shadowlike Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου άλλη μια απόδειξη ότι οι διαμαρτυρίες είναι χάσιμο χρόνου , βαράς εκεί που πονάνε , στο πορτοφόλι με οργανωμένα μποϋκοτάζ σε προϊόντα και υπηρεσίες. 2 1
floba Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 11 ώρες πριν, Retromaniac είπε Είναι αλήθεια ότι το τρέχον μοντέλο διάθεσης παιχνιδιών, με τη μορφή άδειας χρήσης αντί απόκτησης ιδιοκτησίας, δημιουργεί αρκετές ενστάσεις. Παρότι πολλοί μπορεί να μη συμφωνούν, αυτό δεν σημαίνει πως έχουν δικαίωμα να αποκτούν το προϊόν χωρίς πληρωμή. Αν δεν συμφωνείς με το μοντέλο, η πιο έντιμη στάση είναι να μην αγοράζεις το παιχνίδι. Δεν είναι "μαγκιά" να το αποκτάς παράνομα επειδή πιστεύεις ότι δεν αξίζει τα χρήματά σου. Η πραγματική "μαγκιά" είναι να απέχεις, να επιλέξεις συνειδητά να μην στηρίξεις αυτό το σύστημα. Αν εγώ δημιουργούσα ένα παιχνίδι και αποφάσιζα πώς θα το διαθέτω, δεν θα ήταν σωστό κάποιος να προσπαθήσει να το αποκτήσει δωρεάν επειδή διαφωνεί με την επιλογή μου. Ο δημιουργός έχει το δικαίωμα να θέτει τους όρους του. Προσωπικά, ούτε εγώ συμφωνώ απόλυτα με το τρέχον μοντέλο, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την παραβίαση των δικαιωμάτων των δημιουργών. Το να στηρίξουμε με σεβασμό αυτούς που φτιάχνουν περιεχόμενο είναι ουσιαστικό για να συνεχίσει να υπάρχει ποιοτική δημιουργία. Υ.Γ. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο φαινόμενο της πειρατείας, αν δεν ήταν αυτό το θέμα των γραφόμενών σου, ζητώ συγγνώμη, αλλά η θέση μου εξακολουθεί να ισχύει για εκείνους που προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν. Προτιμω να κατεβαζω ενα παιχνιδι πειρατικα παρα να πληρωνω 60ευρω + για 3 ωρες. 1
shadowlike Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Πότε θα καταλάβει ο κοσμάκης ότι οι διαμαρτυρίες, τα συλλαλητιρια , οι συγκεντρώσεις , οι φωνές είναι μέθοδοι εκτόνωσης και τίποτα παραπέρα. Στην ουσία τους επιζητούν οι εταιρείες , οι κυβερνήσεις κλπ. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να δίνουν το αίσθημα ικανοποίησης στον θιγόμενο με την ψευδαίσθηση ότι κάτι θα αλλάξει. Όταν και αν αλλάξει κάτι θα αλλάξει επειδή θα θιχτούν συμφέροντα όχι επείδη κατέβηκαν Χ νοματαίοι και φωνάζανε κατά του Y ούτε επειδή μαζέψαμε υπογραφές, οι καιροί έχουν αλλάξει. 3 1
kax54638 Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 1 hour ago, floba said: Προτιμω να κατεβαζω ενα παιχνιδι πειρατικα παρα να πληρωνω 60ευρω + για 3 ωρες. Και εγώ προτιμώ να ληστέψω μια τράπεζα από τα κάθομαι να δουλέυω 8+ ώρες. Τι να λέμε τώρα. 1
VanJ Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 13 ώρες πριν, Retromaniac είπε Είναι αλήθεια ότι το τρέχον μοντέλο διάθεσης παιχνιδιών, με τη μορφή άδειας χρήσης αντί απόκτησης ιδιοκτησίας, δημιουργεί αρκετές ενστάσεις. Παρότι πολλοί μπορεί να μη συμφωνούν, αυτό δεν σημαίνει πως έχουν δικαίωμα να αποκτούν το προϊόν χωρίς πληρωμή. Αν δεν συμφωνείς με το μοντέλο, η πιο έντιμη στάση είναι να μην αγοράζεις το παιχνίδι. Δεν είναι "μαγκιά" να το αποκτάς