geopro Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Chloe2 είπε Ξέρεις συνεργείο που δέχεται να του πας δικό σου φίλτρο αέρα και άλλα ανταλλακτικά/ αναλώσιμα και να τα τοποθετήσει δωρεάν στο αμάξι επιτόπου; Εάν ναι σε πιστεύω ως καλόπιστος άνθρωπος. Στο βενζινάδικο θα τοποθετήσουν δωρεάν το φίλτρο αέρα επειδή με συμπαθούν που επιλέγω να βάζω συστηματικά καύσιμα σε αυτό. ΥΓ: Για αλλαγή ελαστικών, φρένα και άλλες εξειδικευμένες εργασίες πάμε τα αμάξια σε εξειδικευμένα συνεργεία. Σε ευχαριστώ για τις τρεις προτάσεις σου φίλτρων αέρα. Δεν σκοπεύω να ακυρώσω το ρόλο κανενός. Καταρχήν μπράβο σου που ρωτάς για μάρκες ανταλλακτικών & αναλώσιμων. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα αγοράζεις εσύ και να τα τοποθετεί ο μηχανικός, κατόπιν συνεννόησης όμως γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζει . Για διαφόρους λόγους τα συνεργεία τείνουν να βάζουν υποδεέστερα ανταλλακτικά και σε ακριβότερες τιμές από αυτά του μπορούν να βρεθούν στο εμπόριο (ελληνικό και διεθνές). Μπράβο και στο βενζινά που θέλει να εξυπηρετήσει αφιλοκερδώς τους πελάτες του. Όμως ο ρόλος του ας περιοριστεί σε κάτι το έκτακτο και όχι να μπαίνει στα χωράφια της τακτικής συντήρησης. 16 λεπτά πριν, NT1G είπε Για το φίλτρο αέρα νομίζω λέει. Λες ; Αν ναι τότε λάθος κατάλαβα. Επεξ/σία 7 Ιουλίου από geopro
meletis_m Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 2 ώρες πριν, geopro είπε Θα συμφωνήσω σε όλα εκτός από την αλλαγή φίλτρου λαδιού κάθε δεύτερη 2η αλλαγή λαδιού. Τα οφέλη της ταυτόχρονης αλλαγής είναι περισσότερα από την μικρή εξοικονόμηση χρημάτων της μη ταυτόχρονης αλλαγής. Για όλα τα υπόλοιπα φίλτρα αναφέρομαι . Λαδιού με κάθε αλλαγή λαδιών αλλαγή . Τα υπόλοιπα φίλτρα κάθε 15000 ή 1 χρόνο εάν δε κάνει χιλιόμετρα. 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 6/7/2025 στις 8:03 ΠΜ, Chloe2 είπε MAHLE ORIGINAL, RIDEX ή κάποιο άλλο; Φίλτρα πλέον μόνο hengst. Παλαιότερα έβαζα knecth/mahle αλλα εινσι τώρα όλα overseas Στις 6/7/2025 στις 12:09 ΜΜ, piiii είπε μέχρι τώρα εμπειρία μου έχει δείξει ότι τουλάχιστον στο φίλτρο αέρα δεν έχει καμιά σημαντική διαφορά μεταξύ τους. Το φίλτρο αέρα έχει αμεσοτατη εξάρτηση με την φθορά 1-1 23 ώρες πριν, NT1G είπε Νομίζω τα mann είναι από τα πιο καλά, αλλά ελάχιστη σημασία έχει στις μάρκες που αναφέρθηκαν Τα Mann oe Ναι Τα Mann aftermarket οχι 21 ώρες πριν, geopro είπε Ας βρεθεί ένα συνεργείο και κατόπιν συνεννόησης αν δέχεται να του πηγαίνεις εσύ τα ανταλλακτικά / αναλώσιμα ( Mann filter, Bosch, Valeo κλπ) Και μπαταρία στα μπαταριάδικα που διαθέτουν την τεχνογνωσία και τα όργανα να δούνε αν όλα βαίνουν καλώς. Πολύ λίγα συνεργεία το κάνουν. Αλλά για τέτοιες εργασίες εινσι αμαρτία να μην τις κάνεις μόνος σου. Ή μπαταρία σου φωνάζει, εγώ δεν έχω μείνει ούτε 1 φορά από μπαταρία γιατί την ακούω. Εγω προσωπικά δε τρελαίνομαι με αλλαγή φίλτρων αέρα, γενικά ένα βρώμικο φίλτρο φιλτράρει καλύτερα. Οπότε τα αλλάζω όταν λάχει. Τα φ.λαδιου σε κάθε αλλαγή όταν αυτή είναι. Είτε στα 1500km είτε στα 7000. Όταν ξέρεις να βλέπεις και να μετράς ή να στέλνεις για έλεγχο καταλαβαίνεις ότι δεν είναι ανάγκη η αλλαγή σα robot μπορείς να εισαι flexible. Έχω λαδια 3 ετών με 3000km έτσι επειδή με έτρωγε τα έστειλα για ανάλυση. Still serviceable. Έχω λαδια με 1000km και 3 μήνες τα έστειλα για ανάλυση και ήταν για πέταμα. Οπότε Χ Α Λ Α Ρ Α Επεξ/σία 7 Ιουλίου από 11osmikrosmhtsos
Chloe2 Δημοσ. 7 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου Για την ιστορία πήγα σε κατάστημα εμπορίας ειδών αυτοκινήτου με την άδεια κυκλοφορίας του Tigra μου και με 8 ευρώ αγοράστηκε φίλτρο αέρα της BOSCH. Πριν καμιά ώρα πήγα στο βενζινάδικο για να μου τοποθετήσουν το φίλτρο αέρα στο αμάξι μου όπως είχαμε συνεννοηθεί. Σε λίγα λεπτά έγινε η αντικατάσταση και τους είπα ευχαριστώ/έδωσα ευχές. Πλήρωσα μόνο τη βενζίνη (φουλάρισμα). ΥΓ: Όταν πήγα πριν λίγες εβδομάδες το Tigra για κάρτα καυσαερίων σε ΚΤΕΟ ζήτησα από εργαζόμενο σ' αυτό -με ευγένεια- εάν μπορεί να ελέγξει οπτικά και τα φρένα/ελαστικά γιατί θα πάω σύντομα ταξίδι στο χωριό. Κοίταξε με το φακό του κινητού του μέσα από τις οπές των 4 ζαντών και είπε ότι είναι εντάξει. Του είπα ευχαριστώ για το χρόνο σας, να είστε καλά με χαμόγελο. Μετά πήγε το αμάξι για έλεγχο καυσαερίων. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία μου ζητήθηκε να πληρώσω μόνο το κόστος της κάρτας καυσαερίων. Καλή συνέχεια σε όλες και όλους. 7
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Εμένα μου έχουν ζητήσει στον δρόμο να αλλάξουμε ψυγείο με ψαλιδογρυλλο και να μπαίνω από κάτω. Τι να κάνουμε έπρεπε να βοηθήσουμε. Πράγμα άκρως επικίνδυνο... Είχαν όμως χαμόγελο και αυτό όντως μετράει. Πέρα από τη πλάκα στο κτεο το πάμε μαζί στην ράμπα και στο τζόγο μέτρο για να το μετρήσω εγώ ο ίδιος. Δε τους εμπιστεύομαι. Όταν είχε σκάσει το υδραυλικό σινεμπλοκ δε το βρήκανε και το βρήκα μόνος μου Επεξ/σία 7 Ιουλίου από 11osmikrosmhtsos
Chloe2 Δημοσ. 8 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 9 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Τι να κάνουμε έπρεπε να βοηθήσουμε. Πράγμα άκρως επικίνδυνο... Η τοποθέτηση φίλτρου αέρα και ο οπτικός έλεγχος φρένων/ ελαστικών δεν είναι άκρως επικίνδυνη ή χρονοβόρα/δύσκολη εργασία. Είμαι βέβαιη ότι ούτε εσύ θα χρέωνες μια φίλη σου ή καλή πελάτισσά σου. 9 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Είχαν όμως χαμόγελο και αυτό όντως μετράει. Πέρα από τη πλάκα Θα ήταν παράλογο αντί να τους πω ευχαριστώ να άρχιζα να τους ειρωνεύομαι. Εύλογα δεν θα με ξαναεξυπηρετούσαν. 9 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε στο κτεο το πάμε μαζί στην ράμπα και στο τζόγο μέτρο για να το μετρήσω εγώ ο ίδιος. Δε τους εμπιστεύομαι. Εμείς εμπιστευόμαστε το ΚΤΕΟ που πηγαίνουμε τα αμάξια. Παλαιότερα μας είχαν πει ότι καλό είναι να πάμε αμάξι μας για ευθυγράμμιση τροχών σε βουλκανιζατέρ. Εντός ορίων ήταν ο έλεγχος αλλά πήγαμε το αμάξι σε βουλκανιζατέρ την ίδια μέρα. Σε άλλο αμάξι μας είχαν πει να αλλάξουμε καμμένη λάμπα φρένων (άμεσα αλλάχθηκε στο βενζινάδικο).
tutuyo Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Μια χαρα ειναι το βενζιναδικο, αερβις, πλυσιμο, φουλαρισμα, καφες, ουισκιες, πατατακια, ολα σε ενα τακτοποιημενα! Αμα κανουν και αιματολογικες, μπορεις κυριολεκτικα να ζεις εκει 10
geopro Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 8/7/2025 στις 8:01 ΠΜ, Chloe2 είπε Η τοποθέτηση φίλτρου αέρα και ο οπτικός έλεγχος φρένων/ ελαστικών δεν είναι άκρως επικίνδυνη ή χρονοβόρα/δύσκολη εργασία. Είμαι βέβαιη ότι ούτε εσύ θα χρέωνες μια φίλη σου ή καλή πελάτισσά σου. Θα ήταν παράλογο αντί να τους πω ευχαριστώ να άρχιζα να τους ειρωνεύομαι. Εύλογα δεν θα με ξαναεξυπηρετούσαν. Παρερμήνευσες τα λόγια και τις πράξεις του @11osmikrosmhtsos Ο άνθρωπος συνέδραμε σε κάτι εξειδικευμένο το οποίο ήταν και επικίνδυνο για τον ίδιο χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό ενός συνεργείου. Λογω του ότι έχουν αρχίσει οι παρεξηγήσεις και από άλλα μέλη που συμμετέχουν στο νήμα ας μείνουμε στην ουσία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βενζινάς σου λειτουργεί καλοπροαίρετα και θέλει να βοηθήσει σε εποχές οικονομικής στενότητας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εσύ νοιάζεσαι για την κατάσταση του οχήματος σου. Ομως δεν μπορεί να υποκαταστήσει ο βενζινάς τον μηχανικό. Ξέρω ότι θα μου πεις ότι μόνο για τα απλά πράγματα πηγαίνετε στο βενζινάδικο και για τα πιο σύνθετα πηγαίνετε στους ειδικούς. Όμως την ώρα που ένας (σωστός) μηχανικός κάνει την αλλαγή λαδιών ,και έχει το αυτοκίνητο στο ανυψωτικό, κοιτάζει και ελέγχει ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο βενζινάς. Αντιλαμβάνομαι ότι η οικονομική στενότητα μας οδηγεί σε μια θεώρηση προσανατολισμένη στην εξοικονόμηση χρημάτων, λίγο πολύ όλοι το κάνουμε, ας μην αποκοπούμε όμως από το συνεργείο. Υπάρχουν και μηχανικοί που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να υπερχρεώνουν. Βεβαίως και είναι λεπτές οι ισορροπίες. Αρκετά συνεργεία θα ξινίσουν όταν τους πηγαίνεις εσύ τα αναλώσιμα και ανταλλακτικά αλλά επίσης θα βρεθούν και συνεργεία που θα το δεχτούν ειδικά όταν είναι τα σωστά . Επεξ/σία 9 Ιουλίου από geopro 2
