Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.
Ήθελα να αναφέρω ένα περίεργο πρόβλημα που έχω με το συγκεκριμένο 4k δισκάκι (ή ταινία εν γένει).

Είχα αγοράσει το Αμερικάνικο UHD και μου παρουσίαζε κάποια προβήματα (pixelating σε συγκεκριμένα σημεία) όταν το παίζω στο pc με UHD friendly drive.
Το αντικατέστησα με το Αγγλικό, τα ίδια. Τώρα πήρα το Αυστραλέζικο (μάλλον πρόκειται για το ίδιο δισκάκι τελικά), τα ίδια.

Στο MPC κάνει το pixelating. Με το VLC δεν κάνει, αλλά κάνει audio dropouts σε εκείνα τα σημεία. Το μόνο που το παίζει καλά είναι το Leawo player, αλλά εκεί δε φαίνονται σωστά τα χρώματα, γιατί όπως μου είπαν οι τεχνικοί του Leawo, δεν υποστηρίζεται ακόμα το HDR.
Θεώρησα πως φταίει το drive μου, ένα LG-BU40N (αν και το άλλαξα 2 φορές).
Όμως συμβαίνει το εξής περίεργο:
"Κατέβασα" ένα 1:1 copy του δίσκου αυτού στο σκληρό μου δίσκο, πιστεύοντας ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα εκεί.
Έλα μου όμως που και με αυτό κάνουν τα ίδια τα διάφορα players. 
Μετά έλεγα ότι φταίει το pc μου, οπότε το δοκίμασα στο laptop. Τα ίδια και εκεί!

Άρα, τί σημαίνει αυτό; Δεν καταλαβαίνω. Η συγκεκριμένη ταινία σε 4k έκδοση δε μπορεί να παιχτεί σε pc;
(μίλησα με ένα φίλο που του πούλησα το αρχικό δισκάκι που είχα πάρει, και αυτού το παίζει μια χαρά σε player κανονικό, όχι σε drive για pc δηλ.)

Να πω ότι έχω 160 περίπου UHDs, δε μου έχει παρουσιάσει κανένα τέτοιο πρόβλημα.

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.

Το απλό mpc χρησιμοποιείς που έρχεται με το k-lite ή το mpc-hc (από github, τελευταία έκδοση 2.5.0);

Δοκίμασες με το potplayer ή το mpc-be;

Τι χαρακτηριστικά έχει το pc (ή είναι laptop); Βασικά από επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, γιατί αυτά τα πιξελιάσματα και τα drops μπορεί να είναι από την κάρτα γραφικών.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το mpc-hc 2.5.0 δοκίμασα.
Το potplayer το δοκίμασα και αυτό (τα ίδια), το mpc-be όχι, θα το δοκιμάσω τώρα.

Τα χαρακτηριστικά του pc μπορείς να τα δεις στην υπογραφή μου.😉
Έκανα και update την κάρτα γραφικών χθες στους τελευταίους drivers.

edit: Τα ίδια δυστυχώς και με Mpc-be!

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα έναν οδηγό, αν θέλεις δοκίμασε το...

https://forum.makemkv.com/forum/viewtopic.php?t=19644

Αφού έχεις ήδη το mpc-hc πήγαινε στο 2ο βήμα. Το 7zip δεν χρειάζεται γιατί το libaacs είναι σε zip και τα windows το ανοίγουν κανονικά, οπότε κατέβασε μόνο τα dlls από το Mega, ρίξε τα περιεχόμενα του win64 μέσα στον φάκελο του mpchc, κάνε τον νέο φάκελο στο roaming και ρίξε μέσα το αρχείο keydb.cfg

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ, θα το κάνω, αλλά το πρόγραμμα παίζει ήδη encrypted UHDs, και επιπλέον το κάνει και με το decrypted αντίγραφο που κατέβασα! Άρα;

EDIT: Τίποτα δυστυχώς. Τα ίδια! Μα να το κάνει και με το copy; έχω τρελλαθεί!

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.

Δυστυχώς δε μπορώ να αναπαράγω το πρόβλημα γιατί δεν έχω καμία τέτοια ταινία. 

Επειδή είμαι σε κινητό τώρα καξ δεν εμφανίζονται  οι υπογραφές, αν έχει ο επεξεργαστής σου igou δοκίμασε να αφαιρέσεις την 1050 και να δεις αν αλλάξει κάτι στην αναπαραγωγή.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, micos000 είπε

Δυστυχώς δε μπορώ να αναπαράγω το πρόβλημα γιατί δεν έχω καμία τέτοια ταινία. 

Επειδή είμαι σε κινητό τώρα καξ δεν εμφανίζονται  οι υπογραφές, αν έχει ο επεξεργαστής σου igou δοκίμασε να αφαιρέσεις την 1050 και να δεις αν αλλάξει κάτι στην αναπαραγωγή.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τελικά ψάχνοντας, βρήκα ποιό είναι το πρόβλημα. Μίλησα με αυτόν που είχε κάνει remux την ταινία από τον 4k δίσκο.
Προφανώς ο δίσκος, όπως και άλλοι, έχει μια προστασία που λέγεται screenpass, κατά την οποία μπερδεύονται πολλές playlists της ταινίας.
Πρέπει να βρεις τη σωστή playlist (αρχείο mpls) και να παίξεις ή να κάνεις rip στο σκληρό δίσκο αυτή!
Δυστυχώς με το να παίξεις κατευθείαν την playlist, αν και δεν υπάρχει πια pixelation, εμφανίζονται άλλα προβλήματα συγχρονισμού ήχου-εικόνας.
Αυτό που έκανα (που μου πρότειναν) ήταν να κάνω rip σε mkv τη σωστή playlist, και απ'ότι τσέκαρα λίγο, παίζει αυτό σωστά.
Βλέπω είναι ολόκληρη "επιστήμη" (υπάρχουν και προγράμματα που σε βοηθούν να βρεις τη σωστή playlist, αν και δεν κατάλαβα ακόμα πώς λειτουργούν https://forum.makemkv.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=21777)

Ομολογώ ότι στα 160 UHDs που έχω, δεν το είχα ξανασυναντήσει αυτό.
Να πώς φαίνεται στο makemkv:

Untitled.png.65f4716ec5887dd956462c797488dc08.png

Όπως βλέπετε, υπάρχουν δεκάδες fake playlists με τo ίδιο μέγεθος, διάρκεια, chapters (στα UHDs χωρίς αυτή την προστασία υπάρχει μόνο μία playlist)
Στην προκειμένη περίπτωση η σωστή ήταν η 00706.
Μάλλον υποθέτω το MPC, και τα άλλα players δεν καταλαβαίνουν ποιά είναι η σωστή playlist για να παίξουν, γι'αυτό και τα προβλήματα, ενώ το Leawo καταλαβαίνει (ελπίζω να προσθέσουν σε αυτό HDR στο μέλλον γιατί φαίνεται καλό player).

Βέβαια ακόμα δεν ξέρω πώς κάνεις rip όλον τον δίσκο 1:1, γιατί το makemkv μου παρουσίαζε προβλήματα!

Επεξ/σία από Composer
  • Like 1
Δημοσ.

Όντως, ολόκληρη επιστήμη. Θυμήθηκα τώρα τις παλιές, καλές εποχές με τα dvd και τα κλειδώματα και τι τραβούσαμε για να τα ριπάρουμε μέχρι να βγουν τα κατάλληλα προγράμματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατάφερα και είδα την ταινία όλη τελικά ριπαρισμένη στον σκληρό δίσκο μου, αλλά δεν ήθελα να χρειάζεται να το κάνω αυτό!
Ήθελα να βλέπω τις ταινίες μου κατευθείαν από το δισκάκι.

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.
10 ώρες πριν, micos000 είπε

Αν θέλεις δοκίμασε και με το PowerDVD. Δεν είναι δωρεάν αλλά νομίζω ότι έχει trial να δεις αν παίζει όπως το θέλεις.

To PowerDVD το έχω αγοράσει.
Δυστυχώς δεν μου έπαιζε UHDs πριν (κάτι ήθελε να κάνω στο BIOS και δεν ήξερα), αλλά τώρα διαβάζω σταμάτησε ολοκληρωτικά να υποστηρίζει UHDs.
Λένε ήταν ο μόνος νόμιμος τρόπος να παίζεις UHDs στον υπολογιστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Composer είπε

To PowerDVD το έχω αγοράσει.
Δυστυχώς δεν μου έπαιζε UHDs πριν (κάτι ήθελε να κάνω στο BIOS και δεν ήξερα), αλλά τώρα διαβάζω σταμάτησε ολοκληρωτικά να υποστηρίζει UHDs.

Ποιος το λέει αυτο;

Screenshot_20250708_224018_Firefox.jpg.0f0bb89cff260c85ce303cb335644d8f.jpg

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Απ' ότι διαβάζω δεν είναι τόσο θέμα του powerdvd όσο της διακοπής υποστήριξης από την intel του SGX στους νεώτερους επεξεργαστές intel (11th gen και μετά). Σε amd δεν έπαιζαν ποτέ τα 4k uhd.

Οπότε θα έλεγα να βρεις την έκδοση 22.0.3214.62 και προσπάθησε με αυτήν.

Δες και αυτό...

https://www.cyberlink.com/support-center/faq/content?id=19144

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, micos000 είπε

Απ' ότι διαβάζω δεν είναι τόσο θέμα του powerdvd όσο της διακοπής υποστήριξης από την intel του SGX στους νεώτερους επεξεργαστές intel (11th gen και μετά). Σε amd δεν έπαιζαν ποτέ τα 4k uhd.

Οπότε θα έλεγα να βρεις την έκδοση 22.0.3214.62 και προσπάθησε με αυτήν.

Δες και αυτό...

https://www.cyberlink.com/support-center/faq/content?id=19144

Το είχα πρώτα και είχα προσπαθήσει αλλά δε μπορώ να παίξω UHDs.
Ήθελε αυτό το Intel SGX που δεν ξέρω αν το έχω/ή δε μπορώ να το ενεργοποιήσω.

Untitled.png.7d869cc36f50a534dc3de0b3477608d0.png

Επεξ/σία από Composer

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...