Dmoystakas Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που με απασχολεί και δεν έχω βρει ξεκάθαρες απαντήσεις στο internet. Σκέφτομαι να εγκαταστήσω ένα smart κουδούνι με κάμερα, που να έχει δυνατότητες ανίχνευσης κίνησης και καταγραφής καθαρά για λόγους ασφαλείας. Το σπίτι είναι μονοκατοικία με αυλή και εξωτερική σιδερένια πόρτα, και θα ήθελα να το τοποθετήσω στην εξωτερική είσοδο για ευνόητους λόγους. Το πρόβλημα είναι ότι, όσο κι αν προσπαθήσω να περιορίσω τη γωνία θέασης, η κάμερα αναγκαστικά θα "πιάνει" και μεγάλο μέρος του δημόσιου χώρου. Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση; Επιτρέπεται νομικά κάτι τέτοιο; Υπάρχει κάποια εξαίρεση που να επιτρέπει κάτι τέτοιο όταν πρόκειται καθαρά για λόγους προστασίας της ιδιοκτησίας μου; Γνωρίζω ότι τα απλά θυροτηλέφωνα χωρίς δυνατότητα καταγραφής επιτρέπονται, ακριβώς επειδή δεν αποθηκεύουν δεδομένα. Όμως, αν η συσκευή έχει δυνατότητα καταγραφής αλλά εγώ δεν την ενεργοποιήσω, πώς μπορεί κάποιος τρίτος να το διαπιστώσει ή να αποδείξει το αντίθετο; Κι αν την έχω ενεργοποιήσει, πώς αποδεικνύεται; Έχει κάποιος εμπειρία ή γνώση πάνω στο τι επιτρέπεται και τι όχι; Δεν θέλω να μπω σε νομικές περιπέτειες ούτε να κάνω κάτι που παραβιάζει τα δικαιώματα άλλων. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 8 Ιουλίου από Dmoystakas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα