο εννοείς language model; Το gemini; Το gemma; Αν εννοείς ένα από τα δυο, και τα δυο υποστηρίζουν ελληνικά. Το gemma3:1b μόνο όχι τόσο καλά αλλά από 4b παραμέτρους και πάνω, νομίζω είναι αρκετά καλό. Ε, προφανώς. Αν φυσικά εννοείς εφαρμογές στο κινητό πχ για το chatgpt, gemini κλπ ναι. Αν και οι online εκδοχές τους δεν είναι και πολύ καλύτερες στο θέμα ιδιωτικότητας, το ότι δε χρειάζεται να συνδεθείς στο chatgpt πχ, είναι ένα συν. Αν θες απλά ένα chatbot για να του κάνεις ερωτήσεις και σε απασχολεί η ιδιωτικότητα, δες το duck.ai και lumo. Το duck.ai δίνει πρόσβαση στο chatgpt 4o mini. Το lumo (νομίζω είχε και εδώ άρθρο, στο insomnia, σχετικό) νομίζω τρέχει το ίδιο κάποια μοντέλα, ίσως όχι το ίδιο καλά με το gpt. Ρε συ αυτό που με απασχολεί είναι αν όταν μπαίνω στο chatgpt συνδεόμαι δηλαδή αλλοί χρήστες βλέπουν τι κάνω με το chatbot ; Επίσης το chatgpt κρατάει το chatbot μας, οπότε ότι το έχουμε ρωτήσει είναι στην διαθεσή του;
mountains1 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 8 ώρες πριν, TechWeirdo είπε Ρε συ αυτό που με απασχολεί είναι αν όταν μπαίνω στο chatgpt συνδεόμαι δηλαδή αλλοί χρήστες βλέπουν τι κάνω με το chatbot ; Επίσης το chatgpt κρατάει το chatbot μας, οπότε ότι το έχουμε ρωτήσει είναι στην διαθεσή του; Στο talkai-βασιζεται σε chatgtp- παντως, δεν βλεπω τροπο να σβησω εντελως μια συνομιλια...βεβαια, και τι νοημα θα ειχε να την σβησω να μη την βλεπουν τα δικα μου ματια αλλα να υπηρχε παντα στα συστηματα.....ταίζουμε τις μηχανες με τα δεδομενα μας τελικως...αλλα ωφελουμαστε κιολας απο την αλλη....νομισμα με δυο οψεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 4 ώρες πριν, mountains1 είπε Στο talkai-βασιζεται σε chatgtp- παντως, δεν βλεπω τροπο να σβησω εντελως μια συνομιλια...βεβαια, και τι νοημα θα ειχε να την σβησω να μη την βλεπουν τα δικα μου ματια αλλα να υπηρχε παντα στα συστηματα.....ταίζουμε τις μηχανες με τα δεδομενα μας τελικως...αλλα ωφελουμαστε κιολας απο την αλλη....νομισμα με δυο οψεις. Οπότε δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτά τα Apps, είναι επικίνδυνα..
elvizakos Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου Στις 5/8/2025 στις 11:15 ΜΜ, TechWeirdo είπε Ρε συ αυτό που με απασχολεί είναι αν όταν μπαίνω στο chatgpt συνδεόμαι δηλαδή αλλοί χρήστες βλέπουν τι κάνω με το chatbot ; Επίσης το chatgpt κρατάει το chatbot μας, οπότε ότι το έχουμε ρωτήσει είναι στην διαθεσή του; Δε βλέπουν τι κάνεις αλλά υπάρχει πιθανότητα να αποκαλύψει πληροφορίες σε κάποιον άλλον χρήστη από αυτά που του έχεις πει. Γενικά, δε μαθαίνουν ακριβώς από τις συνομιλίες αλλά μπορεί να "μπλέξουν" τα δεδομένα που έχουν στη μνήμη μεταξύ των χρηστών (αν και σπάνια). Οι εταιρίες τώρα, όπως για παράδειγμα η openAI που έχει φτιάξει και λειτουργεί το chatgpt, όπως λέει και στους όρους χρήσης και τουλάχιστον για τη δωρεάν χρήση του, καταγράφουν όλες τις συνομιλίες και μπορεί να τις χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν τα μοντέλα τους. Για τις εφαρμογές που ρώτησες πιο πριν, οι εφαρμογές σε ταυτοποιούν και από τον λογαριασμό σου και από τη συσκευή σου. Στις 6/8/2025 στις 7:58 ΠΜ, mountains1 είπε Στο talkai-βασιζεται σε chatgtp- παντως, δεν βλεπω τροπο να σβησω εντελως μια συνομιλια...βεβαια, και τι νοημα θα ειχε να την σβησω να μη την βλεπουν τα δικα μου ματια αλλα να υπηρχε παντα στα συστηματα.....ταίζουμε τις μηχανες με τα δεδομενα μας τελικως...αλλα ωφελουμαστε κιολας απο την αλλη....νομισμα με δυο οψεις. Το θέμα εδώ είναι ποιος σε πειράζει να δει τη συνομιλία, αν θα μπορέσει να έχει πρόσβαση σε αυτή και πόσο σε πειράζει. Στην περίπτωση που περιγράφεις πάντως εμπλέκονται δυο υπηρεσίες, το talkai και η openai και θα πρέπει να ελέγξεις τους όρους χρήσης και στις δυο. Στην παραπάνω περίπτωση που αναφέρω, το duck.ai δηλαδή, το duckduckgo λέει πως οι ίδιοι δεν κρατάνε στοιχεία αλλά οι συνομιλίες ενδέχεται να καταγράφονται και να αποθηκεύονται από την openai. 1
Λύση Επισκέπτης Δημοσ. 13 Αυγούστου Λύση Δημοσ. 13 Αυγούστου Στις 7/8/2025 στις 10:40 ΠΜ, elvizakos είπε Δε βλέπουν τι κάνεις αλλά υπάρχει πιθανότητα να αποκαλύψει πληροφορίες σε κάποιον άλλον χρήστη από αυτά που του έχεις πει. Γενικά, δε μαθαίνουν ακριβώς από τις συνομιλίες αλλά μπορεί να "μπλέξουν" τα δεδομένα που έχουν στη μνήμη μεταξύ των χρηστών (αν και σπάνια). Οι εταιρίες τώρα, όπως για παράδειγμα η openAI που έχει φτιάξει και λειτουργεί το chatgpt, όπως λέει και στους όρους χρήσης και τουλάχιστον για τη δωρεάν χρήση του, καταγράφουν όλες τις συνομιλίες και μπορεί να τις χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν τα μοντέλα τους. Για τις εφαρμογές που ρώτησες πιο πριν, οι εφαρμογές σε ταυτοποιούν και από τον λογαριασμό σου και από τη συσκευή σου. Το θέμα εδώ είναι ποιος σε πειράζει να δει τη συνομιλία, αν θα μπορέσει να έχει πρόσβαση σε αυτή και πόσο σε πειράζει. Στην περίπτωση που περιγράφεις πάντως εμπλέκονται δυο υπηρεσίες, το talkai και η openai και θα πρέπει να ελέγξεις τους όρους χρήσης και στις δυο. Στην παραπάνω περίπτωση που αναφέρω, το duck.ai δηλαδή, το duckduckgo λέει πως οι ίδιοι δεν κρατάνε στοιχεία αλλά οι συνομιλίες ενδέχεται να καταγράφονται και να αποθηκεύονται από την openai. Κατάλαβα, άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αυτά. Αλλά γιατί κάποιοι τα χρησιμοποιούν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις