villasg Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ειμαι σε σκεψεις να κανω μια αλλαγη - αναβαθμιση στον σταθερο μου υπολογιστη , αυτος που εχω τωρα ειναι : MSI B365M PRO-VH , Intel i5-9400F , 16gb DDR4 2666 ADATA , ASUS RADEON RX560 Ελεγα για ενα νεο πακετο MB , επεξεργαστη ( με ενσωματωμενα γραφικα ) και μνημες ddr5 16+ gb Απλα δεν ξερω που να παω σε AMD Ryzen™ 5 8600G ή στον τελευταιο Intel ultra 5 225 ( με ενσωματωμενα γραφικα γιατι θα καταργησω την καρτα γραφικων ) Θα ηθελα προτασεις MB , cpu Χρήση υπολογιστή : ιντερνετ , ταινιες , κατεβασματα , απλες επεξεργασιες φωτο , office Επεξ/σία 8 Ιουλίου από villasg
TopCLR Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Ενσωματωμένα γραφικά έχουν οι επεξεργαστές που δεν έχουν "F" στην ονομασία τους (οι AMD AM5 και όλοι οι Intel). Αν καταλήξεις σε AMD AM5 νομίζω πως πρέπει να προτιμήσεις τους 7xxx και 9xxx και όχι τους 8xxxG. Οι "G" έχουν μεν καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά αλλά είναι υποδεέστεροι (σαν επεξεργαστές) από τους αντίστοιχους 7xxx, 9xxx. Εφόσον δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, δεν χρειάζεσαι τους G. 2
@topos Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 6 hours ago, villasg said: Ειμαι σε σκεψεις να κανω μια αλλαγη - αναβαθμιση στον σταθερο μου υπολογιστη , αυτος που εχω τωρα ειναι : MSI B365M PRO-VH , Intel i5-9400F , 16gb DDR4 2666 ADATA , ASUS RADEON RX560 Ελεγα για ενα νεο πακετο MB , επεξεργαστη ( με ενσωματωμενα γραφικα ) και μνημες ddr5 16+ gb Απλα δεν ξερω που να παω σε AMD Ryzen™ 5 8600G ή στον τελευταιο Intel ultra 5 225 ( με ενσωματωμενα γραφικα γιατι θα καταργησω την καρτα γραφικων ) Θα ηθελα προτασεις MB , cpu Χρήση υπολογιστή : ιντερνετ , ταινιες , κατεβασματα , απλες επεξεργασιες φωτο , office Πιστεύω πως καλά το σκέφτεσαι για Intel ultra 5 (έχει επιδόσεις ανάμεσα σε ~7600 κ 7700) Θεωρώ πως η GPU του είναι πιο καλή για τις διεργασίες που περιγράφεις από τις ενσωματωμένες των amd(μη "g" μοντέλα) Το μόνο που με προβληματίζει είναι η "επεξεργασία" φωτό που αναφέρεις και αυτό έχει να κάνει με την GPU. Εάν κάποια στιγμή βέβαια καταλήξεις να κάνεις πιο περίπλοκα πράγματα απλά προσθέτεις και μια GPU (π.χ b580). Ram 32gb η ακόμα καλύτερα 48gb(2x24) -μιας και θα σου "κλέβει" και η GPU κάποια gb-εάν έχουν εφάμιλλο vfm(πρακτικά ευρώ/gb). Τώρα για πες λίγο ποιο κουτί και τροφοδοτικό έχεις? Επεξ/σία 8 Ιουλίου από @topos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα