Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα και ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όσους ασχοληθούν. Έχω ένα Gaming build και θα ήθελα σιγά σιγά να ξεκινήσω να το αναβαθμίζω με ένα budget κοντά στα 600 ευρώ για την ώρα και μήνα με τον μήνα παραπανω. Παίζω αρκετά απαιτητικά παιχνίδια και θα ήθελα να φτάσω σιγά σιγά σε επίπεδα GTA 6. Τι θα προτείνατε να αγοράσω και με ποιά σειρά να ξεκινήσω την αναβάθμιση; 

Το PC έχει αυτή τη στιγμή τα εξής specs:

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια όποια και αν είναι αυτη!! Καλή συνέχεια σε όλους και καλή δύναμη!! 

Δημοσ.

Ryzen 5600 με bios update.

ενα κιτ 32GB ram  3200mhz cl16, πούλα το παλιο.

ενα ποιοτικότερο τροφοδοτικό, το VS-550 ειναι ψιλοαπαράδεκτο. Στα έχει βγάλει τα λεφτά του, λογικά το εχεις χρόνια.

Τα υπόλοιπα στην κάρτα γραφικών και κανα φθηνό nvme αν το χρειάζεσαι.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε

Ryzen 5600 με bios update.

ενα κιτ 32GB ram  3200mhz cl16, πούλα το παλιο.

ενα ποιοτικότερο τροφοδοτικό, το VS-550 ειναι ψιλοαπαράδεκτο. Στα έχει βγάλει τα λεφτά του, λογικά το εχεις χρόνια.

Τα υπόλοιπα στην κάρτα γραφικών και κανα φθηνό nvme αν το χρειάζεσαι.

Πιστεύεις καλύτερα 5600 ή τον AMD Ryzen 7 5800X που είχα δει πριν λίγο καιρο; 

Έχω Nvme δεν χρειάζομαι αλλά το σκέφτομαι για κάρτα, έχεις κάποια να προτείνεις; Ευχαριστώ! 

Δημοσ.

Αν έχεις σκοπό να ρίξεις και αλλα χρήματα μελλοντικά  μήπως ειναι καλύτερα να σου φτιάξουν τα παιδιά ενα base σύστημα AM5, βαζεις την 570 για αρχή.

Στο ΑΜ4 ο 5600 ειναι vfm, στα 600 ευρω μπατζετ μια χαρα, μεγάλη διαφορά απο 2600.

Πες και τι μονιτορ εχεις , αναλυση/ refresh, να σε βοηθήσουν για κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως ειναι καλύτερο κάτι σε ΑΜ5, θα δούμε τι θα πουν και τα άλλα παιδιά!
Έχω ενα 16:9 widescreen LG monitor στα 60 Hz με ανάλυση 2560x1080

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε

Αν έχεις σκοπό να ρίξεις και αλλα χρήματα μελλοντικά  μήπως ειναι καλύτερα να σου φτιάξουν τα παιδιά ενα base σύστημα AM5, βαζεις την 570 για αρχή.

Στο ΑΜ4 ο 5600 ειναι vfm, στα 600 ευρω μπατζετ μια χαρα, μεγάλη διαφορά απο 2600.

.

Ακριβώς!

Η DDR4 ακριβύνε. Δε λεει να αγοράσεις και νέα μνημη DDR4 και ακριβο cpu AM4! 

Τότε καλύτερα ενα φτηνο πακέτο ΑΜ5.

Πουλα τα ΑΜ4 cpu-mobo-ram που εχεις σε κάποιον που χρειάζεται κατι πολυ φθηνο, και παρε ενα φθηνο πακέτο AM5 (πχ με cpu 7500f που εινα καλύτερος απο όλους τους ΑΜ4). 

Και μια gpu 9060ΧΤ 16GB ή 5060 Ti 16GB. 

να σου κρατήσει για χρόνια. 

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sattack είπε

Ακριβώς!

Η DDR4 ακριβύνε. Δε λεει να αγοράσεις και νέα μνημη DDR4 και ακριβο cpu AM4! 

Τότε καλύτερα ενα φτηνο πακέτο ΑΜ5.

Πουλα τα ΑΜ4 cpu-mobo-ram που εχεις σε κάποιον που χρειάζεται κατι πολυ φθηνο, και παρε ενα φθηνο πακέτο AM5 (πχ με cpu 7500f που εινα καλύτερος απο όλους τους ΑΜ4). 

Και μια gpu 9060ΧΤ 16GB ή 5060 Ti 16GB. 

να σου κρατήσει για χρόνια. 

Αν κινηθώ σε κάτι τέτοιο θα είμαι πολύ πάνω σε αποδώσεις σε σχέση με τώρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, commkarolos said:

Αν κινηθώ σε κάτι τέτοιο θα είμαι πολύ πάνω σε αποδώσεις σε σχέση με τώρα;

Χοντρικα-> ~2,5 φορες πάνω σε cpu, και περίπου x ~3,5 φορες  πανω raster σε gpu

Αλλά στην GPU θα έχεις επιπλέον κέρδος καλύτερο fsr/dlss και frame generation οπότε είναι πρακτικά μεγαλύτερη η διαφορά.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
Δημοσ.

Το αρνητικό είναι οτι θα χρειαστείς τα πάντα καινούργια στο ΑΜ5.

Αν ήθελα να κρατήσω το υπάρχων σύστημα και δεν σκόπευα να αλλάξω το μονιτορ που ειναι 1080p 60hz, θα έβαζα εναν 5600 80ευρω και μια μτχ RX 6600 (με υπόλοιπο εγγύησης) ~150 ευρω. Κρατάς ram και το ιδιο τροφοδοτικο. Μεγάλη διαφορά απο R5 2600/RX570 και οικονομικά...

• Like 4
Δημοσ.
13 ώρες πριν, @topos είπε

Χοντρικα-> ~2,5 φορες πάνω σε cpu, και περίπου x ~3,5 φορες  πανω raster σε gpu

Αλλά στην GPU θα έχεις επιπλέον κέρδος καλύτερο fsr/dlss και frame generation οπότε είναι πρακτικά μεγαλύτερη η διαφορά.

Θα μπορούσα να κρατήσω τροφοδοτικό και κάρτα και να πάρω motherboard cpu ram? Πιστεύω και πάλι θα είμαι με αρκετά υψηλότερες αποδώσεις! Το λέω από την άποψη οτι για να πάρω κάτι δυνατό σε κάρτα αυτή τη στιγμή χρειάζεται να χαλάσω 500+ ευρώ και η κάρτα μου δεν είναι και τραγική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, commkarolos said:

Θα μπορούσα να κρατήσω τροφοδοτικό και κάρτα και να πάρω motherboard cpu ram? Πιστεύω και πάλι θα είμαι με αρκετά υψηλότερες αποδώσεις! Το λέω από την άποψη οτι για να πάρω κάτι δυνατό σε κάρτα αυτή τη στιγμή χρειάζεται να χαλάσω 500+ ευρώ και η κάρτα μου δεν είναι και τραγική.

Κοίτα, γενικά είσαι στο ενδιάμεσο με το am4.

Πάνω-κατω ένας 5700x3d θα έχει τις ~ιδιες επιδόσεις με έναν 7500f σε games.

Βέβαια στην μια περίπτωση είσαι στο end game των cpu της πλατφόρμας (am4), στην άλλη είσαι στον εισαγωγικό, με δυνατότητα εάν θελήσεις να τον αλλάξεις αργότερα.

Εάν συνυπολογίσεις ότι θα πουλήσεις ως έχει όλο το υπάρχων pc -εαν αλλάξεις πλατφορμα- κανένα 150ευρω και βάλεις και το 500ευρω που υπολογίζεις φτάνεις τα 650.

Μάλλον αξίζει να αλλάξεις πλατφορμα, μιας και από μόνος του ο 2600 δεν θεωρώ ότι μπορεί να πιάσει κάτι υπολογίσιμο.

Σε κάθε περίπτωση, εάν το pc το θέλεις για gamming ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ rx570.

Spoiler

Για να μην παρεξηγηθω, δικα σου είναι τα χρήματα ότι θέλεις τα κάνεις, απλά εγώ δεν θα το έκανα γιατί πρακτικά το κέρδος θα είναι αμελητέο.Πρακτικα το καινούργιο cpu θα χασμουριετε με την 570.

Οτιδήποτε καλύτερο από τον 2600 πάει χαμένο πάνω της.(Δεν θέλω να την χαρακτηρίσω τραγική, ήταν μια τίμια midrange κάρτα όταν πρωτοείδε βγει, αλλά πλέον είναι πολύ παλιά.Το ίδιο ισχύει και για τον 2600)

Οπότε κάνεις κίνηση μόνο εάν έχεις εξασφαλίσει ότι αλλάζεις και cpu(σε am4 η am5) και GPU (9060xt 16/5060ti 16gb η μεγαλυτερη) ταυτόχρονα.

Σε αυτή την περίπτωση ιιιιισως μπορούσες να κρατήσεις και το τροφοδοτικό για λίγο καιρό αλλά όπως σου γράψανε το δικό σου δεν ήταν από τα "επιτυχημένα" και πλέον εχει και μια 5-6ετια στην πλάτη του οπότε υπάρχει περιπτωση να κάνει τσαφ ανά πάσα στιγμή -και ίσως πάρει και άλλα μαζί του-

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, @topos είπε

Κοίτα, γενικά είσαι στο ενδιάμεσο με το am4.

Πάνω-κατω ένας 5700x3d θα έχει τις ~ιδιες επιδόσεις με έναν 7500f σε games.

Βέβαια στην μια περίπτωση είσαι στο end game των cpu της πλατφόρμας (am4), στην άλλη είσαι στον εισαγωγικό, με δυνατότητα εάν θελήσεις να τον αλλάξεις αργότερα.

Εάν συνυπολογίσεις ότι θα πουλήσεις ως έχει όλο το υπάρχων pc -εαν αλλάξεις πλατφορμα- κανένα 150ευρω και βάλεις και το 500ευρω που υπολογίζεις φτάνεις τα 650.

Μάλλον αξίζει να αλλάξεις πλατφορμα, μιας και από μόνος του ο 2600 δεν θεωρώ ότι μπορεί να πιάσει κάτι υπολογίσιμο.

Σε κάθε περίπτωση, εάν το pc το θέλεις για gamming ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ rx570.

Απόκρυψη περιεχομένων

Για να μην παρεξηγηθω, δικα σου είναι τα χρήματα ότι θέλεις τα κάνεις, απλά εγώ δεν θα το έκανα γιατί πρακτικά το κέρδος θα είναι αμελητέο.Πρακτικα το καινούργιο cpu θα χασμουριετε με την 570.

Οτιδήποτε καλύτερο από τον 2600 πάει χαμένο πάνω της.(Δεν θέλω να την χαρακτηρίσω τραγική, ήταν μια τίμια midrange κάρτα όταν πρωτοείδε βγει, αλλά πλέον είναι πολύ παλιά.Το ίδιο ισχύει και για τον 2600)

Οπότε κάνεις κίνηση μόνο εάν έχεις εξασφαλίσει ότι αλλάζεις και cpu(σε am4 η am5) και GPU (9060xt 16/5060ti 16gb η μεγαλυτερη) ταυτόχρονα.

Σε αυτή την περίπτωση ιιιιισως μπορούσες να κρατήσεις και το τροφοδοτικό για λίγο καιρό αλλά όπως σου γράψανε το δικό σου δεν ήταν από τα "επιτυχημένα" και πλέον εχει και μια 5-6ετια στην πλάτη του οπότε υπάρχει περιπτωση να κάνει τσαφ ανά πάσα στιγμή -και ίσως πάρει και άλλα μαζί του-

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/7/2025 στις 12:20 ΠΜ, commkarolos είπε

Πιστεύεις καλύτερα 5600 ή τον AMD Ryzen 7 5800X που είχα δει πριν λίγο καιρο; 

Έχω Nvme δεν χρειάζομαι αλλά το σκέφτομαι για κάρτα, έχεις κάποια να προτείνεις; Ευχαριστώ! 

Τον 5600, είναι vfm. 2x16 στα 3200 mhz και νέο psu που έτσι κι αλλιώς θέλει αλλαγή. Με ότι σου μείνει παίρνεις οριακά μια 9060xt. Θα είσαι έτη φωτός καλύτερα από τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...