παράνομα επειδή πιστεύεις ότι δεν αξίζει τα χρήματά σου. Η πραγματική "μαγκιά" είναι να απέχεις, να επιλέξεις συνειδητά να μην στηρίξεις αυτό το σύστημα. Αν εγώ δημιουργούσα ένα παιχνίδι και αποφάσιζα πώς θα το διαθέτω, δεν θα ήταν σωστό κάποιος να προσπαθήσει να το αποκτήσει δωρεάν επειδή διαφωνεί με την επιλογή μου. Ο δημιουργός έχει το δικαίωμα να θέτει τους όρους του. Προσωπικά, ούτε εγώ συμφωνώ απόλυτα με το τρέχον μοντέλο, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την παραβίαση των δικαιωμάτων των δημιουργών. Το να στηρίξουμε με σεβασμό αυτούς που φτιάχνουν περιεχόμενο είναι ουσιαστικό για να συνεχίσει να υπάρχει ποιοτική δημιουργία. Υ.Γ. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο φαινόμενο της πειρατείας, αν δεν ήταν αυτό το θέμα των γραφόμενών σου, ζητώ συγγνώμη, αλλά η θέση μου εξακολουθεί να ισχύει για εκείνους που προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν. Δεν θεωρώ μαγκιά να σε υποχρεώνει ο developer να απέχεις από την αγαπημένη σου ασχολεία, δηλαδή να μην παίζεις παιχνίδια. Αυτό είναι υποδούλωση και όχι μαγκιά. Ούτε η κλοπή είναι μαγκιά. Αν σταματήσεις να παίζεις θα κατηγορήσουν την πειρατεία, όπως έκαναν με τη μουσική. Είχαμε γυρίσει όλοι σε streaming και βγήκαν οι εταιρίες κι έλεγαν "η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική". Μετά διπλασίασαν τις τιμές των digital rights για να "διασώσουν όσα είχε καταστρέψει η πειρατεία". Αν σταματήσεις να παίζεις, είτε θα διπλασιάσουν τις τιμές παιχνιδιών (που έτσι κι αλλιώς από τα 49 πήγαν στα 69 και τώρα στα 89 ευρώ για μια standard έκδοση AAA game) ως αντιμετώπιση μειωμένων πωλήσεων "λόγω πειρατείας" (ακόμα κι αν δεν αυξηθεί η πειρατεία αλλά μειωθούν οι πωλήσεις ως αντίδραση που περιγράφεις), είτε θα κλείσουν κι άλλα project και θα μειωθούν κι άλλο οι τίτλοι. Νομίζεις πως αν απέχεις θα σωθεί ο κόσμος. Όπως η αποχή στις εκλογές. Σώθηκε ο κόσμος όλος. Δυστυχώς και πλειοψηφία να είναι η αποχή, την χρησιμοποιούν πάντα προς όφελος τους. Φυσικά δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον για μια fixed price να σου σερβίρει multiplayer για 100 χρόνια, αλλά σίγουρα μπορείς να δώσεις perpetual license για το single player mode, μια πενταετία σε δικούς τους καθαρούς servers και μετά fan based / fan hosted servers για όσο καιρό θέλουν οι fans. Γι' αυτό είναι που πρέπει να παλέψουμε και όχι να απέχουμε ή να κλέβουμε.
Retromaniac Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 2 ώρες πριν, floba είπε Προτιμω να κατεβαζω ενα παιχνιδι πειρατικα παρα να πληρωνω 60ευρω + για 3 ωρες. Άμα είναι να παίξεις 3 ώρες μόνο, μπορείς κάλλιστα να μη παίξεις και καθόλου. Δεν θα δεις διαφορά στη ζωή σου. 2
zazoum Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 44 minutes ago, kax54638 said: Και εγώ προτιμώ να ληστέψω μια τράπεζα από τα κάθομαι να δουλέυω 8+ ώρες. Τι να λέμε τώρα. Ναι, ο άνθρωπος το κανει αυτό που λέει. Εσύ γιατί δεν ληστεύεις την τράπεζα; 15 minutes ago, VanJ said: Ούτε η κλοπή είναι μαγκιά. Η κλοπή είιναι η απόλυτη μαγκιά.
Retromaniac Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, VanJ είπε Δεν θεωρώ μαγκιά να σε υποχρεώνει ο developer να απέχεις από την αγαπημένη σου ασχολεία, δηλαδή να μην παίζεις παιχνίδια. Αυτό είναι υποδούλωση και όχι μαγκιά. Ούτε η κλοπή είναι μαγκιά. Αν σταματήσεις να παίζεις θα κατηγορήσουν την πειρατεία, όπως έκαναν με τη μουσική. Είχαμε γυρίσει όλοι σε streaming και βγήκαν οι εταιρίες κι έλεγαν "η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική". Μετά διπλασίασαν τις τιμές των digital rights για να "διασώσουν όσα είχε καταστρέψει η πειρατεία". Αν σταματήσεις να παίζεις, είτε θα διπλασιάσουν τις τιμές παιχνιδιών (που έτσι κι αλλιώς από τα 49 πήγαν στα 69 και τώρα στα 89 ευρώ για μια standard έκδοση AAA game) ως αντιμετώπιση μειωμένων πωλήσεων "λόγω πειρατείας" (ακόμα κι αν δεν αυξηθεί η πειρατεία αλλά μειωθούν οι πωλήσεις ως αντίδραση που περιγράφεις), είτε θα κλείσουν κι άλλα project και θα μειωθούν κι άλλο οι τίτλοι. Νομίζεις πως αν απέχεις θα σωθεί ο κόσμος. Όπως η αποχή στις εκλογές. Σώθηκε ο κόσμος όλος. Δυστυχώς και πλειοψηφία να είναι η αποχή, την χρησιμοποιούν πάντα προς όφελος τους. Φυσικά δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον για μια fixed price να σου σερβίρει multiplayer για 100 χρόνια, αλλά σίγουρα μπορείς να δώσεις perpetual license για το single player mode, μια πενταετία σε δικούς τους καθαρούς servers και μετά fan based / fan hosted servers για όσο καιρό θέλουν οι fans. Γι' αυτό είναι που πρέπει να παλέψουμε και όχι να απέχουμε ή να κλέβουμε. Νομίζω πως όλοι έχουμε λόγους να νιώθουμε δυσαρέσκεια με την κατεύθυνση που έχει πάρει η βιομηχανία των παιχνιδιών, ειδικά όταν βλέπουμε τιμές να αυξάνονται και δικαιώματα χρήσης να μειώνονται. Αλλά προσωπικά πιστεύω πως η λύση δεν είναι να αποκτάς κάτι χωρίς να πληρώνεις, ούτε να το "κλέβεις" επειδή διαφωνείς με τον τρόπο διάθεσής του. Αν δεν σου ταιριάζει το μοντέλο, καλύτερα να μην το αγοράσεις καθόλου. Αυτό είναι πιο καθαρή στάση από το να παραβιάζεις τους όρους. Και ναι, είναι αλήθεια ότι η αποχή δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά είναι ένας τρόπος να στείλεις μήνυμα — χωρίς να κάνεις κάτι που στρέφεται κατά των δημιουργών. Στηρίζοντας όσους προσφέρουν δίκαια προϊόντα, ή ζητώντας πιο τίμιες άδειες χρήσης, μπορείς να συμβάλεις θετικά. Όσο για την αναλογία με τις εκλογές: Είναι εύστοχη ως προς το φαινόμενο της αποχής, αλλά οι αγορές video games δεν λειτουργούν όπως τα πολιτικά συστήματα. Στην αγορά, η αποχή επηρεάζει άμεσα τα οικονομικά μεγέθη και μπορεί να φέρει πιο γρήγορες αλλαγές από την πολιτική σκηνή. Οι εταιρίες παρακολουθούν πωλήσεις, feedback και τάσεις, όχι επειδή "θέλουν το καλό μας", αλλά επειδή θέλουν να πουλήσουν. Αν αρκετοί παίκτες κάνουν συνειδητές επιλογές, οι εταιρίες οφείλουν να προσαρμοστούν. Το να "παίρνεις" απλώς επειδή διαφωνείς δεν βοηθά κανέναν, ούτε εσένα, ούτε αυτούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι καλό. Προτιμώ να κρατώ μια πιο σταθερή στάση και να επιλέγω συνειδητά τι αξίζει να στηρίξω. 7 λεπτά πριν, zazoum είπε Ναι, ο άνθρωπος το κανει αυτό που λέει. Εσύ γιατί δεν ληστεύεις την τράπεζα; Η κλοπή είιναι η απόλυτη μαγκιά. Γιατί σου είπε ότι δεν σωστό να το κάνει. Απλά θέλει να σου δείξει το παράλογο επιχείρημα "μου είναι δύσκολο να πάρω κάτι που μου αρεσει άσχετο με την επιβιώση μου και την αξιοπρέπεια μου, το κλέβω" ΥΓ. Και η Trap είναι θρησκεία! Επεξ/σία 7 Ιουλίου από Retromaniac 1