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 1 ώρα πριν, geopro είπε Βεβαίως και είναι λεπτές οι ισορροπίες. Αρκετά συνεργεία θα ξινίσουν όταν τους πηγαίνεις εσύ τα αναλώσιμα και ανταλλακτικά αλλά επίσης θα βρεθούν και συνεργεία που θα το δεχτούν ειδικά όταν είναι τα σωστά Και καποια σε ρωτανε που τα βρηκες γιατι δεν μπορουν να τα βρουν ουτε οι ιδιοι.... 2
geopro Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 12 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Και καποια σε ρωτανε που τα βρηκες γιατι δεν μπορουν να τα βρουν ουτε οι ιδιοι.... Ναι, ισχύει. Και όταν τους πας τα σωστά και σε προσιτή τιμή σε ρωτάνε που τα βρήκες. Είναι παρατηρημένο ότι αρκετά συνεργεία έχουν το “ταλέντο ” να προμηθεύονται υποδεέστερα ανταλλακτικά σε ακριβότερες τιμές. Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι έχει να κάνει και με σχέση που έχει να κάνει σε ζητήματα πίστωσης , επιστροφής και άμεσης παράδοσης στο συνεργείο. 1
Chloe2 Δημοσ. 9 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 11 ώρες πριν, geopro είπε Ο άνθρωπος συνέδραμε σε κάτι εξειδικευμένο το οποίο ήταν και επικίνδυνο για τον ίδιο χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό ενός συνεργείου. Δεν ζήτησα κάτι επικίνδυνο. "Κρύωσε" πρώτα η μηχανή του αμαξιού και έπειτα αλλάχθηκε το φίλτρο αέρα χωρίς να απαιτείται ειδικός εξοπλισμός. 11 ώρες πριν, geopro είπε Υπάρχουν και μηχανικοί που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να υπερχρεώνουν. Φυσικά και υπάρχουν σωστοί μηχανικοί. Μπράβο τους. Φυσικά και υπάρχουν σωστοί πρατηριούχοι καυσίμων. Μπράβο τους. Φυσικά και υπάρχουν σωστοί ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ. Μπράβο τους. Φυσικά και υπάρχουν σωστά ΚΤΕΟ. Μπράβο τους. Φυσικά και υπάρχουν σωστοί επαγγελματίες σε όλους του κλάδους. Μπράβο τους. Εμάς μας ενοχλεί που Χ γενικό συνεργείο της γειτονιάς δεν δέχεται να κάνει μπροστά μας ούτε απλές εργασίες με ραντεβού ( π.χ για μια αλλαγή λαδιών/φίλτρο λαδιού δεν δεχόμαστε να αφήσουμε εκεί το Χ αμάξι μας και να το παραλάβουμε την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα). Δικαίωμά του είναι. Δικαίωμά μας είναι να μην το επιλέγουμε για απλές εργασίες και να επιλέγουμε το βενζινάδικο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (το ίδιο κάνουν πολλές γειτόνισσες και αρκετοί γείτονες).
geopro Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, Chloe2 είπε Δεν ζήτησα κάτι επικίνδυνο. "Κρύωσε" πρώτα η μηχανή του αμαξιού και έπειτα αλλάχθηκε το φίλτρο αέρα χωρίς να απαιτείται ειδικός εξοπλισμός. Φυσικά και υπάρχουν σωστοί μηχανικοί. Μπράβο τους. Φυσικά και υπάρχουν σωστοί πρατηριούχοι καυσίμων. Μπράβο τους. Φυσικά και υπάρχουν σωστοί ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ. Μπράβο τους. Φυσικά και υπάρχουν σωστά ΚΤΕΟ. Μπράβο τους. Φυσικά και υπάρχουν σωστοί επαγγελματίες σε όλους του κλάδους. Μπράβο τους. Εμάς μας ενοχλεί που Χ γενικό συνεργείο της γειτονιάς δεν δέχεται να κάνει μπροστά μας ούτε απλές εργασίες με ραντεβού ( π.χ για μια αλλαγή λαδιών/φίλτρο λαδιού δεν δεχόμαστε να αφήσουμε εκεί το Χ αμάξι μας και να το παραλάβουμε την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα). Δικαίωμά του είναι. Δικαίωμά μας είναι να μην το επιλέγουμε για απλές εργασίες και να επιλέγουμε το βενζινάδικο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (το ίδιο κάνουν πολλές γειτόνισσες και αρκετοί γείτονες). Ας κρατήσουμε τα θετικά και ας βάλουμε μια άνω τελεία στα υπόλοιπα διότι έχουμε “χαθεί στην μετάφραση ” Το πολύ θετικό στην περίπτωση σου είναι ότι έχεις ενεργό ρόλο στην εξεύρεση των ανταλλακτικών / αναλώσιμων. Ενα γνωστό και αξιόλογο ελληνικό κατάστημα είναι το OnParts , ενδεικτικά το αναφέρω διότι υπάρχουν και άλλα. Ενα γνωστό γερμανικό, αν και πλήρως ελληνόφωνο, είναι το autodoc. Εκεί κατά καιρούς και μέσω της εφαρμογής (όχι της ιστοσελίδας) μπορούν να βρεθούν πράγματα σε μειωμένες τιμές. Σε συνδυασμό με εκπτωτικά κουπόνια που μπορούν να βρεθούν στο ίντερνετ υπάρχει επιπλέον έκπτωση. Σε αγορές άνω ενός ποσού τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Η αναζήτηση δεν είναι δύσκολη μιας και μπορείς να αποθηκεύσεις συγκεκριμένα αυτοκίνητα στο προφίλ απλοποιώντας έτσι τα πράγματα. Ας προμηθεύεσαι τα σωστά ανταλλακτικά / αναλώσιμα σε προσιτές τιμές και τα υπόλοιπα θα έρθουν με το καιρό.
2MM Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Chloe2 είπε Εμάς μας ενοχλεί που Χ γενικό συνεργείο της γειτονιάς δεν δέχεται να κάνει μπροστά μας ούτε απλές εργασίες με ραντεβού ( π.χ για μια αλλαγή λαδιών/φίλτρο λαδιού δεν δεχόμαστε να αφήσουμε εκεί το Χ αμάξι μας και να το παραλάβουμε την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα). Σε αυτο το θεμα, πολυ καλα κανετε. Ουτε εγω αφηνω αμαξι χωρις να βλεπω τι κανουν . Ειδικα για εργασιες που κρατανε 1-2 ωρες. Οκ αν ειναι κατι πολυ χρονοβορο και δυσκολο και πρεπει να μεινει μεσα για την άλλη μερα , δεν μπορω να κανω κι αλλιως , αλλά αυτα ειναι εξαιρεση 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 13 λεπτά πριν, 2MM είπε Σε αυτο το θεμα, πολυ καλα κανετε. Ουτε εγω αφηνω αμαξι χωρις να βλεπω τι κανουν . Ειδικα για εργασιες που κρατανε 1-2 ωρες. Οκ αν ειναι κατι πολυ χρονοβορο και δυσκολο και πρεπει να μεινει μεσα για την άλλη μερα , δεν μπορω να κανω κι αλλιως , αλλά αυτα ειναι εξαιρεση Δυστυχως για να παρεις ISO δεν επιτρεπονται οι πελατες, βλ αντιπροσωπίες
2MM Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Δυστυχως για να παρεις ISO δεν επιτρεπονται οι πελατες, βλ αντιπροσωπίες Το ξερω , αλλά εστω απο μακρια μπορεις να βλεπεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα