Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και τα δύο φαίνονται καλά στα χαρακτηριστικά, και τα δύο Made in China, το Midea έχει 1 χρόνο παραπάνω εγγύηση. Η διαφορά που βλέπω είναι ότι έχουν διαφορετικό μοτέρ, Direct Drive vs BLDC. Κάτι τέτοια χαρακτηριστικά έψαχνα και εγώ πέρύσι και τελικά πήρα ένα στην τύχη.

• Haha 1
Δημοσ.

Θα επέλεγα της LG χωρις πολυ σκέψη. Την θεωρώ πιο αξιόπιστη εταιρεία από τον μέσο όρο σε κάποιες συσκευές μεταξύ αυτών και το πλυντήριο. 

• Like 2
Δημοσ.

Θα πηγαινα στο LG μονο αν το μεγηθος του καδου ηταν μεγαλυτερο, μιας και συνδολικα σαν συσκευη εχει +15εκ βαθος. Θα διευκολυνει για πλυσιμο κουβερτας κτλ. Αλλιως, το MIDEA ειναι συνολικα καλυτερο

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Ποιος πλυντήριο;
Δημοσ.

Για το βάθος του κάδου δεν βλέπω να λέει κάπου. Εγώ έχω lg direct drive και τώρα θέλω να πάρω για τη μητέρα μου που της χάλασε το πλυντήριο 

• Super Moderators
Δημοσ.

Direct Drive σημαίνει κάδος απευθείας πάνω στο μοτέρ χωρίς ιμάντες κλπ. Έτσι έχεις σημαντικά λιγότερους κραδασμούς και θόρυβο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το συνολικό βάρος της συσκευής που όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο σε θέματα σταθερότητας και κραδασμών. Ιδανικά, από την εμπειρία μου μέχρι τώρα, η συσκευή θα πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 70-80 κιλά...

• Like 1
Δημοσ.

Πέραν των τεχνικών προδιαγραφών δες και τη διάρκεια του κάθε προγράμματος.  Αν συνήθως βάζει βαμβακερά και θέλει 2 ώρες κλαφτα. Επίσης πολλές φορές τα σύντομα προγράμματα 15 20 λεπτά ή πρόγραμμα αποστείρωσης με ατμό δεν αφορούν γεμάτο κάδο αλλά 2 3 κιλά. 

Δημοσ.

Εγώ πάντως που έχω παρόμοιο LG (F4R7009TSSB), όσες φορές σκέφτηκα να βάλω κουβέρτα μέσα το άφησα μετά απο λίγο γιατί δεν νομίζω ότι χωράει. Επίσης αν βάλεις πολλά ρούχα μέσα κολλάει οπότε θέλει προσοχή και σε αυτό. Για σταθερότητα, με τα πράγματα που έχω πάνω στο πλυντήριο (απορρυπαντικά κτλπ) είναι εντάξει, αν τα βγάλω αρχίζει να κάνει βόλτες.

Για καθαριότητα, αξιοπιστία, θόρυβο δεν έχω κάποιο παράπονο. Με κλειστή την πόρτα του μπάνιου δεν ακούγεται καν στο σπίτι. Τα πολλά προγράμματα, οι στροφές στο στύψιμο, τα WiFi κτλπ είναι καθαρά marketing, αδιάφορα τελείως.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Εγώ πάντως που έχω παρόμοιο LG (F4R7009TSSB), όσες φορές σκέφτηκα να βάλω κουβέρτα μέσα το άφησα μετά απο λίγο γιατί δεν νομίζω ότι χωράει. Επίσης αν βάλεις πολλά ρούχα μέσα κολλάει οπότε θέλει προσοχή και σε αυτό. Για σταθερότητα, με τα πράγματα που έχω πάνω στο πλυντήριο (απορρυπαντικά κτλπ) είναι εντάξει, αν τα βγάλω αρχίζει να κάνει βόλτες.

Για καθαριότητα, αξιοπιστία, θόρυβο δεν έχω κάποιο παράπονο. Με κλειστή την πόρτα του μπάνιου δεν ακούγεται καν στο σπίτι. Τα πολλά προγράμματα, οι στροφές στο στύψιμο, τα WiFi κτλπ είναι καθαρά marketing, αδιάφορα τελείως.

Οι στροφές παίζουν μεγάλο ρόλο. Το καλοκαίρι που έχει ζέστη και τα ρούχα στεγνώνουν γρήγορα  οι λίγες στροφές θα βγάλουν τα ρούχα σχετικά ατσαλακωτα και σε σε γλιτώσουν από σιδέρωμα ενώ το χειμώνα που δεν μπορούν να μένουν απλωμένα ώρες γιατί δεν θα στεγνώσουν πότε βγαίνουν σχετικά στεγνά. Το wifi και η λειτουργία καθορισμένης ώρας έχει νόημα αν θες να αξιοποιήσεις το διζωνικό αλλά δεν έχει κανένα νόημα για να πετύχεις μια χαμηλότερη χρέωση να αφήνεις βρεγμένα ρούχα 2 3 ώρες μέχρι να σχολασεις γιατί πιθανότατα θα πρέπει να βάλεις ξανά πλύση για να ξεμυρισουν 😂

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτό που λες παρόλα αυτά εγώ τα βάζω στις 800 στροφές χειμώνα καλοκαίρι. Απλά τον χειμώνα θα μείνουν 1 μέρα έξω ενώ το καλοκαίρι 4 ώρες.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι το να πάρει κάποιος πλυντήριο επειδή γράφει 1400 στροφές είναι λάθος σκέψη. Είναι σαν το multi threading των επεξεργαστών που το χρησιμοποιεί το 0.1% των εφαρμογών και παρόλα αυτά ο κόσμος χαίρεται όταν του λένε 16 threads παρά 8 cores 😛 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Luciddream είπε

Συμφωνώ με αυτό που λες παρόλα αυτά εγώ τα βάζω στις 800 στροφές χειμώνα καλοκαίρι. Απλά τον χειμώνα θα μείνουν 1 μέρα έξω ενώ το καλοκαίρι 4 ώρες.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι το να πάρει κάποιος πλυντήριο επειδή γράφει 1400 στροφές είναι λάθος σκέψη. Είναι σαν το multi threading των επεξεργαστών που το χρησιμοποιεί το 0.1% των εφαρμογών και παρόλα αυτά ο κόσμος χαίρεται όταν του λένε 16 threads παρά 8 cores 😛 

Δοκίμασε να βάλεις πλύση με 400 τώρα το καλοκαίρι και θα δεις πόσο λιγότερο τσαλακωμενα θα βγουν. Αν τα απλώσεις και σωστά μπορεί να μη χρειαστούν καν σιδέρωμα εκτός αν μιλάμε για πουκάμισο

• Like 2
Δημοσ.
7 minutes ago, Morosana said:

Δοκίμασε να βάλεις πλύση με 400 τώρα το καλοκαίρι και θα δεις πόσο λιγότερο τσαλακωμενα θα βγουν. Αν τα απλώσεις και σωστά μπορεί να μη χρειαστούν καν σιδέρωμα εκτός αν μιλάμε για πουκάμισο

Ναι και 400 το βάζω που και που, στην αρχή το καλοκαίρι έβαζα χωρίς στύψιμο γιατί το μπαλκόνι μου το χτυπάει ο ήλιος και στεγνώνουν μεσα σε 1-2 ώρες αλλά δεν έχει νόημα γιατί τσαλακώνονται. Θα το δοκιμάσω ξανά στην επόμενη (μάλλον σήμερα) να δω αν βγαίνουν καλύτερα στις 400.

• Like 1
Δημοσ.

Εμείς το ρυθμίζουμε 800 στροφές κάποιους μήνες μέσα στον Χειμώνα όπου απαιτείται καλό στύψιμο για να στεγνώσει το ρούχο, 600 κατά την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, 400 το Καλοκαίρι. Ο βασικός λόγος είναι να μην καταπονειται το πλυντήριο, τα αμορτισέρ του κάδου αλλά και τα ρούχα. Το πλυντήριο φτάνει μέχρι 1400 στροφές, το είχα βάλει μόνο μια φορά αλλά είναι πραγματικά πάρα πολλές. Επειδή είναι 9κιλο την μια κουβέρτα μονή της την χωράει άνετα. 

• Like 1
Δημοσ.

Οι κινεζοι ειναι ψευτουληδες στη χωρητικοτητα του καδου π.χ. λενε 7κιλο και ειναι 5κιλο.

Εχεις θεμα να πλυνεις κουβερτες, παπλωματα, ενα που ειδα δε μπορουσε να γυρισει ο καδος σε κανονικες στροφες παροτι το παπλωμα ηταν διπλωμενο οπως πρεπει πριν μπει μεσα.

Τελικα βρεθηκε λυση, βαζοντας το πλυντηριο στις ελαχιστες στροφες, πλυθηκε το παπλωμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...