kgkaudi Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 8 hours ago, zazoum said: Το λέει στα Terms οτι συμφωνείς ότι δεν έχεις πρόσβαση όποτε θελήσουν. Με το χέρι στην καρδιά, έχει διαβάσει κανείς 20+ σελίδες με νομικούς όρους; Μου θυμίζει το επεισόδιο στο South Park, που παίρνουν τον Kyle να τον κάνουν Human Centipede, και όλα τα παιδάκια εκτός από αυτόν το είχαν διαβάσει. Αν δεν πάρεις παιχνίδι από GoG, είτε λες και έχουμε 2000, δεν σου ανήκει, αυτό είναι το θέμα. Το Redfall ήταν τιτάνιο σκουπίδι, αλλά τουλάχιστον ακόμα και τώρα μπορείς να το παίξεις offline. Εδώ The Crew και Concord έδωσε κόσμος 70αρι και 40αρι αντίστοιχα και έγιναν vaporware. Μιλάμε για το δικαίωμα σου ως καταναλωτής, να βρεθεί ο Χ Ψ τρόπος να μην χαθεί κάτι που έδωσες λεφτά για πάντα. 🤷♂️ 2
zazoum Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, kgkaudi said: Με το χέρι στην καρδιά, έχει διαβάσει κανείς 20+ σελίδες με νομικούς όρους; Μου θυμίζει το επεισόδιο στο South Park, που παίρνουν τον Kyle να τον κάνουν Human Centipede, και όλα τα παιδάκια εκτός από αυτόν το είχαν διαβάσει. Αν δεν πάρεις παιχνίδι από GoG, είτε λες και έχουμε 2000, δεν σου ανήκει, αυτό είναι το θέμα. Το Redfall ήταν τιτάνιο σκουπίδι, αλλά τουλάχιστον ακόμα και τώρα μπορείς να το παίξεις offline. Εδώ The Crew και Concord έδωσε κόσμος 70αρι και 40αρι αντίστοιχα και έγιναν vaporware. Μιλάμε για το δικαίωμα σου ως καταναλωτής, να βρεθεί ο Χ Ψ τρόπος να μην χαθεί κάτι που έδωσες λεφτά για πάντα. 🤷♂️ Σου λέει όμως ο άλλος "και τί να σου κάνω τώρα, ας μην συμφωνουσες". Αλλάζει αυτο; Πας στην πειρατεία αναγκαστικά. Επεξ/σία 7 Ιουλίου από zazoum
alex1_kgr Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 15 hours ago, lnwolfgr said: Μα δεν παίζω τσάμπα, αγοράζω σε εκπτώσεις. Δεν με ενδιαφέρει να παίζω τα τελευταία παιχνίδια, δεν με νοιάζει να έχω την τελευταία κάρτα γραφικών-επεξεργαστή, αγοράζω δίσκους βινυλίου και cd για την μουσική μου, και δεν έχω καμία συνδρομή, γιατί απλά δεν με ενδιαφέρει. Και τσάμπα να θες να παίξεις υπάρχει το epic games store, που ναι μεν δεν σου ανήκουν τα παιχνίδια, αλλά δεν τα πληρώνεις. Αγοράζοντας στις εκπτώσεις δε σημαίνει ότι δεν στηρίζεις αυτό που κάνουν. Η μόνη λύση είναι όντως η αποχή. 0 έσοδα μέχρι να αναγκαστούν να αλλάξουν μοντέλο. Από την άλλη, ούτε η πειρατεία είναι η λύση. Κάποιοι δουλεύουν και πρέπει να πληρωθούν.
CsIns Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Έμενα μου αρκεί τα Single player παιχνίδια να μην αποσύρονται από τις πλατφόρμες και τα multiplayer να έχουν εξ αρχής μιά ελάχιστη διάρκεια ζωής που θα είναι γνωστή ΠΡΙΝ την αγορά. Θα μου πεις αν βγάλουν μια πατάτα σαν το Concord, θα πρέπει να το κρατάνε ζωντανό πχ για 5 χρόνια και ας μην έχει κόσμο; Ας μην το έβγαζαν τότε.
Gavoux4 Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Κάτι τέτοιες χαζομάρες έλεγε και η Ubisoft και τώρα αναρωτιέται γιατί κανείς δεν αγοράζει πατάτες από αυτήν. Αλήθεια σίγουρα δεν είναι η Ubisoft πίσω από και από αυτή την ανοησία;
jmirko15 Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 5 hours ago, kax54638 said: Και εγώ προτιμώ να ληστέψω μια τράπεζα από τα κάθομαι να δουλέυω 8+ ώρες. Τι να λέμε τώρα. Καμία σύγκριση το ένα με το άλλο but
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα