Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

έχτισα το σύστημά μου προ διετίας, και έκανα το σφάλμα τότε να βάλω μνήμες με ταχύτητα 6000 mt/s και cas latency 40

(επεξεργαστής 7600x και κάρτα γραφικών η 6700xt)

Να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάποιο παράπονο από τις επιδόσεις για τη χρήση που κάνω (ταινίες, youtube, gaming σε 2κ), ωστόσο διαβάζοντας και βλεποντας βίντεο αισθάνομαι ότι βασικά διέπραξα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που δεν πήρα κάποιο κιτ 6000/cl30.  

Η ερώτησή μου είναι η εξής, εάν τα αντικαταστήσω αύριο με κάποιο κιτ  6000/cl30 θα δω κάποια διαφορά στην απόδοση; πχ μικρότερα loading times, περισσότερα fps, ταχύτερο browsing ή οτιδήποτε; Από την έως τώρα έρευνά μου βλέπω ότι δεν αξίζει τον κόπο, υπάρχει κάποια συμβουλή πάνω σε αυτό;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joethegod80 είπε

υπάρχει κάποια συμβουλή πάνω σε αυτό;

Αν το gaming που αναφέρεις σε ικανοποιεί*, μείνε όπως είσαι. Στα άλλα δεν θα καταλάβεις διαφορά σε σχέση με άλλες μνήμες.

* Αν π.χ. στα παιχνίδια που παίζεις πιάνεις 200fps δεν θα κάνουν διαφορά τα 205-210 που ίσως έχεις με άλλες μνήμες.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TopCLR είπε

Αν το gaming που αναφέρεις σε ικανοποιεί*, μείνε όπως είσαι. Στα άλλα δεν θα καταλάβεις διαφορά σε σχέση με άλλες μνήμες.

* Αν π.χ. στα παιχνίδια που παίζεις πιάνεις 200fps δεν θα κάνουν διαφορά τα 205-210 που ίσως έχεις με άλλες μνήμες.

Συμφωνώ με τον φίλο 

Ερώτηση έχεις δοκιμάσει να τις σφίξεις τις μνήμες λογικά το 36 θα το χουν και και να παίξεις και με τα timmings εάν είσαι σε xmp να κατέβεις και σε latency σημαντικό  δεν σου λέω για παραπάνω συχνότητα το αφήνω ως εχει

• Like 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, TopCLR είπε

γενικά παίζω single player παιχνίδια (baldurs gate 3, expedition 33 αυτόν τον καιρό), οκ με βάση τις δυνατότητες του συστήματος ευχαριστημένος είμαι (200 fps με την 6700xt σε 2κ δε θα δω σε αυτά, αλλά τα 60+ τα πιάνω.

32 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

Συμφωνώ με τον φίλο 

Ερώτηση έχεις δοκιμάσει να τις σφίξεις τις μνήμες λογικά το 36 θα το χουν και και να παίξεις και με τα timmings εάν είσαι σε xmp να κατέβεις και σε latency σημαντικό  δεν σου λέω για παραπάνω συχνότητα το αφήνω ως εχει

Δυστηχώς στο bios μου βγάζει 38 - 40 - 40 αν θυμάμαι καλά, και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα από overclocking ram, αν αυτό είναι που εννοείς

• Λύση
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joethegod80 είπε

γενικά παίζω single player παιχνίδια (baldurs gate 3, expedition 33 αυτόν τον καιρό), οκ με βάση τις δυνατότητες του συστήματος ευχαριστημένος είμαι (200 fps με την 6700xt σε 2κ δε θα δω σε αυτά, αλλά τα 60+ τα πιάνω.

Δυστηχώς στο bios μου βγάζει 38 - 40 - 40 αν θυμάμαι καλά, και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα από overclocking ram, αν αυτό είναι που εννοείς

bro !! δεν ειναι δυστηχως καθολου,,,,,,,,,,,,, μερικες μνημες και κατεβαινουν σε timmings η και ανεβαινουν και σε συχνοτητα μαζι απλα πρεπει να τις ψαξεις οποτε καλο ειναι να ξεκινησεις το διαβασμα απο το λινκ εδω και μετα ξεκινα μονος σου το ψαξιμο και σιγουρα οτι παρεις κερδος ειναι απο κει και περα ειμαστε εδω να σε βοηθουσουμε

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ultraex2003 είπε

bro !! δεν ειναι δυστηχως καθολου,,,,,,,,,,,,, μερικες μνημες και κατεβαινουν σε timmings η και ανεβαινουν και σε συχνοτητα μαζι απλα πρεπει να τις ψαξεις οποτε καλο ειναι να ξεκινησεις το διαβασμα απο το λινκ εδω και μετα ξεκινα μονος σου το ψαξιμο και σιγουρα οτι παρεις κερδος ειναι απο κει και περα ειμαστε εδω να σε βοηθουσουμε

Σας ευχαριστώ όλους, θα τσεκάρω και το τι δυνατότητες υπάρχουν με τις υπάρχουσες μνήμες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε θα καταλάβεις αισθητή διαφορά  ώστε να αξίζει να σκοτώσεις αυτες αυτές που έχεις και να πληρώσεις για νέες. 

Το όλο νόημα είναι ότι για 5-10Ε να μην αγοράσεις κάποιος κιτ χαμηλότερων προδιαγραφών εξ αρχής. Δηλαδή αν θες να τις πουλήσεις τώρα, κανείς δεν θα τις αγοράζει, παρά μόνο σε τιμή χώμα.

Αφού τις έχεις ήδη, άσε τις επάνω και ξέχασε το. Το πολύ κάνε αυτό που σου είπαν, χειροκίνητα  δοκίμασε στο BIOS να δεις πόσο πιο χαμηλά μπορείς να βάλεις το CL και να μπουτάρει. Δοκίμασε εκει μια-δυο φορές και μετά ξέχασε το το ζήτημα. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...