poulinos Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 9 hours ago, philos said: @poulinos σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!! Έχω κάνει τρελή έρευνα στο διαδίκτυο και σε ξένα sites που συζητάνε και μαζί με όσα λέτε και εδώ και σε άλλα fora, έχω κάνει μια σούμα. Για να το θέσω σύντομα, για ακριβά μηχανήματα και μηχανήματα που έχουν τέτοια τροφοδοτικά (keyboards / pianos κτλ), λένε ξεκάθαρα ότι το UPS πρέπει να είναι pure sine wave γιατί τέτοιο σήμα είναι φιλικό στα τροφοδοτικά τους / αυτό το σήμα αναμένουν. Στην αρχή είχα παραγγείλει αυτό: https://powerwalker.com/product/10121110/ ... αλλά βάσει αξιολογήσεων skroutz, ακύρωσα την παραγγελία και κοιτάω αυτό: https://www.cyberpower.com/eu/en/product/sku/cp900epfclcd Άρα βαίνω προς τα εκεί. Το κακό είναι ότι τα τελευταία 1 - 2 χρόνια, οι τιμές των UPS αυξήθηκαν σε επίπεδο διπλασιασμού, το λιγότερο, στην Ελλάδα. Ευχαριστώ για όλα. Θεωρητικα ολα τα active pfc τροφοδοτικα θελουν sine wave που ειδικα στην apc ειναι ακριβα.πρακτικα απειροι παιζουν με near sine wave ακριβως επειδη τα sine wave ειναι ακριβα παροτι πλεον τα περισσοτερα τροφοδοτικα σε pc για παραδειγμα ειναι active pfc. On 07/07/2025 at 14:10, philos said: @poulinos και υπόλοιποι, τι λέτε γι' αυτό; https://www.skroutz.gr/s/25668251/APC-Back-UPS-Line-Interactive-750VA-410W-me-4-Schuko-Prizes.html (έχω δει κι αυτό αλλά η τιμή skroutz δε διαφέρει και είναι κατώτερο συν πολύ κακές κριτικές: https://www.skroutz.gr/s/27003606/APC-Easy-UPS-BVX-Line-Interactive-700VA-360W-me-2-Schuko-Prizes.html) 1. Στο e-shop.gr αναφέρει στα χαρακτηριστικά ότι η μπαταρία έχει προσδόκιμο ζωής 3 - 5 χρόνια. Άρα θα ισχύουν τα 3 χρόνια που είπατε. 2. Όταν δεν χρησιμοποιώ τη συσκευή, θα θέτω στο OFF το UPS από το κουμπί μπροστά, ή το έχω πάντα στο ON; Ναι θα ήθελα να τα επενδύσω αυτά τα χρήματα σε προστασία. Εφόσον το UPS παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια, πάμε για UPS. 100 EUR στα 3 χρόνια και μετά - λογικά - φθηνότερες και καλύτερες μπαταρίες, είναι ok κόστος. Έψαξα μόνο για APC γιατί είναι γνωστή. γενικα ναι συνηθως τα 3 χρονια ισχυουν. δεν βρισκω λογο να ανοιγοκλεινεις το Ups εκτος αν ειναι να φυγεις για πολυ καιρο. που και που μπορει να αφηνεις να αδειασει η μπαταρια και να ξαναγεμιζει για να κανει ενα πληρη κυκλο. ναι μπαταριες μπορεις να βρεις καλυτερες.καποτε φοραγαν csb που ειναι πολυ καλες και εχουν νορμαλ τιμη. 10 hours ago, philos said: @poulinos σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!! Έχω κάνει τρελή έρευνα στο διαδίκτυο και σε ξένα sites που συζητάνε και μαζί με όσα λέτε και εδώ και σε άλλα fora, έχω κάνει μια σούμα. Για να το θέσω σύντομα, για ακριβά μηχανήματα και μηχανήματα που έχουν τέτοια τροφοδοτικά (keyboards / pianos κτλ), λένε ξεκάθαρα ότι το UPS πρέπει να είναι pure sine wave γιατί τέτοιο σήμα είναι φιλικό στα τροφοδοτικά τους / αυτό το σήμα αναμένουν. Στην αρχή είχα παραγγείλει αυτό: https://powerwalker.com/product/10121110/ ... αλλά βάσει αξιολογήσεων skroutz, ακύρωσα την παραγγελία και κοιτάω αυτό: https://www.cyberpower.com/eu/en/product/sku/cp900epfclcd Άρα βαίνω προς τα εκεί. Το κακό είναι ότι τα τελευταία 1 - 2 χρόνια, οι τιμές των UPS αυξήθηκαν σε επίπεδο διπλασιασμού, το λιγότερο, στην Ελλάδα. Ευχαριστώ για όλα. επισης αν κοπει το ρευμα εσυ δεν εισαι υποχρεωμενος να συνεχιζεις να παιζεις για να ζορισεις το τροφοδοτικο λογω near sine wave.μπορεις απλα να το κλεισεις. πιο πολυ σε νοιαζει το avr. δυστυχως ναι εχουν ανεβει οι τιμες του. 10 hours ago, terra45 said: Ό,τι έχω πάρει από CyberPower μ' έχει βγάλει ασπροπρόσωπη. Επίσης, ήταν πολύ εξυπηρετικοί στη cyberpower.com όταν τους έστειλα ένα μέιλ για κάποιες διαφορες μεταξύ μοντέλων και τι θα ήταν προτιμότερο να διαλέξω βάσει ενεργειακής κατανάλωσης. Μου απάντησαν πολύ αναλυτικά. Θα μπορούσες να τους στείλεις ένα μέιλ για ποιο λόγο το χρειάζεσαι και ίσως σου προτείνουν κι αυτοί κάποιο προϊόν. Το CP900EPFCLCD το 'χω από το '21 στον υπολογιστή κι ακόμη δεν έχει χρειαστεί αλλαγή μπαταρίας ούτε έχει παρουσιάσει κάποιο άλλο ζήτημα. Το CYBERPOWER UT650EG το έχω σε ρούτερ, τηλέφωνο και τέτοια ψιλολόγια και επίσης κάνει καλή δουλειά. Σημαντικό για μένα το ότι δεν υπερθερμαίνονται, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, όπως άλλα UPS διαφόρων εταιρειών που είχα στο παρελθόν. Τσέκαρε και μια πολύ καλή ανάλυση για το CP900EPFCLCD στο YouTube, ιδίως στο κομμάτι που μιλά περί κατανάλωσης ενέργειας. oti και να παρει απλα να προσεχει μην εχει ενεργο φαν που κανει θορυβο ειδικα αν καποιος κοιμαται στο ιδιο δωματιο. 9 hours ago, terra45 said: Δεν έχω τόσες τεχνικές γνώσεις, να σου πω την αλήθεια. Εμπειρικά μόνο μπορώ να σου πω ότι δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα τόσα χρόνια στη χρήση του υπολογιστή λόγω του UPS (και σε περιπτώσεις αυξομείωσης τάσης, μικροδιακοπών ή και μεγάλων διακοπών λειτουργούσε ως όφειλε). απαντηση πιο κατω 9 hours ago, philos said: Σε ευχαριστώ πολύ!! Αλήθεια, αυτό το μειονέκτημα που λέει στο AVR test που είναι ενός σημείο και μόνο στα χαμηλά, or sth, είναι σημαντικό; https://youtu.be/1pqWHyBXZzA?t=313 Μήπως τελικά υπερτερεί το Powerwalker που έβαλα; τι εννοει ο ποιητης. θα σου πω τι κανει η apc και μετα αυτο που λεει. εχεις ταση 220 volt. το avr αν δει πιο χαμηλη ταση θα προσπαθησει να την παει 220.αν δει πιο ψηλη παλι θα προσπαθησει να την παει 220. στο apc εχεις 4 σταδια. τα νουμερα τυχαια αν και στα apc στα smart τα ρυθμιζες. εχουμε 220 volt. αν η ταση πεσει στα 200 τοτε θα την παει οσο γινεται στα 220. αν ομως η ταση πεσει στα 180 τοτε δεν θα επεμβει το avr επειδη ειναι δυσκολο να την παει στα 220 και θα σου γυρισει on battery. αν η ταση παει 240 θα παει να την ριξει στα 220.αν παει στα 250 επειδη ειναι δυσκολο να την ριξει τοτε δινει απο μπαταρια. αυτο για το apc. τωρα αυτο που λεει στο video. αν εχεις 220 και πεσει το δικτυο στα 200 θα παρει μπροστα το avr να στο κανει 220. αλλα σου λεει οτι αμα το ρευμα φτασει 250-260 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ κανενα avr και θα συνεχιζει να δινει 250-260 .ισως σε καποιο οριο μετα να δινει on battery.δεν ξερω αν μπορεις να το ρυθμισεις πχ να πεις οτι στα 230 αφου δεν παιζει avr δωσε μου απο την μπαταρια.αν δεν μπορεις να το κανεις αυτο τοτε χανει τελειως το νοημα το ups.και οπως λεει ειδικα για ups που ειναι sine wave. 1 1
philos Δημοσ. 9 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 3 ώρες πριν, poulinos είπε τωρα αυτο που λεει στο video. αν εχεις 220 και πεσει το δικτυο στα 200 θα παρει μπροστα το avr να στο κανει 220. αλλα σου λεει οτι αμα το ρευμα φτασει 250-260 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ κανενα avr και θα συνεχιζει να δινει 250-260 .ισως σε καποιο οριο μετα να δινει on battery.δεν ξερω αν μπορεις να το ρυθμισεις πχ να πεις οτι στα 230 αφου δεν παιζει avr δωσε μου απο την μπαταρια.αν δεν μπορεις να το κανεις αυτο τοτε χανει τελειως το νοημα το ups.και οπως λεει ειδικα για ups που ειναι sine wave. Σε ευχαριστώ για την απάντηση Το βίντεο για το Powerwalker είναι αυτο: Για το AVR του λέει στο λεπτό 7:39 Αρα να υποθέσω ότι Powerwalker > Cyberpower σε αυτά τα δύο μοντέλα που συγκρίνουμε; Βέβαια εγώ εχω δει το 600va Powerwalker αλλά δε νομίζω να έχει διαφορά το AVR του βίντεο που είναι το 1000ρι. ΥΓ: στην αρχή του βίντεο ο τύπος λεει οτι το 1000ρι Powerwalker κοστίζε τοτε μονο 120 ευρω. Σοκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα