Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Δεν ήξερα που να απευθυνθώ και θεώρησα οτι το insomnia είναι η καλύτερη επιλογή.

Λόγω της δουλειάς μου (τεχνικός γαρ) χρειάζομαι ένα εύχρηστο, φιλικό στον χρήστη, ελαφρύ πρόγραμμα διαχείρισης αποθήκης και προγραμματισμού συντήρησης.
Επειδή τα ERP που κατα καιρούς έχω δει στις εταιρίες στις οποίες εργάστηκα, τα θεωρώ δύσχρηστα, υπερβολικά τεχνοκρατικά και στοχευμένα περισσότερο σε logistics παρά σε τεχνικά τμήματα , βλέποντας τον χαμό που έχει δημιουργηθεί με το AI , αποφάσισα να το αξιοποιήσω για να δουλέψω/μάθω κάποια εύκολη γλώσσα (εν προκειμένω Python) και να φτιάξω ένα δικό μου. 

Θα έλεγα πως το αποτέλεσμα τελικά δημιουργήθηκε 70% AI - 30% εγώ αντί για το ανάποδο αλλά η αλήθεια είναι οτι σαν πρόγραμμα εμένα με καλύπτει πλήρως (αν και έχει μερικές περιττές φανφάρες).

Στέλνω εδώ γιατί θα ήθελα άνθρωποι με παρόμοια ανάγκη να το δοκιμάσουν , να μου πουν μια γνώμη , να προτείνουν βελτιώσεις ή διορθώσεις.

Επειδή το αρχείο είναι ~28mb , όποιος ενδιαφέρεται είναι εδώ: https://limewire.com/d/N53If#kV7G7f5Hxi

Ευχαριστώ,

Υ.Γ 1. Μετά το setup καλύτερα με δεξί κλικ και run as admin, 
Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα , πείτε μου!

Υ.Γ 2.Εντωμεταξύ το βελτιώνω και άλλο, με εισαγωγή αποθήκης, θέσεις ραφιών κτλ

Επεξ/σία από DimZango
Δημοσ.

Καλημέρα και καλός ήλθες στο Insomnia.

10 ώρες πριν, DimZango είπε

Επειδή το αρχείο είναι ~28mb , όποιος ενδιαφέρεται ας στέιλει να το ανεβάσω σε κάποιο free host να το κατεβάσει.

Εγώ θα πρότεινα, αντί να σου στέλνει μήνυμα ο καθένας, καλύτερα θα ήταν να το ανεβάσεις κάπου (π.χ. στο mega ή σε google drive κτλ) και να βάλεις το λινκ στο αρχικό σου μήνυμα.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το ανέβασα όπως πρότεινες. Ευχαριστώ!
Μετά το setup καλύτερα με δεξί κλικ και run as admin, 
Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα , πείτε μου!
https://limewire.com/d/N53If#kV7G7f5Hxi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα δουλεύει το LimeWire? 😲

Τώρα, για την εφαρμογή, καλή φαίνεται αλλά θα πρέπει να βάλω μερικά στοιχεία και να το δω πως δουλεύει.

Για αρχή, με ξενίζουν λίγο τα πολύ μεγάλα κουμπιά και θα τα προτιμούσα λίγο πιο συμμαζεμένα, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη.

Επίσης, τα στοιχεία αποθηκεύονται στα αρχεία json αλλά θα προτιμούσα την ενσωμάτωση σε μια πιο παραδοσιακή βάση δεδομένων π.χ. sqlite την οποία θα μπορεί κάποιος να την διαχειρίζεται πιο εύκολα. Ακόμα, δεν ξέρω τι θα γίνει αν φτάσει η βάση στις μερικές χιλιάδες καταχωρήσεις!

Για την καταχώρηση στις ρυθμίσεις και στα υλικά, θα ήθελα να μπορείς να καταχωρείς συνεχόμενα χωρίς να πρέπει να πατάς συνέχεια στο κουμπί εισαγωγής για να σου ανοίξει το παράθυρο. Καλύτερα να ανοίγει ένα πάνελ όπως π.χ. στους προμηθευτές που να βάζεις συνεχόμενα αυτά που θέλεις.

Για το interface, το πρόγραμμα δεν "θυμάται" την τελευταία θέση των παραθύρων και το παράθυρο της ανάλωσης σε 'μένα ανοίγει (22'', 1680x1050) το μισό εκτός οθόνης. Μάλλον το προσάρμοσες στην δικιά σου οθόνη (1920x1080?). Τι θα γίνει όμως αν κάποιος το ανοίξει σε 4:3 οθόνη με χαμηλότερη ανάλυση;;

Αυτά μέχρι τώρα.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Καλημέρα,

Πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις σε ευχαριστώ. 

Για την εισαγωγή δεδομένων έχεις δίκιο πρέπει να αφαιρεθεί η εντολή window.destroy σε όλα αυτά τα πεδία που ο χρήστης κάνει πολλές εισαγωγές. Για την βάση δεδομένων με πιάνεις αδιάβατο, δεν ξέρω ούτε πόσες καταγραφές αντέχει με json ,ούτε αν θα μπορούσε κάπως να τροφοδοτήσει SQL. Θα το κοιτάξω μήπως το χτίσω από την αρχή έτσι καθώς διάβασα ότι είναι πιο γρήγορο και αξιόπιστο. 

Τώρα για την οθόνη...μου βάζεις δύσκολα, θέλει ψάξιμο.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι για τις παρατηρήσεις, δες αν βρεις χρόνο να παίξεις και με τα δεδομένα, θα μου έκανες μεγάλη χάρη να σχολιάσεις.

Είμαι ακόμα στην αρχή και πιστεύω πως χωρίς κριτική και μάλιστα αυστηρή δεν θα προχωρήσω! 

Δημοσ.
Στις 10/7/2025 στις 12:47 ΜΜ, DimZango είπε

δεν ξέρω ούτε πόσες καταγραφές αντέχει με json

Από τη στιγμή που οι καταχωρίσεις μπαίνουν σε αρχείο κειμένου θα υπάρξει σίγουρα πρόβλημα όταν αρχίσουν οι καταχωρίσεις να φτάνουν τις χιλιάδες ή τις δεκάδες χιλιάδες.

ούτε αν θα μπορούσε κάπως να τροφοδοτήσει SQL

Υπάρχει API...

https://docs.python.org/3/library/sqlite3.html

για την οθόνη...μου βάζεις δύσκολα, θέλει ψάξιμο.

Για αρχή άλλαξε την θέση του παραθύρου της Ανάλωσης που βγαίνει δεξιά ώστε να βγαίνει στο κέντρο της οθόνης και δες αν μπορείς να βρεις πως να αποθηκεύονται οι θέσεις των παραθύρων.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/7/2025 στις 12:32 ΠΜ, micos000 είπε

Για αρχή άλλαξε την θέση του παραθύρου της Ανάλωσης που βγαίνει δεξιά ώστε να βγαίνει στο κέντρο της οθόνης και δες αν μπορείς να βρεις πως να αποθηκεύονται οι θέσεις των παραθύρων.

Εννοείς αρχική θέση ή αφού το σύρει ο χρήστης , μετά να ξανανοίγει εκεί;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...